Premature Bebekler Plasentanin önde Olmasi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
ben iyiyim canım senin de iyi olmana çok ama çok sevindim. çoğu gitmiş azı kalmış kendine iyi bak. günler çabuk geçiyor bir bakmışsın kucağında bebeğin. allah uzun ömür ve sağlık versin bebeğine ve size . sevgiler:))

cnm aynı sorunu geçen sene ben yaşadım fakat bebeğimi 28+2haftalıkta plesentanın erken ayrılması nedeniyle kaybettim benimkide öndeydi ve rahimi kapatmıyordu ayrıca kanamamda yoktu aniden kanamam boşandı ve kaybettim amacım seni korkutmak değil cnm kendine dikkat et rabim bebeğini sana bağışlasın.

sağolasın canım..
ben kavuştum oğluma..38 buçuk haftadasezeryanla dünyaya geldi...Allahım herkese nasip etsin bu duyguyu...şimdi 3 aylık oldu maşallah...darısı herkesin başına..

maşallah canım sağlıkla büyütman dileğiyle..
benimde eşim önde rahime yakın..son bir aydır kanamam var ama akıntı şeklinde ilk birkaç gün çok kötüydü ne çamaşırım kalmıştı nede çarşafım..
şuan akıntı şeklinde devam ediyor..21 haftamda acayip kasılmalarım ve karın sancım vardı..çok şükür onlarda azaldı..
ama erken doğum riski taşıdığım için endişeliyim...
rabbim oğlunu sana bağışlamış..inşallah benimkinide bana bağışlar ..herkesinkinide herkese..rabbim kimseyi evladıyla sınamasın..
sevgiler

takdiri ilahi canım..başın sağolsun...

Hanımlar plesentanın önde olmasıyla aşağıda olması aynı şey mi? banada dr um plesenta önde dedi sadece

Hanımlar plesentanın önde olmasıyla aşağıda olması aynı şey mi? banada dr um plesenta önde dedi sadece

evet canım...aynı şey..bol bol dinlenmek lazım ve bol bol da dua etmek lazım bebeişler erken doğmasın diye:1hug:

hayırlısı kafana takma rahat ol bendede plasenta aşağıda, kanamam oluyor dinleniyorum bir tek lavaboya kalkıyorum, bebişlerim ikiz, dinlen, ama dr um bana ilaç vermedi sadece erken doğum olabilir diye ciğer geliştiricii iğne yaptı o kadar. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun, inş bebişlerimiz bekler sağlıkla hayırlı zamanda doğarlar.

benimde ikizlerimin birinin pşlasentası onde 12. ve 24. haftlarada kanama geçirdim. hale plasenta önde rahim ağzını tamanem kapatıyor.

benim de plasenta aşağıda ve önde!! (
31.haftadyz.. inşaAllah erken doğmaz ve normal olur...
yapabileceğim çok bir şey yok galiba, dinlenmek dışında?

merhaba bende de vardi rahim agzimi ortmuyordu ama biraz asagidaydi ve 32 haftalik erken dogum yaptim malesef nidilati bende kullandim ama yan etki yapti bende tansiyon ilaci oldugu icin tansiyonumu asiri derece dusurdu bir kere 7-4 e kadar dustu ve iki defa bayildim ondan kullanamadim ilacimi ve erken dogurdum kendine cok dikkat et allah yardimcin olsun

bende bu günlerde bu problemle uğraşıyorum plasenta önde ve suyum az artı bebeğimde 1,5 hafta kadar geriden geliyor.dinlenmeye çalışıyorum pazartesi hastaneye yatıcam.çok korkuyorum.bebeğim 10 gün önce 1400 1500 gr arasıydı dua edin kızlar bu durumu yaşayanlar neler önerirsiniz

Meraba kızlar sizlere bir sorum olacak ben daha 17+5 haftalığım ama benimde plesenta 1 ay kadar önce aşağıda idi en son gittiğimizde yukarı çıkmıştı.Rahim ağzınan uzaklaşmış yani.Ancak aşağı inebilir mi tekrar?

kimse bakmıyor sanırım artık bu topiğe sorunu atlatan ya da doğum yapan geri dönmüyor.keşke herkes iyi olsa da geri dönmese :))bana ilk başlarda plesanta önde ama önemli değil şimdilik muhtemelen çıkar denildi ve ayrıntıllı ultrasonda normal gözüküyor denildi.24.hafta kontrolümde yine aşağıdaydı.şimdi 26.haftadayım ve kanamam olmadı hiç.şimdi bu şekilde devam ederek en azından 36.haftaya kadar dayanmayı umut ediyorum :))umarım kızım aceleci olmaz .bazı arkadaşlar doğuma yakın normale döndü demiş en son kaçıncı haftada dönüyor acaba ??

Bana da 20.haftada detaylı ultrasonda plasenta previa teşhisi konuldu.Plasentanın tamamı değil sadece ucu rahim ağzını kapatıyo.Ama doktor daha erken %90 yukarı çıkar dedi.Bu hafta kontrolüm var çok merak ediyorum ne durumda.Çok şükür şimdiye kadar kanama falan yaşamadım.Şimdilik tam yatak istirahatine gerek yok dedi.Çünkü 30.haftalarda da yukarı çıkarmış.Hatta doğuma kadar fark edilmeyen bile varmış.Kendi doktorum da detaylıyı yapan doktor da en fazla normal doğum yapamazsın dedi ve kanama konusunda uyardı.İlk zamanlar çok kafama taktım ama şimdi rahatım.Ben de merak ediyorum plasenta previa olan herkes erken doğum mu yapı ya da kaçıncı hafta doğum yaptı?Bildiğim kadarıyla doğum sancıları başlamdan almaları gerekiyomuş yani 36. hafta civarı.

3o.hafta da yukarı çıkması çok iyi bir ihtimal umutlandım şimdi biraz olsun ....kimse yazmıyor ki bilelim bu haftalarda yukarı çıkan var mı yok mu ??

Perşembe günü doktor kontrolümden sonra söylerim benimki ne duruma gelmiş.Bi de hamilelerden haberler,sorular ve sorunlar kısmında plasenta previa topiği var orayı okursan daha fazla yorum var.Çoğunda bi problem olmamış.Benim doktorum çok iyimser konuşuyo.Çok çok normal doğum yapamazsın dedi.Bi de doğumda yoğun kanama ihtimaline karşı 1-2 ünite kan bulundurmak gerekir dedi o kadar.Tabi çok daha kötü senaryolar var ama onları hiç düşünmeyin çok düşük bi ihtimal dedi.Onun için içim rahat.Henüz yatak istirahati vermedi.Sadece çok ayakta kalma,ağır kaldırma,hoplayıp zıplama...kısaca kendini çok yorma dedi.Ben normal hayatıma devam ediyorum.İş yerinde de hep oturduğum için sorun olmadı şimdilik.Ama sonuna kadar çalışmayı düşünmüyorum 32.haftada bırakıcam inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…