Polikistik Over sendromu

ysmngtr

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
15
4
29
Merhaba Hanımlar, 2 yıllık evliyim son 1 senedir çocuk istiyoruz. 6 ay önce ise düşük yaptım, düşük yaptıktan sonra gebe kaldığımı öğrenmiştim 40 gün kanamam sürdü sonra yumurtalık kisti var adetle erir dediler. Daha sonra başka bir Dr. Pcos olduğumu rahimde herhangi bir sıkıntı kist leke vs olmadığını sadece yumurlayamadığımı söyledi doktor. Folikasit ve magnezyum birde duphaston verdi. 27 yaşında 168boy 77kiloyum Adetim oldukça düzenli gününde bilemediniz 1 gün gecikmeyle görüyorum. Çok şey okudum ve okuduklarım beni çok strese soktu. Önerisi yada hamile kalan veyahut bilgisi olan gerek tedavi gerek kullandığınız işe yarayan bir şey var mı ?

Geçmiş olsun. Dr lar 1 seneye kadar gebelik olmamasını normal görüyorlar. Sonra rahme bakıyorlar, eşinizde sperme bakıyorlar. Sorun yoksa yumurtlama için ilaç verip büyütüp takibini yaparak çatlatma iğnesi ve ilişki günü veriyorlar. Olmazda aşılama öneriyorlar. 2 defa aşılama ile yine olmaz ise tüp bebek öneriyorlar. Ben bu şekilde 2.5 sene geçirdim. Ama zaman geçtikçe yumurta sayısı ve kalitesi de düşüyor. Başka dr a görünün. Gebelik oluşana kadar 1 dr a bağlı kalmayın. Ben 5 dr gezdim. Hepsi farklı birşey söyledi.

Merhaba. Bir gebenin gunlugu diye instagramda bir sayfa var. Cok bilgi veren bir sayfa. Yumurtlama masajı yaparak, yumurtlamayi tetikleyebilirsiniz. Ise yaradi bende. Tsh dusmeden once 60 gunde regl olan ben , bu masaji yapinca 43 gunde regl oldum. Ve yumurtlama da gordum.Onun haricinde bende pcosluyum. Hemde hasimatoluyum. Regl cok duzensizdi. Ve yaptigim ovulasyon testlerine gore 2 ayda bir yumurtluyordum. Doktorum yumurtlamama ve yumurtlamaya tetiklesin diye inositol verdi. Good day inositol şase, fonsiyonel ile baslayan bir ismi vardi internet sitesinin. Gunde bir su bardagina bir saşe koyarak icitiyorum. Ocean markasindan da memnun olan var. Genelde pcoslulara bunu cok oneriyorlar. Bu bir vitamin. Ilac degil.Tsh im yani hasimatom olmasi gereken seviyeye dusunce, regl duzene girdi yumurtlama her ay yasamaya basladim. Sadece tsh in düşmesi ile regl duzeldigini sanmıyorum. Ayrıca doktorum bana bir folik asit verdi. Folik asitin dışında, yumurtalik sağlığını düzelten vitaminlerle barındırıyor. Bunların hiç biri ilaç değil. Zaten bu hastalık değil sendrom. Bunla yaşamayı öğrenmemiz lazım. Fazla kilon varsa ver. Benim fazla kilom var. Insallah vercem :/ Kullandığım şeylerin görüntüsünü atacagim. Doktorunuza sorarak kullanin:)

Eklentiler

• 165378024663319250784815937420.jpg
    46,4 KB · Görüntüleme: 65
  • 16537802830358281436995478433855.jpg
    54,4 KB · Görüntüleme: 68
Pko'luyum...Ben kendim gaps diyeti yaptım..Vücut ölçülerimizde nerdeyse yakındır sizle ama gebe kalana kadar paketli,işlenmiş gıdalara ağzımı dahi sürmedim...(Kalıncada canım çektiği kadarcık tatma)

Kilo vermeye ve sağlıklı beslenmeye devam edin..Atıştırmalıklarınız çiğ badem,çiğ fındık olucak...Birer avuç..Yumurtlama kitlerinden alın..Pko'da düzensiz yumurtlama oluyor..Nitekim bebeğim geç döllenme olmuş...Pko kilo yapar,kilo pko...Bizim için bu 70 kusurlar obezlık gibi bakılıyor...Doktor bana düş çıta gibi kız olacaksın dedi ve tepem attı...Gaps yaptım,hızla kilo verdim 3-4 ay sonra işte 3 haftalık hamileliğimle kendisine gittim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…