- 27 Ocak 2023
- 26
- 3
- 31
- Konu Sahibi mamisin annesi
Merhabalar arkadaşlar, danışmak istediğim bir konu var benzer bi durum başına gelen arkadaşlar varsa lütfen cevaplarınızı esirgemeyin. 2021 yılında ilk bebeğimi kucağıma aldım. Ancak hamilelik sürecim çok sıkıntılı geçmişti. Daha 7 haftalıkken önce lekelenme tarzında daha sonrasında ağır kanamalarım olmaya başladı ve dokuz aylık süreci progesteron hapları düşük iğneleri ile geçirdik. Üstelik eşim (0 rh+)ve bende(0 rh-) kan uyuşmazlığı vardı ve ilk kanama olduğu anda doktorum uyuşmazlık iğnesi yaptı. Ancak kanamaların bu kadar çok olma sebebi plesenta previa olmasıydı. Gebeliğimin çoğunu yatarak geçirdim. Son haftalara doğru plesenta previa durumu düzelmeye başladı. 28. Haftada uyuşmazlık için yapılan indirekt coombs testi negatif çıktı ancak doktorum uyuşmazlık iğnesi yapmayı uygun görmedi bana yeni prosedüre göre yapılmasının çok büyük bir fayda sağlamadığının kanıtlandığını söyledi. 38 haftalıkken bebeğimi sezeryan doğumla dünyaya getirdim. Doğum sonrası bebek babası gibi 0 rh+ olduğu için uyuşmazlık iğnesi tekrar yapıldı. Bir kaç yıl sonra ikinci bebeği düşünüyorum ancak plesenta previa durumu ikinci gebeliktede tekrarlar mı diye çok korkuyorum çünkü bu gebelik süresince yoğun kanama olması demek ve uyuşmazlık yüzünden ikinci bebekte kanama gibi durumlar antikorlarımızın karışmasına sebep olucak ve bu defada uyuşmazlık sebebiyle bendeki antikorların bebeğe zarar vermesi ihtimali beni korkutuyor. Kesin karar verdiğimizde kadın doğuma danışıp o şekilde uygunsa hamile kalmayı düşünüyorum ama bu soruda kafamı kurcalayıp duruyo benzer bi durum yaşayan var mı?