- 30 Ağustos 2012
- 2.760
- 304
-
- Konu Sahibi Fitbirbusra
öncelikle bir uzman gözetiminde yapılan plates elbetteki çok ama çok yararlıdır ancak evde kendi imklanlarınız ilede yapabilirsiniz. bu konuda size tavsiyem ebru şallının dvdlerinden 1 ve 2. dvdsini tavsiye derim bunlarda profesyonelleştikten sonra diğer dvd lerini edinebilirsiniz. üstelik bu iki dvd için gerekli olan fazla fazla materyalde yoktur. yada beyazgazete.com da videoları var onlara da bakabilirsin :)Platesi bir eğitmen eşliğinde çalışmamız şart mı?
ebru şallı'nın dvd leri sanırım en çok tercih edilen yöntem Türkiye'de. bence pilatese başlamak için eğitmenle çalışmak şart değil her seviye için internette yüzlerce detaylı video var ama kişinin başlamadan sağlık kontrolünde geçmesi gerektiğini düşünüyorum. evet hangi pilates egzersizini yapacağını internetten öğrenebilirsin ama kas yapında, omurganda pilates yapmanı engelleyecek ve senin farkedemediğin bir rahatsızlığın var mı bunu kendi başına teşhis etmen mümkün değil. zaten çoğu internet sitesinin altında "egzersizlere başlamadan doktorunuza danışın" yazar. yani kimse sorumluluk almak istemez bu konuda o nedenle kişinin kendi sağlığı için ön kontrolü ihmal etmemesi gerekPlatesi bir eğitmen eşliğinde çalışmamız şart mı?
Merhaba bende pilates mi fitness mı arada kaldım kendim pilatesi yapmaya çalıştım ama pek beceremedim şimdi hoca eşliğinde yapmak istiyorum ama basen bölgem için fitness mı pilates mi yapsam
Pilates yapan hatunlar hangisi dersiniz?
Sa arkadaslar ben de dusunuyorum ama bir sorunum var bir yildir cocuk dusunuyorum kismet olmuyor . platesin hareketleri agir gelirmi sizce . gebelik dusunenlere ?
Kismet bu ayda nasip olmadi .. Doktorum kilo vermemi onermisti yarin baslayacagim ins. Ama evde olur mu? Ve birakinca kilolarbeski halini aliyor mu ? Suan karataybdiyetinibhayatimaboturtmusbdurumdayim saglikli besleniyorum elh. Duzenli bir spor yapabilirsem dahabiyi olacak.. Bilginiz icin tesekkurlerhayır tam tersi egzersizin, bu pilates içinde, geçerli doğurganlık üzerinde etkileri vardır. ve hatta hamileler için plateste söz konusu pilateste. uzak durmayın derim.