Plastik Poşet Kullanımını Bırakalım Artık, lütfen...!!!

arkadaşlar yazdım sanıyordum buraya, sanırım unutmuşum :utangac:

bizim alışveriş yaptığımız (mini) tansaş ve carrefour express'te geri dönüşüm kutuları var.
tansaş küçük olduğu için sanırım, sadece bir kutu, kağıt-plastik ve alüminyum yazıyormuş sanırım. annem götürdüğü için ben daha kutuya bakamadım, uç tarafta duruyormuş, çok göz önünde değil yani...

carrefour express'te de ayrı ayrıymış.

balkonda bir poşet açtık. doğal olarak poşette geri dönüşüme gidiyor kaydirigubbakcemile2

bu arada bir kimya mühendisi tandığımla(kendisi 20 yıldır plastik üzerine çalışıyor) bu konuyu konuştuğumda, aslında plastik poşet kullanmanın kağıt poşet kullanmaktan çok daha doğru olduğunu söyledi. Tek bir şartla: geri dönüşümde kullanıldığı sürece! a.s
çünkü kağıt için ağaçlar kesiliyor. ama plastik defalarca yeniden üretilebilir, temizlenemeyen yani ayrıştırılamayanlardan da yakıt enerjisi üretiminde faydalanılıyormuş dış ülkelerde. :Saruboceq: o günleri görecek miyiz, acaba?

arkadaşlar ben bu konuda takıntı derecesinde duyarlıyım ve doğayı çok seviyorum ve mümkün olduğunca zarar vermemeye çalışıyorum.mesela büyük bir pazar poşetim var ve pazardan sebze alırken hep aynı poşetleri götürüp getiriyorum yırtılana kadar.inanın dikkat edince çok uzun zaman kullanabiliyorum.bu sayede çöpe poşet atmıyorum.bahçeşehirde oturuyorum ve biz burada ayrı çöp biriktiriyoruz.kağıt atıklar ayrı yiyecek atıkları ayrı...

Gercekten cok güzel bir konu, bende alisveris yaptigimda plastik poset almiyorum yanimda tasidigim bez torbalari kullaniyorum.

Ancak Tupperware gibi ve bircok baska plastik ürün satan markalar plastikten kap canak üretiliyor. Bunlari kullanmak peki ne kadar mantikli? Ceyiz düzme arefesindeyim, alisverisimi buna uygun yapmak istiyorum. Gereksiz ve dogaya zararli birsey almak istemiyorum.

Back