Polikistik over konusunda yardım

galafa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2024
28
20
3
33
Kızlar doktora gittim, sonuçlarıma bakıldı. Doktor polikistik over var, hormonel bir problem yok dedi ve ilaç vermedi. Diyet yap, egzersiz yap bir düzene girer dedi. Neler yapmam gerekir iyi olmak için?

Kızlar doktora gittim, sonuçlarıma bakıldı. Doktor polikistik over var, hormonel bir problem yok dedi ve ilaç vermedi. Diyet yap, egzersiz yap bir düzene girer dedi. Neler yapmam gerekir iyi olmak için?
Malesef bir şey yaparak bu hastalıkla baş edemiyorsun. Eğer çocuk istemiyorsan sadece kilo almamaya kilo vermeye çalış. Onun haricinde yapabileceğin bir şey yok

Vitamin değerleri nasıl pcos için çok ciddi bir diyet ve spor lazım ömür boyu yoksa tedavisi zaten yok sendrom çünkü. Etkilerini azaltırsın kiloluysan ver değilsen de ver yine 1 2 kilo bile olsa

ayyynısı 🥺 hormonal bozukluğun yoksa korkma lütfen. yumurtalıklarda folikül varmış ve pcos kadar ciddi bir durum da değil. genel kan tahlili yaptır, insülin direncine de baktır ve vitaminlerini eksik etme bu süreçte

Düzenli doktor kontrolüne git. Adetlerinin düzensizleşmesi durumunda hiç bekleme kesinlikle git. Evli değilsen de peşine düş sonra evlenip çocuk düşündüğün zaman sorun yaşayabilirsin. Kiloluysan kilo ver çünkü kilo insulin direncine sebep oluyor insulin direnci de yumurtlama sorunlarına sebep oluyor. Pcos belirtilerini hafifletecek takviyeli kullan. Inositol, magnezyum, Q10, B12 takviyelerini tavsiye ederim. 6 ayda bir kan ver pcosda vitamin değerleri çok önemli. Depresyona meyilli olabilirsin D vitamininin ihmal etme kesinlikle kullan tabi doktor tavsiyesiyle. Kıllanma vs yaşayabilirsin ama hormonal bi sorunun yokmuş kıllanma hormonal bağlı biraz. Pcos iyileşecek bir hastalık değil kendisiyle yaşamayı öğrenmek gerekiyor.

Back
X