• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta Yaşlanması

emily93

Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2016
93
45
8
Kızlar merhaba 36+6 haftalığız. Bebeğim kilo almıyor 2 hafta önce 2300du şuan 2500. Doktor plasenta yaşlanmış tuz ve kireçlenme var suyunu da cekmis azalmis boyle giderse acil sezeryanla alirim dedi. Buna benzer durum yasayaniniz varmi plasenta yaşlanması bu haftalarda normal kabul edilmiyor mu :/ doktorum hamileliğin başından beri benimle hep farklı sorunlardan uğraştığı için ben senin bebekten korkuyorum seni sezeryana alırım ben büyük ihtimal diyip duruyordu hep. Sezeryan için bahane mi acaba yoksa bu durumu yasayip normal yapan var mi
Bu arada bebeğim çok aşağıya indi henüz doğum sancılarım yok ama rahîm ağzına çok yakınmış 5 ağustosa kadar sorun çıkmazsa normal doğum bekliyorduk zaten ne yapacağımı bilemedim şaştım kaldım :/

Plesenta gerçekten yaşlandıysa sezeryan için bahane olamaz. Bebek kaldığı halde gelişimi ilerlemiyorsa mecbur alması gerekir. Doktorundan şüphen varsa plesenta yaşlılığı için baska bir doktora da gitmeni öneririm

Eltimin öyle oldu 35. Haftada yaşlanmış. Doktor ciğer geliştirici iğne yaptı ve sezeryan ile aldılar ama ikinci sezeryanıydı. Ve bebek içerde kalması zararlı dedi aldı zaten sezeryanıydı bebekte kilo almayınca aldı

Benim de 36. Haftada yaşlandı ve 38+2de alındı. Bebek gelişemiyor, plesenta yaşlanıp aşınıp kopma derecesine geliyor. Bebek için büyük risk, plesenta aşınıp koptuğu zaman bebek hayati riske giriyor.içinize doktor sinmediyse başka uzmanlarla da görüşün ama bu ciddi bir durum.

Hadi yaa :KK43: bilmiyordum böyle olduğunu teşekkür ederim cevaplarınız için yarın 3 yere randevu aldım bi öğreneceğim inşallah ciddi birşey yoktur.

Back