• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

pnömokok aşısını yaptırmayan varmı

shannon

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2007
1.587
844
648
Eskişehir
bebegim 6 aylık pnömokok asısını yaptıracagımız sıralarda doktor degiştirdik eski doktorumuz yaptırın diyordu yeni doktorumuz yaptırmayın ticari ası gerek yok dedi bizde yaptırmadık simdi kafam karıstı kime sorsak degişik bir sey söylüyor aranızda bizim gibi yaptırmayan varmı

aynen canım eski doktorumuz yaptırın dedi bizde yaptırdık yeni ise ben önermiyorum dedi ve kendi çocuklarıma bile yaptırmadım dedi ama biz yaptırmış olduk bir kere.Aşı yani bu sonuçta zayıflatılmış mikrop insanın kafası karışıyor yaptırsam dert yaptırmasam ayrı dert.

aynen canım eski doktorumuz yaptırın dedi bizde yaptırdık yeni ise ben önermiyorum dedi ve kendi çocuklarıma bile yaptırmadım dedi ama biz yaptırmış olduk bir kere.Aşı yani bu sonuçta zayıflatılmış mikrop insanın kafası karışıyor yaptırsam dert yaptırmasam ayrı dert.

bende daha yaptırmadım bu ay yaptıracaktım ama yine şüpheye düştüm senin yaptırma diyen dr. hangi hastane canım avrupa yakasındamı

bende daha yaptırmadım ama yaptırcam ama iki türü varmış birisi prevenar dı galiba yanlış hatırlamıyorsam o daha kapsamlıymış daha öncede böyle bi konu olmuştu burda .. bizim doktor yaptır der kesin çünkü özel hastane doktorları özel aşıları yaptırtıyorlarki hastane para kazansın.. rotavirüsün iki dozunu yaptırdık bakalım bu pnömokokda 1 yaşına kadar 3 dozun tamamlanması gerekiyormuş. sonuçta bişey olsa keşke yaptırsaydım demektense yaptırmak lazım..

bende yaptırmadım aynen bizde dr değiştirdik.en son gittiğimz dr pnömokok aşısını ekim ayında sağlık bakanlığı bünyesine alacak dedi.son 1 yıldır yaygın olan aşı bunlar.zaten bunları yaptırınca hasta olmayacak değil sadece hastalığın ileri yan etkilerinden koruyan aşı bunlar.karasızım ve halen beklemedeyim

benim doktorum da yaptırın dedi ama o prenevar aşısından söz etti ve kesinlikle tavsiye etti. rotavirüsü ise önermiyorum dedi, biz de yaptırmadık.

bende rotavirüs yaptırmadım yaptırmayı düşünmüyorum.ishal olmalarını önlemek için yapılıyor sanırım..arada sırada bebişlerimizin mikroplarla karşılaşması gerektiğini düşünüyorum Bağışıklık kazanmaları için.İyi baktığımız sürece de hastalıkları ağır geçirmezler sanırım.pnömokok aşısını da 1 yaşından sonra yaptıracağım.

benim ingilteredeki dr iyi bir prof. bana rotavirusun gereksiz bir asi oldugunu ishalin bircok nedeni olabilecegini bu asinin tum ishal nedenlerini kapsamayacagini uzerine basa basa belirtti turkiye de yaptirmaya kalkma dedi bende yaptirmadim pnomokok asisi ise zaten burdaki asilarin icinde bulunuyor

benim kızım 5 ay 10 günlük cuma günü pnomokokun 2. dozunu yaptırıcam. rotavirüsüde her nekadar gereksiz olduğunu bilsemde yaptırdım.

bende 1 yaşında ilk dozunu ve diğer 2 dozunu yaptırdım pnomokok aşısının.
ticari diyor bazı doktorlar bazılarıda mutlaka vurdurun yani bence içim rahat etsin neden yaptırmadım dememek için vurdurdum açıkcası.
en küçük bir efeksiyon olduğunda vurdurma diyen doktor bu seferde p.kok oldumu diye sorabiliyor:uhm:

ben yaptırmayı düşünmüyorum sonuçta bu aşı avrupadan geliyor ve yeni yeni uygulanmaya başlıyor çok mu kötü kalpliyim bilmiyorum ama bu aşıyı güven verici bulmuyorum bizlere böyle bir aşı yapılmadı gayet de sağlıklıyız ancak bu aşıyı yaptıranları ileride ne bekliyor bilmiyoruz??????

ben yaptırmayı düşünmüyorum sonuçta bu aşı avrupadan geliyor ve yeni yeni uygulanmaya başlıyor çok mu kötü kalpliyim bilmiyorum ama bu aşıyı güven verici bulmuyorum bizlere böyle bir aşı yapılmadı gayet de sağlıklıyız ancak bu aşıyı yaptıranları ileride ne bekliyor bilmiyoruz??????

eşimde aynı senin gibi düşünüyor canım bana kalsa yaptıracaktım ama ne bileyim bu ay yaptıracaktım güya :uhm:

Selam kızlar bizimde bayramdan sonra karma ve verem aşılarımız var, bişey sormak istiyorum, ateş düşürücü olarak fitilmi şurup mu iyi ayrıca birde kullandıklarınızın isimlerini yazarmısınız,bize ne doktor ne sağlık ocağaı ateş için bişey vermedi ama ben bi arkadaşımdan duydum mutlaka evde ateş düşürücü bulundurmak gerekiyormuş ama hangisinden?

Selam kızlar bizimde bayramdan sonra karma ve verem aşılarımız var, bişey sormak istiyorum, ateş düşürücü olarak fitilmi şurup mu iyi ayrıca birde kullandıklarınızın isimlerini yazarmısınız,bize ne doktor ne sağlık ocağaı ateş için bişey vermedi ama ben bi arkadaşımdan duydum mutlaka evde ateş düşürücü bulundurmak gerekiyormuş ama hangisinden?

bize sağlık ocağındaki dr minoset şurup ve paranox fitil verdi.ama biz ikisini de kullanmadık gerek kalmadı,ateşlenmedi oğlum.umarım sizde de ateş olmaz.aşı için gittiğinizde sorarsanız size de verirler..

kızlar ben belçikada yaşıyorum, ticari aşı falan değil..
burada 10 yılı aşkın süredir yapılıyor ve zorunlu bir aşı..

biz 2. ayımızda yaptırdık

Back