Poğaça yapmanın püf noktaları

-Bibli

gardım sağlam,güllerden tuğla⚜️
Kayıtlı Üye
31 Mart 2022
4.868
15.460
Merhaba herkese. Hangi tarifi denersem deneyim güzel,parmak ısırtan poğaça yapamıyorum. Yani yenilir oluyor ama öyle harika olmuyor.

Yorumlara bakıyorum herkesin poğaçası tariften beklenen neyse o şekilde oluyor ama ben o lezzeti yakalayamıyorum.

Nelere çok dikkat edersiniz poğaça yaparken?Nedir poğaça yapmanın püf noktası?

Benim yaptığım poğaça herkes tarafından sevilir. Aklıma gelen püf noktalarını yazayım.
-Unun miktarını yeteri kadar kullanmalı. Fazla olursa sert olur.
-Koyduğunuz suyu veya sütü soğuk olmamalı, ılık olmalı.
-Mayalanmasını beklemeli, acele etmemeli. Kimi insanın yoğurduğu hamur yarım saatte mayalanır, kimi 1 saatte. Kabarmasından anlarsınız zaten.
-Tepsiye koyunca hemen fırına vermemeli. Tepside de en az 20 dk beklemeli ılık ortamda.
-Ben fırını da ısıtmam önceden soğuk fırına koyarım.
Bir de ben 1 çay kaşığı kadar mahlep de koyarım çoğu zaman, güzel aroması oluyor.
Ben genelde bu tarifi yaparım açma olarak değil de poğaça şeklinde.

Benim yaptığım poğaça herkes tarafından sevilir. Aklıma gelen püf noktalarını yazayım.
-Unun miktarını yeteri kadar kullanmalı. Fazla olursa sert olur.
-Koyduğunuz suyu veya sütü soğuk olmamalı, ılık olmalı.
-Mayalanmasını beklemeli, acele etmemeli. Kimi insanın yoğurduğu hamur yarım saatte mayalanır, kimi 1 saatte. Kabarmasından anlarsınız zaten.
-Tepsiye koyunca hemen fırına vermemeli. Tepside de en az 20 dk beklemeli ılık ortamda.
-Ben fırını da ısıtma önceden soğuk fırına koyarım.
Bir de ben 1 çay kaşığı kadar mahlep de koyarım çoğu zaman, güzel aroması oluyor.
Ben genelde bu tarifi yaparım açma olarak değil de poğaça şeklinde.
Poğaça hamuru biraz ele yapışmalı cıvık olmalı diyorlar buna katılıyor musunuz peki?Önerilerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim.

Poğaça hamuru biraz ele yapışmalı cıvık olmalı diyorlar buna katılıyor musunuz peki?Önerilerinizi dikkate alacağım çok teşekkür ederim.
Cıvık hamurla şekil vermek biraz uğraştırıcı ama daha puf oluyorsunuz birden dökmemeli ilk etapta. Önce yarım ölçü kullanıp hamurun durumuna göre azar azar ekliyorum ben. Hani kulak memesi yumuşaklığı deniliyor ya öyle.

Cıvık hamurla şekil vermek biraz uğraştırıcı ama daha puf oluyorsunuz birden dökmemeli ilk etapta. Önce yarım ölçü kullanıp hamurun durumuna göre azar azar ekliyorum ben. Hani kulak memesi yumuşaklığı deniliyor ya öyle.
Ben çok cıvık yaptım o zaman :KK43: dediğiniz şekilde deneyeceğim çok teşekkür ederim.

X