Polikistik Over Bitmeyen Çilem...

emossh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2013
278
52
73
34
Merhaba bayanlar,

En başından anlatmak istiyorum umarım sizleri yormam ama artık umudumu kesiyorum..

Ben 2014 mayıs ayında evlendim eşimle evliliğimizin ilk haftasında kadın doğum uzmanına gittik güya çocuk bizim için çok erkendi...Doktorum kontrol sonucu herşeyin çok güzel olduğunu rahmimin ve yumurtalıklarımın temiz olduğunu söyledi ve çocuk henüz istemediğimiz için d.kontrol ilacı verdi..Ben tabi 10 gün kadar kullandım sonrasında ise hayır dedim ben anne olucam eşime danıştım oda onayladı meğer ilk teklifi benden bekliyormuş.. Derken ben nereden bileyim hemen hamile kalırım sandım.. ilk ay adetim gecikti bir umut test aldım negatif derken 2. ay 3 . ay evde artık yığınla test oldu her defasında ayrı bir hüsran sonra karar verdik doktora gittik doktorum kontrol sonucu sağlam polikistik over olduğumu söyledi, buarada evlenirken kilom 64 tü doktora gittiğimde 72 olmuştum doktorum acil kilo vermem gerektiğini glifor artı klomen verdi 14. gün 1 yumurtam 18mm olmuştu çatlatma iğnem yapıldı fakat sonuç yine hüsran 2. ay doktora gitmedim ve kafama göre klomen kullandım çatlatma iğneside yaptırmadım.o ay adetime 3 gün kala Hiç unutmam 14 şubat 2015 değerim kan tahlilinde beta hcg 18 çıktı ben tabi deli gibi mutluluktan ağlıyorum eşim işi gereği şehir dışında ve haftada 1 gün gelebiliyor o kadar mutlu oldukki sonrasında her iki günde bir kan tahlilim yapıldı 2 günde bir ikiye katlıyordu fakat taki 500 rakamı gördüm ve 2 gün sonra bu değer 2 ye katlamak yerine 632 çıktı sonuçta bir gariplik vardı doktorum dış gebelik olabilir dedi hemen kürtaj olmam gerektiğini söyledi ben tabi feryat figan hayır dedim bekliycem bu arada 6 doktor gezdim 1 hafta içerisinde değerlerim sürekli çıkıyor fakat 2 ye katlamıyordu bütün gittiğim doktorlar dış gebelik riskin var hemen almalıyız dediler ve malesef son yaptırdığım testtede anormallik olunca kürtaj oldum meğer kimyasal gebelikmiş günlerce kendime gelemedim... 2 ay ara verdik bu esnada ben sürekli doktor araştırdım bu arada kilom 84 oldu... Yeni bir doktor buldum ve yola onunla devam ettik oda polikistik over olduğumu kilomla hiç alakası olmadığını söyleyip göbekten vurulan iğneden gonal yazdı ilk 10 gün 75 ml vurdum yumurtamda milim büyüme olmadı hatta son hafta 175 milimdi ilacım toplamda 25 gün kullandım ve malesef bir yumurta dahi gelişmedi ve bana kiloyla ilgisi yok diyen doktorum kilondan dolayı olmuyor dedi... ben yine doktordan ağlayarak çıktım olmuyor diye sonra ben diyetisyen eşiliğinde 75 kiloya düştüm ve yine doktor arayışına girdim buldumda gittiğimde doktorum dahada kilo vermem gerektiğini ve gliforu bırakmamam gerektiğini söyledi ve aynı zamanda adetlerimi düzene koymamız için bana d.kontrol ilacı verdi ve 3 ay sonra seni bekliyorum son adet döneminin 14. günü diye ben tabi diyet yapsamda veremiyorum tıkandım kaldım ama d.kontrol ilacı sayesinde adetlerim 3 aylığınada olsa düzene girdi neyse 3 ay sonra 14. gün gittim ve ben yine yumurtalarımda bir gelişme yok doktorum hemen letu ya başlattı 5 gün kullandım yumurtalarda tık yok bir 5 gün daha kullandım yine tık yok bu sefer dozajı arttırdı ve 2 günde bir kontrol dedi artık son haftamız daha fazla ilaç kullanamassın dedi son gittiğimde yumurta 16 mm olmuştu ve doktor adet söktürücü ilaç verdi ve ben yine hüsranla ağlayarak hastaneden çıktım... Rabbim beni demekki bununla sınıyor ve şuan adetlerim düzenli değil gelsede siyah çamur gibi 2 veya 3 gün geliyor gliforuda bıraktım artık doktorada gitmeyeceğim şuan sağlam diyete başladım 1 buçuk ayda 7 kilo verdim sizce şuan ben ne yapmalıyım yine doktor doktor gezmelimiyim ? yada benim gibi son 1 yıldır hiç yumurtası gelişmeyen var mı bu durum kısırlığa mı gidiyor yoksa çok korkuyorum?Kendimi çürük elma gibi hissediyorum yorgun bitkin hiç birşeyden zevk alamayan birine döndüm....

Umarım sizi yormamışımdır...

Son düzenleme:
Çürük elma mı ask olsun lutfen boyle sacma seyleri at kafandan.
Bir kadin olarak seni cok iyi anliyorum. Ustelik pko teshisi konmus bir kadin olarak. Sana tavsiyem kendine iyi bir doktor bul ve tedavine devam et pes etmek yok. Adet olmak cok onemli lutfen o konuyu ihmal etme. Tip cok gelisti yumurtaligi olmayan kadinlar bebek sahibi oluyorlar. Lutfen inancini ve moralini yuksek tut. Allah en kisa zamanda evladina saglikla kavusmani nasip etsin

çok ama çok teşekkür ederim verdiğin cevap için bakma takmıyo gibi görünüyorum ama gelde bana sor her bebek gördüğümde yada her hamile gördüğümde gözümden illa yaş gelir kalbim sızlıyor artık tek duam TAŞA TOPRAĞA CAN VEREN RABBİM O MUCİZEYİ HAYIRLISI İLE BANADA YAŞAT...Rabbim kimseyi bu durumla sınamasın çok ama çok zor... Artık doktora gitmeye korkar oldum

Haklisin canim doktorlar bircok insanla ilgilendikleri icin ve bizim icin cok onemli olan sorunlara alistiklari icin mekaniklesiyorlar. Bizde kiriliyoruz hassas oldugumuz icin.
Evleneli fazla vakit olmamis ki yeni yeni bebek istemen lazim aslinda bu sekilde dusun:)

haklısın :) ama olmuyor işte kafamda öyle büyüttüm ki üzülsemmi yoksa yaşım henüz erken diye sevinsemmi bilemedim

Merhaba sizin duygularınızı o kadarıiyi anlayabiliyorum ki, bende polikistik overim 15 yasımdan beri yıllarca dogum kontrol hapları ile adet gördüm nerdeyse 5-6 yıliçtim aralıksız ama cok pişmanım sonucta hepsi hormon hapı doktorlara kandım o haplarla yalancıbir adet görerek kendimi kandırdım ama o haplar kendini kandırmaktan baska hiç brsy değilmiş şimdi evliyim ve hapları bıraktım 6 aydır adet görmedim hala görmedim bizde cocuk cok istiyoruz ama aynı sen demişssin ya kendimi çürük elma gibi hissediyorum bazen bende o hislere kapılıyorum adet görmeyi özler mi insan özledim arkadaslarımın gelip benden ped istemelerine uff ya yine adetm geldi diye mızmızlanmalarına deliririyorum markete gittiğimde ped bölümünü görünce oracıkta oturup aglayasım geliyo psikolojim cok kötü durumda cocukta istiyoruz eşimle ilişki sayımızda cok az eşim yüzünden yinede umutla bekliyorum bekliyorum ama ne adet olabiliyorum ne de hamile kalabilioyrum doktora gitmekten de nefret ediyorum, ama aslında düşüncelerimiz yanlıs isyan etmemek laızm kendimizi çürük elma gibi görmemek lazım Allaha cok şükür rahmimiz var yumurtalıklarımız var herseyimiz tam bir gün Allahın izniyle evlat sahibiolcaz inş kendimizie böyle diye diye vucudumızu kitleyip kalcaz sana nacizane tavsiyem bol bol dua et her gün bir saatini duaya ayır Allaha güven kendine inan ayrıca kistlerin varsa sogan kürü yap mutlaka ve de testere dişli aslanpençesi cayı iç kendine müsade et gönülden inanıyorum cocuk sahibi olcagına ayrıca polikistik over hastalık denmşyor sendrom deniyo cogu doktor polikistik overi önemsemiyor cünkü en kolay yanıt alınan durum daha ne berbat hastalıklar var Allah vermesin olanlara da şifa versin polikistik over sadece biraz inatçı bir durum ama tanıdıgım polikistik overliler Eer ya da geç bir şekilde hamile kaldılar bizler de tam anlamıyla kadınız ve herseyimiz tam evlatlarımızı da alcaz kucagımıza daha cok yeni evlisin hayatın tadını cıkarmaya calıs bu konuyu kısa bbir süreliğine at bence aklından cunku okudum kadarıyla polikistik overlilerin coğu ne zaman coculdüşünmekten vazgeçtim artık olmıcak herhalde dedim o ay hamile kalmısım diyo demekki beyinde bitiyo cogu sey inş ikimizde saglıklı evlatlar alırız kucagımıza ve isteyen degerını bielecek herkes için gecerli duam güzel haberlerini almak dileğiyle sevgiler

Öncelikle çok geçmiş olsun ama pes etmek yok anne olmak istiyorsan hep sabırlı hep umutlu olacaksın. Kaldı ki şurda 2 senedir bir mücadelen var belli ki, çok kişi tanıyorum 5-6 senedir uğraşan ve güzel sonuçlar alan. Çok odaklanma ve hayatını yaşamaya karar ver. Kilo vermek çok önemli ben de evlendikten sonra 10 kilo aldım ve senin gibi temiz olan yumurtalıklarımda pco var dendi. Evlendikten sonra adet düzensizliği yaşamaya başlamıştım. Endokrine gittim ve tüm hormonlarıma baktırdım diyetisyen ve sporla 3 ayda 10 kilo verdim. Sonrasında klomenle ilk ayımda hamile kalabildim. Umudunu yitirme en önemlisi zihnini temiz tutman, unutman bazı şeyleri. Allah ol derse olur ki yumurtan varsa illa ki bir gün büyür ve gelişip döllenir. DEtaylı bilgi istersen özelden yazabilirsin.

Çok teşekkür ederimm cevap için.. Rabbim kimseyi bu duygudan mahrum bırakmasın hayırlısıyla inşallah bebişlerimizi alırız kucağımıza soğan kürünü hafta yaptım hatta geçen hafta ama devamını getiremedim şuan tek hedefim fazla olan 15 kilomu kısa sürede vermek ve sonrasında beynimi tam anlamıyla bu düşünceden uzaklaştırıp önüme bakmak olursa olur olmassada bir sürü yetim çocuk var gönüllü annelik yaparım baktım kendi çocuğum gibi benimsedim alırım evlatlık bir süre yurt dışına çıkarız doğurdum geldim derim eşimde benim gibi düşünüyor ikimizde istemeyiz evlatlık aldığımız çocuğa kimsenin yetim gözüyle bakmasına acımasına kendi ailemiz dahi bilmeyecek.. Dediğim gibi artık doktora gitmek ilaç kullanmak istemiyorum her kullandığımda 10 kilo alıyorum ben benlikten çıkıyorum... Rabbim size şifa versin inşallah siz doktora gittinizmi yada her hangi bir tedavi süreci oldumu ?

Allahım ne kadar güzel hamilesiniz maşşalah Rabbim sağlıklı hayırlı evlat yetiştirmeyi kucağınıza almayı nasip etsin... Öncelikle çok teşekkür ederim cevap veridiğiniz için gerçekten çok merak ediyorum nasıl oldu sadece kilomu verdiniz ekstradan ilaç kullanmadınızmı klomen haricinde.. şuana kadar 7 kilo verdim 1 ayda kaldı 15 kilo onuda 1,2 ay içerisinde verirsem harika olacak pirinç lapası diyetine başladım bu gün başladım azda yesem artık kilo veremiyorum durdu ekstra diyetleri yapıyorum şuan tuz şeker yağ un hiç bir şekilde yemiyorum hepsini kestim herşey bebeğim için inanıyorum nezamanki evimizin kredisi bitecek ve ben hamile kalacağım :) bu yıl sonunda bitiyor evimizin kredisi :) lütfen en başından anlatın bana neler yaptınız hatta isterseniz buradan anlatın herkes bilgilensin kimse ümidini yitirmesin siz bana şuan enerji motivasyon verdiniz çok teşekkür ederimmm

Kendi başınıza kilo vermenizi önermem ben çok uğraşmıştım ama bir türlü olmuyordu. Öncelikle endokrin uzmanına gittim ve hormonlarıma baktırdım. Pco olduğumu söyledim insilün direncine de baktılar. O yokmuş çok şükür olsa şeker ilacı verceklerdi. Sonra o beni diyetisyene yönlendirdi, onların hastalığa göre diyetleri mevcut oluyor, pco isen zaten pirinç de önermez. Onun talimatları ve sporla 3 ayda verdim 10 kiloyu sonra kadın doğuma gittim, adet olamadığımdan o bana progestanın vajinal yoldan kullanımını verdi. Bunun yanında folik asit folbil ve bebek aspirini verdi. Adet olunca klomene başladık. 5 gün günde 2 kez kullandım. Sonra yumurta takibi yaptı 5. ve 11. gün 2 yumurtam gelişmişti. 18 ve 19 mm. O gün çatlatma iğnesi yaptırdı ve ilk ilişki 36 saat sonra olmak üzere gün aşırı 4 ilişki verdi. Sonunda hamile kaldım şükürler olsun.

Doktor eşliğinde gittim 2 yıl diyet listelerini sakladım haftalık diyet listesi onları devam ettiriyorum bende eşimin işinden dolayı yaşam koçları var ona danışmış bu diyeti önermiş 10 gün lapa pirinç yesin diye en azından kısa sürede 5 kilo vereblir sonrasında kendi listesine tekrar dönsün vucudu şoklansın günlük 6 km yürüyorum hiç aksatmadan çok şükür doktora yani akapunktura giderken bu kadar iyi hissetmiyordum kendimi şuan çok daha sağlıklı besleniyorum boşuna o kadar paraya boğmuşum doktorları :) insülin direncime baktırmadım aslında doğru söylüyorsun onu yaptırmalıyım ama öle tatlıyla pek aram yok çokk çook nadir belki canım tatlı ister..
Maşşallah ne kadar güzel ilk ay hiç uğraşmadan misss :)

Diyet listelerin duruyormu neler önerdiler ?

Yok ben daha cocuk için hiç tedaviye baslamadım korkuyorum görevim gereği doguda küçük bir yerde yasıyorum cok doktor seceneğim yok güvenemiyprum doktorlara bu klomen tedavisi falan cok mu kilo yapıyor ben kilo veremiyorum hiç

Diyet listelerin duruyormu neler önerdiler ?
tıp fakültesinde gitmiştim liste duruyor ama boya kiloya göre yapıyor. Kendi başına değil doktor eşliğinde yapmalısın zaten listede 5-6 sayfa gibi bir şey. alternatif yiyecekler falan var.

Artık klomenlemi alakalı bilmiyorum ama nezaman tedaviye başlasam ben kendimi salıyorum ister istemez bana 10 kilo ile geri dönüyor yani herkeste bir olmaz benim iştahım malesef bu gibi durumlarda alarma geçiyor kendimi birden hamile kalmışımda deli gibi yemek yemem gerektiğini zannediyorum.. Haklısın kimi doktor para için yapıyor kimisi bilgisiz tam tetkik yapmadan ilaç dayıyor yada bana her defasında olumsuz olduğu için öle geliyor... Belkide yapılan tedavi doğrudur.

tıp fakültesinde gitmiştim liste duruyor ama boya kiloya göre yapıyor. Kendi başına değil doktor eşliğinde yapmalısın zaten listede 5-6 sayfa gibi bir şey. alternatif yiyecekler falan var.

Anladım canım bakma aslında yaşım kadar diyetisyen diyetisyen gezmişliğim var :) hepsinin söylediği tek şey az az sık sık 3 ana 3 ara öğün yağ un tuz şeker çok az hatta hiç yeme

Yazdığını okudugum zaman bı an ben yazmışım gıbı geldı 63 kilo ile evlenip 2 ayda 80 kilo olup polikistik over hastasıyım bence acilen zayıfla ben diyete başlıyorum yarım sporda yapacagim artık anne olma zamani

canım ben diyete başlayalı 1 ay oldu 7 kilo verdim bile :) hala da devam hedef 65 kaldı 10 kilo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…