• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over Sendromu !! (Bana ait değil)

Visenyaa

Nirvana
Pro Üye
21 Aralık 2014
9.005
28.485
798
Hanımlar merhabalar !!
Şu an ciddi anlamda çaresizlik yaşıyorum ve sizin engin bilgilerinizle yardıma ihtiyacım var. Takıldığım bir sitede bir küçük kızla tanıştım 21 yaşında.. sanki yaşıyormuşum gibi hissettim ve onun sitede sorduğu soruyu burada sormak ve sizin tecrübeli yardımlarınıza ihtiyaç duyduğumu farkketim.
Eğer sizi yormazsam sorusunu buraya alıntı olarak kopyalacağım;

Hormon bozukluğu bütün hayatımı mahvetti. Bana bir yol gösterebilir misiniz?
Hastalığım bir kadın hastalığı (pcos) çoğunuz bilmez bilmesin de Allah hiç birinize vermesin yaşatmasın bu hastalığı.
Bu hastalık yumurtalıklarla ilgili aslında 10 kadından birinde var.

Ben 21 yaşındayım ergenliğe girdiğimden beri böyleyim.
Benim vücudumda erkek tipi kıllanma var olmadık yerlerin de var şimdi yüzümde de çıkmaya başladı...

Belki size önemsiz gelir ama emin olun en iğrenç şeylerden biri mesela ben yıkansam da temiz gibi görünmüyorum düşünsenize bütün yerlerim tüylerle kaplı kendime bakmak istemiyorum o yüzden az banyo yaparım kendimden iğreniyorum. Yakından görenler fark ediyor boynuma bakınca soruyorlar hep o yüzden artık topluma çıkmıyorum okulu da bıraktım

Evlenmek? Asla olamaz olmayacak da kim böyle bir kız ister ki? Ben kendimden iğrenirken kim beni sever ki?

Doktora elbette gittim kadın doğum hapları fayda etmedi çünkü benim ki sıradan bir hastalık olmaktan çıktı hayatım bu hastalığı araştırmakla geçiyor aynı hastalığa sahip insnalarla konuşuyorum hiç biri benim gibi değil

Endokrine de gittim evet o da ilaçlar verdi aylarca kullandım yoksa fayda etmezdi fakat yinede etmedi.

Lazer epilasyon diyeceksiniz dimi? Ama öyle olmuyor eğer ki hormonlarınızda problem varsa size tamamen yok etme garantisi verilmiyor hatta doktor tavsiye etmiyor sordum gittiğim her doktora sordum ilk önce hormonları düzene sokman lazım dedi ama sokamadım ki.

Bir bayan olarak kendimden iğreniyorum.
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin kızlar kilonuzu boyunuzu sorun etmeyin başka derdiniz olmasın yeter ki.
6lNq4P.jpg
W6D9lY.jpg

Bana erkeksin diyeniniz olacak ama değilim erkek olsam bunu sorun yapmazdım.

Aslında burada ki kızlardan belki bir çare bulurum belki bir abla bir yol gösterir ne bileyim bir umut benimkisi...

Sorusunda hiç cevap dahi yok adam akıllı.. gerçekten ben çaresiz kaldım. Burası en sevdiğim ve samimiyetine güvendiğim bir site olduğu için sizlere sormak istedim.
Bu güzel kardeşimiz için bir bilginiz varsa paylaşabilir misiniz ?

Bende de var bu pko denen illetten:63: tuylenme ilk basladiginda kadin dogum doktorum ilac verdi. Raporla almistim 6-7 sene önce.ondan sonra tuylenme hem durdu hemde döküldü. Lazer yaptirdim çok iyi sonuc aldım. Hala pkoluyum. Bence doktorum değiştirsin. Dogru tedavi sart

Son düzenleme:
Hanımlar merhabalar !!
Şu an ciddi anlamda çaresizlik yaşıyorum ve sizin engin bilgilerinizle yardıma ihtiyacım var. Takıldığım bir sitede bir küçük kızla tanıştım 21 yaşında.. sanki yaşıyormuşum gibi hissettim ve onun sitede sorduğu soruyu burada sormak ve sizin tecrübeli yardımlarınıza ihtiyaç duyduğumu farkketim.
Eğer sizi yormazsam sorusunu buraya alıntı olarak kopyalacağım;

Hormon bozukluğu bütün hayatımı mahvetti. Bana bir yol gösterebilir misiniz?
Hastalığım bir kadın hastalığı (pcos) çoğunuz bilmez bilmesin de Allah hiç birinize vermesin yaşatmasın bu hastalığı.
Bu hastalık yumurtalıklarla ilgili aslında 10 kadından birinde var.

Ben 21 yaşındayım ergenliğe girdiğimden beri böyleyim.
Benim vücudumda erkek tipi kıllanma var olmadık yerlerin de var şimdi yüzümde de çıkmaya başladı...

Belki size önemsiz gelir ama emin olun en iğrenç şeylerden biri mesela ben yıkansam da temiz gibi görünmüyorum düşünsenize bütün yerlerim tüylerle kaplı kendime bakmak istemiyorum o yüzden az banyo yaparım kendimden iğreniyorum. Yakından görenler fark ediyor boynuma bakınca soruyorlar hep o yüzden artık topluma çıkmıyorum okulu da bıraktım

Evlenmek? Asla olamaz olmayacak da kim böyle bir kız ister ki? Ben kendimden iğrenirken kim beni sever ki?

Doktora elbette gittim kadın doğum hapları fayda etmedi çünkü benim ki sıradan bir hastalık olmaktan çıktı hayatım bu hastalığı araştırmakla geçiyor aynı hastalığa sahip insnalarla konuşuyorum hiç biri benim gibi değil

Endokrine de gittim evet o da ilaçlar verdi aylarca kullandım yoksa fayda etmezdi fakat yinede etmedi.

Lazer epilasyon diyeceksiniz dimi? Ama öyle olmuyor eğer ki hormonlarınızda problem varsa size tamamen yok etme garantisi verilmiyor hatta doktor tavsiye etmiyor sordum gittiğim her doktora sordum ilk önce hormonları düzene sokman lazım dedi ama sokamadım ki.

Bir bayan olarak kendimden iğreniyorum.
Allah kimseyi bu duruma düşürmesin kızlar kilonuzu boyunuzu sorun etmeyin başka derdiniz olmasın yeter ki.
6lNq4P.jpg
W6D9lY.jpg

Bana erkeksin diyeniniz olacak ama değilim erkek olsam bunu sorun yapmazdım.

Aslında burada ki kızlardan belki bir çare bulurum belki bir abla bir yol gösterir ne bileyim bir umut benimkisi...

Sorusunda hiç cevap dahi yok adam akıllı.. gerçekten ben çaresiz kaldım. Burası en sevdiğim ve samimiyetine güvendiğim bir site olduğu için sizlere sormak istedim.
Bu güzel kardeşimiz için bir bilginiz varsa paylaşabilir misiniz ?
Tıbbı olarak hiç mi çozum bulunamamış bende pcos lu olarak tuylenme yaşıyorum çene altında çıkıyo birde aşırı kilo aldım ama ole çok kıllanma olmadığı için onemsemedim bunsenede faul kısımlarında çok oldu alıyorum onlarıda

Of çok kötü gerçekten. Bende de var ama böyle tüylenme yok. Aslında yapılması gereken her şeyi yapmış. Doğum kontrol hapı ve lazer Epilasyon dışında yapılacak bi şey yok.

biliyorum bu konuyu o sitede bende üyeyim , aslında yardımcı olacağımız kadar olmuştuk orda da inşallah buradan daha iyi yardımcı olan çıkar , Allah şifa versin.

Bende pcosluyum tüm etkilerini yaşadım. Kıllanma, saç dökülmesi, erkek tipi aşırı kilo alma, üç ayda bir adet olma gibi. Tedavisi olmayan bir hastalık, kilo vermek etkileri azaltıyor ama tamamen geçirmiyor. Bebek olmasını engelliyor genelde çok şükür benim hemen oldu. Benim önerim ağda yapması veya yaptırması "hastalığı kabullenmesi".

Sanırım ibrahim Saraçoğlu nun bir kürü vardı bu durumda olanlara sitesine bi baksın olmazsa onunla iletişim e geçsin geçmiş olsun

Sogan kürü ve aslanpercemi kürünü duymustum tabi bu hastaligi yasamadigim icin bilemicem. Allah sabir versin ya. Ufak teefek şeyleri kafama taktigim icin kendime kizdim ...

Oncelikle bu hastaligi kabul etmeli hem pcos bendede oldugu gibi bir cok kiside olan bi hastalik yani baya biliniyor.Evet insani canindan bezdiriyor ama kesin tedavisi yik diyip birakmamak gerek ilk once bir dogum kontrol hapiyoa hormonlarini yerine getirsin ki su killanmadan kurtulsun tabi bu hemen olmuyor bi 6 aylik kullanim gerek bu sure icindede kullarindan cesitli yollarla kurtulavilir hic umutsuz olmasin mesela bende yuzumu duzenli bir sekilde kendim aliyorum cildim cok hassastir o yuzden tablet sir agdalardan kullaniyorum sonrasinda burda duymustum tuzlu limon suruyorum bayada ise yariyor gec ve az cikiyor tbi duzenli kullanimda burda kullandigim dogum kontrol hapinin da faydasi vardir tabi eskisi gibi koyu sert killar cikmiyor uzulmesin herseyin bir cagresi var istersen ben bizzat konusup yardimda etmek isterim kendimde cook uzulurdum bu konuda ama kendi kendime kabullendim artik..

Arkadaslar inanin ben bu siteyi takip edene kadar pco nun bu kadar buyuk bir
Sorun oldugunu bilmiyordum.
Bende de pco var.hatta loporoakopi ile kist ameliyati da oldum.
Killanma 50 gunde regl olma.
Ama zayifim.kilomu her zaman kontrol altinda tutarim
Her zaman azyerim.ozellikle az yerim
Killanma icin lazer yaptirdm cok ii sonuc aldim bel gobek her yere yaptirdm
Cocugum da oldu.
Burdan okuduklarimdan sunu cikardim pco lular acil zayiflamaniz lazim.biraz zor olacak ama bunu yapmalisiniZ
Sunu belirmek icin yazdim
Pco hamile kalmaya engel degil. Herkesin yilda 12 defa hamile kalma sansi var bizlerin 5 ya da 6 defa.cunnku her ay yumurtlamamiz olmuyor.iki ya da uc ay da bir oluyor.

Bende de pko vardi ama doktor cok kucuk dedi kistime. Dogum kontrl kullandm bi 6 ay. Snra lazere basladm gogus uclarmda ve dosumde vardi erkek gibi ama bu kdr degl. Bacaklarmda cok killi. Her yerm aslnda ama napaym evlym esimden utanyrm o da uzuldgmu biliyo sorun etmyo bende dikkat edyrm elimden geldgnce. Gogus uclarm geri cikti eldivenle cekiyorum. Dös diyorlr sanrm 2 gogsun arasi orasi bir iki tane snradan ckti ama toplamda 4 yada 5 seans gttm. Koltuk altmda azaldi bi kac tane kaldi

Üzüldüm durumuna. Psikolojini alt üst etmiştir çok haklısın. İyi bir doktora gitsen? Araştırmışsındır mutlaka ama açıkçası biraz ekstrem bi durum seninki. Bunu tedavi ederse iyi bir reklam yapar kendisine doktor. O yüzden bence öyle birini araştır.

Bende pcoluyum hatta gecen bende acmistim konu, bende de tuylenme oldu cok psikolojim bozuldu ama resimlere bakinca benimki cok masum geldi benimkiler ince tuy şeklinde, sukrettim. Cok icten dua ettim arkadasa, okadar zor biseyki bu hastalik ben ne psikolojilere girmistim bu arkadas kim bilir neler yasamistir Allahim yardimcisi olsun cok kotu oldum. Ben hala 2 aydir olmuyorum, hastane fobim oldugu icin hep bosver olursun chori bekle dedim ama suanda gozum cok korktu, hemen randevu alip gidicem bu konu benim icin tesvik edici oldu oyuzden tesekkur ediyorum konuyu acan arkadasa

Allah yardımcın olsun inş iyleşirsin canım.bence düzenli agda yap çıkan yerlere.hem uzamamış olur hemde temiz görürsün.neden bıraktınki kendini anlamadım.tamam haklısın zor bir durum ama çıkıo diede kılları böyle almayıp uzatma yani.görüntüden etkileniosun belliki.çıktıkça agda yap mis gibi olur

Bende pcoluyum hatta gecen bende acmistim konu, bende de tuylenme oldu cok psikolojim bozuldu ama resimlere bakinca benimki cok masum geldi benimkiler ince tuy şeklinde, sukrettim. Cok icten dua ettim arkadasa, okadar zor biseyki bu hastalik ben ne psikolojilere girmistim bu arkadas kim bilir neler yasamistir Allahim yardimcisi olsun cok kotu oldum. Ben hala 2 aydir olmuyorum, hastane fobim oldugu icin hep bosver olursun chori bekle dedim ama suanda gozum cok korktu, hemen randevu alip gidicem bu konu benim icin tesvik edici oldu oyuzden tesekkur ediyorum konuyu acan arkadasa
Aksatmamalısın.. bir an önce doktor.

Allah yardımcın olsun inş iyleşirsin canım.bence düzenli agda yap çıkan yerlere.hem uzamamış olur hemde temiz görürsün.neden bıraktınki kendini anlamadım.tamam haklısın zor bir durum ama çıkıo diede kılları böyle almayıp uzatma yani.görüntüden etkileniosun belliki.çıktıkça agda yap mis gibi olur
Canım durumu ben değil tanıştığım biri yaşıyor ona yardımcı olmak için sordum. Önerilerini kendisine ileteceğim. Çok teşekkürler.

Canım durumu ben değil tanıştığım biri yaşıyor ona yardımcı olmak için sordum. Önerilerini kendisine ileteceğim. Çok teşekkürler.
öylemi bende sen sandım kusura bakma.ağdasını yapsın bakımını yapsın.kendisini iyi hissedicek eminim

Back