• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over sendromu olup adet gecikmesiyle hamile kalan varmı??

Yarın yapayım bakalım ne çıkacak kim bilir belki de çıkar 😊🙏
Testinizi yaptınız mı acaba? Yazınızı okudum merak ettim bende de polikistik over var. 3 aylık evliyim adet düzensizliğim var benim de malesef İnşaAllah hamilesinizdir🙏🏻. Ben de çok istiyorum bi bebiş. Hamileyseniz bize de dua edin lütfen 🥰🙏🏻

Testinizi yaptınız mı acaba? Yazınızı okudum merak ettim bende de polikistik over var. 3 aylık evliyim adet düzensizliğim var benim de malesef İnşaAllah hamilesinizdir🙏🏻. Ben de çok istiyorum bi bebiş. Hamileyseniz bize de dua edin lütfen 🥰🙏🏻
Bugün test yaptım canım ikiside negatif çıktı.
Polikistik overim bende rahim ağzı yetmezliğinden 16 haftalık ikizlerimi erken doğumla kaybettim.. Dogumdan sonra bir süre adetler düzene giriyor sonra tekrar düzen bozuluyor benim öyle olmuştu kahverengi lekeleriniz adetten önce gelen lekelenme de olabilir hamilelikte olabilir idrar testi yapsanız çıkar sonuç..
Bak bu arkadaşımızın yazdığı doğru sanırım doğumdan sonra yaklaşık 10.5 ay oldu bu ay gene düzensizleşti galiba.Hafta içi randevum var.Gene bilgilendiririm.
İlk hamileliğim;
Eşim askerdeydi 4 ay duphaston kullandım sonraki iki ay kullanmadım o iki ay kendi düzene girmişti. Tabi bu sırada 92.5 kilodan 75 kiloya zayıfladım. Allahın izniyle bir bebeğim olmuştu ama kaybettim. Sen de doktora git illa bir çözüm yolumuz vardır.Daha yeniymiş evliliğin zaten.Rabbim isteyen herkese nasip eder inşallah😊😊😇🙏

Merhaba kızlar. Benim polikistik over sendromum var. Geçen sene 5.5 aylıkken rahim ağzı yetmezliği ile bebeğimi kaybettim.Doğumdan önce düzensiz olan reglim doğum sonrası düzene girdi. Ve ilk defa bu ay 9. Günüm geçti daha regl olmadım. Ayrıca 2-3 gündür kahverengi leke görüyorum öyle çok değil. İdrara çok çıktım. Halsizlik uyku hali yorgunluk var. Mide bulantılarım ve ekşimesi de oluyor. Karnımın üstüne yatmak istiyorum ama yatamıyorum hemen ağrıyor baş dönmelerimde oluyor. Şüpheliyim.Doktora randevum 15 Haziranda bende bekleyemedim sizlere sormak istedim sadece korkum kahverengi leke sorununu ilk haftalarda ne yoğunlukla ve sıklıkla yaşadınız?? Paylaşırsanız seviniririm..
Bende pko var ve kahverengi leke Hakkında bende konu açmıştım. Üzmek kırmak asla istemem ama bu ay yeterli kanaman olmayacak yada gecikecek demek. Yaşadığın diğer belirtileri de kafana takma. Eger süpheleniyorsan ve 10 günü gectigi halde testte cıkmadıysa yok olarak düşün ama kendine yine de dikkat et😊 öğrendiğin zaman yazarsan sevinirim 👀

Bende pko var ve kahverengi leke Hakkında bende konu açmıştım. Üzmek kırmak asla istemem ama bu ay yeterli kanaman olmayacak yada gecikecek demek. Yaşadığın diğer belirtileri de kafana takma. Eger süpheleniyorsan ve 10 günü gectigi halde testte cıkmadıysa yok olarak düşün ama kendine yine de dikkat et😊 öğrendiğin zaman yazarsan sevinirim 👀
Negatif çıktı canım teşekkür ederim.10 gün kahverengi lekelenmem oldu herhalde regliydi ama leke şeklinde olduğu için şüpeliydim açıkcası.😐

Merhaba , 3 aylık evliyim ve bu ay polikistik over hastası olduğumu öğrendim. Cocuk düşündüğümüz için doktorum bana primolut adında bi ilaç verdi ve bu ay onu kullanmamı söyledi hamile kalmamı kolaylaştıracakmis .
Aynı zamanda ben ovulasyon takibi de yapmaya başladım bu ay adet bitiminden beri bugün 20.gün olmasına rağmen yumurta gelmedi acaba gelir mi bu ay ?
Benim gibi pko olup bu ilaci kullanip hamile kalan var mı?
Bu sendromu atlatan var mı ?
Tecrübelerinizi benimle paylaşır mısınız?
Gerçekten duygusal , psikolojik açıdan yıpratan bi süreç.
Cevaplarınızi bekliyorum simdiden teşekkürler 😔😌

Merhaba , 3 aylık evliyim ve bu ay polikistik over hastası olduğumu öğrendim. Cocuk düşündüğümüz için doktorum bana primolut adında bi ilaç verdi ve bu ay onu kullanmamı söyledi hamile kalmamı kolaylaştıracakmis .
Aynı zamanda ben ovulasyon takibi de yapmaya başladım bu ay adet bitiminden beri bugün 20.gün olmasına rağmen yumurta gelmedi acaba gelir mi bu ay ?
Ben de pco'luyum. 2016'ya kadar 3-5 ayda da olsa adet görüyordum. 63 kiloydum, sonrasında kilo almaya başladım şuan 80-83 kg civarıyım. 8 ay önce evlendim, ilaçsız adet olamıyorum, en son 5 ay önce oldum o da ilaçla. Doktora gittim, tiroit değerlerim çok yüksek çıktı, endokrinolojiye yönlendirdi, levotiron isimli bir ilaca başladım. Endokrinoloji doktoru hamile kalmamam gerektiğini söyledi en az 3 aya kadar, çünkü değerlerde anormallik varsa bebekte zeka geriliğine sebep olabiliyormuş. Uzun uzun yazıyorum ki belki birileri yoruma denk gelir bu tür sorunları varsa önlemini alır 😅 Kadın doğum doktoru da 5 kg kadar bir kilo kaybıyla adetimin düzene girebileceğini söyledi, boyum 1.70 bu arada. inofolic isimli folik asit kullanmamı söyledi. Hamilelikten 3 ay önce folik asite başlamak gerekiyormuş bebekte fiziksel anomaliliğin olmaması için. Tiroit ilacıma başlayalı 3 ay olacak, folik asite de 3 gün önce başladım. Yürüyüşe başladım. Hayıt tohumunu bu sitede görmüştüm, hormonları düzenliyormuş onu içiyorum günde 2 defa. Benim sürecim nasıl ilerleyecek bakalım. Burdan yorumları okunmaya devam ediyorum 😊 kendi sürecimi de paylaşacağım. Allah arzu eden herkese nasip etsin inşallah 👶

Bu arada Dr. Banu Çiftçi'nin videosunda dinlemiştim, polikistik overin bir hastalık olmadığını, geçmesinin mümkün olmadığını, sebebinin bilinemediğini, kaliteli bir yaşamla sendromun etkilerinin minimuma indirilebileceğini anlatıyordu. Benim de ilk teşhiste çok moralim bozulmuştu çocuğumun olmasına engel mi dediğimde doktor, değerlerin öyle bir şey söylemiyor demişti 😊 Bu sitede de okudum Pco'lu olup çocuk sahibi olanlar var, moralinizi bozmayın 🌹

Bu arada Dr. Banu Çiftçi'nin videosunda dinlemiştim, polikistik overin bir hastalık olmadığını, geçmesinin mümkün olmadığını, sebebinin bilinemediğini, kaliteli bir yaşamla sendromun etkilerinin minimuma indirilebileceğini anlatıyordu. Benim de ilk teşhiste çok moralim bozulmuştu çocuğumun olmasına engel mi dediğimde doktor, değerlerin öyle bir şey söylemiyor demişti 😊 Bu sitede de okudum Pco'lu olup çocuk sahibi olanlar var, moralinizi bozmayın 🌹
Kilo en büyük aşılması gereken sorun zaten pkos da😕

benim doktorumda kötü bi şey söylemedi ama insan huzursuzlaniyor üzülüyor ister istemez

Polikistik overim bende rahim ağzı yetmezliğinden 16 haftalık ikizlerimi erken doğumla kaybettim.. Dogumdan sonra bir süre adetler düzene giriyor sonra tekrar düzen bozuluyor benim öyle olmuştu kahverengi lekeleriniz adetten önce gelen lekelenme de olabilir hamilelikte olabilir idrar testi yapsanız çıkar sonuç..
Canim geçmiş olsun. Ben de 16ci haftada tam açilma oldu dikiş atildi ama malesef kese delindi ve enfeksiyon kaptim. 17ci haftada ikizlerimi kaybettim. 1 mayisda yaşandi bu olay. Uzetinden normal adet gormedim. 1 hazirandan sonra uzun sure lekelenme azacik kan sonra temiz donem somra yenidem tekrar oldu ama adet olmadim. Siz ne zaman adet oldunuz? Ne zaman hamile kaldiniz ardindan? Çok zor hamile kalmişdim şimdi yine ayni şeyler olur diye korkuyorum

Back