Plasentanın aşağıda olması

yogurtpuding

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2023
87
33
25
Plasenta rahim ağzına 1,5 cm uzağındaymış dün ufak bir kanama ile gidince öğrendim. İğne ve fitil verdi doktorum hemen, zamanla yukarı çıkacaktır dedi ama tedirgin oldum 17+1 deyim şuan başına gelenler yukarı çıktı mı plasenta?

Benim de basima gelmisti, kanama olmadi ama doktor ultrasonda farketti. 20.haftada genelde yukari cikiyor demisti. Cikti sorun yasamadim hic ama bu surecte cok hareketli olmak, cinsel iliski onerilmiyor bilginiz olsun.

Benim de basima gelmisti, kanama olmadi ama doktor ultrasonda farketti. 20.haftada genelde yukari cikiyor demisti. Cikti sorun yasamadim hic ama bu surecte cok hareketli olmak, cinsel iliski onerilmiyor bilginiz olsun.
Evet zaten yasakladı uzun yürüyüşlere vs ara verdik. Ağrı şikayetiniz olmuş muydu

Bende şuan 16+5 im. 14. Haftada benim de aşağıda göründü ağrılarım olmuştu o hafta. Doktor plesentanın aşağıda olmasını ağrı yapar demişti. Bol dinleneceksin kendini yormıcaksın dedi ekstra magnezyum ilacıda ekledi ağrılara iyi gelir die.. 24. Haftaya kadar yukarıya çıkar dedi. Merak etme biraz daha dinlen çıkar inşallah yukarı

Bnmkisi 20li haftalarda çıkmıştı.

Tek çaresi dinlenmek sanırım

Kızlar merhaba ben yeni gebeyim kese görüldü ama bebek göremedim dedi HCG değerim iyi boş gebelik falan olmaz dedi kese aşağıda düşük olabilir dikkat et dinlen dedi sizin de ilk zamanlar böyle miydi

Benim çıkmadı doğurana kadar aşağıdaydı. 2 kere çok hafif lekelenme şeklinde, bir kere yoğun kanama yaşadım. Yoğun kanamada 1 gece hastanede yattım 34 haftalıktı. Ciğer geliştirici yaptılar kanama durmazsa doğmak zorunda kalır diye. Kanama durdu, 38 haftalıkken planlı sezaryen ile sağlıkla doğurdum. Korkma bebek için. Sadece sen ani hareketten, uzun süre ayakta kalmaktan ve ağır kaldırmaktan koru kendini.

Sürekli yatmak insana kendini hasta hissettiriyor zaten çalışmıyorum rutin hayatıma devam etsem bir sıkıntı olmaz heralde

Sürekli yatmak insana kendini hasta hissettiriyor zaten çalışmıyorum rutin hayatıma devam etsem bir sıkıntı olmaz heralde
Yok surekli yatma zaten doktorun özellikle oyle demediyse. Normal rutinde devam et, yumuşak hareketlerle yaşamaya çalış sadece. Ani hareket demek bebeğin de ani hareket etmesi ve plesantaya ani baskı yapması demek. Umarım yukarı çıkar tabi ama çıkmazsa da sağlıkla doğuyor bebek için rahat olsun

Teşekkür ederim içimi rahatlattınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…