Polikistik over a yatkınlık ne demek, lutfen bilgisi olan aydınlatabilir mi?

OlcayKalyon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2017
1.304
1.381
133
30
Selam arkadaşlar daha öncede konu açtım ama yanıt alamadım, sansimi tekrar denemek istiyorum...cuma günü doktora gittim ultrasona girdim rahmim ve yumurtaliklarimin normal oldugunu söyledi doktor hatta bizzat gösterdi...ama bir de USG ye bakarak sakın kilo alma pko ya yatkinligin var bak pko lusun demiyorum yanlış anlama dedi..o an şaşkınlıktan soramadim neye dayanarak böyle birşey söylemiş olabilir ...başına böyle bir olay gelen varmı ? Pko nun önüne geçmek için 3 4 kg fazlam olsa da hemen diyete spora başladım yarın kan şekerimi de bir olçturucem ,acaba diyorum soğan kürü de yapsammi ...başka önerisi olan var mı?

Yumurtalıklar kistik yapıda demek istemiş. Bu anne karnındayken şekillenen bir şey, yumurtalık daha anne karnındayken kistik yapıda şekillenmiş.

Yumurtalıklar kistik yapıda demek istemiş. Bu anne karnındayken şekillenen bir şey, yumurtalık daha anne karnındayken kistik yapıda şekillenmiş.
Peki bu durumun benim dogurganligima bir etkisi olabilir mi 1 buçuk yıllık evliyim henüz tam anlamıyla denemeye başlayamadık. Ayrıca cevabınız için çok teşekkür ederim günlerdir cevap ariyordum

Kilo, sivilce ve adet dönemi düzensizliğiniz varsa o yüzde PKO yatkınlığınız var demiştir. Bu arada soğan küründen daha çok sarımsak iyi geliyor. Sarımsak ve limon karşımı hazırlayıp sabahları aç karna için. 15.dk sonra kahvaltı yapın. Bir de koladan uzak durun. Ne hikmetse kola ve bisküvi gibi şeyler PKO yu tetikliyor.

Peki bu durumun benim dogurganligima bir etkisi olabilir mi 1 buçuk yıllık evliyim henüz tam anlamıyla denemeye başlayamadık. Ayrıca cevabınız için çok teşekkür ederim günlerdir cevap ariyordum
Annemde pco var tak diye hamile kaldı

Malesef ne kilo ne sivilce ne adet duzensizliginden doktora gitmistim yalnızca kontrol amaçlı gittim ve ultrasona bakarak bunu söyledi gelecekte olabilecek birşeyi nasıl ön gorebildi çok şaşırdım

Bu sarımsak kürünü ilk kez duydum yapicam

Malesef ne kilo ne sivilce ne adet duzensizliginden doktora gitmistim yalnızca kontrol amaçlı gittim ve ultrasona bakarak bunu söyledi gelecekte olabilecek birşeyi nasıl ön gorebildi çok şaşırdım
O zaman hiç korkmayın. 17 yaşımdan beri PKO var. Ben de kilodan çok tüylenme ve sivilce oldu. Ama iki evladım var şu an. Allah'ım ömür versin hepsine ve tüm sabilere. O bahsettiğim kürden içtim çünkü o her iltabik hastalığa iyi geliyor. Adetimden sonra ara kanamam başladı. çamur gibiydi. Tahminim PKOm vardı ve o kür temiliyordu içimi. Ama ben çok halsizim bu günlerde. Yine de doktora bir gideyim dedim. Kanamam öyle ki adet boyutunda çok geliyor bir de çamurlu. Doktor PKO var gibi ama yumurtalıklarında gayet iyi dedi. Ama adetliyken gel daha belli olur dedi. Sadece ağız kısmında enfesiyon varmış onun için hap yazdı. Sanırım o kür içimdeki kocaman PKO yu temizledi sadece ufak tefeği kaldı. Soğan kürü bende çok işe yaramadı. PKOyu temizlese bile hemen bir daha çıkıyordu kürü bırakınca. O yüzden sarımsak daha etkili emin olun.

Sarımsağı muhakkak deniycem zaten kanımda enfeksiyon var, çok şükür iki evladiniz olmuş Allah im bana ve isteyenlere de nasip etsin henüz denemeye başlamadık...çok geçmiş olsun size Allah şifa versin

Usg De kist yapıları görmüş olabilir biraz o sebepten demiştir. Beslenme ve sporla geriler bu sendrom. Siz yine de kilo almamaya sağlıklı beslenmeye devam edin

Usg De kist yapıları görmüş olabilir biraz o sebepten demiştir. Beslenme ve sporla geriler bu sendrom. Siz yine de kilo almamaya sağlıklı beslenmeye devam edin
İyi ki bu zamana kadar dikkat etmişim kiloma yoksa kesin pko teşhisi koyulurdu çünkü hashimato hastasıyım

İyi ki bu zamana kadar dikkat etmişim kiloma yoksa kesin pko teşhisi koyulurdu çünkü hashimato hastasıyım
O zaman iki kat dikkat et derim çünkü haşimato ve diyabet pko YU çok sever. Kilolu olmamak büyük avantaj ben pko ile hamile kaldım bence avantajı kilo olmamasıydı.

O zaman iki kat dikkat et derim çünkü haşimato ve diyabet pko YU çok sever. Kilolu olmamak büyük avantaj ben pko ile hamile kaldım bence avantajı kilo olmamasıydı.
Hashimato teşhisi konduktan beridir kilo aldıkça müdahale ediyorum yaklaşık 6 7 yıl oldu mücadele ediyorum degerlerim normal düzeyde ilacım sabit ...bu yaz bende çocuk denemeye başlayacam inşallah olur, olmaz diye çok korkuyorum

Annem de haşimato hastası ve hakikaten kilo kontrolü çok onemli. Şimdiden hiç kendine olumsuz duygular aktarma neden olmasın olur inşallah. Rahmin varsa her zaman bir umut var bence :)

Evleneli de yazın 2 yıl olacak olmazsa psikolojik baskı beni bitirir heralde
Psikolojik baskılara kulağını tıka. Siz ne zaman isterseniz o zaman olsun. Ben evliliğimin 4.senedindeyim kimseye de kulak asmadım valla iyi de yaptım:)
İçimi çok rahatlattin teşekkür ederim Allah evladinizi size bağışlasın
Teşekkür ederim. Darısı sana inşallah :)

Psikolojik baskılara kulağını tıka. Siz ne zaman isterseniz o zaman olsun. Ben evliliğimin 4.senedindeyim kimseye de kulak asmadım valla iyi de yaptım:)

Teşekkür ederim. Darısı sana inşallah :)
Aslında hazır değilim de çünkü evlendik sonra farklı şehirlere düştük çocuk yokmu diye soranlara şimdi çocuk sirasimi derdimiz basimizdan aşkın diyoruz haliyle, inşallah bu yıl tayinim olacak eşimin yanına ama gönlüm ister ki biraz evliliğin tadını çıkarayım..bir yandan da ya denediğimiz de olmazsa sonra erken deneyip tedavi olmadigima pişman olur muyum diyorum ...öyle kafam da deli sorular yani hayırlısı ne ise o olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…