Polikistik over, klomen tedavisi

sudenur80

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009
1.327
1
158
Trabzon
bende polikistik over oldugunu söyledi.doktorum.
4 yıllık evliyim ve hala çocuk istiyoruz ama malesef olmuyor.
eşimin 40 milyon çıktı. ona normal oldugunu söylediler.
bende hsg çektirdim kanallarım açık çıktı.fsh 8.7 gb bişeydi tam hatırlamıyorum.
klomen tedavisi 3 defa uygulandı.
klomenle aşılama 1 defa genart negatif.
klomen artı şekerle ilacı gloko. kullandım.yumurta sayısı çok oldugu için aşılama yapılmadı ve o ay kist oluştu 47 mm gb.sonra 2 ay yasmin dogum kontrol ilacı kullandım.tabi bizde umut bitmedi.tekrar aşılamaya start verdik.neyse ki yasminle kist gitti.sonra ki ay gonol f kullandım 50mg doz iğne kendim yaptım iğneleri.sonrasında 20 mm 1 tane folikül gelişti.çatlatma iğnesi ve sonuç negatif ne yazık ki...sonra aynı ay ilaç vardı 75 mg başladık ve ne yazıkki dr yumurta oluşmamış dedi. göremedim dedi.ilginç buda ama ben sanki var gb geldi bir dahada gitmedim.sorum varsa kist oluştururmu? direk tüp bebeğe geçsem mi.yoksa beklesem mi.nisan ayında yaptırmayı düşünüyorum.acaba bu aşılamalardan dolayı beklemek gerekiyormu.son sorum.ben aşılamada biraz zorlanıyorum.transverde genel anestezi altında olsa zararı var mı?şimdiden çok teşekkür ederim cevaplarınız için.....

merhaba nilüfer ahnımcım, bence yeterince aşılama ve yumurta takibi yapılmış. tüp bebek tedavisine geçilmesi en doğru olan gibi görünüyor. sizde sorun olabilecek şey yumurtalıkların aşırı yanıtı olabilir ki bu da iyi bir merkez seçtiğinizde enaza iner. anestezi altında transfer tabiiki olabilirsiniz kendinizi kasıyor iseniz sizin için faydalı olacaktır. istanbula yolunuz düşecek olursa sizi görmek isterim, bu konuda en fazla deneyime sahip kliniktir. sevgiler, bol şans

adet döngüm 32 günken evlendikten 1 yıl sonra bu süre uzadı..35-36-39 a kadar çıktı....3 yıldır bebek istiyoruz..bir boş gebelik 2 de biyokimyasal gebeliğim oluştu...1 aşılama oldum ondada sonuç alamadık..benim öğrenmek istediğim şey şu..dr progesteron testi istedi 21 gün 0,520 çıktı..yumurtlamadığımı söyledi...21 günden sonra yumurtlama olma ihtimali var mı?21 günden sonra yumurtlama oluyorsa kalitesiz mi olur?teşekkürler..

merhaba,
benimde yumurtalıklarımda kistim var ve 8 aydır korunmuyoruz.27 günde bir adet oluyorum son üç ayki adetlerim 24 ocak,20 şubat.18 mart sizce düzenlimi ve ayrıca bu ay yumurtlama dönemim ne zaman acaba?hangi günler uygun olur yardımcı olurmusunuz.
ve kolay hamile kalabilmek için önerileriniz nelerdir neler yapmak gerekir.
tşk

merhaba adetleriniz düzenli. adet ortası dönemler yumurtlama olduğundan gebelik ihtimalinin en yüksek olduğu günlerdir. 27 günde bir adet görüyo iseniz adetin ilk gününden saymaya başlayarak, 13-14.günü yumurtlamanız oluyordur. eğer düzenli birliktelikle 1 yılı gecerse gebe kalamadığınız sürec o zaman bir doktor kontrolü iyi olacaktır.

merhaba 21. gün bakılan progesteron değeri zaten bir hafta içindeki yumurtlamnızın yükselttiği hormon değeridri. yani 21. gün yumurtlamıyorsunuz. ancak adet düzeninizi hesap ederek sizin testlerinizin daha ileri tarihlere yapılması gerekir ya da ultrasonla büyümeyi seçen folikülünüz takip edilebi,lir.

doktor hanım ilk gününde 13. yada 14.günmü uygun oluyor benim için.birde 20 şubat akşamı adetim sona erdi ve 20-21 eşimle birlikte olduk.ondan sonra karnımın içinde ve kasık bölgemde şiddetli olmayan ama hissedilir ağrılar var sizce neden olabilir.hafif hafif ara ara vuruyor.bu arada adet bitiminden hemen sonra rahmin açık olduğu ve bebek sahibi olmak için uygun zamanlar olduğu belirtiliyor acaba doğrumudur.ve ilişkiden sonra ne kadar uzanmak gerekli 10,15 dk sonra idrara çıkılısa bebek oluşumunu engellermi haliyle spremler idrarla birlikte dışarıya atılıyor olacak.bilgi verirseniz sevinirm.

Op.Dr. Aytun AKTAN
doktor hanım buarada 8 aylık evliyim demiştim 1 yılı doldurduktan sonramı bebek olmuyor diye doktora görünmeliyim? yada örneğin 1 ay sonrada gitsem yardımcı olunurmu?

Op.Dr. Aytun AKTAN
doktor hanım buarada 8 aylık evliyim demiştim 1 yılı doldurduktan sonramı bebek olmuyor diye doktora görünmeliyim? yada örneğin 1 ay sonrada gitsem yardımcı olunurmu?

selam sanırım diğer sayfadan sorunuza cevap vermiştim. mümkün olduğunca tek konu başlığından habrleselim. sevgiler.

mrb arkadaşlar.yeni üyeyim. bende 24 yaşındayım ve 1 senelik evliyim.benimde evlenmeden önce adet düzensizliğim vardı.evlendikten sonra herşey yolunda giderken herşey bianda değişti.korunmaı bıraktıktan sonra doktora gittim.rutin bi check-up için yumurtalıklarımda inci tanesi kistler olduğunu gördü ve tipik 'pko' doktorum.klomen ile bi tedaviye başladı ve o ilacı kullandıktan 1 ay sonra hamile kaldım ama 5,5 haftalıkken düşükle sonuçlandı ve bundan sonra adet düzenim oldukça bozuldu.önceden 30 günde bir adet görürken yaklaşık şimdi 45 güne kadar çıktı süre farlutal kullandım ama sanırım işe yaramadı hala beklemekteyim..çok korkuyorum hamile kalamamaktan.doktorum kalabilirsin çünkü gördük ki kalabiliyorsun dedi ama kadın yüreği yine de korkuyorum..lütfen sizlerden iyi şeyler duymak istiyorum.bu arada Allah hepimizin gönlüne göre versin.

selam birkez gebelik yaşamanız her zaman olumlu olarak bizi yürklendirir. pcos durumlarında yumurtlamınızın takibi ile tedaviler başlanır. tabii diğer bulgular normal ise tüplerinizin açıklığı, eşinizin sperm sayısı vs. infertilite uzmanı olan hekimlerle kolaylıkla gebe kalacağınıza inanıyorum düşük önlemek için de bazı destek tedaviler planlanacaktır. bu yolun uzun olduğunu unutmayın. umutsuzluğa da kapılmayın. hiç bir basit tedaviye cvp alınamaz ise ancak o durumda tüpbebek tedavisi uygulacaktır.

çok teşekkür ederim doktor hanım..doktorum adetimin 3.günü rahimin en ii görüntülendiği gündür demişti ve geçen ay adetimin 3.günü gittim bir takım testler ve ultrasonografi ile inceledikten sonra herşey gayet iyi demişti.kanallar ve tüpler açıkmış.rahim içi kalınlık tam istediğimiz gibi şekli de öyle..yapışıklık yok herşey çok güzel demişti ama bu kistler beni korkuttu.eşim için henüz bi sperm testi yaptırmadık..umarım herşey yolunda gider.iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.:))

senden de güzel haberler bekliyorum, gebe kalınca bizi unutma:)

Merhaba doktor bey öncelikle bu güzel desteğiniz için teşekürler bende 2 yıllık evliyim genç kızlığımdan beri düzensiz adetlerim var doktorum pko olduğumu söyledi ve klomenle hamile kaldım fakat 16.haftada suyu geldiği için aldılar ama bunun sebebini bulamadılar benim ilk demede tuttu fakat doktorum düşüğün pko ile ilgili olmadığını söylüyo rahimden şüphelenmiş geç düşük olduğu için rahim filmi çektirmemi söyledi sizce ne yapmalıyım bana düşüğün tam sevbebi söylenmedi pko kaynaklanırmı tekrar eden düşükler yaşamak istemiyorum bunun için ne önerirsiniz bide hangi hastanede olduğunuzu öğrenebilirmiyim
teş...

merhaba çok geçmiş olsun, dilerim diğer gebeliğinde bebeğini kucağına alabilirsin. doktorunun dediği gibi geç dönem düşüklerinin pcos ile ilgisi olmaz burada suyun gelmesı ya bir enfeksiyon ya da rahim içindeki başka bir sorundan olabilir. daha bir çok neden araştırılması gerekebilir. pcoslu olmaznı belki bir sonraki gebeliğinizin olmasında sıkıntı doğurabılır bu nedenle iyi bir ön hazırlık yapıp gebe kalmanızı saglamalıyız. ben istanbulda bahcecei kliniğinde ve hastanede çalışıyorum. 02122300809 benimle bağlantıya geçmek isterseniz kullanabileceğiniz numaram. kliniği aradığınızda sekrete arkadaşlar size benim adıma yardımcı olacaktır. bir de hayal kırıklığı olmasın diye hatırlatıyorum, aytun bey değil, hanım:)))

kusura bakmayın aytun hnm hitabım yalnış olmuş herzaman tam olarak düşük sebebi açıklanmaz sebebsizde olabilir diyor doktorum kürtaj sonrası parçayı patolojiye yollamasını söyledim gerek yok dedi ilk gebelikte araştırmaya ama ben illa neden olduğunu öğrenmeden 2. bebeği yapmaya korkuyorum doktorum 2. böyle birşey olcak diye bişey yok ama çok istersen rahim filmi çekelim dedi sizin orda rahim filmi çekiliyomu birde özel sigorta geçiyomu birde 2ay oldu kürtaj sonrası hala az da olsa kanamam var bu sakıncalımı normal bi durummu
bilgiler için ayrıca teşekür ederim...
saygılarımla....

senden de güzel haberler bekliyorum, gebe kalınca bizi unutma:)

kesinlikle unutmam doktor hanım..çünkü morale çok ihtiyacım olduğu bi zamanda mailime karşılık vererek içimi rahatlattınız..ne kadar mutlu olduğumu size anlatamam:) umudumu kaybetmişken tekrar umutlandım şimdi herşeyi daha pozitif düşünüyorum.umarım hepimiz için herşey birönceki günden daha mutlu daha umutlu olsun..opuyorumnanaktan

sen gönlünü ferah tut gerçekten de bebeğinden genetiğe ya da patolojiye gönderielcek örnekler bize ilerisi için ışık tutmaz. rahim filmi için seni yönlendireceğim yer maddi anlamda uygun ve güvenilir bir yer olacaktır o konuda da rahat ol. 2 aydır süren bir kanama varsa da ultrasonla durumu değerlendirmek iyi olacaktır.

merhaba aytun hanım..senden ii haberler bekliyoruz demiştiniz ya sanırım ii haberlerim var ama bide sizinle paylaşmak istedim.doktorum bu ay klomen verdi kullandım yumurtamın çapı 21mm ulaşmış iğne yaptırdım kistlerimdede küçülmeler varmış..sizce bunlar ii birşeye mi işaret??ayın 28inde beta hcg testi yapacağım dedi sizce olumlu bir sonuç alabilir miyim? sizide sorularımla boğmak istemiyorum ama güzel bişeyler duymaya ihtiyacım var.kendinize ii bakın..:))

selam geçmiş olsun. adet düzensizliğine çare bulamk ve yumurtlama takibini tekrar yaptırmak durumundasın. daha önce gebelik yaşaman elbetteki olumlu birşey ancak şeker yükleme testini yaptırdığında saptanacak bir insülin direnci durumda verilecek ilaçlar sonraki geeliğindeki sıkıntıları azaltabilir. elbette diğer testlerinin zaten yapılmış ve normal kabul edilmiş oldunu düşünerek bunları yazıyorum. yoksa bir dünya test var:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…