• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

plasenta previa'lı doğum sonrası tekrar doğum yapan var mı?

beyaz007

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2009
1
0
286
42
Antalya
Ben ilk doğumumu, oğlumun başı doğum kanalına girmemesi nedeniyle mecbur sezeryanla yaptım. İkincide normal doğumu denerim derken bu kez plasenta previa çıktı. Hamileliğim çok ağrılı,sancılı,zor geçti. Kanamam olmadı çok şükür. Ağrılarım artınca dr um beklemedi ve 38. hafta gibi sezeryana aldı. Doğum sırasında çok yoğun kanamam oldu,ameliyat sonrası yoğun bakıma aldılar. 4 ünite kanla 8 e falan anca yükseldi kanım. Bebeğim 2.450 g doğdu. Plasentasının yerinden dolayı bebeğimin iyi beslenemediğini söylediler. Tabii küçük doğmasından kaynaklanan başka problemlerde oldu.
Doğumdan sonra ameliyatıma giren drlardan biri, odama gelip bir daha doğum yapmamın çok büyük risk olduğunu,bir kere plasenta previa oldu mu sonrasındada büyük ihtimalle tekrar edeceğini, hatta yetkisi olsaydı ameliyatta tüplerimi bağlamış olacağını vs. söyledi. Tabii bu olay beni çok üzdü. Tekrar hamile kalıp kötü şeyler yaşarsam düşüncesi aklımdan çıkmıyor.
Acaba aranızda plasenta previalı doğumdan sonra tekrar doğum yapan var mı? Birde previalı bebeğiniz kaç kilo doğdu? (hep küçük mü doğuyorlar acaba!)

Back