Polikistik over sendromu....

arkadaşlar ya ben de pkoluyuum da bu soğan kürüne başlangıçne zaman olmalı adetine 10 gün varken mi başlanmalı kesin bilen birinden cevap istiyorum lütfen

merhaba arkadaşalr ben20 yaşındayım 5 yıldır da pko tedavisi görüyorum, 1 57 boy ve 51 kiloyum, ancak bu kalp rahatsızlıkları ve şeker konusundan endişeleniyorum, kalp rahatsızlığı ve şekerin belirtilerini önceden anlayabilirmiyim ya da nasıl takp etmeliyim, benimde adet görmediğim uzun zamanlarım oldu ama hiçbi doktr adet getirici ilaç vermedi, 1 ay diane kullanmadım ve etkiler hemen kendini gösterdi müthiş sivilceler sardı. ayrıca diyetistene gitmem gerekir mi sizce etkisi olurmu dersiniz, iştahı çok açık biriyim çünkü

merhaba.bende pko luyum ne yazıkki.kendimi bildim bileli adet düzensizliğim var.hangi dr a gittiysem bana bunun kesin bir tedavisi olmadıgını,bebek istiyorsam adet düzenleyici ve yumurta uyarıcı ilaç vereceğini eğer bebek istemiyosam en iyi yöntemin doğum kontrol hapı old.söyledi.
ilk bebeğime 3-4 aylık adet düzenleyici ve yumurtlama ilacı kullanarak hamile kalmıştım ama o bebeğim erken dünyaya geldi ve doğumundan 2 gün sonra kaybettim.ilk doğumumdan yaklaşık 2 sene sonnra bu kez sadece düzenleyici hapla kendiliğinden hamile kaldım.çok şükür şimdi bir oğlum var.bu yüzden şükrediyorum.hamile kaldıgım yıl ben kilo vermiştim.hemen hemen hergün yüzmeye gidiyordum,hiç kafama takmadım bebek sorununu,kendime zaman ayırdım.dr um kilo vermemin hamile kalmamda ve hastalıgın iyiye gitmesinde çok önemli oldugunu söyledi.
şimdide yaklaşık 2.5 senedir doğum kontrol hapı kullanıyorum.belara isimli bi ilaç.pko luların kilo vermesi daha zor ama biraz uğraşınca verebiliyorum.bu hastalıgın kesin bir tedavisi yok ne yazıkki..ama ilaçlarımızı düzenli kullanarak kontrol altına alabiliyoruz en azından..şeker içi nherhang ibi şey kullanmıyorum.genelde doğum kontrol hapı ile şekeri lacını beraber veriyolar ama ben bi kez ölçtürdüm nomal çıkmıştı.bu günlerde tekrar bi baktırıcam.allah kolaylık versin hepimize.gerçekten zor bi hastalık:KK43:(

merhaba arkadaşalr ben20 yaşındayım 5 yıldır da pko tedavisi görüyorum, 1 57 boy ve 51 kiloyum, ancak bu kalp rahatsızlıkları ve şeker konusundan endişeleniyorum, kalp rahatsızlığı ve şekerin belirtilerini önceden anlayabilirmiyim ya da nasıl takp etmeliyim, benimde adet görmediğim uzun zamanlarım oldu ama hiçbi doktr adet getirici ilaç vermedi, 1 ay diane kullanmadım ve etkiler hemen kendini gösterdi müthiş sivilceler sardı. ayrıca diyetistene gitmem gerekir mi sizce etkisi olurmu dersiniz, iştahı çok açık biriyim çünkü

cnm pko nun önlem alınmassa ciddi hastalıklara yol açtıgı doğru ama dr un verdiği tedavi her neyse doğum kontrol hapı yada başka bişey devam etmeni öneririm.eğer sana verdiği doğum kontrol ilacı yaramıyosa başka bi doğum kontrol ilacı isteyebilirsin dr dan.şekerini ölçtürsen iyi olur ..şimdi zaten pko lu olsun olmasın çok kişide diyabet var.en azından doğum kontrol ilacının yanında şekeri lacıda verir.böylece hem kilon udaha iyi kontrol edersin hemde aşırı tatlı isteğini,iştahını azaltır.bende baktırıcam bu günlerde.

canım bende bursadayım jimer de türkan hanıma gidiyorum senin bi bebeğin varmış ne güzel bende bebiş için uğraşıyorum maalesef doğm kontrol hapından başka çare yok gibi gözüküyor pko konusunda uzaaman sabri kartal altıparmarkta muanesi var diye biliyom uzaman mış yani ali osaman sönmez onkoloji hastanesi çalıştığı yer ben jimere klinik anlamda iyi olduğu için gidiyorum cnm
kaç tane jinekoloğa gittim en son dün gittim hatta, pkos olduğumu söyledim bana tek söylediği ağzında bir sakız biz diyestisyen değiliz biz sadece pkos la ilgileniriz kilo verdirecek birşey ben bilmiyorum dedi gerçekten iyi bir dr bulmak çok zor.kendi isteğimle glukofen yazdırdım.yoksa sadece muayene edip yoluucak beni,pkoyla ilgili dr sitelerine giriyorum dr yardım isteyin diye yazıyor.istiyoruz ama hiç yardımları olmuyor maalesef BURSA DA YAŞAYAN ARKADAŞLARIM VARMI BİLDİĞİNİZ İYİ BİR DOKTOR YEMİN BU GİTTİĞİM 5. DOKTORDU ARTIK İNANCIMI KAYBETMEK ÜZEREYİM VALLA ŞU LİDA VARYA ONA BAŞLICAM.:26:

soğan kürüne sanıırm adet bitiminden 7 gün sonra başlıcakmısız en etkili zaman o zaman mış.. bende hala bekliyorum daha gelen giden yok belki geç döllenme yaşarım diye bi umut işte..

kuzenimde de var pko 15 yaşında 1 sene olmadı daha teşhis konulalı. adet düzensizliği insülin yüksekliği tüylenme mevcut ilaçla ancak 2 yada 2,5 ayda bir adet görebiliyor.Erken yaşta teşhis edilmiş olması ilerde özellikle kanser ve kısırlık için çare olabilirmi? tecrübeli arkadaşlar ne düşünüyorsunuz bu konuda...

mrb bende uzun yıllardır polikistik over hastasıyım ilk gittigim dr bişeyin yok dedi gönderdi ikincisi gözümü o kadar korkuttu ki yok çocugun olmaz bu hastalık hiç geçmez o gün çıktım ordan ve kendim araştırmaya başladım sona gittim yerde 1 yıl süresınce yasmin kullanmam söylendi 1 sene geçti ve son ultrasonda hiç bişey çıkmadı tamam geçti artık deyip bıraktılar tedaviyi ama ben burda okuyorum ki ilaç bittiginde yeniliyor bu hastalık kendini :KK43:( şuan dr arayışı içindeyim özellikle polikistik alanında uzman bi dr varmıdır acaba ankarada olan arkadaşlar tavsiyelerinizi rica etsem artık ne yapcam bilemiyorum yani

merhaba canım öncelikle şunu söylemek istiyorum insanlar ne ceşit hast olurlarsa olsunlar en önemlısı doktordur..bende polikistik over hastasıyım 3 senelık evlı olmama ragmen ugrasıyorum... bu konuda yabancıysan doktorunda tam anlamıyla doktor degılse eger ugrastırıyorlar senı bu yolda bır o yana bır bu yana..evlenmeden once malesef cook ugrastım derdimi tam bılmıyordum sadece hasta olamıyordum ben pko oldugumu daha gecen sene ögrendım dogum kontrol hapı verıp yolladılar o ılacı kulandıkca sanıyordum kı tedavı oluyorum duzelıyorum ama malesef kı bırakınca aynı sıkayetım tekrarlıyordu en sonunda gecen ay bı dev.has. gıttım tup bebek oncesı bılgı almak ıçın.....malesef doktor benı gıttıgıme bın pışman ettırdı(75 kıloyum ve bu hastalıgımın kılo yaptınında farkındayım)dok.çook kılolusun bu kıloyla gebe kalamazsın dıyet yap zayıfla öyle gel bu kıloyla hamile kalırsan komayla dogum yaparsın gıbı sacma sapan bahaneler uretıp benı basından savdı ona 2.5 aydır adet olmuyorum desemde zayıfla demekle kaldı aglayarak has. cıktım o gun kafama koyup ben bunu arastırıcam dedım ve tlf la memorıal has.aradım orası gıttım doktorun çok yanlış oldugunu söyleyip benı baska hastaneye yönlendırdı ve sımdı kadıkoydekı cagıner has.de tedavı görüyorum doktorumdan cook memnun kaldım.....daha yazmak ıstedıgım çook sey var ama cok uzun oldu kusura bakma kesmek zorundayım.ama sunu söyemelıyım kı hastalıgında onemlısı doktor onu çok arastır kendını ezdırme ben ezdırdıgım ıçın ugrastım hep.....allahım herkezın karsısına allah korkusu olan dok.çıkarsın ınsallah
mrb bende uzun yıllardır polikistik over hastasıyım ilk gittigim dr bişeyin yok dedi gönderdi ikincisi gözümü o kadar korkuttu ki yok çocugun olmaz bu hastalık hiç geçmez o gün çıktım ordan ve kendim araştırmaya başladım sona gittim yerde 1 yıl süresınce yasmin kullanmam söylendi 1 sene geçti ve son ultrasonda hiç bişey çıkmadı tamam geçti artık deyip bıraktılar tedaviyi ama ben burda okuyorum ki ilaç bittiginde yeniliyor bu hastalık kendini :KK43:( şuan dr arayışı içindeyim özellikle polikistik alanında uzman bi dr varmıdır acaba ankarada olan arkadaşlar tavsiyelerinizi rica etsem artık ne yapcam bilemiyorum yani

merhaba canım öncelikle şunu söylemek istiyorum insanlar ne ceşit hast olurlarsa olsunlar en önemlısı doktordur..bende polikistik over hastasıyım 3 senelık evlı olmama ragmen ugrasıyorum... bu konuda yabancıysan doktorunda tam anlamıyla doktor degılse eger ugrastırıyorlar senı bu yolda bır o yana bır bu yana..evlenmeden once malesef cook ugrastım derdimi tam bılmıyordum sadece hasta olamıyordum ben pko oldugumu daha gecen sene ögrendım dogum kontrol hapı verıp yolladılar o ılacı kulandıkca sanıyordum kı tedavı oluyorum duzelıyorum ama malesef kı bırakınca aynı sıkayetım tekrarlıyordu en sonunda gecen ay bı dev.has. gıttım tup bebek oncesı bılgı almak ıçın.....malesef doktor benı gıttıgıme bın pışman ettırdı(75 kıloyum ve bu hastalıgımın kılo yaptınında farkındayım)dok.çook kılolusun bu kıloyla gebe kalamazsın dıyet yap zayıfla öyle gel bu kıloyla hamile kalırsan komayla dogum yaparsın gıbı sacma sapan bahaneler uretıp benı basından savdı ona 2.5 aydır adet olmuyorum desemde zayıfla demekle kaldı aglayarak has. cıktım o gun kafama koyup ben bunu arastırıcam dedım ve tlf la memorıal has.aradım orası gıttım doktorun çok yanlış oldugunu söyleyip benı baska hastaneye yönlendırdı ve sımdı kadıkoydekı cagıner has.de tedavı görüyorum doktorumdan cook memnun kaldım.....daha yazmak ıstedıgım çook sey var ama cok uzun oldu kusura bakma kesmek zorundayım.ama sunu söyemelıyım kı hastalıgında onemlısı doktor onu çok arastır kendını ezdırme ben ezdırdıgım ıçın ugrastım hep.....allahım herkezın karsısına allah korkusu olan dok.çıkarsın ınsallah

yaklaşık 8-9 yılldır bu hastalık var bende fakat ben tam olarak 4 sene önce öğrendim malesef daha doğru doktoru bulamadıgım için tam olarak napacagımı bılmıyorum internetten araştırıyorum sürekli sadece kan testi ve ultrason ile önce diana sona yasmin kullanmam söylendi şeker ölçümü rahim içi ultrasonu veidrar testi hiç biri yapılması kimi doktor çok önemsiz gibi davranyor kimisi tamamen kısırım gibi bir sene sonra evlenecegim ve hemen çocuk istiyoruz bu yüzden bu sefer doğru dr bulucam inş bu hastalık insanı psikolojik olarak çok yıpratıyor sanada çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda bebegini kucagına alırsın.

aynen öyle kımılerı ılgılenmıyor kımılerı basından savmak ıçin ya dıane 35 yada yasmını verıp yolluyor ben ıkısını de çook kullandım ama cok şukur baska dok.buldum başhekim.doktor ısını ıyı yapıyor bugun de ordan geldım zaten adetın 3.gunu gel demıştı gıttım klomen verdı baska ılacta verdı zaten seker ılacını hıç bırakmamamı soyledı cumartesı tek.cagırdı herhalde bu klomen yumurta buyutucu olsa gerek ben bunu kullanırkende sogan kurunu denesemmı dıye dusunuyorum sonuçta 3 tane ayrı ılaç ıçıyorum ve agır dozlarda o kur yan etkı yapar mı?senın bır fıkrın var mı canım.
yaklaşık 8-9 yılldır bu hastalık var bende fakat ben tam olarak 4 sene önce öğrendim malesef daha doğru doktoru bulamadıgım için tam olarak napacagımı bılmıyorum internetten araştırıyorum sürekli sadece kan testi ve ultrason ile önce diana sona yasmin kullanmam söylendi şeker ölçümü rahim içi ultrasonu veidrar testi hiç biri yapılması kimi doktor çok önemsiz gibi davranyor kimisi tamamen kısırım gibi bir sene sonra evlenecegim ve hemen çocuk istiyoruz bu yüzden bu sefer doğru dr bulucam inş bu hastalık insanı psikolojik olarak çok yıpratıyor sanada çok geçmiş olsun umarım en kısa zamanda bebegini kucagına alırsın.

aynen öyle kımılerı ılgılenmıyor kımılerı basından savmak ıçin ya dıane 35 yada yasmını verıp yolluyor ben ıkısını de çook kullandım ama cok şukur baska dok.buldum başhekim.doktor ısını ıyı yapıyor bugun de ordan geldım zaten adetın 3.gunu gel demıştı gıttım klomen verdı baska ılacta verdı zaten seker ılacını hıç bırakmamamı soyledı cumartesı tek.cagırdı herhalde bu klomen yumurta buyutucu olsa gerek ben bunu kullanırkende sogan kurunu denesemmı dıye dusunuyorum sonuçta 3 tane ayrı ılaç ıçıyorum ve agır dozlarda o kur yan etkı yapar mı?senın bır fıkrın var mı canım.

ilaç kullanırken soğan kürü yapan çok arkadaşım var emin olmamakla birlikte sanmıyorum yan etkisi olsun yanlız 15 gun yapıp ara vermek lazımmış o değilde bir arkadaşım bi kilo bala karaturp tohumu karıştırıp sabah akşam aç karnına bi kaşık yedi ona doktorlar imkansız çocugun olmaz dıyordu ama o şeyi yedıkten sonra hamile kaldı doktoru bile inanamadı bende yapmak isedım ama o kadar kötü kokuyorkı agzıma almamla çıkarmam bir oldu :KK43: bu karaturp tohumu gerçekten işe yarıyo çok duydum ama içemiyorum işte

:KK34:merhaba arkadaşlar bu sitede yeniyim yaşım 20, boyum 157, kilom 52
ben 8 yıldır adet görüyorum.. başladığından beri düzensiz, ayda 2 kez ve uzun süren günler bu da tabi beni çok yıprattı adet başladığından beri hep halsiz durgun güçsüz biriyim..
birçok doktora gittim ancak ilerde düzelir dediler, seneler geçti düzelmedi tekrar tekrar gitttim doğum kont. hapı verdiler teşhis bile koymadan bende kullanmadım hiç..
2 aylık evliyim.. evlenmeden önceki ay ve evlendiğim ayda kanamalarım dahada arttı 3-4 gün arayla olmaya başladı.. çok korktum miyom var zannettim hastaneye gittim.. doktorum bu defa profösördü.. ultrasonda gösterdi küçük küçük kistler oluşmuş polikistik over sendromu teşhisi koydu.. bu hastalık ömür boyu sürermiş ve kilo alma sakın dedi.. bende biraz iştahlıyım.. özellikle tatlıya tatlıya çok düşkünüm.. bana gynelle doğum kotç hapı verdi adetin 5. günü içeceğim şimdilik 1 yıllık tedavi uygulayacağız bakalım..
sizler neler yapıyorsunuz kilo almamak için..

canım sana verilen ilac dogum kontrol hapı mı yoksa ayıflama hapı mı tam anlayamadım eger dogum kontrol hapıysa ve cocuk dusunuyorsan kullanmanı önermem...eger cocuk dusunmuyorsan o ılacı kullandıgında ancak adetın duzene gırer bıraktıgında da yıne duzensızlesır....bence cocuk dusunuyorsan sakın dogum kontrol hapı alma ben cok kullandım çok gereksız çünkü bırakıldıgında tekrarlayan bır hastalık sonuçta....eger zayıflama ılacıysa ona bısey diyemem canım...
ben 8 yıldır adet görüyorum.. başladığından beri düzensiz, ayda 2 kez ve uzun süren günler bu da tabi beni çok yıprattı adet başladığından beri hep halsiz durgun güçsüz biriyim..
birçok doktora gittim ancak ilerde düzelir dediler, seneler geçti düzelmedi tekrar tekrar gitttim doğum kont. hapı verdiler teşhis bile koymadan bende kullanmadım hiç..
2 aylık evliyim.. evlenmeden önceki ay ve evlendiğim ayda kanamalarım dahada arttı 3-4 gün arayla olmaya başladı.. çok korktum miyom var zannettim hastaneye gittim.. doktorum bu defa profösördü.. ultrasonda gösterdi küçük küçük kistler oluşmuş polikistik over sendromu teşhisi koydu.. bu hastalık ömür boyu sürermiş ve kilo alma sakın dedi.. bende biraz iştahlıyım.. özellikle tatlıya tatlıya çok düşkünüm.. bana gynelle doğum kotç hapı verdi adetin 5. günü içeceğim şimdilik 1 yıllık tedavi uygulayacağız bakalım..

ayrıca tatlıya düşkün olman normal bende düşkünüm sen glokofen kullandın mı eger kullanmadıysan araştır ve doktoruna sorup kullanmanı öneririm....

teşekkürler.. benim kilom 52 kilo almaktan korkuyorum bu doğum kontrol hapı.. yan etkilerini bilmiyorum adetin 5. günü içmemi söyledi dokto malesef ilaç kesildiğinde hastallık devam ediyormuş ömür boyu. benimki çok oluyordu dayanılcak gibi değil.. 8 yıl dayandım ama evlenince öyle olmuyor..:)) çocuk düşünmüyorum

hayır kullanmadım şekerimi ölçtürdüm yarın sonuçları alıcam birde bende 2 aydır aşırı mide bulaması var şiddetli.. onun içinde sonuçlar gelecek bakalım.. yarın.. midemde de rahatsızlık var benim bu yaşta bu kadar hastalık neden acaba?

çokk geçmiş olsun canım...bende önceleri senın gıbıydım cocuk ıstemıyordum baktım kı ısın ıçınden cıkamıyorum cocuk tedavısıne dönus yaptım halaa da tedavıdeyım canım..cünkü bu hastalıgın kesin tedavısı yok ve neden meydana geldıgı arastırılıyormuş bellı degılmışte..bence senın cocuk tedavısıne baslman gerek çünkü biliyorsun kı bu hastalık çocugu da engelliyor..sen cocuk tedavısı olursan belki biran önce cocugunu kucagına alırsın daha fazla hasret cekmeden..:KK43:( çünkü piskolojik midir nedir olmuyor ya dahada çook ıstıyorsun bu sefer daha sabırsızlıkla beklıyorsun..

bende adet olamama değilde çok adet görme düzensizliği vardı.. doktorum çocuğa engel olmaz dedi 1 yıl kullan çocuk istersen tedaviyi keseriz sonra yine başlarız dedi.. bilmiyorum kısırlık yaparmı bu ilaç ben çocuk istemiyorum doğum kont. hapına korunma amaçlı güvenemiyorum bile.. bu hastalık bende olmasaydı bu yöntemi tercih etmezdim..

X