Premature Bebekler Plasentanin önde Olmasi

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

fxixndxixkiçim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2007
370
6
96
47
Bursa
Merhaba arkadaşlar
bugün itibariyle tam 26 haftalık gebeyim ve bebeğim tam 1 kg.
geçen haftaki ayrıntılı ultrasonda plasentanın biraz aşağıda olduğu gözlemlendi...rahimkanalına yakın ama kanalı hiçbirşekilde örtmüyor..böyle bi sorun yaşayan var mı aranızda>?
bu sebeple erken doğuran var mı?
benim kanamam ya da kasılmam yok şu an..dr um sezeryan olacaksın muhtemelen,başka bi tehlikemiz şu an yok ama ilşki falan yasak dedi.
bi de bana NİDİLAT diye bi ilaç verdi...bunu kullanan var mı?
Allah hepimizin yavrularını bizlere bağışlasın....

Son düzenleme:
fındıkiçim bende o sorunu yaşadım ama sonradan yer değiştirdi. inşallah sende de öyle olur. nidilat kullandım ben erken doğum riski vardı ona karşı kullanmamı istemişti dr. iki ay boyunca geciktirdi doğumumu. mutlaka kullan ilacı ,hmal etme canım.

canım,şu an burda mısın bilmiyorum..bana da nidilat verdi dr um..1 haftadır kullanıyordum ama beniçok fena yaptı bu ilaç..acaip çarpıntı yaptı,sersem gibi yaptı,göğsüm daraldıve bugün dr umu aradım artık,ilaca ara verelim o zaman dedi...ben de sabahtan beriiçmiyorum...uf ya,, iki ucu......

benim hiçbir problem yoktu aslında ama kızım acele etti. çok erken zamanda asağı indi. bu sebeple durdurmaya calıştık. ama o bizden inatcı çıktı. herşey olacağına varıyo tatlım stres yapmamanı öneririm. stres daha zora sokuyo bu durumlarda içini ferah tut. herşey çok yolunda gider inşallah. inşallah sorunlar kısa sürede düzelir ve bebeğin zamanı gelene kadar sabreder.

merhaba canım ben 27 haftalık doğum yaptım. benimde plesanta aşağıdaydı. 5. ayda yukarı çıkması lazımmış ama bende çıkmadığı için kanam yapıyordu yani bebekle birlikte rahimde olduğu için bebeğimin her hareketinde kanamam oluyordu ve sonunda erken doğum yaptım. zaten plesentada görevini yapamaz hale gelmişti. bebeğin kalp atışları duyulmayınca apar topar sezeryana almışlardı. işte benim ve bebeğimin hikayesi böyle. herkese sağlık diliyorum...

fındıkiçim benim de aynı problem oldu. 21. haftada plesantanın doğum yolunu kısmen kapattığı tespit edildi.1 hafta kanamam ve kasılmalarım olmuştu. Nidilatı duymadım da doktorum bana provulon depot ampul vermişti. Haftada bir yaptırmıştım.

Şimdi 25+6 haftadayım. Yarın muayene var. Umarım yukarı çıkmıştır. Benim ki doğum yolunu biraz kapatıyordu. dediğin yasaklar bizede verildi. Ağır kaldırmak, yorucu çalışmak yasaklandı.

Moralim çok bozulmuştu. Bir de geçen hafta Glukozum yüksek çıktı. Zormuş hamilelik dedirtti bunlar bana..:roflol:

canım,çok geçmişolsun..zor bi süreçten geçmişsin..şimdi bebeğin sağlıklı mı,yaşıtlarına göre nasıl ?

şimdi bebeğim 6 yaşına geldi. yani artık delikanlı oluyor. yaşıtlarından uzun ve iri bir çocuk oldu. bebekken onu görenler şimdi şaşırıyorlar ne verdin sen bu çocuğa nasıl büyüttün diyorlar. sevgi ilgi fedekarlık inan herşeye yetiyor. şimdi anaokuluna gidiyor bende evde yanlız sıkılmaya başladım. bu yaza doğru tekrar hamile kalmayı istiyorum ama yaşadıklarımda beni korkutmuyo değil. inşaallah bu sefer rahat bir hamilelik yaşarım. sana ve bebeğine sağlık diliyorum. hoşçakal....

benim kızımda aynı sorun oldu hamileliğim başından beri böyle devam etti 36+4 günlük doğdu bebeğim tabi bu durmumda etkisi vardı ama asıl erken doğuma neden idrarda protein yüksek çıktı hemen sezeryanla aldılar bebeğimi korkma canım ama ağır hareketler yapma yinede ve alttan muayeneye kesinlikle izin verme umarım sağ salim doğar bebişin....

Canim Ok Geçmiş Olsun Inşallah Bu Sorunu Atlşatirsin Da Sağsalim Bebeğine Kavuşursun ... Cümlemiz ...........
AMİN...........................................

sağolun kızlar hepiniz çok moral oluyorsunuz..
heidi maşallah oğluna canım,hakkaten ne verdin de öyle iri oldu?kaç kilo doğdu? sorularımla bunaltmadıysam tabii...insan destek ,dayanak arıyo böyle zamanlarda,bilirsin...ağlamaktan gözlerimşiştizaten dünden beri...bebeğin kafası da aşağıdaymış..tam sol kasığımın üstünde..dün ultrasona girmiştim de...10 gün yatacaksın dedi dr.

canım benim kendini sıkıntıya sokma lütfen. oğlum 1350gr. doğdu 13 gün küvözde kaldı 1200gr'ma düşmüştü. bende hergün ağlıyordum. senin neler yaşadağını inan bana çok iyi anlıyorum. anne sütü emmedi yani ben ne kadar biberona sağabilirsem o kadarını vermiştim üzerine de mama veriyordum. zaten yaşadığım sıkıntı bende süt salgılamasını da durdurmuştu. canım benim bazı şeylerin önüne geçemiyoruz maalesef. sen kendine dikkat et yeter ki. kalbini ferah tut. bizlerin de seninle aynı şeyleri yaşadıklarımızı unutma. allah evlatlarımızı bize bağışladı senin evladını da sana bağışlayacaktır. ne yapalım bizim ufaklıklar biraz aceleci allah sağlık sorunu vermesin zayıf doğması problem değil heen yaşıtlarınn kilolarına ulaşıyorlar zaten. bizleri gelişmelerden haberdar et. sevgiler...

çok teşekkür ederim bitanem..Allah oğluna ve sizlere sağlıklı uzun ömürler versin..bizlere dua edin lütfen....Biz de görelim büyüdüklerini,okula gittiklerini inşallah...gelişmeleri bildiririm mutlaka canım..sevgiler.............

canim cok gecmis olsun lutfen moralini bozma ve doktorun ne diyosa ona dikkat et bebisin seni uzmmez annesi
suan kac haftalik oldun canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…