POLİKİSTİK OVER / GEBELİK PLANLAMA

Ovulasyon testi kullanmak lazım ama devamlı yumurtlama görüyoruz onuda tutturmak zor geliyor bakalım nasıl yapacağız bende bu ay olmazsa tekrar gideceğim. Süreci merak ediyorum çatlatma iğnelerini nasıl kullandınız

Bende de pco var ve bana da bekarken daha senelerce “ pco var tüp bebek gerekebilir” dendi. Gerekmedi. Kaldım. Hem de daha ilk aydan, hiç düşünmezken oldu

kizlar bende polikistik over’im adetlerim duzensiz ilac icmeden adet goremiyorum 6 ay olmamisligim var bebis dusunuyoruz ama 10 aydir olmuyor ne yapmaliyim bu dediginiz catlama ilaclarini adetten sonra mi kullaniyorsunuz adet olmadan kullaniliyor mu bide doktor kontrolunde mi olmasi gerekiyor bana yardimci olurmusunuz

Selam ben de pko var. Kızıma beş yıl önce yumurta takibi ve çatlatma ignesiyle hamile kaldım. O zamandır korunmuyoruz kendiliğinden olur belki dedik yine Dr yolu gorundu 😅 size tavsiyem süreci hizlandirmak adına yumurta takibi yaptırın
Famera mı kullandınız bende hem famera hem klomrn kullandım fayda olmadı🥺

kizlar bende polikistik over’im adetlerim duzensiz ilac icmeden adet goremiyorum 6 ay olmamisligim var bebis dusunuyoruz ama 10 aydir olmuyor ne yapmaliyim bu dediginiz catlama ilaclarini adetten sonra mi kullaniyorsunuz adet olmadan kullaniliyor mu bide doktor kontrolunde mi olmasi gerekiyor bana yardimci olurmusunuz
merhaba doktora gidiyorsunuz anlatiyorsunuz durumu zaten kendisi yönlendiriyor. bende 1 yıllık gebelik olmadığı için ilk hormon testleri yaptılar ama hepsi normal çıktı ama ben önceden polikistik olduğumu biliyordum bu doktorumda doğruladı anestezili rahim filmi çekildi iki tüpümde açık çıktı sonraki aylar gebe kalabilirsin dedi doktorum onda da kalamadım...sonrasında femara ile yumurta takibine başladık reglimin3. günü başlayıp günde 1 tane olacak şekilde 5 gun içtim ve o ay yumurtalarım büyümedi sonraki regli olmamda tekrar gittim bu sefer dozu günde 2 tane ye çıkardı doktorum o ay yumurtalar budu 2 tane 22mm şeklinde biri sağda biri solda ve çatlama iğnesi yazdı doktor o gün vuruldum iğneyi ve bugün ignenin 10. günü beklemedeyim genelde süreç böyle işliyor ama sanırım hamile kalamadım neden olmadı bilmiyorum ve bu süreç içinde 1 yil daha geçirmiş sayılırım 3 ay sonra 2 yillik evli olucam 😔

Kızlar selam. Çoğu kadında oldugu gibi bendede pcos çıktı adet düzensizliğim ve saç dökülmem var. Yeni bir dr a tedaviye başladım bakalım adetin 2-3. Günü gel hormon tahlili yapalım dedi. Şuan regl günüm 1 gün geçti erken gebelik testi yaptım ama maalesef negatif :KK43: artık üzülmüyorum her ay negatif görmeye alıştım çünkü. Pcos ve gebe kalmaya en iyi gelen tedavi zayıflamakmış. Akdeniz tipi beslenme özellikle yani sebze yemekleri salata balık vs. Bende kilolu bir kadınım 21 yaşındayım 2 yıllık evliyim ilk 1 sene korunduk daha sonra korunmayı bıraktık ama maalesef bir gebelik oluşmadı. 3-4 ay ovulasyon testi yaptım yumurtlama göremedim. Şimdi saglıklı beslenmeye zayıflamaya odaklandım artık. Hem pcos için hem gebelik hem de kendim için. Kilolu kızlara sesleniyorum. Yani pcosu bir kenara bırakın düşünsenize bu kilonuzla gebe kaldınız gebeliginiz ne kadar güzel geçebilir ki ? O kiloları alırken aynada kendimize baktıgımızda ne kadar sevinebiliriz ? Ayrıca kilo doğumu da çok zorlaştırıyormuş. Ve biz şuan kilo veremezsek dogumdan sonra nasıl verecegiz ? Bunları düşündükçe hem kendi sağlığım hemde gelecekteki bebegimin sağlığı için kilo vermenin daha dogru oldugu düşünüyorum. Her aşamalarımı ne yedigimi ne yaptığımı yazmak.istiyorum çünkü ancak böyle motive olabilirim. Yoksa diğer türlü 3 günde bırakıyorum:) pcoslu hanımlar sizlerde bana destek olursanız çok sevinirim beraber güzel sağlıklı beslenebiliriz :)
Folik asit ilaç vs öneriniz varmı ya da bitkisel önerileriniz

X