• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikistik over sendromu için bilgi lütfen

Canım test yaptırdım değer 100 çıktı... doktor hamilesin dedi.. 5 gün sonra adet oldum.. jel gibi bir parça kanamayla gitti.. doktor kimyasal gebelikmiş dedi :KK43:(

Gecmis olsun canim ben test yaptirmadim ama adetim de ayni dedigin gibi jel gibi biseyler geldi ve inanilmaz buyuk pihtilar attim ilk defa oldu boyle birsey doktora soyleyincede muhtemelen kimyasal olmus ama bu daha iyi sansin simdi daha yuksek dedi bakalim hakkimizda hayirlisi..

Merhabalar bende bir pcosluyum. İlk gittiğim doktor bana senin çoçuğun olmayabilir Allah kimine vermez dedi beni gönderdi. Takmadım doktoru sen ne bilcen dedim :D İkiinci giitiğim doktor canımı çok fena yaktı. Senin çoçuğun olabilirde olmayabilirde dedi. tüplerine bakmamız lazım dedi ve direk Aşılama gerek dedi. dedi de dedi. ağlayarak çıktım odadan o gün kendime gelemedim ağlayıp ağlayıp durdum. 4 ay sonra anca başka bir doktora gitmeyi anca düşünebildim. Hayatımda ilk defa öyle pozitif bir doktor gördüm.. Muayene etti senin birşeyin yok yumurtaman gerçekleşiyor her şey yolunda giderse bu ay hamile kalabilirsiin dedi. Glifor verdi dünden itibaren glifor kullanmaya başladım. Çatlatma iğnesi verecek oldu ki eşim şehir dışında diyince tüm hayallerim gelecek aya kaldı :(
Ayrıca kendimi bildim bileli 15-16 yaşından beri pcosluyum adetlerim hep senede 2-3 kere düzensizleşiyordu onun dışında hormon değerlerim normal istediğim zaman kilo veriyorum yeter ki boğazımı tutayım...
İlk defa bir doktordan ağlayarak çıkmadım hayatımda gördüğüm en tatlı en bilgilii doktordu egolarından arınmış..
İnşallah Rabbim bizelerde hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder.

Merhabalar bende bir pcosluyum. İlk gittiğim doktor bana senin çoçuğun olmayabilir Allah kimine vermez dedi beni gönderdi. Takmadım doktoru sen ne bilcen dedim :D İkiinci giitiğim doktor canımı çok fena yaktı. Senin çoçuğun olabilirde olmayabilirde dedi. tüplerine bakmamız lazım dedi ve direk Aşılama gerek dedi. dedi de dedi. ağlayarak çıktım odadan o gün kendime gelemedim ağlayıp ağlayıp durdum. 4 ay sonra anca başka bir doktora gitmeyi anca düşünebildim. Hayatımda ilk defa öyle pozitif bir doktor gördüm.. Muayene etti senin birşeyin yok yumurtaman gerçekleşiyor her şey yolunda giderse bu ay hamile kalabilirsiin dedi. Glifor verdi dünden itibaren glifor kullanmaya başladım. Çatlatma iğnesi verecek oldu ki eşim şehir dışında diyince tüm hayallerim gelecek aya kaldı :KK43:
Ayrıca kendimi bildim bileli 15-16 yaşından beri pcosluyum adetlerim hep senede 2-3 kere düzensizleşiyordu onun dışında hormon değerlerim normal istediğim zaman kilo veriyorum yeter ki boğazımı tutayım...
İlk defa bir doktordan ağlayarak çıkmadım hayatımda gördüğüm en tatlı en bilgilii doktordu egolarından arınmış..
İnşallah Rabbim bizelerde hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder.
Allah o doktorların bin türlü belasını versin.. Bende pcos luyum.. Aynısını banada söyleyenler oldu.. Kesinlikle YALAN.. Önce Allah bilir.. sonrada yumurtlama günlerini takip etmen gerekir.. o günlerde ilişki olmalı her gün mutlaka.. İçini ferah tut.. Allahın izniyle sende anne olacaksın..

Allah o doktorların bin türlü belasını versin.. Bende pcos luyum.. Aynısını banada söyleyenler oldu.. Kesinlikle YALAN.. Önce Allah bilir.. sonrada yumurtlama günlerini takip etmen gerekir.. o günlerde ilişki olmalı her gün mutlaka.. İçini ferah tut.. Allahın izniyle sende anne olacaksın..
Ayrıca bence hemen aşılama ve çatlama iğnesine gerek yok.. Bana bunlar yapılmadan gebe kaldım.. Önce aet düzenleyici veriyorlar.. bunlar doğum kontrol değil.. sonrada yumurtlama ilac veriyorlar.. Klomen gibi Femara gibi.. Hangi şehirdesin? Adanada bir doktor önerebilirim.. Adam sadece sorunlu gebeliklere bakıyor.. Ve hamile bırakana kadar senin peşini bırakmıyor.. Kesinlike 1 numara doktor...

Ayrıca bence hemen aşılama ve çatlama iğnesine gerek yok.. Bana bunlar yapılmadan gebe kaldım.. Önce aet düzenleyici veriyorlar.. bunlar doğum kontrol değil.. sonrada yumurtlama ilac veriyorlar.. Klomen gibi Femara gibi.. Hangi şehirdesin? Adanada bir doktor önerebilirim.. Adam sadece sorunlu gebeliklere bakıyor.. Ve hamile bırakana kadar senin peşini bırakmıyor.. Kesinlike 1 numara doktor...

İstanbulda yaşıyorum. Eğer hamileyseniz Allah kucağıza almayı nasip etsin. Doğduysa Allah bağışlasın inşallah:) Zaten ikinci gittiğim doktor bana direk aşılama dedi ve ben 21 yaşındayım.
Hakkım varsa zerre helal etmiyorum o adama.
Bu gittiğiimm doktorumdan çok memnunım güveniyorum çok ümitli bir dialog oldu benim için. Bu ay olmazsa diğer ay yumurta takibine başlıycaz dedi. İnsülin direncimea bakıcak yarın. Tek sorınumuz eşim sürekli şehir dışında hafta sadece 2 gün birlikteyiz E haliyle koca yoksa bebekde yok

Aminn inşşallaah. Kesinlikle Rabbimin ol demesi yeterli.... Hayırlısıyla olamayanlarada nasip eder Allah inşş☺️

arkadaşlar bununla ilgili başlık açmayı düşünüyorum; fakat burada yazayım. Benim ki sonu güzel biten bir pco macerası diyebilirim. Şunu anladım ki ruhumuzu, kalbimizi ümitsizlikle, yalan yanlış bilgilerle doldurmamalıyız.

yaklaşık 3 yıllık evliyim ve 2 yıldır bebek sahibi olmayı istiyorduk. beylikdüzünde oturuyorum ve buraya en yakın ve en iyi olarak nitelendirebileceğim hastane (ki bence öyle değilmiş) medicana international'di. aylarca bu hastanede ismini vermek istemediğim bir doktora gittik. doktor her defasında sizin çocuğunuz olur korkmayın tedavi olucaksın dedi. bizim çocuk istediğimizi bildiği halde pek bir uyuşuktu ve biz bir yol katedemedik. yumurtalarım sürekli kist üretiyor adetim gecikiyordu ve artık sürekli ilaçla adet olur hale gelmiştim. aylardan sonra klomen ilacını kullandım ve yumurta takibine gitmeye başladım. her takip sonucu hüsranla bitti ve yumurtam en fazla 9 mm kadar büyüyebilmişti. sonrasında doktor artık büyümez adetin ikinci günü gel dedi. o ay bende kist oluşmuş, ki ben kist şüphesiyle gittiğimde kistin yok demişti, sonra bir gece o kistim patlamıştı. şiddetli ağrıyla yine aynı hastaneye kaldırıldım. tüm bunlardan sonra doktor yapılacak şeyin aşılama ya da tüp bebek olduğunu söyledi. anne olabilmek için önümdeki tek seçenek buydu.
biz de madem aşılama ya da tüp bebek olacak o zaman bu işin uzman yeri neresiyse oraya gidelim dedik ve fulya bahçeci tüp bebek merkezine gittik. şimdi diyorum ki iyiki oraya gitmişiz. orada Erbil Yağmur'a gittim ve ilk gittiğim gün hikayemi dinledikten sonra bana ne aşılama ne de tüp bebek yapmayacağını söyledi. doğal yoldan hamile kalabilirmişim ki ben klomende olduğu gibi hüsrana uğramamak için ısrar ettim tüp bebek yaptıralım diye. bana sana tüp bebek için dokunmam dedi.
benden rutin tahliller rahim filmi vs istedi sonrasında femara adlı ilacı verdi. 5 gün kullandım yumurta takibine gittik yumurtam büyüdü ve çatlatma iğnesinden sonra bekledik. çatlatma iğnesinden 9 gün sonra yani çok erken şiddetli ağrıyla ve yoğun kanamayla adetim geldi hemen doktora gittik. doktorun canı sıkıldı ve bir sonrakinde progestan ilacı kullanacağımı söyledi. ben bunun düşük olduğuna yordum.
ikinci ay tekrar femara kullandım ama bu sefer yumurtam büyümedi. ama o doktorda umutsuzluğa asla yer yok bu bana çok iyi geldi. eskiden olsa ağlayarak çıkardım odasından ama gülerek çıkıyordum her defasında. femaradan sonra merionel iğne verdi uygun dozlarda 4-5 gün kontroller eşliğinde bunu kullandım ve iki tane yumurtam olgunlaştı. Allah'a şükürler olsun ki şu an hamileyim ve ikiz bebek bekliyorum.
Çevremdekilere tavsiye ettiğim yer ise orası. bana en umutsuz olduğum zamanlarda bile olacak diyordu başka bir şey demiyordu. ultrason için yanıma şarkı söyleyerek geliyordu.
benim tavsiyem orada burada yalan yanlış ellerde heba olmayın. araştırın, inceleyin öyle karar verin. ben bir gün bile pişman olmadım. tüp bebek için 8 bin liralık altın bozdurduk; fakat toplamda 1,500 tl ile sonuçlandı şükürler olsun.
bahçecideki doktorların doğum fiyatları pahalı olduğu için de artık orayı bırakıyorum ve kendime kontrollerim ve doğum için iyi doktor araştırıyorum.
umarım sizin de mutlulukla sonuçlanır. sadece umutsuzluğa düşmeyin, inanın.

Merhaba, kimyasal gebelik gecirdiginizi nasil anladiniz anlatirsaniz cok iyi olur cunku bende yasadim ama hala emin degilim oylemiydi diye.bu arada bence testi iki gun sonra tekrar yaptirin suan bu deger cok dusuk gibi geldi bana
tatlımm bende geçen ay yaşadım kimyasal gebelik peki kanaman bittikten sonra sende akıntı oldumu hayatımda ilk defa sanırım vajinal enfeksiyon geçiriyorum doktorumada sordum düşüten sonra kullanayımmı die gerek yok tam gebelik sayılmaz dedi bana aklıma gelen başıma geldi sanırım yarın doktora gidicem:KK42:

MERHABA Arkadaşlar; tam 14 yıllık PKO hastasıyım. ve 14 YIL boyunca Diana35 kullandım. Şuan 26 yaşındayım, 5 aylık evliyim. İlaçların yan etkilerini öğrenince bırakıp kendim bu hastalığı yenmeye karar verdim. Daha önce ilacı bıraktıgımda ilk ay adetim gelir, daha sonraki aylar hiç bir belirti olmazdı. 8 ay boyunca ilaç kullanmadıgım için HİÇ adetim gelmediği olmuştur. Öncelikle kilo verdim. 66 kilodan 57-58 lere düştüm. İnsülin direncim biraz yüksekti bir süre ilaç kullanımıyla ve dikkatli beslenerek insülin direncimi kırdım. Şekeri, yağlı yiyecekleri, kötü hayat tarzını bir kenara bırakıp, spora başladım, yürüyüş yaptım, hiç balık yemeyen ben haftada 2 gün somon yemeye başladım. Omega 3 de almak gerekir. Ve SOĞAN SUYU..... İlaçları bıraktıktan sonra tahmin ettiğim gibi ilk ay adet oldum. 2.ay bekledim ama gelmedi. CİVANPERÇEMİ çayına başladım sabah akşam 1 bardak içtim. Biraz hareketlenmeler başladı ama kanama olmadı. Daha sonra soğan suyu içmeye karar verdim. sabah akşam aç karnına her gün taze olarak uyguladım. 10 gün boyunca. Sonra böbreklerimi yormamak adına bıraktım. Bu süreçte duygu durum karmaşaları, kasıklarımda ağrı, hassasiyet gibi şeyler de yaşadım. Ve civanperçemini tekrar uyguladım 2.gün pembelikler gelmeye başladı. Ve şuan tam anlamıyla oldum. Bu benim için bir MUCİZEydi. çünkü 14 yıl boyunca 1 kere bile ilaçsız adet olmadım. Normalde forumlara yazmayı sevmem ama kendi kendime eğer bu uygulamalardan sonra adet olmayı başarırsam diğer bayanlar da faydalansın diye burdan yazıcam demiştim. İnşallah birilerine faydam dokunur. Çünkü yaşadıklarımız zor şeyler. Buarada tüylenmelerim vardı çenemde. İlaç kullanmadıgımda hemen tekrarlardı saçlarım dökülürdü, sivilce çıkardı. Şimdi kontrol altına aldıgımı düşünüyorum. İnşallah diğer ay da 10 gün kadar bu uygulamaları yapıcam ve tamamen düzene girsin 6 ayda 1 yine soğan suyu içebilirz. Sizlere de bol şans diliyorum. İnanın, uygulayın, kurallarınız olsun, yılmayın.. :) SEVGİLER.....

MERHABA Arkadaşlar; tam 14 yıllık PKO hastasıyım. ve 14 YIL boyunca Diana35 kullandım. Şuan 26 yaşındayım, 5 aylık evliyim. İlaçların yan etkilerini öğrenince bırakıp kendim bu hastalığı yenmeye karar verdim. Daha önce ilacı bıraktıgımda ilk ay adetim gelir, daha sonraki aylar hiç bir belirti olmazdı. 8 ay boyunca ilaç kullanmadıgım için HİÇ adetim gelmediği olmuştur. Öncelikle kilo verdim. 66 kilodan 57-58 lere düştüm. İnsülin direncim biraz yüksekti bir süre ilaç kullanımıyla ve dikkatli beslenerek insülin direncimi kırdım. Şekeri, yağlı yiyecekleri, kötü hayat tarzını bir kenara bırakıp, spora başladım, yürüyüş yaptım, hiç balık yemeyen ben haftada 2 gün somon yemeye başladım. Omega 3 de almak gerekir. Ve SOĞAN SUYU..... İlaçları bıraktıktan sonra tahmin ettiğim gibi ilk ay adet oldum. 2.ay bekledim ama gelmedi. CİVANPERÇEMİ çayına başladım sabah akşam 1 bardak içtim. Biraz hareketlenmeler başladı ama kanama olmadı. Daha sonra soğan suyu içmeye karar verdim. sabah akşam aç karnına her gün taze olarak uyguladım. 10 gün boyunca. Sonra böbreklerimi yormamak adına bıraktım. Bu süreçte duygu durum karmaşaları, kasıklarımda ağrı, hassasiyet gibi şeyler de yaşadım. Ve civanperçemini tekrar uyguladım 2.gün pembelikler gelmeye başladı. Ve şuan tam anlamıyla oldum. Bu benim için bir MUCİZEydi. çünkü 14 yıl boyunca 1 kere bile ilaçsız adet olmadım. Normalde forumlara yazmayı sevmem ama kendi kendime eğer bu uygulamalardan sonra adet olmayı başarırsam diğer bayanlar da faydalansın diye burdan yazıcam demiştim. İnşallah birilerine faydam dokunur. Çünkü yaşadıklarımız zor şeyler. Buarada tüylenmelerim vardı çenemde. İlaç kullanmadıgımda hemen tekrarlardı saçlarım dökülürdü, sivilce çıkardı. Şimdi kontrol altına aldıgımı düşünüyorum. İnşallah diğer ay da 10 gün kadar bu uygulamaları yapıcam ve tamamen düzene girsin 6 ayda 1 yine soğan suyu içebilirz. Sizlere de bol şans diliyorum. İnanın, uygulayın, kurallarınız olsun, yılmayın.. :) SEVGİLER.....

Back