Polikistik over sendorumu hakk..

MelekNaz7

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2019
70
26
38
Herkese merhabalar , sizlere bir şey sormak istiyorum . 27 yaşındayım 1 yıllık evliyim 6 ay önce bi düşük yaptım ondan sonra kontrole gittiğimde polikistik overli olduğumu öğrendim . Gittiğim doktor adetlerin düzenliyse ilaç kullanmana gerek yok dedi ve gönderdi . Evet dönemlerim düzenliydi ama aşırı tüylenmem var biraz kilo problemim de var . Doktorlar biraz rahat bu konuda beklemeyi öneriyolar ama ben anne olamamaktan korkuyorum . Ve ne gerekiyorsa bi an önce yapmak istiyorum. Polikistik over de kilo verildiği zaman sıkıntılar geçiyor mu ya da sizin bu rahatsızlığa iyi geldi dediğiniz bir yönteminiz var mı ? Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim

bende pkoluyum ilk adetimden beri ama kıllanma yada kilo yok insilün direnci yaptıgı için cogu hastada kilo oluyor verincede düzene giriyor diyenler cok aslında kıllanma için dogum kontrol veriliyor ama siz gebelik istediğiniz için nasıl bi tedavi uygulamak gerek bilemiyorum doktora bunu sorsaydınız keşke adetler düzenliyse gebelikte sıkıntı olmaz dye umuyorum allah gönlünüze göre verir inş.

Hormon degerlerinize ve AMH a ya baktirin, ilk önce banada PKO dediler ama hormonlarim ve AMH degerim düzgündü, sadece US le bakilmasina güvenmeyin

Hormon degerlerinize ve AMH a ya baktirin, ilk önce banada PKO dediler ama hormonlarim ve AMH degerim düzgündü, sadece US le bakilmasina güvenmeyin
bende hormon testi yaptırdım ama bu amh yazmıyor göremedim

Öncelikle Allah razı olsun aminn inşaAllah . Rabbim bana ve isteyen herkese hayırlısıyla sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin inşaAllah doktor ilaç kullanmadan bekleyelim demişti ama beklemek şu an için çok zor geliyor bi kez hamile kaldın yine olur diyolar ama demesi kadar beklemesi kolay değil

Adet döneminde gel dediler gittim tahlil için ilk verdiğimde normal bi sıkıntı yok dediler( bu tahliller içerisinde amh dediğiniz yok). Ama o zaman doktor çok geç geldi öğleye yakındı bende sonraki ay tekrar gittim bu sefer prl değerim yüksek çıkmış ama doktora gösteremedim bi türlü . Bilmiyorum bende mi var bi sorun ama düşük için patoloji sonucuma bile yorum yapmadılar ilk gebelikte normal diyip gönderdiler

Pko görünüm var dediler ultrasonda tahlilde iyi gebelik istediğin için bişey yapılamıyor dediler . Ama internette baktım zayıflamanın bile etkisi çok oluyo diyolar ama beni hiç bi şekilde uyarmadılar

Kan tahliliniz temiz ise, yani normal degerlerdeyse ozaman korkmayin, bende ilk önce ultrasonda baktiginda pko var yüksek ihtimal dedi, kan almadi bile inofolic verdi gönderdi, ben baska bir doktora daha gittigimde kan tahlilimi yapti ve öyle bisey olmadigini söyledi

Bende iki kez gittim ilk sonuçlar iyiydi ama sonraki gittiğimde prl değerim yüksek çıkmış ama doktoruma ulaşamadım gösteremedim bi türlü . Devlet hastanesine gidiyorum her doktoru gezdim ama doğru düzgün bi açıklama yapan bu bundan oldu diyen yok
Şu anda bi sıkıntınız yok değil mi peki yanlış anlamazsanız gebelik durumunuz var mı ?

tüpbebek tedavisindeyim canim, kismet deniyoruz

Ya doktorlar hep böle o yüzden biraz arastırıp sürekli sormakta fayda var ben mesela e nabızdan sonuclar kma bakıyorum neler eksik ne anlama geliyo okuyorum giidncede soruyorum yoksa onların kelime etmekten acizler malesef o yüzden arastırıp sonclarınıza bakın tekrar gidin gerekirse Baska doktora gidin 6 ay gecmiş normalde düştükten sonra 3 4 ay bekleyin derler sanırım yanlıs hatrlamıyodam siz o süreyi gecirmişsin iz yaş küçük olsa beklemek daha kolay oluyo ama yas büyük olunca stres oluyorsun normal olarak

Aynen öyle haklısınız düşükten hemen sonra hamile kalan bile oluyormuş ama 6 ayı geçti hatta 7 ay diyebilirim . Ne gerekiyorsa bakalım yeni bi gebelik için diyorum yok bekleyin diyip gönderiyolar

eğer adetleriniz düzenli ise kilo verirseniz bu iş tamamdır inşallah :)

Düzen konusunda çok sıkıntım yok son bir yılda 10 kilo aldım ve sanki git gide hastalığım daha azalıyor gibi hissediyorum yine düzenli ama süre olarak kısa. Kilodan dolayı mıdır acaba ?
ben 8 kilo verip gebe kaldım.doktorum bu rahatsızlıkta kilo vermenin ilaçtan etkili olduğunu söyledi

Bende her ay adet olurum banada pko var dedi infolic combi verdi doktor ne kadar kilo verirsen o kadar iyi olur dedi 60 kiloyum 58e düştüm şuan şekeri tamamen kestim bakalım 3 ayim denemede bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…