arkadaşlar bununla ilgili başlık açmayı düşünüyorum; fakat burada yazayım. Benim ki sonu güzel biten bir pco macerası diyebilirim. Şunu anladım ki ruhumuzu, kalbimizi ümitsizlikle, yalan yanlış bilgilerle doldurmamalıyız.
yaklaşık 3 yıllık evliyim ve 2 yıldır bebek sahibi olmayı istiyorduk. beylikdüzünde oturuyorum ve buraya en yakın ve en iyi olarak nitelendirebileceğim hastane (ki bence öyle değilmiş) medicana international'di. aylarca bu hastanede ismini vermek istemediğim bir doktora gittik. doktor her defasında sizin çocuğunuz olur korkmayın tedavi olucaksın dedi. bizim çocuk istediğimizi bildiği halde pek bir uyuşuktu ve biz bir yol katedemedik. yumurtalarım sürekli kist üretiyor adetim gecikiyordu ve artık sürekli ilaçla adet olur hale gelmiştim. aylardan sonra klomen ilacını kullandım ve yumurta takibine gitmeye başladım. her takip sonucu hüsranla bitti ve yumurtam en fazla 9 mm kadar büyüyebilmişti. sonrasında doktor artık büyümez adetin ikinci günü gel dedi. o ay bende kist oluşmuş, ki ben kist şüphesiyle gittiğimde kistin yok demişti, sonra bir gece o kistim patlamıştı. şiddetli ağrıyla yine aynı hastaneye kaldırıldım. tüm bunlardan sonra doktor yapılacak şeyin aşılama ya da
tüp bebek olduğunu söyledi. anne olabilmek için önümdeki tek seçenek buydu.
biz de madem aşılama ya da tüp bebek olacak o zaman bu işin uzman yeri neresiyse oraya gidelim dedik ve fulya bahçeci tüp bebek merkezine gittik. şimdi diyorum ki iyiki oraya gitmişiz. orada Erbil Yağmur'a gittim ve ilk gittiğim gün hikayemi dinledikten sonra bana ne aşılama ne de tüp bebek yapmayacağını söyledi. doğal yoldan hamile kalabilirmişim ki ben klomende olduğu gibi hüsrana uğramamak için ısrar ettim tüp bebek yaptıralım diye. bana sana tüp bebek için dokunmam dedi.
benden rutin tahliller rahim filmi vs istedi sonrasında femara adlı ilacı verdi. 5 gün kullandım yumurta takibine gittik yumurtam büyüdü ve çatlatma iğnesinden sonra bekledik. çatlatma iğnesinden 9 gün sonra yani çok erken şiddetli ağrıyla ve yoğun kanamayla adetim geldi hemen doktora gittik. doktorun canı sıkıldı ve bir sonrakinde progestan ilacı kullanacağımı söyledi. ben bunun düşük olduğuna yordum.
ikinci ay tekrar femara kullandım ama bu sefer yumurtam büyümedi. ama o doktorda umutsuzluğa asla yer yok bu bana çok iyi geldi. eskiden olsa ağlayarak çıkardım odasından ama gülerek çıkıyordum her defasında. femaradan sonra merionel iğne verdi uygun dozlarda 4-5 gün kontroller eşliğinde bunu kullandım ve iki tane yumurtam olgunlaştı. Allah'a şükürler olsun ki şu an hamileyim ve ikiz bebek bekliyorum.
Çevremdekilere tavsiye ettiğim yer ise orası. bana en umutsuz olduğum zamanlarda bile olacak diyordu başka bir şey demiyordu. ultrason için yanıma şarkı söyleyerek geliyordu.
benim tavsiyem orada burada yalan yanlış ellerde heba olmayın. araştırın, inceleyin öyle karar verin. ben bir gün bile pişman olmadım. tüp bebek için 8 bin liralık altın bozdurduk; fakat toplamda 1,500 tl ile sonuçlandı şükürler olsun.
bahçecideki doktorların doğum fiyatları pahalı olduğu için de artık orayı bırakıyorum ve kendime kontrollerim ve doğum için iyi doktor araştırıyorum.
umarım sizin de mutlulukla sonuçlanır. sadece umutsuzluğa düşmeyin, inanın.