• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasentanin kısmen ayrilmasi

Misafir0042

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2022
4
0
1
31
Merhaba arkadaşlar şuan 21 haftalık hamileyim. Plasentada 5 cm'lik ayrılma var. Bu haftalarda böyle olupta sağlıkla doğum yapanlar varmı acaba? Plasenta doğuma kadar ayrılmadan böyle kalabilirmi?

Merhaba arkadaşlar şuan 21 haftalık hamileyim. Plasentada 5 cm'lik ayrılma var. Bu haftalarda böyle olupta sağlıkla doğum yapanlar varmı acaba? Plasenta doğuma kadar ayrılmadan böyle kalabilirmi?
Ayrılan plasenta ile bebeğin beslenmesi/gelişmesi, kalp atımı arasındaki ilişkiye bakılır. Ayrılmaya rağmen bebeğin gelişimi yeterli ise ve vajinal kanamanız kontrolde ise Doğum doktorunuz sıkı takiple hamileliğinizi devam ettirmek isteyebilir. Vajinal kanama ciddi ise bebek risk altında ise sezaryen yapmak uygundur. Bazen hamileliğin sonuna yaklaşılmışsa normal doğum bile yaptırılabilir. Plasenta ayrılması ciddi bir durumdur, doktor gözetimini ihmal etmeyesiniz.

Merhaba, nasılsınız merak ettim ben de 24 gün önce yaşadım bu durumu iyi misiniz acaba

Merhaba 25.haftamın içindeyim dün sabah kanamayla uyanıp acilde soluğu aldım. 5cm lik bir ayrılık oluşmuş. Kanamam vardı. Durdu çok şükür bugün taburcu oldum. Dr sebebi yok dedi sürekli uzanıyorum çok korkuyorum tekrar olur diye böyle olup bebeğini sağlıkla kucağına alanlardan destek istiyorum lütfen

Back