• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Polikist over

Sevil7788

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2019
14
1
1
31
Herkese merhaba arkadaşlar 23 yaşındayım 22 yaşındayken polistik over tanısı kondu ve dr bna bunla yaşamayı öğrenmelisin bu kayıtları da sakla ilerde lazım olcak dedi dr giderken okadar umutluydum ki tüylenme sorunundan kurtulcagim için şimdi hayatımda biri var bunu onada anlattım ama tam olarak anlamadı bni lazerede gidiyom ama henüz tam sonuç alamadım nolur yardım edin

Bak canım pko korkulacak bir hastalık degıl. Regl duzensızlıgı tuylenme kılo bırcok farklı sıkayet ler ortaya cıkartır. Kimsenin ki bır degıldir. 1.si hıc stres yapma Dr bıraz ılımlı anlatsa ıyı olacakmış kotu birsey de sanki ilerde daha buyuk sorun yasayacakmışsın gb anlatmış. 2.si bende regl duzensızlıgı de vardı tuylenmede tuyü komple lazerle bitirdim tek tük kaldı her bölgede o kdr cansızlarkı umrumda bıle degıl. Kısaltıyor gecıyorum mini bıcak gb olan epılatorle. 3.sü pko oldugumu evlendim 15 aylık evliyim o zmn ogrendım ve hıcbır Dr kotu demedi tedavı bıle gormedım. Kilolu degıldi. Varsa kılon 60 kadar in derim. Ve pko lu ların en cok karsılastıgı cocuk problemi var bu bunye den bunyeye ve hormon gore degısıyor. Ve ben hıcbır tedavı olmadan hamıle kaldım su an.
Tek yapman gereken duzenli hormon testi ve Dr kontrolunde evlenince ıyı bır Dr tarafından gerekirse önereceği tedaviyi uygulaman o kadar.
Ve de hıcbır sekılde bunu kafaya takmaman. Oluruna bırak pko kötu bır hastalık degıl. Stres baskı basına sorun. Ne kadar mutlu ıyı olursan hormonlar o kadar ıyılesıyor ve ona gore kılın tüyünde bıtıyor ve zamanla hersey oluyor cocuk bıle. Bunuda konustugun insana problem iş gb degıl bunyenın bir özellığıymiş gb anlat. Ortada henuz bırsey yok dedıgıne gore evli degılsınız.

Çok sağolun birazda olsa rahatladım henüz evli degilim okul bitince düşünüyoruz ancak kadın doğumda gittim hormonlarım gayet iyi hiçbi sorun yok genetikde degil ona rağmen vücudumun heryeri killa dolu diyebilirim lazere gidiyorum ama 10 seans olmasına rağmen hala göğüs arası bel göbek hala aynı inanın bazen erkek arkasimla bu yüzden ayrılmayı istiyorum bi taraftan kpss bi taraftan evlilik inanın moralimi çok bozuyo çünkü bn bile kendimden igreniyosam eşim nasıl karsiliycak aynı zamanda kılı tüyü hiç sevmez adetlerinde bazen 27 bazende 28 çekiyo bu düzensiz sayilirmi

Çok sağolun birazda olsa rahatladım henüz evli degilim okul bitince düşünüyoruz ancak kadın doğumda gittim hormonlarım gayet iyi hiçbi sorun yok genetikde degil ona rağmen vücudumun heryeri killa dolu diyebilirim lazere gidiyorum ama 10 seans olmasına rağmen hala göğüs arası bel göbek hala aynı inanın bazen erkek arkasimla bu yüzden ayrılmayı istiyorum bi taraftan kpss bi taraftan evlilik inanın moralimi çok bozuyo çünkü bn bile kendimden igreniyosam eşim nasıl karsiliycak aynı zamanda kılı tüyü hiç sevmez adetlerinde bazen 27 bazende 28 çekiyo bu düzensiz sayilirmi
Hayır düzensiz değil adetiniz gayet normal ve bu iyi bir şey. Gerekirse başka doktora gidin gözükün yine de. Lazere de devam edin. Ama hormon kontrollerinizi düzenli yaptırın hormonların düzensiz olması da kıl tüy yapıyor. Kilonuz ne durumda bilmiyorum ama kiloluysanız kilo vermeye çalışın. Psikolojinizi sağlığınızı iyi tutun. Doktorunuz tedavi önermediyse bence o kadar ciddi bir şey değildir. Doğal şeyler denemek isterseniz soğan kürü ve hayıt tohumu çayını bir Araştırın. Pko lular bunları yapıyor genelde. Geçmiş olsun 🙏🏻

Çok sağolun kilolu degilim 52 kilodayım boyum 159 3 kez kadın doğumda bikezde endokrin bölümüne gittim tahlillerim gayet normal dedi ilaç yazmama gerek yok tüylenme içinde lazer önerdi bn Sadece ilerde eşim nasıl karşılar bilmedim icn onada söyledim aslında dedim tüylenme sorunum var ama sanırım göğüs göbek sırt aklına gelmemiştir inanın herşeyi denedim şimdi hayıt içiyorum ama çok faydasını gördüm denilemez yani tüylerin kalın olduğu bu çok yer de azaldı ama göğüs arası göbek sırttakiler hala aynı napmaliyim bilmiyorum

Kendını sev guven şükür saglıklı sın ve sonuna kadar devam et lazere bıtırebıldıgın kadar bitir ki zaten senı de her halinle kabullenmeyecek biriyle illede zorla birlikte olma kendinin kıymetıni bil. Önce meslegini eline al. Herkese karsı gücün olsun.kpssnı kazan. Harbi harbi kıldan tüyden meseleler derler ya aynen öyle. Daha baska muhım seyler var bu hayatta. Ustelık reglin cok duzenli hormonların da temizse hıc sıkıntı yapma. Ben bekarken ıkı ayda bir oldugumu bilirdim birden cok kıstın var bunun pko oldugunu soylemeden gonderırler tarlusal yazarlar hasta olurdum. Kötu degıl derler yollarlardı. Bı tedaviside yoktu. Derken evlendim bı Dr dedı pko dıye onuda eş konusuna gelince normal soylersın. Çocuga engel degil. Allah hayırlısını versin yeterki.

Back