Plasenta previa

İkincidede previa olma riskj yuksekmi yani insallah sizde öyle olmaz acaba en erken kaçinci haftada bellli oluyo
evet yüksek.. plesenta oluştuğunda belli oluyor.. benim geçengün baya ağrım oldu dr baktı plesenta yerinde yerleşmiş çok şükür.. tabiki bir kere oldu diye hepside öyle olacak diye birşey yok dedi ama tabiki olma ihtimali yüksekmiş.. neyseki bu gebeliğimde yok çok şükür.. ilk hamile kaldığımı öğrendiğimde kabus dolu günlerime geri döneceğim diye çok korktum...
çok şükür rabbime öyle bi sorunum yok ... rabbim kimseye yaşatmasın ..
buradaki bütün previalarında rabbim yardımcısı olsun.. inşallah sorunsuz bir şekilde bu dönemi atlatırsınız...
öncelikle çok dikkat etmek gerekiyor gerisi Allaha (cc) emanet..

evet yüksek.. plesenta oluştuğunda belli oluyor.. benim geçengün baya ağrım oldu dr baktı plesenta yerinde yerleşmiş çok şükür.. tabiki bir kere oldu diye hepside öyle olacak diye birşey yok dedi ama tabiki olma ihtimali yüksekmiş.. neyseki bu gebeliğimde yok çok şükür.. ilk hamile kaldığımı öğrendiğimde kabus dolu günlerime geri döneceğim diye çok korktum...
çok şükür rabbime öyle bi sorunum yok ... rabbim kimseye yaşatmasın ..
buradaki bütün previalarında rabbim yardımcısı olsun.. inşallah sorunsuz bir şekilde bu dönemi atlatırsınız...
öncelikle çok dikkat etmek gerekiyor gerisi Allaha (cc) emanet..
Bi sorun olmamasina cok sevindim ben yavruma bi kardes cok istiyorum ama ayni zamandada cok korkuyorum suan hamile degilim seneye dusunuyorum ama simdiden stresi korkusu basiyo boyle icimi ferahlatcak arastirmalara girisiyorum bende

Bi sorun olmamasina cok sevindim ben yavruma bi kardes cok istiyorum ama ayni zamandada cok korkuyorum suan hamile degilim seneye dusunuyorum ama simdiden stresi korkusu basiyo boyle icimi ferahlatcak arastirmalara girisiyorum bende
İnsan ister istemez korkuyor kolay birşey değil ama şuan okadar rahatladımki anlatamam.. sanki bikez öyle oldu diye hep öyle olacakmış gibi geliyor insana.. birdaha aynı şeyleri yaşamak istemiyor insan ..
Umarım sizinde hayırlısıyla sağlıklı bir hamilelik süreciniz olur..

Ben 16. Haftada kontrolde öğrendim başka bişey demedi doktor takip edicem Dedi sadece.. Şuan 18. Haftaydım kontrolüm 20. Haftada çok şükür lekelenme kanama yok İnşallh yukarı çıkmıştır diye umud ediyorum.. Elimden geldiğince dikkat ediyorum bende çok yormamaya çalıyorum kendimi günlük işlerimi yavaşta olsa yapıyorum birde 20 aylık oğlum var henüz bana çok ihtiyacı olan çok kucaklamamaya çaşıyorum ama işte yinede yoruyo biraz maalesef ailemden uzaktayım yardımcı olucak kimsemde yok.. Allah bir kolaylık verir umarım benimde sizler gibi düzelir.. Buarada biraz okudum bu Plesenta durumu genelde erkek bebeklerde oluyo demişsiniz benimde kısmet olursa İnşallh yine oğlum olucak.

Selam,

20.haftada kontrolüm vardı demiştin. Gidebildin mi? Ne durumdasın merak ettim?

İnsan ister istemez korkuyor kolay birşey değil ama şuan okadar rahatladımki anlatamam.. sanki bikez öyle oldu diye hep öyle olacakmış gibi geliyor insana.. birdaha aynı şeyleri yaşamak istemiyor insan ..
Umarım sizinde hayırlısıyla sağlıklı bir hamilelik süreciniz olur..
Ayy cok tesekkur ederim insallahhh.. Bana cesaret oluyo boyle okuyunca

Çok teşekkür ederim Canım.. Geldim kontrolden toparlamış yukarı çıkmış Dedi doktor çok mutluyum :) Rabbim hepimize sağlıklı gebelikler ve sağlıklı evlatlar versin inişallh

Maşallah çok iyi yinede dikkatli olmakta fayda var gözünüz aydin darısı bizlere inşallah

Çok teşekkür ederim Canım.. Geldim kontrolden toparlamış yukarı çıkmış Dedi doktor çok mutluyum :) Rabbim hepimize sağlıklı gebelikler ve sağlıklı evlatlar versin inişallh

Oooo şahane bir haber çok ama çok sevindim inan ki. Hadi artık bundan sonra rahatça geçir gebeliğini. Gözün aydın olsun ;) Sağlıcakla gelsinler inşallah sıpalar :)

Maşallah çok iyi yinede dikkatli olmakta fayda var gözünüz aydin darısı bizlere inşallah

İnşallah sizinde çıkar yukarı içinizi ferah tutun. Herangi bi kanama lekelenme yaşadınızmı hiç? 26. Haftaya kadar normalmiş asıl bu haftadan sonra önemli plsentanın yeri Dedi benim doktorum.

Oooo şahane bir haber çok ama çok sevindim inan ki. Hadi artık bundan sonra rahatça geçir gebeliğini. Gözün aydın olsun :KK66: Sağlıcakla gelsinler inşallah sıpalar :)
Sağol Canım İnşallh sağlıkla gelsin kuzular.. Az kalmış senin Allah yardımcın olsun kızmı erkekmi Buarada.. Benim 2. Oğlum olucak İnşallh :)

İnşallah sizinde çıkar yukarı içinizi ferah tutun. Herangi bi kanama lekelenme yaşadınızmı hiç? 26. Haftaya kadar normalmiş asıl bu haftadan sonra önemli plsentanın yeri Dedi benim doktorum.

Inanin sezeryan felan hiç düşünmüyorum orasını bebeğim sağlıklı gelsinde kucağıma, bende kanama olmadı çok şükür ama vajina ağrısı çekiyorum mesela sandalyede oturunca ağrım oluyor bir iki dakika kitlenme kasılma oluyor inşallah herşey yolunda gider.

Inanin sezeryan felan hiç düşünmüyorum orasını bebeğim sağlıklı gelsinde kucağıma, bende kanama olmadı çok şükür ama vajina ağrısı çekiyorum mesela sandalyede oturunca ağrım oluyor bir iki dakika kitlenme kasılma oluyor inşallah herşey yolunda gider.
Benim ilk gebeliğim 41. Haftaya geldim ne sancı ne açılma nede Bebek kanala indi normal çok istememe rağmen mecburi Sezeryan oldum kısmet yani hiç belli olmuyo sağlıklı doğsunlarda normal Sezeryan farketmiyo bence.. Kaçıncı haftada sana aşşağıda Dedi vede tam kapatmışmı rahim ağzını.. Kendini çok yormamaya çalış dinlen bol bol hoş benim oğlum 21 aylık vede sürekli kucağımda çokta dikkat edemedim. Dua et bol bol İnşallh güzel haberler duyarsın sende..

Sağol Canım İnşallh sağlıkla gelsin kuzular.. Az kalmış senin Allah yardımcın olsun kızmı erkekmi Buarada.. Benim 2. Oğlum olucak İnşallh :)

Allah razı olsun. Evet 15 gün sonra izne çıkacağım inşallah. 19 Şubat sezaryen tarihimiz kısmet olursa ;)

Benim 7 yaşında bir kızım var. Şimdi de bir oğlum olacak Allah nasip ederse. Oh ne güzel 2 erkek he sırtın yere gelmez ;) Hayırlı evlat olsunlar inşallahhhh

Allah razı olsun. Evet 15 gün sonra izne çıkacağım inşallah. 19 Şubat sezaryen tarihimiz kısmet olursa :KK66:

Benim 7 yaşında bir kızım var. Şimdi de bir oğlum olacak Allah nasip ederse. Oh ne güzel 2 erkek he sırtın yere gelmez :KK66: Hayırlı evlat olsunlar inşallahhhh
Mehaba hanımlar bende 18 haftalık hamleyim dün doktor kontrolüm vardı doktor plasenta ön duvarda rahim ağzına doğru uzanıyor dedi ilişki olmasa iyi olur diyor plasenta previamı acaba bende endiselendim

Mehaba hanımlar bende 18 haftalık hamleyim dün doktor kontrolüm vardı doktor plasenta ön duvarda rahim ağzına doğru uzanıyor dedi ilişki olmasa iyi olur diyor plasenta previamı acaba bende endiselendim

Bebek daha küçük olduğu için benim doktor plazenta previa demedi çünkü 7 aylık olana kadar yerine çıkabileceği için tam teşhis konulmuyor 7 aylık olana kadar.

Benim ilk gebeliğim 41. Haftaya geldim ne sancı ne açılma nede Bebek kanala indi normal çok istememe rağmen mecburi Sezeryan oldum kısmet yani hiç belli olmuyo sağlıklı doğsunlarda normal Sezeryan farketmiyo bence.. Kaçıncı haftada sana aşşağıda Dedi vede tam kapatmışmı rahim ağzını.. Kendini çok yormamaya çalış dinlen bol bol hoş benim oğlum 21 aylık vede sürekli kucağımda çokta dikkat edemedim. Dua et bol bol İnşallh güzel haberler duyarsın sende..

Benimde ilk gebeligimde 40+2 olmuştu bebek yerinden memnundu ve normal doğum olacakken suyum geldi ve yesilimsi bir renkti doktorda kakasini yapmış ve riskte olabilir demişti sezeryani uygun gördüler. Biraz uzun yazdım ama suan 22 haftalık ikinci bebek 16 haftallikken plazenta rahim duvarını kapamis dedi ve bugün kontrolüm vardı doktor yukarı çıkmış Dedi insAllah olmasi gerektiği yerde kalır.

Back