- 31 Aralık 2018
- 5
- 0
- 6
- 31
- Konu Sahibi Kadertuncay
-
Merak etmeyin o tarz akıntı geciken adetınızden biriken kandır ve muhtemelen o pko dedigimız kıstcıkler patlıyordur dokuluyordur. Hayatınızda pko ya cok takılıp stres yapmayın saglıklı beslenip kilo almamaya ozem gosterın kafi. Birde kontrol ihmal etmeyin genelde Oyle buyuk bir tedavisi yok. Ve sımdıden uyarıyım evlıysenız cocuk dusunuyorsanız olmayacak vs dıye düşünceleri kafamızdan silin. Bırcok pko sadece gec gebelık yasıyor o kadar. Yeterki sız herseyi oluruna bırakın ve pkoyu hastalık stres haline getirmeyin.merhaba ben yaklaşık 1.5 ay önce normal kontrolde polikistik olduğumu öğrendim ogrendikten sonra adetim yaklaşık 15 gün gecikti tarlusal verdi doktor kullandım bittikten sonraki 3.gun adet oldum ama sümüksü yapıda kanlı şekilde geldi akıntı baya geldi ilerleyen saatlerde akıntı kahverengiye dönüştü randevu hemen alamıyoruz maalesef çok merak ediyorum rica etsem bilgi verebilir misiniz
Inşallah dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederim bu arada 3 yaşında bı çocuğum var zaten ikinciyi yapmak istediğimde ogrendimMerak etmeyin o tarz akıntı geciken adetınızden biriken kandır ve muhtemelen o pko dedigimız kıstcıkler patlıyordur dokuluyordur. Hayatınızda pko ya cok takılıp stres yapmayın saglıklı beslenip kilo almamaya ozem gosterın kafi. Birde kontrol ihmal etmeyin genelde Oyle buyuk bir tedavisi yok. Ve sımdıden uyarıyım evlıysenız cocuk dusunuyorsanız olmayacak vs dıye düşünceleri kafamızdan silin. Bırcok pko sadece gec gebelık yasıyor o kadar. Yeterki sız herseyi oluruna bırakın ve pkoyu hastalık stres haline getirmeyin.
Not, 18 aylık evli ve 15. ayında hamıle kalmış 3 aylık pkolu bir anneyim. Hıcbır tedavı gormedım.
Bazilari patlamanin kötü oldugunu diyor ist Gayet normal gibi anlatmissinuz bu iyi birseymiMerak etmeyin o tarz akıntı geciken adetınızden biriken kandır ve muhtemelen o pko dedigimız kıstcıkler patlıyordur dokuluyordur. Hayatınızda pko ya cok takılıp stres yapmayın saglıklı beslenip kilo almamaya ozem gosterın kafi. Birde kontrol ihmal etmeyin genelde Oyle buyuk bir tedavisi yok. Ve sımdıden uyarıyım evlıysenız cocuk dusunuyorsanız olmayacak vs dıye düşünceleri kafamızdan silin. Bırcok pko sadece gec gebelık yasıyor o kadar. Yeterki sız herseyi oluruna bırakın ve pkoyu hastalık stres haline getirmeyin.
Not, 18 aylık evli ve 15. ayında hamıle kalmış 3 aylık pkolu bir anneyim. Hıcbır tedavı gormedım.
Hiçbir fikrim olmadığı için yazdım bilenler yazsın diyeBazilari patlamanin kötü oldugunu diyor ist Gayet normal gibi anlatmissinuz bu iyi birseymi
Bugune kadar kimse bana kotu demedi her turlu kist kanayarak sokulur dedıler hep. Hamıle oldugumu ogrendıgım de bıle Yumurta kıstım varmış. Onuda küçülür dedı dogum da gider dedıler. Ben Dr ların yalancısıyım. Ve bı ara hamıle olmadan önce ilişki sonrası kanamam oldu Dr gittim kist patlamıştı dedı ve kontrol etti şükür birsey yoktu.Bazilari patlamanin kötü oldugunu diyor ist Gayet normal gibi anlatmissinuz bu iyi birseymi
Peki Boyle dayanilmaz agrilariniz olmadimi hep oyle anlatiyorlar Bide yumurtaliklar bitiyormus inSan cocuksahbi olamiyormusBugune kadar kimse bana kotu demedi her turlu kist kanayarak sokulur dedıler hep. Hamıle oldugumu ogrendıgım de bıle Yumurta kıstım varmış. Onuda küçülür dedı dogum da gider dedıler. Ben Dr ların yalancısıyım. Ve bı ara hamıle olmadan önce ilişki sonrası kanamam oldu Dr gittim kist patlamıştı dedı ve kontrol etti şükür birsey yoktu.
Kist patlamasi bazen tehlikeli olabilir.ben gece baslayip sabaha kadar suren siddetli karin agrimdan sonra doktoruma gittigimde kistim patlamis ve şoka girmek uzereydim.kan disari degil iceri akmis .Her turlu kist kanayarak sökülmez maalesef mesela su an bende over kist var ama icerigi kati.ilaclarla cok denedik birkac milim dusurebildik.Dogum yaparken aliriz dedi onu bekliyoruz.Bunlari anlatmamda ki sebep yukarida bir arkadas bu kadar basite almayin demis gercekten dogru soylemis..Bugune kadar kimse bana kotu demedi her turlu kist kanayarak sokulur dedıler hep. Hamıle oldugumu ogrendıgım de bıle Yumurta kıstım varmış. Onuda küçülür dedı dogum da gider dedıler. Ben Dr ların yalancısıyım. Ve bı ara hamıle olmadan önce ilişki sonrası kanamam oldu Dr gittim kist patlamıştı dedı ve kontrol etti şükür birsey yoktu.
Over kistten bilgi verebilirim size .ben 1 kere ameliyatla aldirdim au anda da 5cm over solid kistim var.evet bazen agrilari oluyor ama dayanilmaz degil.ve over kistler tedavi edilmezse evet yumurtaliklara zarar verebiliyor yumurtalik sayinizi dusuruyor.fazla buyudugunde rupture olma durumu oluyor.yani buyudugunde yumurtaliginizi etrafında donduruyor.bunlar olacak diye birsey yok ama ihtimaller dahilindeHgf
Peki Boyle dayanilmaz agrilariniz olmadimi hep oyle anlatiyorlar Bide yumurtaliklar bitiyormus inSan cocuksahbi olamiyormus
Ilaclardan sonra bu tur gelmesi normal.kahverengi kanamadan korkmayin adet sonrasi hemen hemen tum kadinlarin ayni oluyormerhaba ben yaklaşık 1.5 ay önce normal kontrolde polikistik olduğumu öğrendim ogrendikten sonra adetim yaklaşık 15 gün gecikti tarlusal verdi doktor kullandım bittikten sonraki 3.gun adet oldum ama sümüksü yapıda kanlı şekilde geldi akıntı baya geldi ilerleyen saatlerde akıntı kahverengiye dönüştü randevu hemen alamıyoruz maalesef çok merak ediyorum rica etsem bilgi verebilir misiniz
Benim pko dan dolayı hıcbır agrım olmadı sadece Yumurta kistınden ilişki esnası agrılarım Oluyordu sebebi oymuş. Lakın dr kan istedi megerse gebelık varsa dıye ben aklımın ucundan gecırmedım kiste odaklandım derken sonuc cıktı gosterdık hamilesin dedı ve bu kist kuculecek dogumla atarsın dedı.Hgf
Peki Boyle dayanilmaz agrilariniz olmadimi hep oyle anlatiyorlar Bide yumurtaliklar bitiyormus inSan cocuksahbi olamiyormus
Gecmıs olsun ilk defa duyuyorum bunu over dediginiz yumurtalık kisti heralde yoksa polıkıstıkover mi.Kist patlamasi bazen tehlikeli olabilir.ben gece baslayip sabaha kadar suren siddetli karin agrimdan sonra doktoruma gittigimde kistim patlamis ve şoka girmek uzereydim.kan disari degil iceri akmis .Her turlu kist kanayarak sökülmez maalesef mesela su an bende over kist var ama icerigi kati.ilaclarla cok denedik birkac milim dusurebildik.Dogum yaparken aliriz dedi onu bekliyoruz.Bunlari anlatmamda ki sebep yukarida bir arkadas bu kadar basite almayin demis gercekten dogru soylemis..
peki yumurta etrafinda donmasinin geri dönüsü vormi sende Kisten patlamasi ne gibi bei Zarar Verdi..?Over kistten bilgi verebilirim size .ben 1 kere ameliyatla aldirdim au anda da 5cm over solid kistim var.evet bazen agrilari oluyor ama dayanilmaz degil.ve over kistler tedavi edilmezse evet yumurtaliklara zarar verebiliyor yumurtalik sayinizi dusuruyor.fazla buyudugunde rupture olma durumu oluyor.yani buyudugunde yumurtaliginizi etrafında donduruyor.bunlar olacak diye birsey yok ama ihtimaller dahilinde
[/QUOT
canım kötü değil aksine onlar vücudumuzdan atıldıkça adet düzene giriyor bende senin gibi 45 günde adet görüyordum ama ilaçsız oluyordum.sonra tedavi gördüm adetim düzene girdi ve normal yolla gebe kaldım.Bazilari patlamanin kötü oldugunu diyor ist Gayet normal gibi anlatmissinuz bu iyi birseymi
Kafamm karisti bazilari sivan acile Kostuk diyor Ondan tuhafims gitti yumurtsliklar tümden gidiyormus patlayinca Benim 1 ay Sonra Randevum var cikolatamkistim varmi bilmiyorum ama bu Ayki kanamamda affedersiniz sümüksp ve Kanla Beraber kahveydi sog an kürü yapmisdim varsa kücülmüsmüdür acaba kadin doktoruna karsi bir fobim olustu annemde eskiden cok rahatsizdi Doktor hastane gezerdik anlatilanlar fln korkuttu Bide sag yumurtalik tarafimda bauen bei agri Oluyor Boyle sıkıyorlar gibi Bicak agrisi gibi yada iss gibi hissediyorum bazen oturup kalkinca Bazende batma agrisi yada Karin ve kasik agrisi häufig adetim gelixor gibi Mama adetlrrim düzenli so'n iki Aydir birkere adetime 2 hafta Kala az bei kanamam Olduu Ayni Gün kesildi o günlerdde baya stresliydim ama Sonra a detime 1 hafta Kala Damla seklindeydicanım kötü değil aksine onlar vücudumuzdan atıldıkça adet düzene giriyor bende senin gibi 45 günde adet görüyordum ama ilaçsız oluyordum.sonra tedavi gördüm adetim düzene girdi ve normal yolla gebe kaldım.
Siz de kadin doktoruna gitmeyin doktorunuzu degistirin memnun degilseniz ona gitmek zorunda degilsiniz.Bu bransta gercekten guvendiginiz ve rahat ettiginiz bir doktorunuzun olmasi cok onemli.ben doktorumla herseyimi konusup danisabiliyorum.jinekologunuzla aranizda duvar olmamali bence.rahatca herseyi sorabilmeniz ve onunda yanitlamasi cok onemliKafamm karisti bazilari sivan acile Kostuk diyor Ondan tuhafims gitti yumurtsliklar tümden gidiyormus patlayinca Benim 1 ay Sonra Randevum var cikolatamkistim varmi bilmiyorum ama bu Ayki kanamamda affedersiniz sümüksp ve Kanla Beraber kahveydi sog an kürü yapmisdim varsa kücülmüsmüdür acaba kadin doktoruna karsi bir fobim olustu annemde eskiden cok rahatsizdi Doktor hastane gezerdik anlatilanlar fln korkuttu Bide sag yumurtalik tarafimda bauen bei agri Oluyor Boyle sıkıyorlar gibi Bicak agrisi gibi yada iss gibi hissediyorum bazen oturup kalkinca Bazende batma agrisi yada Karin ve kasik agrisi häufig adetim gelixor gibi Mama adetlrrim düzenli so'n iki Aydir birkere adetime 2 hafta Kala az bei kanamam Olduu Ayni Gün kesildi o günlerdde baya stresliydim ama Sonra a detime 1 hafta Kala Damla seklindeydi
canım ama kistin türü önemli polikistik kistler inci tanesi gibi adetle atılamaya kanların oluşturduğı kistlerdir.... yumurtanın büyüyüpte çatlamadığı zamanlrad da oluşan kistler yine adet kanaması ile dışarı atılır... bunlar genelde zararsızdır...benim yumurtalığımda çatlamamasından dolayı oluşan 5 cm kistim adet kanamsı şeklinde kanama ile kendini dışarı attı...bende bunlara dayanarak sana zararsız dedim ama çikolata kisti hakkında bilgim yok... iyi bir doktor bütün korkularını silip atacaktır iyi bir doktor bulmaya çalış...Kafamm karisti bazilari sivan acile Kostuk diyor Ondan tuhafims gitti yumurtsliklar tümden gidiyormus patlayinca Benim 1 ay Sonra Randevum var cikolatamkistim varmi bilmiyorum ama bu Ayki kanamamda affedersiniz sümüksp ve Kanla Beraber kahveydi sog an kürü yapmisdim varsa kücülmüsmüdür acaba kadin doktoruna karsi bir fobim olustu annemde eskiden cok rahatsizdi Doktor hastane gezerdik anlatilanlar fln korkuttu Bide sag yumurtalik tarafimda bauen bei agri Oluyor Boyle sıkıyorlar gibi Bicak agrisi gibi yada iss gibi hissediyorum bazen oturup kalkinca Bazende batma agrisi yada Karin ve kasik agrisi häufig adetim gelixor gibi Mama adetlrrim düzenli so'n iki Aydir birkere adetime 2 hafta Kala az bei kanamam Olduu Ayni Gün kesildi o günlerdde baya stresliydim ama Sonra a detime 1 hafta Kala Damla seklindeydi
Tessekür ederim yatiniz icin Yok siz degil baskalari korkuttu Ondan Hicc kadin doktoruna gidemedim kistmi enfeksiyonmu baska seymi var bike bilmiyorum daha insALLAH Önemli birseyim yokturBenim kistim patladi ama yumurtaligim duruyor.sizi korkutmak istememistim bazi kistler patlar ve kanama olarak disari atilir ama disari atilamayan karin bolgesine yayilan da olabilir buna dikkat edin dedim sadece. Benim de over kistim var 5 cm sol yumurtaligimda.arada baski agri yapiyor ara kanamalar da yapiyor doktor gozetiminde oldugunuz surece bunlardan korkmayin derim.herseyin tedavisi var
Peki tesekkür ederim yanitiniz icin yani türlerini bilmuyordum ben bu zamana kadar insALLAH önemli biesey yoktur hepimizinde sifasini versin rabbim insALLAH ☺canım ama kistin türü önemli polikistik kistler inci tanesi gibi adetle atılamaya kanların oluşturduğı kistlerdir.... yumurtanın büyüyüpte çatlamadığı zamanlrad da oluşan kistler yine adet kanaması ile dışarı atılır... bunlar genelde zararsızdır...benim yumurtalığımda çatlamamasından dolayı oluşan 5 cm kistim adet kanamsı şeklinde kanama ile kendini dışarı attı...bende bunlara dayanarak sana zararsız dedim ama çikolata kisti hakkında bilgim yok... iyi bir doktor bütün korkularını silip atacaktır iyi bir doktor bulmaya çalış...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?