plasenta yaşlanması

andina222

nihayet bir anne...
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2008
3.268
1
arkadaşlar doktor plasenta yaşlanması var dedi son kontrolde , sizin de başınıza geldi mi bu durum? internetten araştırdım , bazı yerlerde korkulacak bir durum yok diyo bazı yerlerde ise bebek kilo vermeye başlıyo ve erken doğuma yol açıyo diyo , benim de aklım karıştı iyice CADIARZU

canım son haftalarda bu durumun normal olduğunu biliyorum
doğum yaklaştıkça plesenta yaşlanırmış
sen 34. haftadasın dr.un bu durum için yorum yapmadı mı
önemli bir durum olsa sezeryan tarihi verirdi belki de ciddi boyutlarda değildir
inşallah önemli bir sorun değildir canım

bu konuda pek bılgım yok ama gecenlerde pırasa ve taze soganın ıyı geldıgıne daır bır yazı okumustum

ay pırasayı da hiç sevmem yiyemem (

ya doktorum çok büyütülecek bir konu değil ama bebeğe besin ve oksijen akışı azalıyor dedi , yani plasentası normal olan bir hamileye oranla benim bebeğime daha az besin ve kan gidiyormuş beni üzen tek konu bu oldu , erken doğuma da sebep olabilir dedi , kontrollere haftada bir gidecekmişim bundan sonra.. hani erken doğum bebek sağlıklı gelecekse korkutmuyo beni ama bebeğimin daha az beslenmesi fikri kafayı yedirtti iki gündür (
o yüzden bunu yaşayan başkalarına doktorları neler dedi onu merak ediyorum..

benim 29. haftada başladı cnm yaşlanmaya 5 hafta kadar idare ed,iyormuş hakkaten de 34.haftada doğum yapmak zorunda kaldım.senin zaten 34.hafta 5 hfta sonra 39 oluyosun bence korkulacak biduırum yok ama beslenme konusunda daha duyarlı olmanı tavsiye ederim 29. haftada 1.300 gr çıkmıştı ultrasonda 5 hafta sonra 2.150 gr doğu bebeğim.normal seyretti çünkü beslenmemde köklüdeğişiklikler yaptım sana tavsiye edebileceğimşeyler protein ağırlıklı beslen balık mutlaka haftada 2 gün ye ve antep fıstığı ve cevizi günde bikase karıştırıp yiyordum.yaşlanma çok olmasına rağmen besin ve oksijen alımı normal düzeylerdeydi bu yüzden.geçmişolsun cnm hayırlı ve zamanında doğumlar dilerim sana

Bizim arkadaşın bebek gecikmişti doktora kontrole gittiğinde plesenta yaşlanmış dendi ve hemen sezaryana alındı.
Onun normal günü dolmuştu ama.
Bebeği de 2900 doğdu.
Demekki cidden bebeğin gelişimi duruyor.
İnşallah bebeğin sağlıklı bir şekilde doğar.

mmfnin dediği gibi 5 hafta idare ediyosa bi sorun çıkmaz Allahın izniyle.

5 hafta idare ediyorsa çok iyi zaten 39. haftam olucak o da problem diil , zaten bebeğin kesin haftası belli olmuyor hiçbir zaman :) ultrasonda 2 hafta ileride gelişimi şimdilik , inşallah böyle devam eder..
canım ben de balık yiyim bari , normalde çok severim balığı hamile kalmadan önce haftada iki kere yerdim ama hamileliğimde çok tiksindim , kokusu , görüntüsü bile mahvetti beni hiç yiyemedim ama madem bu kadar riskli bir durum var artık burnuma mandal takar yerim napıyımmm yavrum için herşeye katlanırım :))
saolun kızlar cevaplar için , zaten son haftalar heyecan dorukta kendimi çok gergin hissediyorum çok iyi geldi mesajlarınız , iyi ki varsınız :)
öpüyoruz sizleri oğluşla kocaman

Arkadaşlar dün banada dr um plesenta yaşlanmaya başlamış dedi... Bu nedir kesinlikle erken doğum mu??? Yada sezeryan mı??? kafam çok karıştı...

canım benım doktorumda oyle dedı ıkı hafta önce..nts gırıcem bu hafta sonu cumartesı ondan belli olacak duruma gore bebegımı alacaklar..hakkımızda hayırlısı

arkadaşlar bugun bende doktora gittim ve plasentanın yaşlandığını söyledi 36. haftadayım bundan sonra herhafta gitmem gerekiyomuş bebeğimin kalp atışlarını dinliceklermiş. doktorum ağrın olursa veya bebeğimin hareketlerinde ters giden bir durum olursa gel dedi inşallah sağlıkla doğar erken doğumda olsa razıyım valla yeterki bebeğimin sağlığı zarar görmesin.

arkadaslar ben de iki ayrı doktora gidiyorum 35 haftalıkkken ankaradakı özel doktorum hiçbir sey söylemedi. ama bugün devlet hastanesinde doktora gittiğimde plesentan yaşlanmış dedi o doktora da cok guvenemıyorum hıc kimse iyi bahsetmıyo ankaraya uzak olduğum ıcın haftalık da gıtmem gerektığı ıcın buraya gıttım. ama tedırgın olmamak elde değil bebek beslenemez kilo verırse ne olacak. acık acık bır sey de demedı... offf canım sıkıldı şu mübarek cuma günü..

ben de bugün doktora gittim 36. haftamdayım ve plasenta yaşlanması ve kireçlenme varmış. şuan 2350gr haftaya bakacak tekrar kilo almamışsa sezeryan yapacak galiba. bana dinlen enerjini harcama çocuğa geçsin dedi siz de öle yapın. 5 hafta idare ettiyse çok sevindim haftaya doğar diye çok korkuyorum çünkü daha çok küçük. 3 hafta dayansa bana yeter umarım dayanır..

Bende de plesanta yaşlanması çıktı.
Bu haftalarda görülebilcek birşey olduğunu mühim olmadığını söyledi doktorum.
Tabiki yaşlanacak kaç haftalık oluyoruz çünkü...

Sizinlerin hepsi 30.haftalardan sonra cikmis.benim plasenreda yaslanma 20.haftada basladi.su an26 haftaliyim ve yaslanma devam etmekte.doktorum erken dogum olcak diyor ama ne kadar erken olacagi bilenemiyor.bu endiseyle yasamak cok zor,hareket edip etmedigini kontrol etmek vs.oyle iste

Bugün bana da plasenta yaşlanması başlamış dedi 35.haftaya girdim 15 gün sonra tekrar çağırdı bebek 2300 suan planlı normal dogum yapabiliriz dedi epidural de olucak

yaşlanma bende de oldu .. eerken doğum yaptım .. pek planlı olmadı :)) 1 gün içerisinde doğum tarhi netleşti...

Bugun kontrole gittim, bende de plasenta yaşlanması var. Doğal olarak bebişim biraz düşük kilolu. Doktorum doğana kadar 2800-2900 olur diyor. Sorun değil, sağlıklı olsun da...

kızlar bgn 37+1 iz.doktorum bgn plasenta yaşlanması var dedi.bebeğim 2800 ve bir hafta geriden geliyor.dr bi sorun olmadıgını söledi belki biraz erken gelebilir dedi.endişelendim yinede.yapılacak bir şey varmı acaba =(( ?

bugun doktorum plesanya kireçlenmeye baslamış dedi bn 36+2 yim doktora sormadım ne demek die ama kafama takıldı sizin durumunuz ne oldu cok merak ettm..bnm bebeim 2900 gözukuomuş

bugun doktorum plesanya kireçlenmeye baslamış dedi bn 36+2 yim doktora sormadım ne demek die ama kafama takıldı sizin durumunuz ne oldu cok merak ettm..bnm bebeim 2900 gözukuomuş
bizimkide 3100 olmuş.herşey güzel dedi doktor.bir de çatı muyaenemiz vardı.dr darlık gördü %60 sezeryan dedi haftaya kesinleşicek bekliyoruz bakalım :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…