• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikistik over sendorımu

Civcivim00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2020
49
27
3
25
Kızlar merhaba ben geçen gün hastaneye mantar enfeksiyonu için gittim doktor alttan muayene ettiğinde kücük kistler görüyorum dedi polikistik over oldugunu söyledi ben hamile de kalmak istiyorum napcam bilmiyom yaşayıp gebe kalan yada bu hastalığını atlatan varsa yazabilirim ☹️

Kızlar merhaba ben geçen gün hastaneye mantar enfeksiyonu için gittim doktor alttan muayene ettiğinde kücük kistler görüyorum dedi polikistik over oldugunu söyledi ben hamile de kalmak istiyorum napcam bilmiyom yaşayıp gebe kalan yada bu hastalığını atlatan varsa yazabilirim ☹️
Merhaba canım bu hastalığın kesin Bi çözümü yok ama gebe kalmaya da engel değil sadece vücumuzun yapamadığı şeyleri yaptırmak için dışarıdan takviye gerekiyor tabi bide diyet çok önemli kesinlikle uzak durmamız gereken besinler ve kesinlikle hayatımızda olması gereken besinler var sen şimdi öncelikle kendine iyi Bi kadın doğum doktoru bul seni strese sokacak değil aksine rahatlatacak hemde bilgili biri olsun ve İnternette bakıpta sakın karamsarlığa kapılıp stres yapma unutma en büyük düşmanımızdan biri de stres😕 inşallah herşey gönlünce olur ☺️

Merhabalar canım bende pko annesiyim şubat ta 1,5 yaşındayken meleğimi kaybettim ama pko sebepli değil için rahat olsun fazla yumurtamız olduğu için şansımız daha fazla,, önemli olan yumurtanın kalitesini arttırmak bunun için hayıt vs kullan

Allah sabır versin canım cok üzüldüm ☹️ pazartesi doktora gidicem ultrason istedi bakalım ne diyecek ama o kadar cokk kafama takıyorum ki hic olmayacak gibi ☹️☹️

Öncelikle sakin ol champ..
Adetin 3. günü hormon tahlili verdinmi? Sadece ultrasondaki kist görünümü pko demeye yetmez.
Eğer doktor hormon tahlili yapmadıysa o doktoru derhal değiştir.
Pko bir sendrom olduğu için hastalık değil, dolayısıyla tedavisi yok. Beslenme, düzenli spor, stresten uzak kalma gibi faktörlerle yaşam tarzını değiştirerek gerileyebilir. Gebelik için de yumurta geliştirici ilaç veya iğnelerle gebe kalınabilir.

Adetin 3. günü hormon tahlili verdinmi? Sadece ultrasondaki kist görünümü pko demeye yetmez.
Pko bir sendrom olduğu için hastalık değil, dolayısıyla tedavisi yok. Beslenme, düzenli spor, stresten uzak kalma gibi faktörlerle yaşam tarzını değiştirerek gerileyebilir. Gebelik için de yumurta geliştirici ilaç veya iğnelerle gebe kalınabilir.
Kan aldı 1 tüp ama hormon için mi aldı bilmiyorum ultrason istedi tekrar

Merhaba,
Bende de polikistik over var. Korunmayı bıraktıktan kısa süre sonra hamile kalmıştım kilo almama rağmen. Bebeğimi kaybettim ama bu sebepten değildi..
Karbonhidrattan olabildiğince uzak durmamız gerekiyor. Fazla kilo varsa verilmesi gerekiyor. Egzersiz, diyet, sağlıklı beslenme bunlar bizim için çok önemli.
Polikistik over olan kadınlar hamile kalamaz diye bisey yok, korkmayın sakın.
Bebeğimi kaybettikten sonra diyet ve spora başladım adetlerim artık daha da düzenli. Bir de doktorumun verdiği ilacı kullanıyorum, miyositol positive.
Sağlıklı bi ömür diliyorum size..

Ben 4 aylık evliğim ilk günden beri korunmuyoruz 4 aydır hiç mi Bi yumurtaya denk gelmez ☹️ ilaçlarını ne için verdi doktorun

Ben 4 aylık evliğim ilk günden beri korunmuyoruz 4 aydır hiç mi Bi yumurtaya denk gelmez ☹️ ilaçlarını ne için verdi doktorun
Inositol, selenyum, folik asit içeriyor. Yumurtlamayi kolaylaştırıp yumurtanın kaliteli olmasını sağlıyormuş.
Endişe etmeyin stres gebe kalmayı çok olumsuz etkiliyor. Hepimiz anne olmayı çok istiyoruz, o yüzden çok normal karışık duygular içinde olmamız sabırsızlanmamız. Ben polikistik over olduğunu öğrendiğim ay hamile kaldım, nasılsa zor yumurtlarim diye kafamda karamsarlık varken, beklemiyordum. Simdi üç aydır bekliyorum.. En hayırlı zamanda gelsin bebeğiniz inşallah.
Yumurtlama dönemimiz biraz daha geç olabiliyor diğer kadınlara göre.

Merhabalar canım bende pko annesiyim şubat ta 1,5 yaşındayken meleğimi kaybettim ama pko sebepli değil için rahat olsun fazla yumurtamız olduğu için şansımız daha fazla,, önemli olan yumurtanın kalitesini arttırmak bunun için hayıt vs kullan
Bebeğiniz zaten bir buçuk yaşında niye pkosu olsun. niye pkos dan ölsün bunu niye örnek verdiniz ?

Eşimin kuzeni pkoslu
İlk geceden hamile kaldı ve şuan iki oğlu var

Ablam pkoslu bir oğlu ve altı yıl sonrasinda da ikizleri oldu kendiliğinden.

Tedavi görmediler ...

Beş kadından birinde görüldüğü söyleniyor. Lütfen endişe etmeyin 🙏 biz herşeyin üstesinden geliriz. Yeter ki çabalayalım, isteyelim.
Benim de iki kuzenim var ergenlikten itibaren pcos için ilaç kullandilar, yoğundu onlarda. Birinin iki digerinin üç çocuğu var şuan 🌸

Aminn güzel dilekler için teşekkür ederim Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏 bana daha ilaç vermedi bakalım ne diyecek
Inositol, selenyum, folik asit içeriyor. Yumurtlamayi kolaylaştırıp yumurtanın kaliteli olmasını sağlıyormuş.
Endişe etmeyin stres gebe kalmayı çok olumsuz etkiliyor. Hepimiz anne olmayı çok istiyoruz, o yüzden çok normal karışık duygular içinde olmamız sabırsızlanmamız. Ben polikistik over olduğunu öğrendiğim ay hamile kaldım, nasılsa zor yumurtlarim diye kafamda karamsarlık varken, beklemiyordum. Simdi üç aydır bekliyorum.. En hayırlı zamanda gelsin bebeğiniz inşallah.
Yumurtlama dönemimiz biraz daha geç olabiliyor diğer kadınlara göre.

Beş kadından birinde görüldüğü söyleniyor. Lütfen endişe etmeyin 🙏 biz herşeyin üstesinden geliriz. Yeter ki çabalayalım, isteyelim.
Benim de iki kuzenim var ergenlikten itibaren pcos için ilaç kullandilar, yoğundu onlarda. Birinin iki digerinin üç çocuğu var şuan 🌸
Allah bağışlasın canım Allah bana ve bekleyen herkese nasip etsin o kadar cok kafama takıyorum ki ama bence benim yumurtlamam geç oluyo zamanını ayarlayamıyırum

Allah bağışlasın canım Allah bana ve bekleyen herkese nasip etsin o kadar cok kafama takıyorum ki ama bence benim yumurtlamam geç oluyo zamanını ayarlayamıyırum
Canım kafana taktıkça stres yaptıkça pkosun olumsuz etkilerini daha çok tetikliyorsun o yüzden iyi düşün daha yeni evlisin hayatın tadını çıkarmaya bak gerçi korona dan Bi yere gidilmiyor ama yine de günlerini gönlünce yaşa yumurtlamaya yakın kasık ağrısı oluyor eğer hissedersen gün aşırı ilişkiye devam et bakarsın hiç aklında yokken Bi sürpriz olur😉

Çok güzel yazmışın canım 👍👍

Back