merhaba arkadaşlar 4 yıllık evliyim ve hiç korunmadık hala çocuğum olmadı( bu sene karar verdim doktora gidip tedavimi yapıcam diye ve başladım. ilk etapta hsg rahim filmi çekildi ve tüplerim açıkmış. kisler varmış yumurtalarım tembelleşmiş (PCOS)sun demişti. glukofaj ilacı ve folik asit ilacı verdi adetin 2. günü gelmemi söyledi. gittiğimde yumurtalar gelişmiyor diye klomen ilaç verdi 5 günlük bir ilaç onunda bitiminde tekrar gittim ve 1 yumurtam oluşmuş 13 mm olmuştu pazartesi günüydü perşembeye kadar büyür dedi ve ovitrella çatlama iğnesi verdi göbekten vurulması daha etkili olur dedi ve vuruldum 36 saat sonrası ilişki istedi 3 gün. ve pazartesi tekrar gittik ultrasonda yumurtalarım dengesi duruyormuş bu iyi bişey dedi rahim arkasında hafif sıvı görünüyor dedi ve bana progesatan hapını verdi bu hap tutumasına sağlıyormuş ve ayrıca düşük tehlikesi yaşayanlar içinde veririliyomuş ve bitince kan testini yaptır öyle gel dedi. eğer pozitif çıkarsa tekrarda progestan hapını verebilirim dedi. ayrıca negatif çıksada geliyosun tedavimiz devam edicek demişti.acaba sonrasında nasıl bir tedavi görücem ve ne gibi ilaçlar kullanmaya başlıcam bilmiyorum. yardımcı olmak adına yapılan işlemleri sizlerle bilgi amaçlı paylaşıcam arkadaşlar. şimdi ise geçen ay 19 şubatta hastalandım ve şuan martın 11 i acaba 19 una kadar hastalanmazsam kanda gebelik testi yaptırcam ve çok heyecanlıyım sanki içimde bir heyecanlı olumlu birşey varmıdır umuduyla bekliyorum
hocam merhabalar bizde 1 senedir bebek istiyoruz geçen ay eşime spermogram yapıldı sonuç 70 milyon çıktı.miktar:1,5 mlgörünümpak,renk:krem,ph:8,5 likefiye olma süresi:22 dk canlılık 1.saat:70,2. saat:60,hareket hızlı:70,orta:20,yerinde hareket:10,frotti baş:10,boy:3,kuy:2 çıktı. bana adetin 3 günü teti yapıldı estradiol 95,56,fsh 6,72 çıktı.doktorum klomen tedavisi verdi adetin 5 günü günde 2 kere 12 gün doktora gittiğimde 3 adet 18.mm çapında yumurta oluştuğunu söyledi ve çatlatma iğnesi vermedi.neden vermemiş olabilir?bu çap yumurtaların çatlaması için uygunmudur?çatlamazsa kist oluştururmu?hamileliğimi engelleyici bir durum varmıdır testlerde?çok soru sordum özür dilerim ama bir bilgi alamadım doktorumdan birde ne zaman kan testi için gitmeliyim hastaneye.
benim sorum sanırım cevaplanmayacak yinede teşekkür ederim.
merhaba ben bu sayfayı devralalı 5-6 gün oldu şimdi sorunuza cevap verebiliyorum. bence 18mm folikül çapı görüldüyse doktorunuz sizi birkez daha kontrole çağırmalı ve çatlatma iğnesini yapmalıydı. belki çok fazla sayıda yumurta aktive olduğu için birşey yapmamış olabilir. sizi takip eden doktorunuz sorularınıza durumunuzu bildiğinden daha sağlıklı cvp vercektir. istanbulda iseniz kliniği ziyaret ettiğiniz taktirde size daha da faydalı olabileceğime inanıyorum saygılarımla.
Merhaba Aytun Hanım
ben 16 yıldır pkos yaşıyorum 15 yaşımdan beri adetlerim düzensiz 3 ay hatta 7 ay adet görmediğim dönemler oldu..ancak benim tanım çok geç konabildi..o zaman da cahillik hep psikolojiktir dendi ve doktora gitmedim sonra baktık ki hiç düzelme yok doktora gittim gittiğimiz doktorlarda bilgilendirmemişti sadece ilacı verip göndermişlerdi.. ancak şimdi şimdi geldim 30 yaşıma 1.5 yıldır da evliyim. son 2 yıldır işin ciddiyetini kendim internetten araştırarak anladım... daha doğrusu geçen yıla kadar hiçbir doktor bana pkoslusun dememişti...yani doktoruna düşemedim bi türlü
neyse şimdi iyi bir doktorum var ancak randövuları fazla olduğundan her sorumu sorup da cevap alamıyorum bu sebeple size sormak istiyorum...4 yıl doğum kontrol hapı kullandım hapları aralıkta bıraktım.. bebek tedavisine başlamak istedim.
Şimdi bende küçük rahim ağzı yarası var fitil ve ilaç verdi doktor onları bitirdim kontrole gideceğim geçmediyse smeer testi yapacakmış umarım geçmiştir... ben bebek tedavisi istemiştim ancak önce bu yarayı geçirmek gerekirmiş...
Bir de progestan hapı alıyorum adet görebileyim diye bu hapla gebe kalınabilir diye biliyorum ama siz de doğrulayın lütfen...bunu öğrenmek istiyorum bir de yumurtlama tedavisinin kist sayısını artırma gibi yan etkilerinden bahsetti doktorum.. bu sebeple ben bu tedaviye hemen başlamak istemedim;
yalnız kendi kendime yumurtlayıp yumurtlayamadığımı da hiç bilmiyorum...bu nasıl anlaşılır şimdi ben adetlerimi progestan ile yoluna koyuyorum ancak yumurtlama olup olmadığını bilmem mümkün değil bu sadece ultrasonla mı anlaşılır..
çok teşekkür ederim başınızı ağrıttım...
merhabalar,
polikistik over yaşamda onunla barışık olunması gereken bir durum aslında. çocuk sahibi olmak istediğinizde yumurtlama takipleri çok önem kazanır. bunu ultrason takipleriyle ya da eczanelerde satılan lh kitleriyle anlayabilirsiniz. progestan kullanmanızın hiç bir sakıncası yok. ancak tavsiyem ilaçlarla yumurtalıklarınızın uyarılarak bir kaç yumurtanın büyümesinin sağlanması olabilir. bu kist demek değildir. gerekli büyüklükte çatlatma iğneleri yapılır. bir de sadece sizin değil eşinizin de test edilmesi şarttır. ondan da mutlaka spermiogram testi istensin. bol şans diliyorum sevgiler.
doktor hanim merhabalar bende bir soru sormak isterim. ben 21 yasindayim 3 senelik evliyim bu zamana kadar adetlerimde hicbir düzensizlik yoktu sadece dogum sancisi gibi sanci cekiyodum her ay.ve evlendim bir sene boyunca cocugum olmadi. bir sene sonra doktora gittim ilk baslarda vajinal ultrasyon yapti ve gayet iyi görünüyor yasin gec kalirsin dedi. ama yine olmadi.tekrar gittim doktora ve kanda hormon testi yapti erkekhormonu fazlaligi var dedi.klomen verdi.2.kullanisimda hamile kaldim ama bebegimin kalp atisi yoktu aldirdim.simdi aradan 8 ay gecti ve doktorum yeniden klomen verdi.3 kere kullandim biraktim.bu ay ama adetim 4 gun gecikti ki simdiye kadar saatini bile sasmazdi.acaba klomen kistmi yapti.birde ben artik tüpbebek tedavisinemi gecmeliyim benim problemim sizce ne olabilir,saygilarla
merhaba eşinizin sperm testleri normal mi diye bakalım, gebelik yaşamışsınız ama gene de kontrol etke faydalı olabilir. bence de tüp bebek tedavisi için erken. klomen kist yapmış olabilir. çünü genellikle gelişen yumurtaların takibi sonrası çatlatma iğnesi öneririz. geceikmeniz 1 haftayı geçerse kanda gebelik testi yaptırıp doktorunuza başvurun sevgiler.
öncelikle cok tesekkur ederim sorumu cevapladiginiz icin allah sizleri basimizdan eksiketmesin doktor hanim esimin sperm tahlilleri normal cikti.ben adetimi gecikmeli olarakta olsa gördüm ama yumurtlama gunumde kahverengi akintilar geldi ve agrilarim oldu bende korktum ve hemen doktora gittim.doktorum dedi klomen artik gerekmiyor yumurtalarin düzelmis ve catlamis dedi kahverengi akintin oyuzden oluyor dedi ve 3 gün boyunca iliskiye gir esinle dedi.gercektende üc gun sonra akinti gecti ve adet gunume su an7 gun kaldi acaba doktorum dogru teshis koydumu normalmi boyle olmasi birde bu ay hamile kalabilirmiyim.cok tesekkurler ediyorum allah sizden razi olsunnn
doktor hanım size yazdıklarıma çok açık cevaplar vermiştiniz teşekkür ederim ilk olarak..sormak istediğim bişey daha var benim de doktor bi arkadaşım var..geçen gün onunla konuşurken başımdan geçenleri daha ayrıntılı bi şekilde anlattım ona..bende pko ve kan pıhtılaşması var ama bana öyle bişey dedi ki yani sadece senden kaynaklı olmayabilir başına gelenler.bence eşinde sperm testi yaptırsın belki kalitesizlik vardır dedi..şimdi bide size sormak istiyorum..eşimin de sperm testi yaptırmasına gerek var mı?
benim 2 aydır adet düzensizligim var adet soktürücü ilaç kullandım fakat hiç etkisi olmadı kanamam hiç yok denecek kadar az 15 önce ultrosyonda herhangi bi problemım olmadıgı soylenmıstı ve ben bugün polikistik over hastası oldugumu ögrendim hormon testi sonucumda ve sonuçlarımı sizede danışmak istedim fsh 3.7 lh 9.81 prolaktin 23.04 progesteron 0.706 tsh 2.73 1 oglum var ve ben 2viye bebek dusunuyorum cevap verırsenız cok sevınırım ıyı gunlerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?