• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

polikistik over sendromu için bilgi lütfen

nnurefsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
151
90
38
hanımlar düzensiz adet şikayetlerim sonucu yumurtalıklarımın polikistik durumda olduğunu söyledi doktorum. bende haliyle endişelendim:KK42: ocak ayında bir düşük yaşadım ve bebek istiyoruz ama öncesinde tedavi süreci fln...bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardım edin lütfen ilaç kullanmadan tekrar hamile kalmam mümkün mü?

Hemen endişelenme...Her polikistik over kötü diye birşey yok. Bende de vardı ama doktor ilaç bile vermedi ileri safhada olmadığı için hamile kalırsın dedi şu an hamileyim 6.ayımda hamile kaldım.sana tedavi uyguluyor mu? Bir de kilo ve tüylenme ve problemin var mı? Benim yoktu mesela ileri safhalarda görülüyormuş bu şikayetler.

bende de o gibi tüylenme vs sorunlar yok ama doktor hormonlarım için tahlil istedi tiroid yüksek çıktı sadce diğer hormonlarım gayet normal hiç bir sorun yok.. önce onun tedavisini ol sonra bebek için tedaviye başlayalım dedi...bu arada Allah tamamına erdirsin sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin bebeğini:KK46:

Hemen endişelenme...Her polikistik over kötü diye birşey yok. Bende de vardı ama doktor ilaç bile vermedi ileri safhada olmadığı için hamile kalırsın dedi şu an hamileyim 6.ayımda hamile kaldım.sana tedavi uyguluyor mu? Bir de kilo ve tüylenme ve problemin var mı? Benim yoktu mesela ileri safhalarda görülüyormuş bu şikayetler.

Bende de pko var ama doktor banada bi ilac ya da herhangi bisi onermedi 6.ayinda hamile kalmissin O süreye kadar bisi yaptin mi acaba yoksa oluruna mi birakmistin? Bu arada Allah bebisini saglikla kucagina alicagin gunleri nasip etsin :)

hanımlar düzensiz adet şikayetlerim sonucu yumurtalıklarımın polikistik durumda olduğunu söyledi doktorum. bende haliyle endişelendim:KK42: ocak ayında bir düşük yaşadım ve bebek istiyoruz ama öncesinde tedavi süreci fln...bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlar yardım edin lütfen ilaç kullanmadan tekrar hamile kalmam mümkün mü?
benim de 8 yıldır polikistik overim var ama çok şükür hiçbir iğne ilaç kullanmadan hamile kaldım evlenir evlenmez.korkmayın,kistler gebe kalmada sıkıntı yaratmıyor.inşallah en kısa zamanda tekrar gebe kalırsınız:)

soğan kürünü denemenizi öneririm.
teşekkür ederim.. soğan kürünü araştırdım ilaç kullanmadan uygulayacağım tek çözüm olarak onu görüyorum şuan.ama regl döneminde kullanılmaması öneriliyor.reglim bittikten 3 gün sonra başlıycağım inşallah güzel sonuç alırım.

benim de 8 yıldır polikistik overim var ama çok şükür hiçbir iğne ilaç kullanmadan hamile kaldım evlenir evlenmez.korkmayın,kistler gebe kalmada sıkıntı yaratmıyor.inşallah en kısa zamanda tekrar gebe kalırsınız:)
ben son doktora gisişimde öğrendim oysa kendimi bildim bileli düzensizdir adet tarihim.en fazla iki ay üst üste aynı tarihe olurum.ama şimdiye kadar gittiğim doktor hiç pko fln demedi. öncesinde int araştırdım sonra doktora gttim. belirtilerim pkoya uyuyor acaba olabilir mi dedim ultrasonada baktığında yumurtalıklarımın polikistik durumda olduğunu söyledi.öncesinde yazdığım gibi tiriod yüksek çıktığı için tedavi uygulamadı ama sonrasında tedavi uygulayacağı söyledi. neden tedaviye gerek duydu hormonlarım gayet normalken bunu anlamadım:110:

teşekkür ederim.. soğan kürünü araştırdım ilaç kullanmadan uygulayacağım tek çözüm olarak onu görüyorum şuan.ama regl döneminde kullanılmaması öneriliyor.reglim bittikten 3 gün sonra başlıycağım inşallah güzel sonuç alırım.
rica ederim. inşallah işe yarar.

Bende de pko var ama doktor banada bi ilac ya da herhangi bisi onermedi 6.ayinda hamile kalmissin O süreye kadar bisi yaptin mi acaba yoksa oluruna mi birakmistin? Bu arada Allah bebisini saglikla kucagina alicagin gunleri nasip etsin :)
çok teşekkür ederim :) 6 ay boyunca soğan suyu hariç birşey kullanmadım.doktorun güvenilirse dinle bence.Bu arada şunu da belirteyim bende yumurtlama oluyormuş yani hiç yumurtlama olmuyor değilmiş bunu da belirteyim.

çok teşekkür ederim :) 6 ay boyunca soğan suyu hariç birşey kullanmadım.doktorun güvenilirse dinle bence.Bu arada şunu da belirteyim bende yumurtlama oluyormuş yani hiç yumurtlama olmuyor değilmiş bunu da belirteyim.
banada yumurtlaman tembel dedi yani yavaş oluyormuş sanırım.bir de şöyşe bi sorun var ben memleketimdeki doktora gittim şuan gurbettteyim yaşadığım şehirdeki doktorumdan memnun değilim. soğan kürü kullanacağım bakalım hayırlısı.

Soğan kürü kesinlikle Allah'ın mucizesi bende de 7. 8 yıl önce vardı polikistik over. psikolojim bile bozulmuştu adet düzensizliğinden.kürü yaptıktan kısa bir süre sonra düzene girdi çok şükür..

bence mutlaka kullan.doktorunu da mutlaka değiştir ve en önemlisi de stres yapma inşallah kısa zamanda bebeğiniz kavuşursunuz :)

soğan kürü mucize evet ama zor içildiği için ertelemiştim ve tabi polikistik bir durum olduğunuda bilmiyordum. şimdi soğan kürünü mecburen uygulayacağm Allah ysrdımcım olsun necitesi güzel olsun da soğan kürü içmek sorun değil artık. doktorumuda değiştirmek istiyorum ama daha kötü bir doktorla karşılaşmaktan korkuyorum, dediğim gibi yabancı bir memleketteyim. hayırlısı artık stres yapmıyorum şükür Allah ne derse o ama inşallah önce adet düzensizliğini bir an önce yenmek istiyorum

Mrb arkadaşlar,
Bende yeni katıldım. Polikistik Over Sendromluyum. Adetlerim düzensiz, kocam şehir dışında çalışıyor ve 2 haftada bir geliyor, düzenli ilişki yok.. Yumurtlama için tedavi görüyorum.. Duphaston, Glukojen, Klomen, Femara ilaçlarını sırasıyla kullandım.. 1 tane kimyasal gebelik geçirdim, düşük oldu.. Adetime geçen aya göre 1 hafta kala dayanamayıp bugün Beta HCG yaptırdım, sonuç 1.2
Çok fena kasık ağrım, göğüs ağrım var. Ara ara midem bulanıyor, kokulara karşı hassaslaştım, hamile olabilir miyim? Test ne zaman tekrarlanmalı?? Lütfen cevap verin..

Mrb arkadaşlar,
Bende yeni katıldım. Polikistik Over Sendromluyum. Adetlerim düzensiz, kocam şehir dışında çalışıyor ve 2 haftada bir geliyor, düzenli ilişki yok.. Yumurtlama için tedavi görüyorum.. Duphaston, Glukojen, Klomen, Femara ilaçlarını sırasıyla kullandım.. 1 tane kimyasal gebelik geçirdim, düşük oldu.. Adetime geçen aya göre 1 hafta kala dayanamayıp bugün Beta HCG yaptırdım, sonuç 1.2
Çok fena kasık ağrım, göğüs ağrım var. Ara ara midem bulanıyor, kokulara karşı hassaslaştım, hamile olabilir miyim? Test ne zaman tekrarlanmalı?? Lütfen cevap verin..

Merhaba, kimyasal gebelik gecirdiginizi nasil anladiniz anlatirsaniz cok iyi olur cunku bende yasadim ama hala emin degilim oylemiydi diye.bu arada bence testi iki gun sonra tekrar yaptirin suan bu deger cok dusuk gibi geldi bana

ben pcos hastayısım. benim bir arkadaşım var (maşallah kendisine) o da pcos ve bende bir 10 kilo fazlası var. kendisi hamile kalabildi. bana dr um 6 ay birşey vermedi. ama ben stres sıkıntı üzüntü bebek olmadı adetlerim 75 gün araya kadar çıktı. şimdi ilaç kullanıyorum. subatta bitecek ilaçlar.

Merhaba, kimyasal gebelik gecirdiginizi nasil anladiniz anlatirsaniz cok iyi olur cunku bende yasadim ama hala emin degilim oylemiydi diye.bu arada bence testi iki gun sonra tekrar yaptirin suan bu deger cok dusuk gibi geldi bana
Canım test yaptırdım değer 100 çıktı... doktor hamilesin dedi.. 5 gün sonra adet oldum.. jel gibi bir parça kanamayla gitti.. doktor kimyasal gebelikmiş dedi :((

Back