Gebeliğe Hazırlık POLİKİSTİK OVER SENDROMU OLUP HAMİLE KALAMAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

berenderensenem

Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2020
52
28
30
Merhaba arkadaşlar ;

Ben polikistik over sendromu hastasıyım .
Prolaktin yüksekliği ve aynı zaman da şeker hastalığı insülin direnci ile birlikte .
Rahimde de miyom var ama doktor uzak bir yerde hamilelikte sıkıntı yaratmaz dedi .
Daha önce çeşitli yöntemlerle tedavi oldum .
En son 3 kere klomen ile tedavi oldum yumurta çatladı fakat hamilelik oluşmadı .
Şimdi rahim filmi çekileceğim .
Ondan sonra aşılamaya geçmek gerekiyor ama direk tüp bebek mi yapsak diye düşünüyorum .
Yardımcı olabilir misiniz ?

Bende yeni öğrendim pko olduğumu 2 senelik evliyim 2 düşüğüm oldu aylarca adet olamıyorum bende kromozom bozukluğu çıktı riske girmek istemezseniz tüp bebek dediler adet olamıyorum ki çatlatma iğnesine başlayalım

Klomenden önce rahim filmi isteniyor genelde.?
Asilama denemenizi öneririm yas sıkıntısı yoksa. Hsg den sonra gebelik ihtimali ilk aylar oldukca yüksek oluyor hsg den sonra hamile kalan cok insan var.
Bende 7 gun sonra hsg cektiricem.

Klomenden önce rahim filmi isteniyor genelde.?
Asilama denemenizi öneririm yas sıkıntısı yoksa. Hsg den sonra gebelik ihtimali ilk aylar oldukca yüksek oluyor hsg den sonra hamile kalan cok insan var.
Bende 7 gun sonra hsg cektiricem.
Hgs rahim filmi mi oluyor ben sadece hamile kalamıyorum bu süreci hızlandıralım dedim doktora o da öyle söyledim iğnesi var felan başka bişey yapılacak olsa söylerdi heralde çünkü özele gidiyorum orda herşey para

Bende 5 aydır deniyorum kan değerlerim normal ultroson da pko gözüküyor adet düzensizliği var ilaçla adet oluyorum bu ay klomen kullandım

Hgs rahim filmi mi oluyor ben sadece hamile kalamıyorum bu süreci hızlandıralım dedim doktora o da öyle söyledim iğnesi var felan başka bişey yapılacak olsa söylerdi heralde çünkü özele gidiyorum orda herşey para
Siz zaten hamile kalabiliyorsunuz ama rahim filmine gerek yok bence. Gebe kalamayanlarda tupler acik mi diye bakılıyor. Filmde yapilan ilacla tupler acilabiliyor yada rahimdeki bazi yapisikliklar acilabiliyor. Süreci hizlandirmak icin yapilan bisey degil yani.

X