bende pkoluyum ilk adetimden beri ama kıllanma yada kilo yok insilün direnci yaptıgı için cogu hastada kilo oluyor verincede düzene giriyor diyenler cok aslında kıllanma için dogum kontrol veriliyor ama siz gebelik istediğiniz için nasıl bi tedavi uygulamak gerek bilemiyorum doktora bunu sorsaydınız keşke adetler düzenliyse gebelikte sıkıntı olmaz dye umuyorum allah gönlünüze göre verir inş.Herkese merhabalar , sizlere bir şey sormak istiyorum . 27 yaşındayım 1 yıllık evliyim 6 ay önce bi düşük yaptım ondan sonra kontrole gittiğimde polikistik overli olduğumu öğrendim . Gittiğim doktor adetlerin düzenliyse ilaç kullanmana gerek yok dedi ve gönderdi . Evet dönemlerim düzenliydi ama aşırı tüylenmem var biraz kilo problemim de var . Doktorlar biraz rahat bu konuda beklemeyi öneriyolar ama ben anne olamamaktan korkuyorum . Ve ne gerekiyorsa bi an önce yapmak istiyorum. Polikistik over de kilo verildiği zaman sıkıntılar geçiyor mu ya da sizin bu rahatsızlığa iyi geldi dediğiniz bir yönteminiz var mı ? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim☺
bende hormon testi yaptırdım ama bu amh yazmıyor göremedimHormon degerlerinize ve AMH a ya baktirin, ilk önce banada PKO dediler ama hormonlarim ve AMH degerim düzgündü, sadece US le bakilmasina güvenmeyin
onu özel istemeniz yaptirmaniz gerekiyor, amh yumurta rezervine bakiliyor ve genelikle 7 den üzeri olan degerlerde pko olabilir! mecbur degil yinedebende hormon testi yaptırdım ama bu amh yazmıyor göremedim
Öncelikle Allah razı olsun aminn inşaAllah . Rabbim bana ve isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inşaAllahbende pkoluyum ilk adetimden beri ama kıllanma yada kilo yok insilün direnci yaptıgı için cogu hastada kilo oluyor verincede düzene giriyor diyenler cok aslında kıllanma için dogum kontrol veriliyor ama siz gebelik istediğiniz için nasıl bi tedavi uygulamak gerek bilemiyorum doktora bunu sorsaydınız keşke adetler düzenliyse gebelikte sıkıntı olmaz dye umuyorum allah gönlünüze göre verir
Adet döneminde gel dediler gittim tahlil için ilk verdiğimde normal bi sıkıntı yok dediler( bu tahliller içerisinde amh dediğiniz yok). Ama o zaman doktor çok geç geldi öğleye yakındı bende sonraki ay tekrar gittim bu sefer prl değerim yüksek çıkmış ama doktora gösteremedim bi türlü . Bilmiyorum bende mi var bi sorun ama düşük için patoloji sonucuma bile yorum yapmadılar ilk gebelikte normal diyip gönderdilerHormon degerlerinize ve AMH a ya baktirin, ilk önce banada PKO dediler ama hormonlarim ve AMH degerim düzgündü, sadece US le bakilmasina güvenmeyin
Devlet hastanesinde doktora söylesek bakarlar mı ?onu özel istemeniz yaptirmaniz gerekiyor, amh yumurta rezervine bakiliyor ve genelikle 7 den üzeri olan degerlerde pko olabilir! mecbur degil yinede
Pko görünüm var dediler ultrasonda tahlilde iyi gebelik istediğin için bişey yapılamıyor dediler . Ama internette baktım zayıflamanın bile etkisi çok oluyo diyolar ama beni hiç bi şekilde uyarmadılarHormon degerlerinize ve AMH a ya baktirin, ilk önce banada PKO dediler ama hormonlarim ve AMH degerim düzgündü, sadece US le bakilmasina güvenmeyin
Bende iki kez gittim ilk sonuçlar iyiydi ama sonraki gittiğimde prl değerim yüksek çıkmış ama doktoruma ulaşamadım gösteremedim bi türlü . Devlet hastanesine gidiyorum her doktoru gezdim ama doğru düzgün bi açıklama yapan bu bundan oldu diyen yokKan tahliliniz temiz ise, yani normal degerlerdeyse ozaman korkmayin, bende ilk önce ultrasonda baktiginda pko var yüksek ihtimal dedi, kan almadi bile inofolic verdi gönderdi, ben baska bir doktora daha gittigimde kan tahlilimi yapti ve öyle bisey olmadigini söyledi
tüpbebek tedavisindeyim canim, kismet deniyoruzBende iki kez gittim ilk sonuçlar iyiydi ama sonraki gittiğimde prl değerim yüksek çıkmış ama doktoruma ulaşamadım gösteremedim bi türlü . Devlet hastanesine gidiyorum her doktoru gezdim ama doğru düzgün bi açıklama yapan bu bundan oldu diyen yok
Şu anda bi sıkıntınız yok değil mi peki yanlış anlamazsanız gebelik durumunuz var mı ?
Allah gönlünüze göre versin inşaAllah Rabbim bize ve isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inşaAllahhhtüpbebek tedavisindeyim canim, kismet deniyoruz
Ya doktorlar hep böle o yüzden biraz arastırıp sürekli sormakta fayda var ben mesela e nabızdan sonuclar kma bakıyorum neler eksik ne anlama geliyo okuyorum giidncede soruyorum yoksa onların kelime etmekten acizler malesef o yüzden arastırıp sonclarınıza bakın tekrar gidin gerekirse Baska doktora gidin 6 ay gecmiş normalde düştükten sonra 3 4 ay bekleyin derler sanırım yanlıs hatrlamıyodam siz o süreyi gecirmişsin iz yaş küçük olsa beklemek daha kolay oluyo ama yas büyük olunca stres oluyorsun normal olarakKan tahliliniz temiz ise, yani normal degerlerdeyse ozaman korkmayin, bende ilk önce ultrasonda baktiginda pko var yüksek ihtimal dedi, kan almadi bile inofolic verdi gönderdi, ben baska bir doktora daha gittigimde kan tahlilimi yapti ve öyle bisey olmadigini söyledi
Aynen öyle haklısınız düşükten hemen sonra hamile kalan bile oluyormuş ama 6 ayı geçti hatta 7 ay diyebilirim . Ne gerekiyorsa bakalım yeni bi gebelik için diyorum yok bekleyin diyip gönderiyolarYa doktorlar hep böle o yüzden biraz arastırıp sürekli sormakta fayda var ben mesela e nabızdan sonuclar kma bakıyorum neler eksik ne anlama geliyo okuyorum giidncede soruyorum yoksa onların kelime etmekten acizler malesef o yüzden arastırıp sonclarınıza bakın tekrar gidin gerekirse Baska doktora gidin 6 ay gecmiş normalde düştükten sonra 3 4 ay bekleyin derler sanırım yanlıs hatrlamıyodam siz o süreyi gecirmişsin iz yaş küçük olsa beklemek daha kolay oluyo ama yas büyük olunca stres oluyorsun normal olarak
eğer adetleriniz düzenli ise kilo verirseniz bu iş tamamdır inşallah :)Herkese merhabalar , sizlere bir şey sormak istiyorum . 27 yaşındayım 1 yıllık evliyim 6 ay önce bi düşük yaptım ondan sonra kontrole gittiğimde polikistik overli olduğumu öğrendim . Gittiğim doktor adetlerin düzenliyse ilaç kullanmana gerek yok dedi ve gönderdi . Evet dönemlerim düzenliydi ama aşırı tüylenmem var biraz kilo problemim de var . Doktorlar biraz rahat bu konuda beklemeyi öneriyolar ama ben anne olamamaktan korkuyorum . Ve ne gerekiyorsa bi an önce yapmak istiyorum. Polikistik over de kilo verildiği zaman sıkıntılar geçiyor mu ya da sizin bu rahatsızlığa iyi geldi dediğiniz bir yönteminiz var mı ? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim☺
Düzen konusunda çok sıkıntım yok son bir yılda 10 kilo aldım ve sanki git gide hastalığım daha azalıyor gibi hissediyorum yine düzenli ama süre olarak kısa. Kilodan dolayı mıdır acaba ?eğer adetleriniz düzenli ise kilo verirseniz bu iş tamamdır inşallah :)
ben 8 kilo verip gebe kaldım.doktorum bu rahatsızlıkta kilo vermenin ilaçtan etkili olduğunu söylediDüzen konusunda çok sıkıntım yok son bir yılda 10 kilo aldım ve sanki git gide hastalığım daha azalıyor gibi hissediyorum yine düzenli ama süre olarak kısa. Kilodan dolayı mıdır acaba ?
Benim doktorum sağ olsun hiç bir bilgi vermediiiben 8 kilo verip gebe kaldım.doktorum bu rahatsızlıkta kilo vermenin ilaçtan etkili olduğunu söyledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?