Polikistik over, klomen tedavisi

slm ben 21 yaşindayım uc yıllık evlıyım ancak 3 tane düşük yaptım birtanede boş gebelıgım var bu son düşügümden once genetik araştırmalarımız yapıldı.ve bende az miktarda kan pıhtılaşması ve rahimim de perde oldugu anlasıldı gebe kalmadan once ameliyatımı oldum histereskopi sanıırm.ve gebelıgım 9 haftada karnımda öldü ve ben bunu bir hafta sonraki doktor muayenemde ögrendim.ayrıca inohep isimli bi igne kullandım hergün göbekten vuruluyodu ancak sonuc gene hüsran ne yapmam gerek bilmiyorum ne söylendiyse yaptık doktorum tekrar gebe kalmamı ve igneme devam etmekten başka yapılacak bir şey olmadıgını söyledi.anne olmayacak mıyım?bana yardımcı olur musunuz?tüp bebek mi denemeliyiz?

selam geçmiş olsun yaşadıklarınız zor anlıyorum. saptanabilen sorunlara yönelik tedavilerinize devam edeceksiniz. gebe kalmaya da. ben 18 düşükten sonra doğumunu gerçekleştirdiğim hastam olduğunu paylaşayım sizinle tabii bu sizin için bu kadar uzayan bir süreç olmasın ama bazen neden ortaya koyamayız bazen bulduğumuz sebepleri değiştiremeyiz. iyi bir merkeze başvurmuşsanız oradaki doktorunuzla yola devam edin.

ilgelendiginiz için teşekkür ederim.sanırım işim tamamen şansa kalmış durumda umarım gene bebegimi kaybetmem.

arkadaşlar yarın gebelik testi için doktora gidicem..lütfen bana dua edin lüüttfeeenn..çok küçük bi umudum var inşallah mucize gerçekleşir..

doktor hanım sonuçlarım pozitif çıktı şuan 5. haftadayım herşey güzel gidio sürekli doktor kontrolü altındayım.doktorum da bende çok mutluyuz.Allah bu mutluluğu herkese yaşatsın.:))

doktor hanım sonuçlarım pozitif çıktı şuan 5. haftadayım herşey güzel gidio sürekli doktor kontrolü altındayım.doktorum da bende çok mutluyuz.Allah bu mutluluğu herkese yaşatsın.:))

tebrik ediyorum, bebeğini kucağına aldığın gün mutluluğun tamamlanır. darısı isteyen herkesin başına.

Hocam merhaba,
2 aydır klomen kullanıyorum geçtiğimiz ay 52 günlük gecikmeden sonra önce farlutalle sonrasında başka bir ilaçla adet olabildim. Kullandığım klomen 11 mmlik bir gelişme yaptı ve sonrasında adet gördüm. 19.09.2010 tarihinde adet gördüm ve 3. günü 5 günlük sabah akşam klomen kullandım. Bu cumartesi dr.a gittim ultrasyon çekti klomen beklediğimizden çok işe yaramış bir dahaki ay dozunu daha iyi ayarlarsak bişeyler elde ederiz dedi bugün 15. günün çünkü dedi. Ve bu cumartesi tekrar çağırdı yumurtanın durumuna bakacağız diye. Çatlatma iğnesi falan vermedi çatlarsa bugün falan çatlar ilişki öneriyorum dedi net konuşmadı eve geldim ultrasyon kağıdına baktım ve 27,18 mm yazıyordu. Sizce bu boyut ulaşılması gereken boyuttan dazlamıdır? Geçen sene adetim geciktiği için (45. günümde) doktora gittim 22mm ve 19mm oluşan 2 yumurtam vardı çatlatma iğnesi vuruldum ama bebek oluşmadı. Doktorum çok net açıklama da yapmamıştı. Sizce doğru yolda mıyım? (Eşimin sperm sayımının çok normal olduğu söylenmişti.)

merhabalar.bende bir buçuk yıllık evliyim ve bebeğimiz olmadı.doktora gittim pko teşhisi koydu.tahliller yapıldı hormanlar normal dedi ama yumurtlama çok düşükmüş.üç aydan beri adetim çok gecikiyordu.adet söktürücü bir ilaç kullandım.adetliyken kontrole gittim klomen başlanacaktı ama sağ yumurtalıkta kocaman bir kist göründü.yasmin doğum kontrol hapı verdi doktor şimdi onu kullanıyorum.adet olunca tekrar gidecem ve klomene çok düşük dozla başlayacak doktorum.ama ben korkuyorum.inşlh ilk denemede olur.

merhaba 27 mm çatlatmak için ideal bir folikül boyutu değil sıklıkla bu foliküllerin içinde yumurta yoktur kistik oluşuma giderler. inferilite klinikleri ya da bu işte uzmanlaşmış ekip ya da doktorlarla tedavi olmak sonraki basamaklarda da ne gerekiyorsa kolaylıkla yapılmasını sağlayacaktır. bazen teknik imkansızlıklarla da gereksiz tedaviler defalarca uygulanarak hastaa yorgunluğu dediğimiz durum ortaya çıkmaktadır.

merhaba polikstik overlerde en önemli ilk sorun yumurtlama bozukluğu olduğu için size başlanacak tedavi uygun bir ilk adım tedavisidir, dilerim herşey gönlünüzce olur. unutmayın her tadvnin de belli deneme sayısı ve başarı olasılığı vardır.

klomen ve çatlatma iğnesi kullandım geçen ay.ama bugün kan tahlili yaptırdım negatif malesef.adette olmadım hala bekliyorum.adet olunca kontrole gidecem.kist olmuşsa ara verilecek.olmamışsa klomen dozu artırılacak.çok üzgünümm.

canım sen bana msj atmışsın hangi tahlilleri yaptırdığımı sormuşsun düşükten sonra..bak şimdi, bana genetik test yapıldı..tiroidlerime ve böbrek üstü bezlerime bakıldı..rubella ve toxoplasma testi yapıldı..hepsinin sonucu iyi geldi ama genetik testte kanda pıhtılaşma olduğu çıktı..hamile kalsam bile gebeliğin ilerlemesi zormuş..o yüzden ben gebeliğimi öğrenir öğrenmez clexane diye bi iğneye başladım..5 ay boyunca hergün vurundum..bebeğim tutundu ve gelişti..bu arada doğum yaptım ben ama malesef bebeğimi doğumda kaybettim..herşey çok yolundaydı herşey çok iyiydi ama nasip değilmiş.inşallah sende hamile kalmışsındır yada en yakın zamanda hamile kalırsın..ve sağlıklı bi şekilde bebeğini kucağına alırsın..

portekizli bu mesajı sana yazdım ben..umarım okursun ve sana yardımcı olabilirim..

merhaba bende polikistik over hastasıyım..3 yıllık evliyim..1 düşüğüm ve 1 hamileliğim oldu..fakat bebeğimi doğumda kaybettim..bende pcoolduğumu öğrendiğim zaman başımdan bir düşük geçmişti..sonra testler yapıldı ve klomene başladım..ilk kullanımdan sonra hamile kaldım..sonra clexane diye bi iğneye başladım..5 ay hergün vurundum..şimdi benim 2 sorum olacak?? ben tekrardan hamile kalabilir miyim tedavi ilede olsa?? birde bana yapılan genetik testte kanda pıhtılaşma çıkmıştı..gebeliğimin 26.haftasında bebek kordon kan akım hızında azalma olduğu gözlenmişti..tekrar böle bi sorunla karşı karşıya gelebilir miyim?? bu konuda bilgisi olanlardan beni bilgilendirmelerini istiyorum..teşekkürler....

ya bu konu başlığında kimse yok mu cvp verecek??? hiç kimse okumuyor mu burdaki yazıları...neden ozaman açık bu konu başlığı yaaa..anlamıyorum..lütfen sadece bir cevap istiyorum..lütfen..

merhaba, sayfanın takibi bana yeni verildiği için sorularınıza gecikmeli cevap verebiliyorum ama bundan sonra düzenli birarada olacağız. öncelikle yaşadıklarınız için geçmiş olsun, zor zamanlar geçmiş. elbette bundan sonra çocuk sahibi olacasınız. polikstikover nedeniyle tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz, aşılama ya da tüp bebek bunu süreç belirler. gene kansulandırıcı iğneler kullanılır. ve gebelik takibinizin perinatologlarca yapılması gerekir. bol şans sevgiler.

aytun hanım çok teşekkür ederim yazdıklarınız için..beni hatırladınız mı bilmiyorum..ben ilk düşük yaptıktan sonra bu foruma üye olmuştum ve ilk sizinle mesajlaşmıştık..size yaşadıklarımı anlatmıştım ozamanda daima beni yüreklendirici şeyler yazmıştınız..öncelikle onlar için teşekkür ederim..ben bebeğimi kaybettikten sonra bi boşluğa düşmüş gibi oldum..polikistik over oluşuma mı üzüleyim yoksa genetik testlerde kanımda pıhtılaşma çıktı ona mı yanayım bilmiyorum..doktorumdan çok memnundum aslında hala daha öyleyim..ama artık tek doktorla yetinmek istemiyorum..ben bu saatten sonra ne yapıcam..nasıl bi tedavi süreci yaşıycam,kaç tane doktorla bu işi götürücem?? aklım allak bullak..şimdi çok korkuyorum aynı şeyleri tekrar yaşamaktan..ama zamanda kaybetmek istemiyorum çünkü malum durmumuz ortada kistler yüzünden..
aslında buraya aleni yazamadığım çok şeyler var..dedim ya hamileliğim gerçekten deyim yerindeyse diken üstünde geçti..ama sonuç malesef hüsran..kader dedim,kısmet dedim..ama akılcı şeylerle tatmin olmak istiyoum..aslında bunları istememin tek sebebi gerçekten anne olmak istiyorum..aslında anneyim ben çocuğum ölmüş olsada ama bu sefer verdiğim oncaya çabaya onu yaşatmak istiyorum..bana bi yol haritası gösterirseniz çok memnun olurum..ilgilerinizle çok mutlu oluyorum..teşekkürler :)

hocam merhabalar bizde 1 senedir bebek istiyoruz geçen ay eşime spermogram yapıldı sonuç 70 milyon çıktı.miktar:1,5 mlgörünümpak,renk:krem,ph:8,5 likefiye olma süresi:22 dk canlılık 1.saat:70,2. saat:60,hareket hızlı:70,orta:20,yerinde hareket:10,frotti baş:10,boy:3,kuy:2 çıktı. bana adetin 3 günü teti yapıldı estradiol 95,56,fsh 6,72 çıktı.doktorum klomen tedavisi verdi adetin 5 günü günde 2 kere 12 gün doktora gittiğimde 3 adet 18.mm çapında yumurta oluştuğunu söyledi ve çatlatma iğnesi vermedi.neden vermemiş olabilir?bu çap yumurtaların çatlaması için uygunmudur?çatlamazsa kist oluştururmu?hamileliğimi engelleyici bir durum varmıdır testlerde?çok soru sordum özür dilerim ama bir bilgi alamadım doktorumdan birde ne zaman kan testi için gitmeliyim hastaneye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…