Premature Bebekler Plasentanin önde Olmasi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
arkadaşlar bendede piesenta öndeydi.ben aşırı kanama geçirip hastaneye kaldırılduğım 26.haftamda öğrendim.Allahtan kanamam durdu ve 2 gece hastanede yattıktan sonra taburcu oldum.ama hiç kalkmamak şartıyla.yatmaktan sıkıldığım 2.haftadan sonra sancılarım başladı.önce idrar yolunda enfeksiyon olabilir dendi.ama olan şuydu devamlı kanama olduğu için mikrop kapmışım.yüksek seviyedeki mikroptan bebeğimde etkilenmişti.acil sezaryana alındım ama bu sefer birşey daha çıktı çift rahim varmış.bebeğim sıkışmış karnımda.benim erken doğum yapmamda plensentanında ,rahim şekil bozukluğuda etkiledi.ama sadece biri etkilemişse onu bilmiyorum işte.doğum yapana kadar yatan ve sağlıkla bebeklerini kucaklarına alanlarda var.

umarım sende yeniden bebeğini alırsın kucağına biz de sonuna kadar dayanırız :)))

Okumuştum erken doğum hikayeni ara ara girip bakıyorum.İnşallah bebeişin daha iyidir ve herşey yoluna girer.Benim de en korktuğum şeylerden biriydi erken doğum.Bi de bu plasenta previa olduğumu öğrenince daha da endişelendim.Ama yapacak bişi yok beklemekten başka.Umarım yarın ki kontrolde yukarı çıkmış olur.

arkadaşlar bedede plesenta öndeydi ve plesenta tamamiyle doğum kanalını kapatmıştı.
25 haftalıkken bir gece çok şiddetli bir kanama geçirdim ama ne kanama bütün banyo kan içinde kalmıştı.
hemen hastaneye gittik doktor plesentanın bir kısmının rahim duvarından ayrıldığını söylemişti 3 gün hastanede kaldım.taburcu olurken doktor kesinlikle kalkmamamı söyledi.eve geldik sürekli kıpırdamadan yattım.sürekli yattığım halde 31 haftamda yine çok yoğun bir kanama geçirdim bu sefer 13 gün hastanede kaldım.daha sonra 37 haftalıkken sabah beşte çok yoğun bir kanama tekrar oldu hastaneye gittik hemen doktor bebeğin kalp atışları durmak üzere dedi ve apar topar acil ameliyathaneye indirdiler yaklaşık 3 saat sürdü sezeryanım.ve bebeğimi allaha şükür sağlıklı bir şekilde kucağıma verdi rabbim.çok zor günler yaşadım hamileliğimde ben hiç kıpırdamadan yattım.doktorlar patlamaya hazır bomba gibisin derlerdi muayene esnasında doktorlar birbirlerine hiç böyle bir şey gördünüzmü diye konuşurlardı.çok şükür ben atlattım Allah bütün hamile olanların bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Stresli bi dönem olmuş gerçekten.Neyse ki sağ salim kucağına almışsın bebeğini.Darısı bizlerin başına inşallah.Benim son kontrolde plasentanın sadece ucu rahim ağzını kapatıyodu yani plasentanın tamamı rahim ağzında değil.İnşallah çıkmış olur.Kimisi de hiç sorun yaşamadan kanama olmadan geçiriyo farkında bile olmadan.Şans işte.Ben de mümkün olduğu kadar dikkat etmeye çalışıyorum.İnşallah biz de sağlıkla alırız bebişlerimizi.

ilk 4 ay kadar kanamam oldu. günde bkaç kez damla damla.. sonra kesildi.
9 ay boyunca ilişki yasaktı, çok yorulmak da tabii..
genelde yattım diyebilirim..
sıkıntılı bi süreçti, ama sonu güzeldi..
inşallah sizlerin de öyle olur, sakın korkmayın,içinizi ferah tutun..

amin güzelim yaa ..benim hiç kanamam olmadı bu zamana kadar bundan sonra olur diye çok korkuyyorum (

Ben perşembe günü doktora gittim kontrole maalesef plasenta olduğu yerde duruyo.28.haftaya kadar çıkma ihtimali var.Daha doğrusu rahim büyüdükçe yukarı çıkma ihtimali varmış.Doktordan geldiğimiz günün gecesi kanamam oldu.Hemen hastaneye koştuk tabi.Hastaneye gidene kadar kesilmişti.Ama hemen yatırdılar serum iğne falan takip ettiler 6-7 saat.3 gün sadece tuvalete kalkmama ve yemek yerken oturmama izin var.Dünden beri yatıyorum.Bundan sonra dinlenerek geçecek bir döneme girdim.Ayakta çok kalmak yok yorulmak yok ilişki kesinlikle yasak.Çok şükür şimdi kanamam falan yok.
barbunyapilaki senin gibi sağlıkla kucağına alanları okudukça moral oluyo.İnşallah bizler de sağlıkla kucağımıza.

arkadaşlar ben de 15 haftalık hamileyim daha çok erken,
ilişkiden sonra 1-2 damla kan geldi
doktora gittim plesanta birazcık önde 15 gün ilişkiye girme dedi,
15 günden sonra kontrole gel, ayrıntılı ultrosana girilecekmiş.

benim hiç kanamam olmadı dediğim gibi sadece ilişkiden sonra 1-2 damla kan geldi
plesanta daha da öne gelebilir mi???
sonradan sizin dediğiniz gibi kanamalar falan olabilir mi arkadaşlar???
kanamlarınız kaçıncı hafta başlamıştı ????

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun.Bana da o haftalarda söylemişlerdi ama herhangi bi kısıtlama getirilmemişti.Çünkü o haftalarda plasentanın önde olması normalmiş.%90 çıkma ihtimali vardı ama çıkmadı.Yeri nerdeyse ya orda kalır ya da yukarı çıkar yani daha da aşağı inmesi mümkün değil.Çünkü kese büyüdükçe plasenta yukarı doğru çekilirmiş ya da aynı yerinde kalırmış.Ben ilk defa dün kanama yaşadım.Düne kadar bişey olmamıştı.Bundan sonra olabilir de olmayabilir de kanama.Çok dikkatli olmak gerekiyo.Ama senin haftan daha erken.Özellikle 26-28.haftalarda netlik kazanırmış bu durum.Sen yine de tedbirli ol.Çok yorulmamaya çalış.Doğuma kadar kanaması olmayan hatta doğumda bile fark edilen oluyomuş.Onun için ben umutluyum.İnşallah ilk ve son kanamaydı.

teşekkür ederim cevabın için inşallah yukarı çıkar.
Bu çok ayakta kalmayla alakalı bişey mi peki ???
ya ben öğretmenim ve hep ayaktayım, işten sonra eve gel mutfak, temizlik
mümkün mü ayakta uzun süre kalamamak ((
İnş. kötü bişeler olmaz.
Allah herkese bebeğini sorunsuz, sağlıklı sıhhatli kucağına almayı nasib etsin,
kolay doğum nasib etsin inş.

benimde plesenta öndeydi ama 30 haftada tekrar yukarı çıktı dinlendim sadece kanama riski vardı ama olmadı Allah hepinizi ve bebeklerinizi korusun kızlar

Plasentanın önde olması ayakta kalmanla alakalı değil.Ama çok ayakta kalmak ve yorulmak kanamayı tetikleyecek bişey.Mümkün olduğu kadar oturmaya çalış en azından evde iş yapma.İnşallah sorun yaşamazsın.Herkeste kanama olacak diye bişey yok.Güzel şeyler düşünelim güzel olsun

benimde plesenta öndeydi ama 30 haftada tekrar yukarı çıktı dinlendim sadece kanama riski vardı ama olmadı Allah hepinizi ve bebeklerinizi korusun kızlar

Saol canım.İnşallah bizlerde de çıkar yukarı.Benim normal doğum falan umrumda değil.Tek isteğim sağlıkla ve vaktinde kavuşmak oğluma.

bende de tam plasenta previa vardı. 36. haftaya kadar zor dayandık. çok şiddetli bir kanamayla doğum yaptım. hareketlerinize çok dikkat edin arkadaşlar o zaman kanama ihtimalini baya azaltırsınız. birde kendinize tam teşekküllü yeni doğan ünitesi olan bir hastane seçin hem sizin hemde bebeğiniz açısından. herkeste olcak diye birşey yok ama her ihtimali düşünmek lazım özellikle bu durumda. hepinize hayırlı doğumlar.

Ben geçen gün kanama yaşadım sonra evde dinlenme sürecindeyken bi daha kanamam oldu.Yattığım yerde oldu yani.Şu an hastanedeyim 3 gün kalıcam.Neyse ki kanamalar ufak ufak.Ben de inşallah 35.haftayı görmeyi umuyorum daha çok minik bebeğim.İnşallah bundan sonrası sorunsuz geçer de sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize.

Bende haftaları sayıyorum...Doktor hem önde hemde yapışmış dedi..İleriki haftalarda kesinleşir dedi..Haftaya kontrol var..Benim ağrılarım da oluyor..Ayakta 20 dakika kaldım mı kasılma başlıyor,sanki içimden bir damar çekiyorlarmış gibi ani ağrılar oluyor..Elimden geldiğince dinlenerek iş yapıyorum..Allah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…