- 27 Ağustos 2017
- 13
- 2
- 26
- Konu Sahibi tedbundyschild
Merhaba. Ben yeni üyeyim. 19 yaşında,bekarım. En son bu konu 2014 yılında açılmış sanırsam. Ben 17 yaşında tüylenme şikayetiyle kadın doğuma gittim. Ultrasonda küçük kistlerimi görünce beni endokrine yönlendirdi. Evet adet düzensizliğim vardı ama pek umursamıyordum. (Bu arada 14 yaşında 8 ay sivilcelerim için Aknetrent ile tedavi oldum.) Endokrine gittiğimde bana Aldactone ilacını verdi. 1 yıl kullandım. Kistlerim ve tüylerim neredeyse yok oldu. 4 ayda bir kontrole gelmemi söyledi. Ama doğuda yaşıyorum ve 6 ay boyunca kontrole gidemedim terör olaylarından dolayı. (Mardin'den Diyarbakır'a) Tek başıma da karar verip bırakmak istemedim ilacı. Taa ki 1 yılın sonunda saçlarım ani ve şiddetli dökülmeye başlayana kadar. Çocuk hastanesine kabul edilmediğim için doktorumu değiştirmek zorunda kaldım. Yeni doktorumu pek beğendiğim söylenemezdi. Yine hormon tahlilleri falan yaptı. Aldactone'u kesip bana sebebini anlatmadan Proscar (Finasterid) adlı ilacı kullanmamı söyledi. Onu da 6 ay günde 5 mg kullandım. 5. ayda üniversite kazandım ve Konya'ya gittim. Konya'da 1 hafta kaldım ve o 1 hafta içinde saçlarım hiç dökülmedi. Ben ilacın işe yaradığını düşünüp sevinmiştim. Bazı sorunlardan dolayı üniversiteyi bıraktım ve evime döndüm. Döner dönmez tekrar dökülme başladı. Defalarca dermatoloğa gittim demir, vitamin, bepanthen iğne, biotin vs. bir sürü şey kullandım ama hiçbiri işe yaramadı. Hepsi sadece zaman kaybı oldu benim için.. Bu sürede de saçlarım çok çok azaldı. Total dökülme var. Yani ön çizgim açılmadı, her yerden dökülüyor ama tepe kısmı daha fazla. Kistlerim yok, adetlerim de düzenli. Sadece tüylenme ve saç dökülmesi problemim var 2 yıldır. Testosteronum normal değerde. Sadece DHEA-S (Dehidroepiandrosteron sülfat) yüksek. 4 ay önce 822 falandı. 4 aydır Diane 35 kullanıyorum. 500-600 arasına düştü. Diane 35'in çoğu yerde saç dökülmesini durdurduğunu okuyorum. 4 aydır durdurmadı hala.. Ne yapmalıyım? Sizce daha erken mi işe yarayıp yaramadığına karar vermek için?
Annemde ve babamda kellik yok. Anne tarafı kel ama.. Baba tarafı değil. Benim dökülme tipim nedir sizce? Doktorlar bilmiyorum deyip duruyorlar çok canım sıkılıyor bu duruma.. DHT ile bi ilgisi var mı? (Testosteron yüksek olmadığı için emin olamıyorum) DHEA-S hormonu saç döker mi? Genetik olabilir mi dökülmem? Finasteride devam mı etmeliydim? Belki de işe yarayacaktı bilmiyorum.. Yardım edin lütfen. Psikolojim çökmüş durumda 2 yıldır.
Annemde ve babamda kellik yok. Anne tarafı kel ama.. Baba tarafı değil. Benim dökülme tipim nedir sizce? Doktorlar bilmiyorum deyip duruyorlar çok canım sıkılıyor bu duruma.. DHT ile bi ilgisi var mı? (Testosteron yüksek olmadığı için emin olamıyorum) DHEA-S hormonu saç döker mi? Genetik olabilir mi dökülmem? Finasteride devam mı etmeliydim? Belki de işe yarayacaktı bilmiyorum.. Yardım edin lütfen. Psikolojim çökmüş durumda 2 yıldır.
Son düzenleme: