Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Canım geçmiş olsun seninle aynı haftalarda dr um banada aynı şeyi söyledi kızım 2850 kiloydu daha almaz kilo dedi kireçlenme plesanta yaşlanmasıymış ve bebek beslenemiyormuş.neyse bende özel hastane diye dr sezeryanuın yolunu yapıyor dedim heralde önemsemedim 40 haftama kadar normal doğumu bekledim hergün nst ye girdim ama kalp atışında problem yok diye bekledik ama sancıda açılmada olmayınca bebeğiminde hareketlerini artık çok hissedemeyincxe sezeryan oldum .yavrum dr un dediği gibi 2850 doğdu kireçlenmeden sonra gr bile almamış.keşke normali beklemeseydim .dışarıda beslenirdi en azından .
ciddimisin yaa benim bebişim daha 1760 gr eğer beslenemzse çok ufak değilmi yaa ayy morelim bozuldu şimdi :2::2::2:
ciddimisin yaa benim bebişim daha 1760 gr eğer beslenemzse çok ufak değilmi yaa ayy morelim bozuldu şimdi :2::2::2:
kalsiyum+magnezyumdan sonra kiraçlenme azalmadı,ama çok hızlı bir şekildede ilerlemedi.
doğum bu yaşlanma sebebiyle mi oldu bilemiyorum.normal doğum olduğu için sancılarım başladı ve doğum gerçekleşti.doktor doğumu başşlatan faktör net olarak bilinmiyor demişti.
ayrıca siz 33.haftasındasınız bir yerde okuduğum kadarıyla 32.haftadan sonra kireçlenme artık normal kabul ediliyormuş.bana kireçlenme/yaşlanma teşhisi konduğunda ben 29-30 haftalıktım..siz daha ilerdesiniz:))
canım tavsiyem başka bir doktora daha görün çünkü bende de benzer bir olay oldu. (devlet hastanesine gidiyorsan oradaki doktorlar bu işin ehli olmayıp seni yanlış yönlendirmiş olabilir.) 28. haftada iken doktor plesantanda yaşlanma var dedi (kireçlenme ile aynışey) başka doktora gittim plasentamın iyi olduğunu sadece bazı yerlerde kan toplandığını söyledi bununda bebeğe zararı yokmuş.
dikkat etmen gereken şey şu eğer bebeğin gelişiminde sorun yoksa bir sıkıntı yok demekmiş.
tanıdığım bir arkadaşta plasenta yaşlanması vardı onun bebeğini 37. haftada sezeryanla aldılar.
geçmiş olsun canım. dikkat et kendine
Merhaba bende bugün ogrendim 21haftaligim ve ayrıntılı ultrason da cok moralim bozuk suan ne durumdasınız doktorunuz ne dedi bebek nasil lütfen bilgi verirmisiniz napcami bilmiorumBana 21. Haftamda kireclenme var dedi doktor cok uzuluyorum aklumdan cikmiyor bir türlü ne yapacagimi bilmiyorum aglamaktan mahvoldum.