• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık POLİKİSTİK OVER SENDROMU VARKEN HAMILE KALABILIRMIYIM?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

LiveY0urLife

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2020
34
-62
1
Arkadaşlar 3 aydır çocuk yapmaya çalışıyorum olmadi bir türlü. Vajinal mantar yüzünden kadın doğuma gittim. Polikistik OVER de varmış. Doktor bu yüzden cocuk olmayabilir dedi. Adetin 3. Günü gel kan tahlili ver yarın sonuçlar çıkacak dedi. Dün gittim tahlil verdim. Eğer sendrom teşhisi koyulursa 6 ila 1 sene arasi deneyeceksin cocuk yapmayi , eger olmazsa tedaviye baslanacak gibi şeyler söyledi. Bende ilaç tedavisine hemen baslayamazmiyim dedim. Onu ben bilemem cocugu isteme şekline bagli dedi. Tam anlayamadim ne demek istediğini. Doktora kısırlığa yol açar mi diye sordugumda bana hayır dedi ama internette öyle yazmıyor kısır kalma ihtimali var yazıyor kafam karıştı.. Bu hastalık nedir biraz bilgi edindim ama tam anlayamıyorum kafam allak bullak oldu..Çok korkuyorum çocuğum olmazsa diye..😢 Bana yardımcı olurmusunuz lütfen.. Bu durumla karşılaşanlar bilgi verebilir mi? 🙏Benim gibi çocuk isteyenlere Rabbim bir an önce versin inşallah Tüm hastalara şifa diliyorum. 🤲🤲

Arkadaşlar 3 aydır çocuk yapmaya çalışıyorum olmadi bir türlü. Vajinal mantar yüzünden kadın doğuma gittim. Polikistik OVER de varmış. Doktor bu yüzden cocuk olmayabilir dedi. Adetin 3. Günü gel kan tahlili ver yarın sonuçlar çıkacak dedi. Dün gittim tahlil verdim. Eğer sendrom teşhisi koyulursa 6 ila 1 sene arasi deneyeceksin cocuk yapmayi , eger olmazsa tedaviye baslanacak gibi şeyler söyledi. Bende ilaç tedavisine hemen baslayamazmiyim dedim. Onu ben bilemem cocugu isteme şekline bagli dedi. Tam anlayamadim ne demek istediğini. Doktora kısırlığa yol açar mi diye sordugumda bana hayır dedi ama internette öyle yazmıyor kısır kalma ihtimali var yazıyor kafam karıştı.. Bu hastalık nedir biraz bilgi edindim ama tam anlayamıyorum kafam allak bullak oldu..Çok korkuyorum çocuğum olmazsa diye..😢 Bana yardımcı olurmusunuz lütfen.. Bu durumla karşılaşanlar bilgi verebilir mi? 🙏Benim gibi çocuk isteyenlere Rabbim bir an önce versin inşallah Tüm hastalara şifa diliyorum. 🤲🤲
öncelikle merhabalar..çocuk olmayabilir cümlesi çok yanlış olmuş..hiçbir problemi olmadığı halde 6ncı 8nci ayında gebe kalanlar var..3 ay daha çok erken..adet düzensizliği ve kilon var mı ? bu yollardan geçmiş biri olarak soruyorum :)

öncelikle merhabalar..çocuk olmayabilir cümlesi çok yanlış olmuş..hiçbir problemi olmadığı halde 6ncı 8nci ayında gebe kalanlar var..3 ay daha çok erken..adet düzensizliği ve kilon var mı ? bu yollardan geçmiş biri olarak soruyorum :)
Merhabalar. Adet duzensizligimvar 3 , 5 gün erken oluyorum. Boyum 1.67 kilom 65. kilom yok ama biraz fazlaligim var Teşekkürler:)

Doktorunu iyi seç cnm bak böyle olur olmaz seni endişelendirmiş ve yanlış bilgi vermiş.polikstik gebeliğe kesinlikle engel değil ki suan biçok kişide var olan bir şey.tedaviye de Tabiki hemen başla zaman kaybetme çünkü tedaviler bes aydan sonra etkisini gösteriyor genelde .olmayacak diye düşünme sakın.burada neler okuyoruz neler .ne mucizelerle hamile kalanlar var.ciddi bir sıkıntın olmadığı sürece Rabbimin taktiriyle olur inşallah.bnde de polikistik var ve ben bebek düşündükten on ay sonra hamile kaldım .

Ben 21 yaşıma yeni girdim 3 senedir çocuk istiyorum olmadı pco var 35 günde adet oluyorum aralık ayında kimyasal hamilelik geçirdim demek ki hamile kalınabiliyor

Ben 21 yaşıma yeni girdim 3 senedir çocuk istiyorum olmadı pco var 35 günde adet oluyorum aralık ayında kimyasal hamilelik geçirdim demek ki hamile kalınabiliyor
Adet oluyorsan olur inşallah .adet görmeden hamile kalanı bile gördük artık siz düşünün

Doktorunu iyi seç cnm bak böyle olur olmaz seni endişelendirmiş ve yanlış bilgi vermiş.polikstik gebeliğe kesinlikle engel değil ki suan biçok kişide var olan bir şey.tedaviye de Tabiki hemen başla zaman kaybetme çünkü tedaviler bes aydan sonra etkisini gösteriyor genelde .olmayacak diye düşünme sakın.burada neler okuyoruz neler .ne mucizelerle hamile kalanlar var.ciddi bir sıkıntın olmadığı sürece Rabbimin taktiriyle olur inşallah.bnde de polikistik var ve ben bebek düşündükten on ay sonra hamile kaldım .
Yok siz yanlış anlamışsınız :) Doktor demedi bana gebeliğe engel değil, kısır olursun diye. Internetten pek çok siteden araştırdım genellikle kısır olma ihtimali var yazmışlar. Ama doktora sorduğumda hayir yok oyle birsey dedi. Bende o yuzden kafam karisti Herkes ayri birsey diyor

ben kendimi bildim bileli pco luyum siz nasıl fark etmediniz evlenene kadar ben ilk adetinden sonra düzensizlikler olunca lisede doktor doktor gezdim hastalığım hep kontrol altındaydı ailem sagolsu n hiç ihmal etmediler belki de bu yüzden çocuk düşünür düşünmez birkaç ayda hamile kaldım 2.si de korunmanıza rağmen oldu şu an 3.den korkuyorum adetim 1hafta gecikti ve korunuyoruz eşim korunuyor

pco ile ilgili kısaca yazayım: bu çeşitli sebeplerden yumurtlama olmaması sonucu vücudun o yumurtaları atamayıp yumurtalık etrafında minik minik çeşitli büyüklüklerde kistlere cevirmesi poli+kistik.. Yumurtlama östrojen hormonu gibi ilaçlar verilerek kolayca sağlanabilir adet dönüsü ve hamilelik de böylece olur kısırlık diye bisey yok sadece yumurtlama normal kadınlara göre daha zor olduğu için özel ilaç vs gerektiği için gebelik zor olabiliyor ama doktor kontrolünde yumurtanızın çatlama zamanalri tespit edilip o zamanlarda ilişki sağlanarak kolayca hamile kalirsiniz ,insallah

pco ya genelde insulin direnci sebep olur.. geçmiş olsun

Çooookok sık rastlanan bisey bu canim yanlis hatirlamiyorsam 10 kadinda 1.

Aynisini ilk teshis konuldugunda bana da demisti doktorum sonra doktorumu degistirdim :)

Benim reglim 3 5 gun deegil ben baya 50 60 gunde bir regl oluyorum mesela :( senin olmamasi icIn hic ama hic sebep yok sakin endişe etme. 1 sene denemek zaten herkes icin normal bi sure. 2 gunde bir ilişkiye girin en onemlisi bu. Daha ilac falan icme sabirli ol sakin dert etme kafan rahat bi sekilde dene sadece canim

Back