Polikistik over sendromu olduğumu öğrendim

Evet 2 defa kullandım yumurta büyüdü ama çatlamadı kist oldu sonra klomen yerine femara diye bi hap kullandım oda işe yaramadı bu seferde yumurta büyümedi devamında iğne kullandım maalesef yine büyümedi ve pkodan dolayı büyümüyormuş son gittiğim doktor öyle dedi.. Şimdi bir yıl sonra tekrar klomen kullandım bu ay ve 19 mm yumurta oldu çatlatma iğnesi yapıldı beklemedeyim bakalım...
Canim kacinci günün igneden sonra suan? Cok kafana takma olucagi varsa olur hic olmamis gibi davran birak süpriz olsun yumurtanin gelisimi icin koenzimq10 ic omega3 al yumurtalar yumurtalikda sıkışıp kaliyor bü yüzden büyümekde yada catlamakda zorlaniyor ben bu yüzden aşiri adet düzensizligi yaşamiştim inositol iceren bir gida takviyesi al kendine prowoman şase seklinde yada inofolic combi kapsül ikiside iyi bence denemeye değer inositol zaten özellikle pkolular icin

Canim kacinci günün igneden sonra suan? Cok kafana takma olucagi varsa olur hic olmamis gibi davran birak süpriz olsun yumurtanin gelisimi icin koenzimq10 ic omega3 al yumurtalar yumurtalikda sıkışıp kaliyor bü yüzden büyümekde yada catlamakda zorlaniyor ben bu yüzden aşiri adet düzensizligi yaşamiştim inositol iceren bir gida takviyesi al kendine prowoman şase seklinde yada inofolic combi kapsül ikiside iyi bence denemeye değer inositol zaten özellikle pkolular icin
14cü günüm 3gün var adete, inofolic kullanıyorum canım birde progestan alıyorum.

BA3712D7-D64A-4ED1-BF5C-3051BDA872EF.jpeg

Bu benim yumurtalık görüntüm . PKO GÖRÜNTÜSÜ var mı yoksa sağlıklı mı görünüyor . PKO olanlar bakabilir mi

Merhaba arkadaşlar, 3bucuk yıldır bebek istiyoruz ve birçok tedavimiz olumsuz sonuçlandı yumurtalarım büyümüyor ve ilaca direnç gösteriyor nedeni bir türlü bulunamadı.... Bugün yeni bir doktora başladım ve daha ilk kontrolümde Polikistik over olduğumu söyledi... Hiçbir belirtiyi yaşamıyorum adetleri oldukça düzenlidir ama ultrason sonucu ve ilaca direncin bu duruma işaret olduğunu söyledi, bir dizi hormon tahlili istedi yarın yaptıracağım ve bu ay klomen ile bir deneyelim olmazsa tüp bebeğe gitmenizde fayda var dedi... Ayrıca şeker ve karbonhidralı gıdalar tüketmememi söyledi şekerim normal olmasına rağmen önermedi, kilomda normal... Bu şekilde olupta normal yolla hamile kalan var mı gelin tecrübelerimizi konuşalım ve paylaşalım...
Benimde böyle herşeyim normal kilom şeker vs ama uzun süredir gebelik yaşamadım tüp bebek tedavisi oluyorum şuan

Merhaba arkadaşlar, 3bucuk yıldır bebek istiyoruz ve birçok tedavimiz olumsuz sonuçlandı yumurtalarım büyümüyor ve ilaca direnç gösteriyor nedeni bir türlü bulunamadı.... Bugün yeni bir doktora başladım ve daha ilk kontrolümde Polikistik over olduğumu söyledi... Hiçbir belirtiyi yaşamıyorum adetleri oldukça düzenlidir ama ultrason sonucu ve ilaca direncin bu duruma işaret olduğunu söyledi, bir dizi hormon tahlili istedi yarın yaptıracağım ve bu ay klomen ile bir deneyelim olmazsa tüp bebeğe gitmenizde fayda var dedi... Ayrıca şeker ve karbonhidralı gıdalar tüketmememi söyledi şekerim normal olmasına rağmen önermedi, kilomda normal... Bu şekilde olupta normal yolla hamile kalan var mı gelin tecrübelerimizi konuşalım ve paylaşalım...
Canım bende aynı şekilde 2 ay klomen kullandım ama yumurtalar gelişmedi 1 ay gonal f kullandım tek bir yumurta gelişti oda cok fazla büyümüştü tedaviyi o ay iptal ettik sonra doktor ara verelim dedi ben 3 ay sonra tüp bebeğe başladım benimde adetlerim düzenliydi yine gonal fle yumurta büyüttük 46 yumurta topladı 38 tanesi döllendi 22 tane de en yüksek kalite embriyo oluşturduk ve ilk denememde bir tanesi tuttu şimdi 21 tane dondurulmuş var yani demem o ki rahimde sıkıntı yoksa boşuna bekleyip üzme kendini ben psikolojikmen çok yorulmuştum en sonunda eşime tüp bebeğe gidelim dedim tüp bebeğe gidince doktor gidin 1 sene sonra gelin doğal olucaktır kafanı boşalt dedi ama benim artık beklemeye tahammülüm kalmamıştı

Merhaba bende 3 yillik evliyim polikistik overim aramizdaki tek fark senin adetin düzenli benimki aşiri düzensiz.
Klomen bende kullandim gecen ay yumurtam büyüyor catliyor ama döllenmiyor 3 cü denemem bu arada .

Ultrasonda benim sag yumurtaligim kistik bir görüntü veriyormus aslinda bu kist dedikleri sey fazla yumurta olmasi ve cok yumurta oldugundan sıkışmasi .. cogu doktor kilo vermemi felan önerdi 6 kilo zoraki verdim tek elde ettgm sey 2-3 ayda bir adet olabilmek eskiden 9 ay boyunca görmezdim 6 ay duphaston tedavi gördüm istersen duphastonu bir sor hem adet sökücü ama hamile kalirsanda düşüğü engelliyen bir ilac progestan gibi birsey kombinasyonlu sökücü diyebiliriz.

Paldir küldür tüp bebek de nekadar iyi bir karar bilemedim acikcasi maddi olarak ve moral olarakda yipratici bir sürec olabilir zaten tüp bebekde verilen ilaclar yapilan tedavinin disinda extra herşey bu zamanda herkes paranin delisi olmuş durumda heryerde malesef yaptirlcak gibi degil .. ve bu işlemler aşma aşama ilerliyor mesela klomen olmazsa femara vermesi lazim onlada büyümezse yumurtan catlamazsa igne vermesi gerekir. Igneyle olmazsa aşilamaya gecilir eeeen son en kötü ihtimal tüp bebek olur kii bende 3 yildir deniyorum hala tüp bebege gitmedik seneye türkiye geldigmizdenbir tüp bebek merkezinde detayli muayene olucam rahim filmi hic cekilmedim cekilmek isticem sonrasindada planda aşilama var. Bence siz koenzimQ10 vitamin alin ve omega3 koenzimq10 hücreleri yenileyen bir takviye ve yumurta ve sperm üzerinde inanilmaz bir etkisi var 3 ila 6 ay icerisnde etkisini gösterebiliyor. Ben 2-3 aydir sökücüleri biraktim onlarin sayesinde yumurtalarim catliyor ve adet görmeye basladim sonucta bir fonksiyon işareti bu tüp bebek yaptiranlarada cogu doktor omega3 ve koenzimQ10 recete ettigini biliyorum. Şansin bol olsun hersey gönlünce olsun cok uzattim affet🥰😄🙏
Kesinlikle bahçeci tüp bebek merkezini öneriyorım doktorundan ziyade laboratuvar ve embriyologları için mutlaka görüşün

X