• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler plesanta yani bebegimin eşi rahim agzını kapamış

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

feyza88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2009
33
0
86
37
Bursa
Kızlar 28 haftalıkken gece kanamayla uyandım hemen hastaneye gittik serumlar ilaçlarla durdurdular dogumu sonrada dr plesentanın bebegin önünde oldugunu rahim agzının incelip dogumu başlatmış olabilecegini söledi cigerlerinin gelişmesi için igne yaptı ve istirat verdi şimdi 31hafta 5 günlük olduk dr artık eşin iice rahimi kapattıgını söledi cigerlerini geliştirici bi igne daha yaptı sezeryan olacakmışım 4 saatte bi nidilat kullanıyorum inşallh sürpriz yapıp erkenden gelmez benimle aynı sorunları yaşayan varmı kızlar tavsiyelerinizi bekliyorum

Evet var canım. Bende benimle aynı problemi yaşayan birilerini arıyordum. Benimde kısmi plesenta previa, seninki total galiba?? Bende 28+2 günlükken kanama geçirdim ama çok aşırı değildi. 3 gece hastanede yattım. ıki kez ciğer geliştirici iğne yapıldı. Serumlar falan derken yeni kanama olmadı ve 3 günün sonunda taburcu oldum. Şimdi hiç kanamam yok. 30+1 deyim bugün. sezeryan kesin zaten bizim durumda olanlar için. dün doktora gittim. kızım 1565gr olmuş. çok sevindim. bebişlerimiz ne kadar kilolu doğarsa o kadar iyi olur bizim için. senin bebeğin kızmı erkekmi?? ben nidilat yada başka kanamayı önleyici bir hap kullanmıyorum doktorum yazmadı. sendeki kanama halen devam ediyormu canım ?? bide 34. haftadan sonra kasılmalar sıklaşacağı için ve buda kanamayı başlatabileceğinden 34'te büyük ihtimal alırız diyor doktorlar. Sende son durum ne?

canım 28 e girdim o gece uyurken hiç bişeyim yoktu 1 saat içinde uyandıgımda baya kanama olmuştum hemen hastaneye gittim makineye falan bagladılar sancılarımında başladıgını sölediler 5 dk da bi nidilat aldım serum bagladılar antibiyotik igne vurdular kanamam durdu 2 gün yattım hastenede bebegim 1107 grmdı dr plesentanın bebegin önünde oldugunu söledi rahimi inceltip dogumu başlatmış bugün 32. haftaya girdim o günden beri kanamam yok en son pzrtsi dr gittigimde artık plesantanın tamamen rahmin önüne yerleştigini söledi total benimki yani 2. ciger geliştirici ignemi yaptı kızımın kgsuna boyuna baktı herşey maşllh gayet normal dedi 1700 olmuş boyuda 44 cm di nidilatı biraz aksatıyodum cok yan etkisi oluyor bana dokunuyor sancılandıgım zaman alıyodum sadece muhakkak 4 saatte bi al dedi ben onu içmedigim zaman sancılarım kasılmalarım başlıyor o durduruyor bana 34 haftalıkken alırız demedi 37 38 haftalık olsun dedi bi daha kanaman olursa durduramayız almak zorunda kalırız dedi bi wc bi banyo bunun dışında herşeyi yasakladı ben yine ewde ufak ufak dolaşıyorum zaten annem saolsun o bakıyor 15 güne indirdi kontrolleri sezeryanla alıcak epidural sezeryan istiyorum sen ne düşünüyosun?

Son düzenleme:
canım benim, Keşke benim istediğim gibi olsa herşey ama maalesef olmayacak. Çünkü bakırköy devlet hastanesinde yattım ve artık kontrollerime orda devam edeceğim. çünkü yoğun bakım ünitesi çok iyi, küvöz problemimiz yok eğer gerek olursa, inşallah olmaz. devlet hastanelerinde kişiye özel ilgi yok biliyorsundur. onların insafına kaldım anlıycağın. ılk doğumum ssk hastensinde olmuştu ve çok korkunçtu o günlerim. hatırlamak bile istemiyorum. bu doğumu özelde yapmak , sevdiklerimle beraber olmak istiyordum. ama buda olmadı. aslında orda yatarken korktuğum kadar kötü bir muameleyle karşılaşmadım. doktorlarda hemşirelerde ilgilendiler sağolsunlar. o yüzden de biraz içim rahat. Bende senin gibi yerimde duramıyorum. senin durumun daha beter benimkinden. total olması çok daha tehlikeli çünkü. ağır falanmı kaldırdın sende benim gibi ondan mı oldu kanaman?? neyseki 32. haftana girmeyi başarmışsın. fazla kalkma yerinden her an herşey olabilir canım.

dogum yaptıgımız hastanenin yogun bakım servisinin olması cok önemli benim hastanemde bu konuda cok ii dr umada güveniyorum cok ilgileniyor tabi özel oldugu için muamele daha farklı ama önemli olan bizim haftalarımızı doldurmamız bebeklerimiz için bi gün bile cok önemli inşllh herşey yolunda gider hayırlısıyla bebeklerimizi saglıklı kucagımıza alırız sende moralini yüksek tut kendine cok dikkat et senin avantajın tecrüben benim ilk hamileligim cok gerginim ikinci hamileligimdede aynı şeyleri yaşıcam diye düşünmeden edemiyorum bebegimi kaybetmekten cok korkuyorum ben agır falanda kaldırmadım canım cok rahat bi hamilelik geciriodum herşeyden kendimi sakınıyodum sadece grip olmuştum mikroptan olabilir dedi dr belli bi nedeni yok nasıl oldu hala bilmiyorum

şaşırdım şimdi. griptende mi oluyomuş. ben çok temizlik yaptım evde 1 ay boyunca tadilat vardı çünkü. ikinci hamileliğim ama inan tecrübe hiç işe yaramıyor. bende ilk kez yaşıyorum böyle bir durumu ve korkuyorum senin gibi. öyle hareketli bir yapım varki uzun süre yatamıyorum. eskisine göre daha dikkatliyim ama yinede evimin ağır olmayan işini kendim yapıyorum. süpürmeyi falan eşim yapıyor sağolsun. sen hangi hastanede doğum yapacaksın feyzacım??

Ben de sizinle aynı durumu yaşadım,yazdıklarınızı okuyunca yaşadıklarımı hatırladım.Malesef ben 30 haftalık doğum yaptım,inşallah siz zamanında doğum yaparsınız...

canım dr dediki sinirden stresten mikroptan idrar yolları iltihabından agır kaldırmaktan herşeyden olabilirmiş gayet normal bi hamileydim hiçbişim yoktu bi gece aniden oldu senin temizlikten olmuş ah canım dikkat etseydin keşke ama nerden bilcenki olacagı varmış demekki inşlh bununla atlatırız bende aynen senin gibi çok hareketliyim şimdi 1 aydır ewdeyim yatıyorum deliriyorum alışveriş yapıcaktım bebegime mobilyasını alıp odasını hazırlıcaktım hevesim kursagımda kaldı neyse artık onlar saglıklı olsunda o tesellimiz olur saolsun eşimde ailemde cok destek oluyor bide eşimin ailesindede benimkilerdede başka bebek yok ilk bebek bu herkez çok hevesle bekliyor dış destege de cok ihitiyacımız var özellikle eşlerimize bana hiçbişi yapma dedi dr annemde yatıyorum ama pzrtsi günü cıkıcam mobilya bakmaya canım ben bursada çekirge doruk var özel bursa hastanesi olarakta geciyor orda yapıcam inşlh kızın cok tatlı allh bagışlasın o kaç yaşında etkilendimi o bu durumdan? bebegin kızmı erkekmi

canım senin plesentan neden düşmüş totalmiydi previamı bebegin şimdi ne kadarlık oldu saglıklımı kaç kg dogdu küvezde kaldımı kanamayı durduramadılarmı ciger geliştirici igne oldunmu bi sürü sordum ama cvplarsan cok sevinirim kafamda bi sürü soru işareti var

canım dr dediki sinirden stresten mikroptan idrar yolları iltihabından agır kaldırmaktan herşeyden olabilirmiş gayet normal bi hamileydim hiçbişim yoktu bi gece aniden oldu senin temizlikten olmuş ah canım dikkat etseydin keşke ama nerden bilcenki olacagı varmış demekki inşlh bununla atlatırız bende aynen senin gibi çok hareketliyim şimdi 1 aydır ewdeyim yatıyorum deliriyorum alışveriş yapıcaktım bebegime mobilyasını alıp odasını hazırlıcaktım hevesim kursagımda kaldı neyse artık onlar saglıklı olsunda o tesellimiz olur saolsun eşimde ailemde cok destek oluyor bide eşimin ailesindede benimkilerdede başka bebek yok ilk bebek bu herkez çok hevesle bekliyor dış destege de cok ihitiyacımız var özellikle eşlerimize bana hiçbişi yapma dedi dr annemde yatıyorum ama pzrtsi günü cıkıcam mobilya bakmaya canım ben bursada çekirge doruk var özel bursa hastanesi olarakta geciyor orda yapıcam inşlh kızın cok tatlı allh bagışlasın o kaç yaşında etkilendimi o bu durumdan? bebegin kızmı erkekmi
bi kızım daha olacak inşallah canım. 3 yaşını yeni bitirdi. hastanede yattığım ilk gün ilk defa ayrı kaldık kızımla. ikimiz içinde çok zor bi geceydi. çok üzülmüş kızım benden ayrıldıktan sonra. ertesi gün boğazında bi şişlik çıkmış düşünebiliyormusun. kaç gündür hastane hastane dolaştırıyor babası. tiroid bezi şişmiş !!! daha bu yaşta. onada ayrı üzülüyorum.

Ben de sizinle aynı durumu yaşadım,yazdıklarınızı okuyunca yaşadıklarımı hatırladım.Malesef ben 30 haftalık doğum yaptım,inşallah siz zamanında doğum yaparsınız...
canım geçmiş olsun öncelikle. bu durumu yaşayan biri olarak bize neler yaşadığını anlatırsan çok seviniriz.

bi kızım daha olacak inşallah canım. 3 yaşını yeni bitirdi. hastanede yattığım ilk gün ilk defa ayrı kaldık kızımla. ikimiz içinde çok zor bi geceydi. çok üzülmüş kızım benden ayrıldıktan sonra. ertesi gün boğazında bi şişlik çıkmış düşünebiliyormusun. kaç gündür hastane hastane dolaştırıyor babası. tiroid bezi şişmiş !!! daha bu yaşta. onada ayrı üzülüyorum.

ah canıım benim ya daha çok küçükmüş kimbilir nasıl üzüldü cok gecmiş olsun allah ikisinide sana bagışlasın senin şimdi iki kat güçlü olman gerekiyor üzülme diyemiyorum insanın elinde degil ister istemez yıpranıyosun ama nolursa olsun moralini yüksek tut sana ihtiyacları var kardeşini kucagına alınca cok mutlu olacagına eminim sende inşlh kolay atlatırsın.:teselli:

Feyzacım benim özellikle geceleri uyurken adet sancılarım çok oluyor. Gündüz o kadar değil. Sende oluyormu aynı sancılar canım

bi dahaki kontrolüm ayın 10 nunda pzrtsi canım dr 34 hafta olunca alıyolarmış diye sorucam bakalım ne diyecek nidilatı aksatınca sancılarım oluyo gece gündüz farketmiyor onu içince kesiliyor ama benim kalp ritimlerimi bozuyor çarpıntım oluyor tansiyonum düşüyor kıpkırmızı oluyorum ateş basıyor dr nolursa olsun muhakkak kullanıcaksın diyor zaten içmeyince karnım geriliyo hafif hafif adet sancısı gibi agrı oluyor bazende sık aralıklarla güçlü agrılar geliyo o cok rahatlatıyor sana nasıl vermemişler ben anlamadım ben hamileligimin başından beride kalsiyum-magnezyum demir vitamin ilaçlarıda kullanıyorum sende kullanıyomusun kaç kg aldın? senin karnındada ara ara gerginlik oluyormu benim karnım bazen cok sert gergin oluyor kanama oldugum gecede öyle olmuştu ben o zaman çok korkuyorum bide bebeginin hareketleri nasıl canım?

ben sadec elevit ve gynoferrosanol kullanıyorum. doktor başka bir ilaç yazmadı bana. ben hamile kalmadan önce 62 kiloydum şimdi 82. kilo konusunu abarttım yine. ilkindede 30 kilo almıştım maalesef. ama 1.5-2 sene içinde gram fazlam kalmadı hepsini verdim. gene veririm kiloyu problem etmiyorum. bende kanam olduğum 3-4 gün sertleşmeler oluyodu. kanama bitince o sertleşmelerde kayboldu sanki. çok nadir olsada oluyor bazen böyle deri toplanması gibi. ama internetten okuduğum kadarıyla toplanmada, adet sancısıda normalmiş bu haftalarda rahatladım yani. bebeğimin hareketleri normal. biraz oynamasa deli oluyorum. uyuyosada uyandırıyorum valla napim. korkuyorum. ama canı istediğinde acayip tekmeler atıyor canım kızım. benim muayenemde 32+0da olacak. yani 13 mayısta. heyecanla o günü bekliyorum. ah feyzacım ne zaman bitecek bu kabus dolu günler ya.

banada o ilacları verdi elevit le gyn bide kalsiyumla magnesyum bende 59 la hamile kaldım şimdi 65 kgyim kg vermek kolay bi hyrlısıyla kucagımıza alsak bende dr gidince 33+3 olcam inşlh canım benim kızım da öle cok hareketli maşllh bzen korkuyorum niye bu kadar hareketli sıkıntısımı var diye sürekli dönüyor içimde inşlh biticek canım ya bebeklerimizi alıcaz kucagımıza allh inşlh yüzlerini görmeyi nasip eder onu o kadar cok seviyorum ve istiyorumki karnımı bile sürekli sevesim geliyor:))

Sürekli sev ve konuş. Seni hem çok net duyabiliyor hemde sevildiğini hissediyormuş bu haftalarda bebişler. Kızın çok hareketliyse doğduğunda kolik olabilir dikkat !!! Yani çok ağlayan bir bebek olabilir canım. Benim ilk kızım çok oynardı karnımdayken. Sanki karnımda futbolcu varmış gibi :)))) doğduğunda bizi mahvetti tam 4 ay boyunca hep ağladı. Şimdi 3 yaşını bitirdi ve halen çooookk hareketli. Sağlıkları yerinde olsunda varsın çok yaramaz olsunlar razıyım.

saglıklı olsunda aglasın nabalım bizimkinin babası futbolcu bende ona benzedi heralde diodum:)) canım en cok merak ettigim şey bebek plesentadan besleniyorya bizimkide aşagıda acaba bebegin beslenmesini gelişimini etkiliyormu dr sormaya unuttum kafamda kaldı

Back