aslında çok kolay yapılabilir genelde büyük alışverişleri yapmaya arabayla gideriz, markette de alışveriş arabası kullanıyoruz, e kasadan sonra poşetlemek yerine yine arabaya doldursak onu da arabanın bagajına temiz bir bez sersek ve aldıklarımızı onun üstüne koysak e baya zahmetli olur taşıması ama taşırkende o bioplast çöp poşetlerine doldursak eve çıkarınca nası olsa yerleştiriyoruz. o doldurduğumuz poşetleride çöp poşeti olarak kullanabiliriz.
”Kargo poşetleri kutuya, çocuklar okula”
Toplumsal sorumluluk projesi olarak yaklaşık bir yıldan bu yana proje üzerinde çalışan bilinen bir kargo firması , “Kargo Poşetleri Kutuya, Çocuklar Okula” mesajının yazıldığı geri dönüşüm kutularını, kargo sirkülasyonun yoğun olduğu 20 bin noktaya yerleştirecek. Toplanacak kargo poşetleri daha sonra lisanslı firmalarda geri dönüştürülecek. Kargo poşetlerinin geri dönüşümüyle elde edilecek gelir ise Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenecek ve ihtiyaç duyulan yerleşim merkezlerinde okul yapımı için harcanacak. Belirli bir kotanın üzerinde atık poşet toplayarak “ Kargo Poşetleri Kutuya, Çocuklar Okula” projesini destekleyen bireyler ya da kuruluşların adlarına ağaç dikilecek.
Poşetleri kargo firmasının gönüllüleri toplayacak
Hazırlanan geri dönüşüm kutuları, Kargo firmasının ücretsiz telefonundan isteyen tüm kurum ve kuruluşlara gönderilecek.
Kargo poşetinden “bir ayda iki okul” çıkabilecek
a.s.
Çöpleride poşetlere koyuyoruz. E çöpleri nereye koyalım?
Birde bu dogayi koruma adina kücüklügümden beri anneminde cok önem verdigi
piknik yaptiktan sonra cöplerimizi kesinlikle toplariz.Hatta cevremizde gördügümüz baska insanlarinkini bile.Bu konuda beni cok üzüyor.Bir daha geldigimizde temiz bulmak istiyorsak bizde duyarli olmaliyiz.Herseyi görevlilerden bekleyemeyiz.
Oglum disardan geldiginde pantolonun ceketinin cepleri hep ambalaj kagitlari vardir.Yedigi seylerin ambalajini atmaz.Bizden öyle gördü cünkü.Disarida isek ve cöp kutusu yoksa cöp bizimle eve kadar gelir.Ister inanin ister inanmayin.Nasil ögretirseniz öyle gider.Heleki bu avrupalilar buna cok önem veriyor.
Mesela evinizin önüne acikta birkac ise yaramaz esya,cöp,karton.plastik vs,,, birseyler koydunuz.Hemen bunla ilgilenen memurlar vardir.Ve size ceza keser.Ingilterede sakiz attiniz yere ozaman ceza olarak 75 pound uda gözden cikardiniz demektir.Biraz daha hassas ve duyarli olalim.Yeni nesilleri öyle yetistirelim.
EVET LÜTTFEN HERKEZ DAHA ÇOK DUYARLI OLMALIDIR
BEN ALIŞ VERİŞ YAPARKEN MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZ POŞET KULLANMAYA GAYRET EDİUORUM
HATTA BAZEN YA HİÇ ALMIYORUM POŞET KENDİ ÇANTAMA KOYUYORUM ALDIKLARIMI
BİZİM SORUNUMUZ BEN DEMEK BİZ DEĞİL HERKEZ BİRBİRİNİ DÜŞÜNSE VE BENCİLCE YAŞAMAKTAN VAZ GEÇSEK
Birde bu dogayi koruma adina kücüklügümden beri anneminde cok önem verdigi
piknik yaptiktan sonra cöplerimizi kesinlikle toplariz.Hatta cevremizde gördügümüz baska insanlarinkini bile.Bu konuda beni cok üzüyor.Bir daha geldigimizde temiz bulmak istiyorsak bizde duyarli olmaliyiz.Herseyi görevlilerden bekleyemeyiz.
Oglum disardan geldiginde pantolonun ceketinin cepleri hep ambalaj kagitlari vardir.Yedigi seylerin ambalajini atmaz.Bizden öyle gördü cünkü.Disarida isek ve cöp kutusu yoksa cöp bizimle eve kadar gelir.Ister inanin ister inanmayin.Nasil ögretirseniz öyle gider.Heleki bu avrupalilar buna cok önem veriyor.
Mesela evinizin önüne acikta birkac ise yaramaz esya,cöp,karton.plastik vs,,, birseyler koydunuz.Hemen bunla ilgilenen memurlar vardir.Ve size ceza keser.Ingilterede sakiz attiniz yere ozaman ceza olarak 75 pound uda gözden cikardiniz demektir.Biraz daha hassas ve duyarli olalim.Yeni nesilleri öyle yetistirelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?