arkadaşlar 14+2 haftalık hamileyim dün gece küçük kanamam oldu evhamlandım acile gittim kadın doğum uzmanım bana plesanta previa yani bebeğin plesantasının rahim ağzında olduğuna dair teşhis koydu. 20.haftaya kadar takip edilmesi gerektiği kanamalarımın ara ara olaileceğini ve aşırı kanamada seni ve bebeği kaybedebiliriz dedi. beni aşırı korkuttu ne yapacağımı şaşırmış durumdayım lütfen bana bi fikir verin istirahat verdi dokto ama içi rahat deil başka ne yapabilirim bu sıpanın iyi olması için yardım edin:26::26::26::26:
Geçmiş olsun arkadaşım dr dediği gibi kesin istirahat kanama olursa hemen dr unuza gidin.plasenta ilerleyen haftalarda yukarı kayabilir.ama rahim ağzında durmaya devam ederse sürekli yatman lazım.aman bebiş ve siz ii olunda yatın.
Gebelik haftasi ilerledikce bebek kendini yukari cekiyor.....
Devamli istiharat edip bebegin iyice gelismesini bekleyin.....
Siz hareket ettikce risk dahada cogalacaktir.....
Ama devamli dinlenseniz umarim sorun kalmaz. ....
Siz simdiden dinlenirseniz elbet plasenta kendini oldugu yere ceker.....
Agir is yapmamak devamli dinlenmek sart....
Ozelliklede bol su icin ve dua edin....
Cok gecmis olsun....
Geçmiş olsun arkadaşım dr dediği gibi kesin istirahat kanama olursa hemen dr unuza gidin.plasenta ilerleyen haftalarda yukarı kayabilir.ama rahim ağzında durmaya devam ederse sürekli yatman lazım.aman bebiş ve siz ii olunda yatın.
ben çarşı pazar yürüdüm kanamamın olduğu gün çok yoruldum ondan mı aşağı inmiştir kese acaba bilginiz var mı yatarak dedğiniz gibi yukarı çıkar değilmi
Gebelik haftasi ilerledikce bebek kendini yukari cekiyor.....
Devamli istiharat edip bebegin iyice gelismesini bekleyin.....
Siz hareket ettikce risk dahada cogalacaktir.....
Ama devamli dinlenseniz umarim sorun kalmaz. ....
Siz simdiden dinlenirseniz elbet plasenta kendini oldugu yere ceker.....
Agir is yapmamak devamli dinlenmek sart....
Ozelliklede bol su icin ve dua edin....
Cok gecmis olsun....
ben çarşı pazar yürüdüm kanamamın olduğu gün çok yoruldum ondan mı aşağı inmiştir kese acaba bilginiz var mı yatarak dedğiniz gibi yukarı çıkar değilmi
Canım hani çok yürüdümde aşağı indi dyemem oluşurken plasentan aşağı yerleşmiş.ama yorulman kanamayı arttırır.bildiğim kadarıyla 28.haftalara doğru bile çıkabilir.inşallah da çıkar ama kendini ii hissetsen bile çok dikkat et.previa başımdan geçti.biliyorum.devamlı uzanın.acil şifalar dilerim