plasentanın kireçlenmesi nedir yardım kızlarrr

gulgamze

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2009
86
18
32. haftama yeni başladım doktor plasentamın kireçlenmeye başladığını ve erken doğum yapabileceğimi söyledi benim yaşadıklarımı yaşayan varmı kızlar çok merak ediyorum normalmi yaptınız doğumu sezeryam mı lütfen yardım edim

canım tavsiyem başka bir doktora daha görün çünkü bende de benzer bir olay oldu. (devlet hastanesine gidiyorsan oradaki doktorlar bu işin ehli olmayıp seni yanlış yönlendirmiş olabilir.) 28. haftada iken doktor plesantanda yaşlanma var dedi (kireçlenme ile aynışey) başka doktora gittim plasentamın iyi olduğunu sadece bazı yerlerde kan toplandığını söyledi bununda bebeğe zararı yokmuş.
dikkat etmen gereken şey şu eğer bebeğin gelişiminde sorun yoksa bir sıkıntı yok demekmiş.
tanıdığım bir arkadaşta plasenta yaşlanması vardı onun bebeğini 37. haftada sezeryanla aldılar.
geçmiş olsun canım. dikkat et kendine

öncelikle geçmiş olsun. başka bir doktora daha görünmende fayda var. ben devlet hastanesi değil de özel hastaneye gidiyorsan fazla güvenme derim. çünkü özel hastaneler sezaryen yapabilmek ve senden ve sgk dan fazla para alabilmek için keyfi sezaryan isteğinde bulunuyorlar. belki seninki de öyle birşey olabilir. başka bir hastanede başka bir doktora da görün eğer aynı neticeyi alırsan tekrar doktoruna dön derim ben. tekrar geçmiş olsun hayırlısıyla kavuşursun inşallah bebeğine

çok teşekkür ederim arkadaşlar içim rahatladı biraz en kısa zamanda başka bir doktora daha görünücem ben özel hastaneye gidiyorum ve bencede sezeryan yapabilmek için sanki söylemiş gibimi geldi benimde sonuna kadar direticem normal doğum için tabiki son çare sezeryan allahım yardım eder inşallah

Canım geçmiş olsun seninle aynı haftalarda dr um banada aynı şeyi söyledi kızım 2850 kiloydu daha almaz kilo dedi kireçlenme plesanta yaşlanmasıymış ve bebek beslenemiyormuş.neyse bende özel hastane diye dr sezeryanuın yolunu yapıyor dedim heralde önemsemedim 40 haftama kadar normal doğumu bekledim hergün nst ye girdim ama kalp atışında problem yok diye bekledik ama sancıda açılmada olmayınca bebeğiminde hareketlerini artık çok hissedemeyincxe sezeryan oldum .yavrum dr un dediği gibi 2850 doğdu kireçlenmeden sonra gr bile almamış.keşke normali beklemeseydim .dışarıda beslenirdi en azından .

Canım geçmiş olsun seninle aynı haftalarda dr um banada aynı şeyi söyledi kızım 2850 kiloydu daha almaz kilo dedi kireçlenme plesanta yaşlanmasıymış ve bebek beslenemiyormuş.neyse bende özel hastane diye dr sezeryanuın yolunu yapıyor dedim heralde önemsemedim 40 haftama kadar normal doğumu bekledim hergün nst ye girdim ama kalp atışında problem yok diye bekledik ama sancıda açılmada olmayınca bebeğiminde hareketlerini artık çok hissedemeyincxe sezeryan oldum .yavrum dr un dediği gibi 2850 doğdu kireçlenmeden sonra gr bile almamış.keşke normali beklemeseydim .dışarıda beslenirdi en azından .

ciddimisin yaa benim bebişim daha 1760 gr eğer beslenemzse çok ufak değilmi yaa ayy morelim bozuldu şimdi :2::2::2:

ciddimisin yaa benim bebişim daha 1760 gr eğer beslenemzse çok ufak değilmi yaa ayy morelim bozuldu şimdi :2::2::2:

Plesanta 30. haftadan itibaren kireçlenmeye başlar, onun dereceleri var 1. derece 2. derece 3. derece diye. Son raddeye gelince zaten genelde doğum başlıyor bence daha yeni başlaması problem olacak bir şey değil, normal yani. Zaten 37. haftadan sonra bebekler prematüre sayılmıyorlar, ona da 5 hafta var, ki seninki yeni başlamış. Bence de başka bir doktora görün önce, illa sorun olacak diye bir şey yok.

cnm moralin bozulsun diye demedim aynı senin gibi düşünüyordum benimle aynı hataya düşme diye dedim.benimle birlikte başka bi arkadaşımın kızı 2200 doğdu ondada aynı problem vardı.ama arkadaşın dediği gibi bunun dereceleri var benim doktorum çocuk artık beslenemiyor demişti.sen dr unun sözlerine göre git.başka dr da görsün .benim başka dr şansım yoktu.

Mrb arkadaşlar bende 32 haftalık hamileyim ve bendede kireçlenme varmış. Bunun nedenlerini bilen var mı? dr erken doğum ihtimalinden bahsetti çok korkuyorum ne yapmalıyım? acaba bu durumda olupta hamileliğini sonuna kadar sürdürebilen var mı?

bende aynı sorunu ve korkuyu yaşadım.doktorum eskiden kireçlenmeyi çok önemsediklerini hatta bunu dikkate alarak doğum yaptırdıklarını,ama artık şimdi bunun o kadar önemsenmediğini önemli olanın bebeğin suyu ve kilo alımı olduğunu söylemişti.eğer her kontrolünüzde bebek normal olarak büyüyorsa korkmayın.benim dooktorum kireçlenme teşhisinden sonra kalsiyum+magnezyum başlattı ve omega 3'ü günde 2'ye çıkardı.istirahat et olumsuz düşünüp kötüyü çağırma dedi.38+2'de normal doğumla bebeğim dünyaya geldi.
ben ilk duyduğumda çok üzülmüş ve korkmuştum.siz yapmayın :))

maldiv çok teşekkürler cnm. Benm merak ettiğim kireçlenme kalsiyum birikmesiymiş yani fazla kalsiyum alımından oluşmuş olabilir mi acaba? nben zaten çok süt içiyorum o yüzden mi oldu diye düşünüyorum. Ayrıca sen kalsiyum magnezyuma başladıktan sonra kireçlenme azaldı mı? 38.haftada doğum yapmanın sebebi bu kireçlenme mi ? bilgilendirirsen sevnrm

bende internette kalsiyum birikmesi diye okumuştum,doktorum kalsiyum+magnezyum başlayacağız diyince şaşırmıştım.ne yiyip yememem konusunda bir uyarıda bulunmamıştı.bizim yorumladığımız gibi kalsiyum tüketiminden olsaydı mutlaka böyle bir uyarıda bulunurdu.bende öğrendiğimde bebeğim 1kg küsüratlardaydı.2.800 olarak dünyaya geldi.
kireçlenme teşhisinden sonraki her kontrolde bebeğin suyunu ve kordondan bebeğe giden kan akımını kontrol ediyordu.bunlar normalse bebek gelişiyor,plasenta yaşlanması bebeği etkilemiyor demek.

kalsiyum+magnezyumdan sonra kiraçlenme azalmadı,ama çok hızlı bir şekildede ilerlemedi.
doğum bu yaşlanma sebebiyle mi oldu bilemiyorum.normal doğum olduğu için sancılarım başladı ve doğum gerçekleşti.doktor doğumu başşlatan faktör net olarak bilinmiyor demişti.
ayrıca siz 33.haftasındasınız bir yerde okuduğum kadarıyla 32.haftadan sonra kireçlenme artık normal kabul ediliyormuş.bana kireçlenme/yaşlanma teşhisi konduğunda ben 29-30 haftalıktım..siz daha ilerdesiniz:))

kalsiyum+magnezyumdan sonra kiraçlenme azalmadı,ama çok hızlı bir şekildede ilerlemedi.
doğum bu yaşlanma sebebiyle mi oldu bilemiyorum.normal doğum olduğu için sancılarım başladı ve doğum gerçekleşti.doktor doğumu başşlatan faktör net olarak bilinmiyor demişti.
ayrıca siz 33.haftasındasınız bir yerde okuduğum kadarıyla 32.haftadan sonra kireçlenme artık normal kabul ediliyormuş.bana kireçlenme/yaşlanma teşhisi konduğunda ben 29-30 haftalıktım..siz daha ilerdesiniz:))

Cnm ben daha 32 haftalık hamileyim. Belkide bu kişreçlenme daha önceden başladı çünkü 3.5 haftadır dr'a gitmiyordum

bende ayda bir kontrole gidiyordum 29 veya 30.haftaydı gittiğimde doktor kireçlenmeyi söyledi.belki benimkide önce başlamıştı.
haddim olmayarak bir kaç tavsiyede bulunmak isterim:
-yaşlanma/kireçlenme olayını internette araştırmayın.ben nerdeyse konuyla ilgili bütün yazıları okudum inanın yararlı olabilecek hiç bir şey yok.olmadığı gibide dahada panik oluyorsunuz.
-bu olay sizi korkutuyorsa çok fazla dile getirmeyin konuşmayın,konuştukça anlattıkça daha çok gündemde tutup daha çok kafanıza takacaksınız.daha çok üzüleceksiniz.
-hayattan kopmayın,alışverişinizi yapın.bebeğinizin ihtiyaçlarını tamamlayın.ben öğrendiğimde çok üzülmüş ve alışverişi filan bırakmıştım çok da eksiğimiz vardı.sonra kendimi toparladım erken doğum ihtimaline karşı planlı bir şekilde eksiklerimi tamamladım.
-bu kriz durumunu korku durumunu iyi yönetin.bebeğinizin en büyük ve tek idolü örneği sizsiniz.siz ne kadar sağlam olursanız oda öyle olacak inşallah.
inşallah bir kaç ay sonra dönüp bu günleri hatırladığınızda kucağınızda bebeğiniz olacak üzüldüğünüze üzüleceksiniz :))

Normalde olabilir, Kireclenme cok artarsa 37 ya da 38 de sezeryan olabilirsin. Yani doktor kontrolundesiniz telasa gerek yok. :) tadini cikarin. 41. Haftada ilk dogumumu, 37 de 2. Dogumumu yaptim. Kireclenmenin disinda baska durumlar vardi bende. doktorunuza devam edin. Son haftalarda daha sık gideceksiniz zaten.

:KK4::KK4::KK4::KK4::KK4::KK4:
canım tavsiyem başka bir doktora daha görün çünkü bende de benzer bir olay oldu. (devlet hastanesine gidiyorsan oradaki doktorlar bu işin ehli olmayıp seni yanlış yönlendirmiş olabilir.) 28. haftada iken doktor plesantanda yaşlanma var dedi (kireçlenme ile aynışey) başka doktora gittim plasentamın iyi olduğunu sadece bazı yerlerde kan toplandığını söyledi bununda bebeğe zararı yokmuş.
dikkat etmen gereken şey şu eğer bebeğin gelişiminde sorun yoksa bir sıkıntı yok demekmiş.
tanıdığım bir arkadaşta plasenta yaşlanması vardı onun bebeğini 37. haftada sezeryanla aldılar.
geçmiş olsun canım. dikkat et kendine

Bana 21. Haftamda kireclenme var dedi doktor cok uzuluyorum aklumdan cikmiyor bir türlü ne yapacagimi bilmiyorum :KK43: aglamaktan mahvoldum.

Bana 21. Haftamda kireclenme var dedi doktor cok uzuluyorum aklumdan cikmiyor bir türlü ne yapacagimi bilmiyorum :KK43: aglamaktan mahvoldum.
Merhaba bende bugün ogrendim 21haftaligim ve ayrıntılı ultrason da cok moralim bozuk suan ne durumdasınız doktorunuz ne dedi bebek nasil lütfen bilgi verirmisiniz napcami bilmiorum

X