• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

poli kistik over

makeuphh

Makyöz
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2012
77
0
26
slm arkadaşlar 6 ayda bir gittiğim kadın doğum doktorum poli kistik over sendromum olduğunu fakat korkulacak hiç birşey olmadığını açıkçası beni endişelendirmemek için tabiki önemsiz bir şey olduğunu söyledi. ancak gariptir adetim gün şaşmaz fazla kilom yok boyum 159 kilom 48 yani poli kistik overin belirtilerinin hiç birisi yok gözümle görmesem inanmıyacağım nerdeyse ultrasonda bir sürü çatlamaya hazır yumurtam olduğunu gösterdi bana ( tabi kalitelimi çatlar Allah Kerim :) ) aranızda böyle bir durumla karşılaşan varmı yani sormak istediğim şu poli kistik over de hamileliğin oluşması gercekten güçmü?

slm arkadaşlar 6 ayda bir gittiğim kadın doğum doktorum poli kistik over sendromum olduğunu fakat korkulacak hiç birşey olmadığını açıkçası beni endişelendirmemek için tabiki önemsiz bir şey olduğunu söyledi. ancak gariptir adetim gün şaşmaz fazla kilom yok boyum 159 kilom 48 yani poli kistik overin belirtilerinin hiç birisi yok gözümle görmesem inanmıyacağım nerdeyse ultrasonda bir sürü çatlamaya hazır yumurtam olduğunu gösterdi bana ( tabi kalitelimi çatlar Allah Kerim :) ) aranızda böyle bir durumla karşılaşan varmı yani sormak istediğim şu poli kistik over de hamileliğin oluşması gercekten güçmü?

Canım poli.over yumurtalıklardaki küçük kistcikler demıstı drum banada bende yok ama.adetini 3 4 ayda bır gorenler felanda oluyor senınkı duzenlı oldguna göre her ay düzenli yumurtlayamıyor olabılırsın kuzenımde heray adetını duzenlı gorurdu ama heray yumurtlayamıyordu.Bir arkadasımda p.over ve 2 cocgu var 40 50 gunde bır adet oluyorum dıyordu.ve sogan suyu ıcmıstı p.overe cok faydalıymıs o ay hamıle kaldı.sogan cucugu dıye severım oglunu:) Yani imkansız degıl kesınlıkle ssogan suyunu mutlaka arastır ve dene faydasını gören cok var canım.

bende polikistik overliyim cnm 4 yıllık evliyim kilom boyum normal yas 21 kücük evlendim biraz ewet hamile kalması zor sanırım biraz ben asılama yontemiyle hamile kaldı düsük yaptım ve 1 yıldırda kendilimden hamile kalamadım rabbim tüm isteyenlerle birlikte bizede nasip etsin insallah:emir_bebek:

Canım poli.over yumurtalıklardaki küçük kistcikler demıstı drum banada bende yok ama.adetini 3 4 ayda bır gorenler felanda oluyor senınkı duzenlı oldguna göre her ay düzenli yumurtlayamıyor olabılırsın kuzenımde heray adetını duzenlı gorurdu ama heray yumurtlayamıyordu.Bir arkadasımda p.over ve 2 cocgu var 40 50 gunde bır adet oluyorum dıyordu.ve sogan suyu ıcmıstı p.overe cok faydalıymıs o ay hamıle kaldı.sogan cucugu dıye severım oglunu:) Yani imkansız degıl kesınlıkle ssogan suyunu mutlaka arastır ve dene faydasını gören cok var canım.

bende deneyim o zaman bu soğan kürünü insallah bu vesileyle bende hamile kalırım:emir_bebek:

bende deneyim o zaman bu soğan kürünü insallah bu vesileyle bende hamile kalırım:emir_bebek:

Dene canım ben hıc dr a gıtmeden herhangı bır kıst varsa dıye yapmıstım sonrakı ay dra gttım adetım sanclı oldgu ıcın kist felanmı var diye sordugumda tertemiz bir rahmın var demişti ki gecen gun tvde saracoglu yıne soyledi sogan kurunu bayanın bırı aradı pko lu 15 gun sogan kuru, 15 gün testere dıslı aslan pence, 15 gün civanperçemi dedi ilk sogan yapılcak ama dıger ıkısının sırasından tam emın degılım.testeredıslı aslan pencesı zaten hormon duzenleyıcıymıs.saracoglunun sıtesınden detaylı bakabılırsın. bende gecen ay kıst felan yok nasılsa dıye ıncrı kurune baslamıstım ve hamıle kalmısım 1 2 hafta felan ıcmiştim henüz ama düşük yaptım :( Rabbim hayırlı zamanda saglıklı hayırlı evlatlar versin ınsallah.

Dene canım ben hıc dr a gıtmeden herhangı bır kıst varsa dıye yapmıstım sonrakı ay dra gttım adetım sanclı oldgu ıcın kist felanmı var diye sordugumda tertemiz bir rahmın var demişti ki gecen gun tvde saracoglu yıne soyledi sogan kurunu bayanın bırı aradı pko lu 15 gun sogan kuru, 15 gün testere dıslı aslan pence, 15 gün civanperçemi dedi ilk sogan yapılcak ama dıger ıkısının sırasından tam emın degılım.testeredıslı aslan pencesı zaten hormon duzenleyıcıymıs.saracoglunun sıtesınden detaylı bakabılırsın. bende gecen ay kıst felan yok nasılsa dıye ıncrı kurune baslamıstım ve hamıle kalmısım 1 2 hafta felan ıcmiştim henüz ama düşük yaptım :( Rabbim hayırlı zamanda saglıklı hayırlı evlatlar versin ınsallah.

ayyy cok üzüldüm cnm rabbim insallah en kısa zamanda yine nasip etsin ilk bebegimi bende düsük yaptım cok zor bi durum ama ne yapalım hayırlısıyla yine olur insallah benim dğsğgğn üstünden 1 yıl gecti hala gebelik olusmadi:19: ayrıca tavsiyelerin icin cok saol cnm

Son düzenleme:

kızlar sanırım yanıldığımz birsey var cünkü pko yumurtaların çatlamaması değil çatlayıp kalitesiz olması sanırım doktorum böyle söylemişti diye hatırlıyorum şu soğan kürüne bende başlyım bari :( napalım böylesi kısmetmiş bizede

merhaba kızlar,

ben bu polikistik overden az çekmemiş biri olarak sizinle yaşadıklarımı paylaşayım dedim. 25 yaşında evlendim. evlenmeden öncede adet düzensizliğim vardı. doktora gitmiştim sende p.over olabilir demişti ve nitekimde oyle cıktı. önceleri çocuk isteğimiz olmadığı için hem tedavi amaçlı hemde korunma amaçlı doğum k. hapları kullandım. bunlar işe yarıyordu fakat ilacı bırakınca kistler tekrar oluşuyordu. bebek istemeye başladıktan sonra 1 yıl bekledik. kendiliğinden olmadı. bu arada biraz kilo verdim faydası olur diye. sonra tedaviye başladık. eşimde sıkıntı yoktu. 1-2 ay yumurtlama takibi ile tedavi gördüm. 1 kez de aşılama oldum fakat gebelik gerçekleşmedi. aşılamadan 2 ay sonra kendiliğimden hamile kaldım. ama herkesin dediği gibi çocuk fikrini kafamdan çıkarıp rahat olduğum bir zamandan hamile kaldım. bende fiziksel olduğu kadar psikoloji olarakta kendimizi çok etkiliyoruz. rabbim inşallah isteyen herkese nasip eder. dualarım sizlerle. sevgiler:nazar:

merhaba canım,

hiç canını sıkma bende aynen senin gibiyim, ne adet ne kilo problemi var, hemen de hamile kaldım, en önemli şey pko olupta adetin düzenliyse hiç korkma. soğan kürü evet iyi ama hamile olmadığına emin olman lazım, eğer hamileyken soğan kürü içersen Allah korusun düşük olur.

içini ferah tut.

Kızlar bende sizin durumunuzdayım pkoyum 4.yılıma girdim evliliğimde önemsemedim isteyince klomen iğne hoppp bebiş olur dedim korunmadım olmadı olmayıncada ihmal ettim bide baktım ki çevremde dedikodu almış başını gidiyor kısır diye 23 yaşındayım hemen doktora gittim tüp bebek yapalım dedim klomen tedaviler boş kimse olumlu bişey almamış dedim hormanlarıma baktı normal dedi klomen zaten vermem bi işe yaramıyor glifor şeker hastası yapıyor inofolic toz karışım verdi sabah 2 akşam 2 iç 3 ay kullan inşallah olucak hiç korkma çok umutluyuz bu ilaçtan daha 2 hafta oldu İçeli bakalım 4 gün sonra adet olucam gelişmeleri yazarım zor bi süreç Allah hepimizin yardımcısı olsun en kısa zamanda hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruz

Back