Plasenta previa

Canim saglik birqz sans bence bugun yine gittim doktora risk buyuyo galiba plesanta rahim agzini tam kapatmis bebegin kafasida orda agrim oluyor doktords kafasi o yonde oldugundan olabikir dedi bilmiyorum napacagim nasil olacak korkularla doluyum

Umutluhan ayni durumdayim. Benimde alt karinda kasikta agrilarim oluyor. Rahime ya da baska yerlere yapismasindan korkuyorum yoksa sezeryandan falan korkmuyorum. ayni durumla dogum yapan bir arkadasim var o bana cesaret veriyor. 3 kez kanamasi oldu. 3. kanamada 31 haftalik sezeryanla aldilar bebegi. bebegi de iyi cok sukur. kanamasi falan da olmamis ameliyat esnasinda. istirahat edicez baska caresi yok.

canım rapor verdıler yeniden yatıyorum yalnız bısye soracagım ben dık oturamıyorum ve bazen karnım tas gibi oluyor sende de oluyor mu ? bende kanamam ın olmasından korkuyorum karnımın tas gibi olmasını da anlamıuorm

Evet zaman zamamn oluyor ama zannedersem bebek yapıyor. Kasılma olabilir belki. Kasılma olmasın diye adalat başlattı bana prof 20 haftadan sonra. Şimdi de magnezyum ekledi. Kasılmalar kanamayı tetikleyebilirmiş. Atlatıcaz inşallah. Adalat çarpıntı yapıyor diye 3 gun içmemiştim herşey de yolundaydı. Hastanede biraz fazla vakit geçirince lekelenmem oldu gecen hafta. Şimdi gene devam ediyorum. Atlatıcaz inşallah.

benım de anlamadıgım bana ılac vs hıcbırsey vermedıler mılletı hastaneye bıle yatırıyorlar.BANA sadece rapor verdıler decavıt alıyorum bıde benım asıl doktorum ıstanbul dısına cıktı tam bu sorunlar cıktı baska doktorlara kaldım off cok zor bı donem oluyor karnımın sıslıgı benı korkutuyor

Aktif kanama olmadığı muddetce hastaneye yatırmıyorlar. Kanaman yoksa zaten hastane daha cok psikolojını bozar ve özelse madii kulfeti çok fazla olur. Benim hamileliğimin ilk başlarında olmuştu ufak bir kanama. Yarı ozel olmasına ragmen bir suru para odedik. 24 saat bile kalmadık. Adalatı 20 den sonra başlatıyorlarmış zaten. ondan once bir faydası olmazmış. Haftada bir proluton verdi, bir dönem kendi doktorum progesteron kullandırdı ama prof bıraktırdı. Kanama lekelenme gibi şeyler yoksa korkma. Benim alt karnımdaki ağrı zannedersem önceki sezeryan dıkışlerinden kaynaklanıyor. Karnım yatarken bile aşağıya dusecek gibi oluyor. Kanaman olursa en yakın hastaneye git hemen.

ılk haftalarımda sakır sakır kanamam vardı progestan proluton her gun vruldum yat mamıstm cnku daha oncekı dusuugumde yatmstm yıne de dusmustu sonra kanamam gectı cok sukur yanı 3 aylık olmak uzereyken bıttı sımdı sadece karnımda sertlesme ve ara ara agrı var ozel hastanedekı doktorum sadcee rahımı plesanta kapatmıs dedı baska doktr rahım ıncelmş dedı gıden doktrumu aradım oda rahım uzunlugu normalse sıkıntı olmaz dedı bılmıyomm yaa

Bende miyom var ve bebegin kalbinde vsd var sana mutlaka ulasmam lazim nasilsiniz bebek nasil sen nasilsin?

Merhaba arkaslar.
Bizde 17+2 jaftalik olduk. Bugün kontrolde bana da rahim aşağıda plasenta previa olma durumun var dedi. Bi daha ki kontrolde yukarı cikmamis olursa kesin tanı konulur dedi.
Plasenta aşağıda olduğu için bebegim de yan duruyormus. Bi durum da agrilara neden olabiliyor muş.
Umarım bu durumumuz düzelir.
Durumlarinızı paylasirsaniz çok sevinirim.
Rabbim hepimize hayirlisiyla evlatlarımızı kucağımiza almayı nasip etsin...

Doktor degistirmek yada baska baska doktorlarin gormesi de iyi birsey degil. biri farkli bisey soylese akli karisiyor insanin. sen acil bir durumun yoksa kendi doktorunu bekle bence.
Ben idrar yolu enfeksiyonundan doktora gittim bugun neredeyse tum gun hastanede gecti. bebek 1 kg olmus. gelisimi iyi dedi. sanci icin nst ye bagladi hic sanci cikmadi. ciger gelistirici ignemi ilk doz yaptirdi bugun. yarina ikinci doz yapilacak. adalat nolur olmaz gunde 2 ye cikardi. magnezyum ve demir ilacina devam. doktorum saatli bomba gibisin diyor. ne zaman nerde ne kadar kanayacagi hic belli olmaz dedi. kanamaya hazir damarlarla doluymus rahim agzi. istirahasimdi prof da kontrolum var. gene haber veririm.

Mutlaka haberleselim sen kac haftaliksin? Benim asil doktorum istanbul disina cikti ve bu durumlar basladi doktor bile bulamadim kafama gore bi iki gundur tekmeleri azaldi gibime geliyo karnim yumurta gbi oluyo semseert bilmiyorum cok korku doluyum

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle Allah hepinize sifalar versin kolay ve zamanında doğumlar nasip etsin. Ben dün çapa tip fakültesin de dogumumg gerçekleşti. Bu sabah çıktım yoğun bakımdan. 29.haftamda az kanamayla öğrendim hastaligimi 30.haftamda istanbula yerleştim ve takiplerim capada başlamış oldu. 34.haftamda Perinatoloji raporunda plasenta nin rahmet tamamen yapistigini ve mesanem ede ulaşma ihtimal inin olduğunu söyleyip hastaneye yatisim yapıldı.yaklaşık 10gün kadar hastanede gözetim altında tutulduktan sonra dün yani 35+4. Haftamda ameliyat a alındım. Çok şükür plasenta mesaneme zarar vermemiş fakat rahmi kurtaramadilar. Ameliyat ta yoğun kanama vs de olmamış. Bebeğim de iyi her ihtimal e karşı onuda suan gözetim altında tutuyorlar. Çok büyük korkularla girdim ameliyat a .Acreata tanısıyla ilgili çok iç karartıcı makaleler okudum.ama ameliyat ekibi çok iyiydi çok genç olmalarına rağmen hepsi konuya vakifti. Allah hepsindenr razı olsun. Hastane konusunda sıkıntı yaşayanl ara kesinlikle tavsiye ederim. Rabbim hepinizin yardımcısı olsun...

Cok geçmiş olsun. Hepimizin korkulu ruyası haline geldi. Plasentanın oraya buraya yapışması. Bekleyip görücez ama senin bebeginin sağlıgı en önemlisi. Sağlıkla sıhhatle buyutursun insallah bebeğini.

Mutlaka haberleselim sen kac haftaliksin? Benim asil doktorum istanbul disina cikti ve bu durumlar basladi doktor bile bulamadim kafama gore bi iki gundur tekmeleri azaldi gibime geliyo karnim yumurta gbi oluyo semseert bilmiyorum cok korku doluyum

Az biraz hareket ediyorsa korkma bişey olmaz. Benimki de gecen uzun sure hareket etmedi ama sonra duzeldı. Belirli aralıklarla uzun sure uyuyorlarmıs, doktorum oyle soyledi. Bak adiloss çapa da gerçekleştırmıs doğumu tavsiye ediyor. bir araştır istersen madem istanbuldasın.

Selam kizlar bende 12 haftada lekelenmelerimin sebebini ogrendim doktor bebegin esi asagida dedi. Ilerde kanaman olup canin sıkılabilir dedi. Genelde 20.haftaya kadar duzeldigini söyledi. Sanirim erken diye dogumla ilgili hic bu risklerden vs bahsetmedi. Normal gebelerden farkli yapmam gereken birsey var mi dedim suan yok dedi. Eger yapisik degilse düzelirmis ama ben gitgide korkmaya basladim

27 hafta bitti benim bugun. prof değişikliği ve hastane degişikliği yaptım. Değişen hiçbir şey yok. hatta rahime yapışmış olabileceğini bile soyledi. Rahim tabakasının normalde bu kadar ınce olmaması gerekirdi dedi. Butun risklerden bahsetti. 36 yada 37. haftada alacak bebeği.

Geldin mi Can'ım izmire?

Geldin mi Can'ım izmire?

Gelmedim canim. universite bizi bayagi zorlayacak. haftabasi antalyaya gittik. medikal parkta murat hocaya muayene olduk. accreata olabilir. rahim duvarin bayagi incelmis dedi.dualarim baska bir yere yapismasin insallah. cok korkuyorum. butun risklerden bahsetti. dogum orda olacak insallah. eylul sonu doguma kadarki surede orada bekliycez. sen nasilsin. hic gittin mi kontrole. hersey yolunda mi. kanama alani var demistin duzeldi mi acaba

Anladım Can'ım üzüldüm..kuzeniminde accereataydı doğumunda bi problem olmadı ama öncesinde çok korktu çok riskli olduğunu söylediler onada.ilk doğumunda sezeryan mı olmuştu o dikiş yerine mi yapıştı ki plesanta acaba.bizde gittik kontrole rahim boyu uzunluğum 4cm di 2,6cm olmuş kısalmış benimde moralimi bu bozdu erken doğum riski oluyormus 2,5 un altına düşünce yatıyorum kasılmalarım oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…