Bu, yumurtalik rezervin cok demektir. Oyle olunca, yumurtlama doneminde birden fazla yumurta olgunlasip catlamak icin birbiriyle yarisir gibi dusun, mesela normal birinde ayda 1 tane yumurta olgunlasiyosa, pcoslu birinde birden fazla yumurta olgunlasma yarisina girer, o yuzden ultrasonda incelerken inci tanesi gorunumu derler, minik minik heyecanli yumurtalar dusun inci gibi dizilmisler. Hal boyle olunca herhangi biri digerlerinin onune gecip olgunlasacak boyuta gelemeyebilir ya da diger hormonlarin da isin icine girmesiyle mesela ostrojen cok yukselmezse olgunlasan yumurtan catlayamayabilir, o ay herhangi bi yumurta olgunlasamaz ya da olgunlassa bile catlayamazsa icinden yumurta hucresi de cikamaz, dolayisiyla herhangi bi yumurta hucresi spermle birlesemez. Ama sakin stres yapma, yumurtalar olgunlassin diye yumurta buyutme haplari var, catlatma igneleri var, tup bebek tedavisine gerek duymadan hamilr kalan cok kisi var. Mesela ben
ilk catlatma ignemde hamile kalmistim, ve surecin coook uzun olacagini dusunuyoken bu hiza cok sasirmistim.