- 15 Temmuz 2011
- 3.815
- 70
- 158
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #6.701
Benim ilk dogumum sezeryan olunca 2. De oyle oldu.. 36 haftamda dogum yaptim sanci baslamisti... umarim ayni seyleri tekrar yaşamam agrilar kanamalarla geçen bi gebelik sureci oldu benim icin..Geçmiş olsun kaçıncı haftada nasıl bi doğum gerçekleştirdiniz inşallah bu bebeğinizde aynı tedirginlikleri yaşamazsınız
Çok geçmiş olsun bugun doktora gttim 22 haftadayım plasentam çıkmış şükür çok çok diklat edin ilaç ve iğnelerinizi aksatmayınız.Merhaba hanımlar 15+5 günlükken Muayanede doktor plesenta rahim ağzında Dedi takip edicez.. Ama öyle çok dikkat et riskli vs demedi netten biraz araştırınca çok korktum psikolojim bozuldu resmen.. 20 aylık bide oğlum var istesemde öyle çok dikkat edemiyorum Allah'a emanetiz artık. Biçok kişide yukarı çıkmış umarım benimde öyle olur..Buarada şuana kadar hiç Kanama lekelenme yaşamadım şükür..
Kaçıncı haftada aşşağıda dendi size ilaç ne kullandınız Kanama filan olmuşmuydu sizde.. Bana Herangi bi ilaç vermedi kanamam öyle çok bi ağrım yok şükür. Sizin adınıza çok sevindim İnşallh benimde yukarı çıkar..Çok geçmiş olsun bugun doktora gttim 22 haftadayım plasentam çıkmış şükür çok çok diklat edin ilaç ve iğnelerinizi aksatmayınız.
Kaçıncı haftada aşşağıda dendi size ilaç ne kullandınız Kanama filan olmuşmuydu sizde.. Bana Herangi bi ilaç vermedi kanamam öyle çok bi ağrım yok şükür. Sizin adınıza çok sevindim İnşallh benimde yukarı çıkar..
Cevabınız için teşekkler benimde bir sonraki kontrolüm 20. Haftada umarım benimde yukarı çıkmıştır.. Buarada ilk hamileliğinizmi? Genelde ilk hamileliklerde yukarı çıkma ihtimali çok yüksekmiş ikinci ve Sezeryan olmuşlarda daha az diyor nette.. Benim ilk doğumum Sezeryan olmuştu bu ikinci olucak kısmet olursa sağ salim kucağımıza alalım inşallah hepimiz..Merhaba,
Benim de 16.haftada plesantamın aşağıda olduğu anlaşıldı. Doktorum sadece ağır iş yapmayı, cinsel ilişkiyi yasakladı. Onun haricinde 10 saat yolculuk bile yaptım. Çalışmaya devam ettim. Günlük işlerimi yaptım. Sadece fırsat buldukça dinlendim. 20.hafta kontrolümde biraz yukarı çıktığı görüldü. 26.haftada ise tamamen yukarıya olması gereken yere çıkmıştı. O yüzden kendinize stres yapmayın. Çok ağır işlerden kaçının. İnşallah sizinde rahim büyüdükçe plesanta olması gereken yere çıkacaktır
Cevabınız için teşekkler benimde bir sonraki kontrolüm 20. Haftada umarım benimde yukarı çıkmıştır.. Buarada ilk hamileliğinizmi? Genelde ilk hamileliklerde yukarı çıkma ihtimali çok yüksekmiş ikinci ve Sezeryan olmuşlarda daha az diyor nette.. Benim ilk doğumum Sezeryan olmuştu bu ikinci olucak kısmet olursa sağ salim kucağımıza alalım inşallah hepimiz..
Merhaba canm 16. Haftada damla halinde kanama oldu sonra hastanede yattım 4 gün kontrol edildi progestan verildi. Fakat eve çktığım gün yine kanama oldu özele gittim devlette söylenemeyen plasentamın aşağıda olduğunu iki ayrı özel doktora gidince kabullendim. Doktorum pek fazla bulunamayan pre-par adlı bi hap verdi ve o akşam lekelenmem kesildi çok aradım sonra o hapı yurtdışında varmış üretimi durmuş. Sonra işimi bıraktım çalışmıyorum çünkü arba sallanması kanamaya yol açıyor 1 ay sürekli dinlendim duşa bi hafta bekliyodum çünkü sıcak su yasak duş alırken dikkat edin oturarak alın fazla durmayın duşta üşütmemeye çalıştım prepar hapı bitnce bulamadım ve progestan ve pruloton iğne haftada bir kullandım 19. Haftamda plasentamın biraz çıktığını söyledi 22. Haftamda tamamen çıktığını öğrendim ve il ve iğneyi dün itibariyle kestik şükür çok dikkat edin ben hala aynı yavaş tavırlarımla devam ediyorum siz kaç haftalıksınız nasıl olduKaçıncı haftada aşşağıda dendi size ilaç ne kullandınız Kanama filan olmuşmuydu sizde.. Bana Herangi bi ilaç vermedi kanamam öyle çok bi ağrım yok şükür. Sizin adınıza çok sevindim İnşallh benimde yukarı çıkar..
Evet Hemde çok ihtiyaç duyuyor güzel şeyler duymaya helede aynı şeyi yaşamış olanlardan.. Maaşallh Allah evlatlarınızı bağışlasın.. Bol bol dua ediyorum bende İnşallh yukarı çıkmıştır ve İnşallh sorunsuz kucağıma alırım..Rica ederim ne demek. İnsanın güzel şeyler duymaya ihtiyacı oluyor burada
Hayır benim 3.gebeliğim. 7 sene önce kızımı sezaryen ile doğurdum. 3 sene önce de oğlumu 18.haftada erken doğumla (normal doğum) kaybettim. O nedenle ihtimal az falan bakmayın siz. Herşey Rabbim'den. Dua edin, önleminizi alın yeter.
Birde benim detaylı ultrasonumu yapar perinataloğum, normal doğum yapacak olsan bu durumu dert ederiz ama sen zaten sezaryen olacaksın. Bu durumda hiç kafaya takılacak birşey değil. Yukarı çıkmazsa da hatrım kalır diye espri yapmıştı :)
Ben 16. Haftada kontrolde öğrendim başka bişey demedi doktor takip edicem Dedi sadece.. Şuan 18. Haftaydım kontrolüm 20. Haftada çok şükür lekelenme kanama yok İnşallh yukarı çıkmıştır diye umud ediyorum.. Elimden geldiğince dikkat ediyorum bende çok yormamaya çalıyorum kendimi günlük işlerimi yavaşta olsa yapıyorum birde 20 aylık oğlum var henüz bana çok ihtiyacı olan çok kucaklamamaya çaşıyorum ama işte yinede yoruyo biraz maalesef ailemden uzaktayım yardımcı olucak kimsemde yok.. Allah bir kolaylık verir umarım benimde sizler gibi düzelir.. Buarada biraz okudum bu Plesenta durumu genelde erkek bebeklerde oluyo demişsiniz benimde kısmet olursa İnşallh yine oğlum olucak.Merhaba canm 16. Haftada damla halinde kanama oldu sonra hastanede yattım 4 gün kontrol edildi progestan verildi. Fakat eve çktığım gün yine kanama oldu özele gittim devlette söylenemeyen plasentamın aşağıda olduğunu iki ayrı özel doktora gidince kabullendim. Doktorum pek fazla bulunamayan pre-par adlı bi hap verdi ve o akşam lekelenmem kesildi çok aradım sonra o hapı yurtdışında varmış üretimi durmuş. Sonra işimi bıraktım çalışmıyorum çünkü arba sallanması kanamaya yol açıyor 1 ay sürekli dinlendim duşa bi hafta bekliyodum çünkü sıcak su yasak duş alırken dikkat edin oturarak alın fazla durmayın duşta üşütmemeye çalıştım prepar hapı bitnce bulamadım ve progestan ve pruloton iğne haftada bir kullandım 19. Haftamda plasentamın biraz çıktığını söyledi 22. Haftamda tamamen çıktığını öğrendim ve il ve iğneyi dün itibariyle kestik şükür çok dikkat edin ben hala aynı yavaş tavırlarımla devam ediyorum siz kaç haftalıksınız nasıl oldu
Evet Hemde çok ihtiyaç duyuyor güzel şeyler duymaya helede aynı şeyi yaşamış olanlardan.. Maaşallh Allah evlatlarınızı bağışlasın.. Bol bol dua ediyorum bende İnşallh yukarı çıkmıştır ve İnşallh sorunsuz kucağıma alırım..
Haklısın canım iyi düşünüyorum iyi olucak inşallah..Amin Allah razı olsun. Hepimiz sağlıcakla evlatlarımızı kucağımıza alalım inşallah.
Diğer arkadaşa yazdığın cevabı gördüm. Onda kanama olduğu için sıkı önlemler alınmış. Ama bende kanama olmadığı için çok daha rahat bir şekilde geçirdik 10 haftayı. Seninde kanaman olmadığı için doktorun şimdilik takip önermiş. O nedenle kötüyü düşünüp çağırma. Bak diğer arkadaşın kanaması olduğu halde ne güzel ki yukarı çıkmış. İnşallah seninkinin de birkaç hafta sonra güzel haberlerini alırız
İnş çıkar canm sizin kanamanızda olmamış bebişinizde küçükmüş kucağınızı almsmaya dikkat edin:) sizin güzel haberlerinizide slırız inşBen 16. Haftada kontrolde öğrendim başka bişey demedi doktor takip edicem Dedi sadece.. Şuan 18. Haftaydım kontrolüm 20. Haftada çok şükür lekelenme kanama yok İnşallh yukarı çıkmıştır diye umud ediyorum.. Elimden geldiğince dikkat ediyorum bende çok yormamaya çalıyorum kendimi günlük işlerimi yavaşta olsa yapıyorum birde 20 aylık oğlum var henüz bana çok ihtiyacı olan çok kucaklamamaya çaşıyorum ama işte yinede yoruyo biraz maalesef ailemden uzaktayım yardımcı olucak kimsemde yok.. Allah bir kolaylık verir umarım benimde sizler gibi düzelir.. Buarada biraz okudum bu Plesenta durumu genelde erkek bebeklerde oluyo demişsiniz benimde kısmet olursa İnşallh yine oğlum olucak.
Çok teşekkür ederim canm İnşallhİnş çıkar canm sizin kanamanızda olmamış bebişinizde küçükmüş kucağınızı almsmaya dikkat edin:) sizin güzel haberlerinizide slırız inş
Çok geçmiş olsun kanama varmıydı?Bendede aynı sorun var rahim içi duvarına kadar kapanmış placenta ama doktorum placenta previa demek istemedi yani teşhisi koymak için 7 aylık olana kadar beklemem lazım demişti 7 ayliga kadar yukarı çıkabilir demişti çıkmazsa sezeryanla olur doğumun dedi. Bana pekte yasak koymadi ağır kaldırma fitnese gitme dedi ama internett bakarsan uzan kalkma diyor hangisine inanacagimi şaşırdım. ALLAHIM herkese hayırlı normal doğum sağlıklı bebis nasip etsin.
Çok geçmiş olsun kanama varmıydı?
İnş dikkat edin inanın stres herşeyin başıTsk ederim kanama olmadı inş olmaz
Oturmakta sıkınti olmaz cnm cok yurume ama ben ilk kanamam 26 haftamda oldu ama cok fazlaydi banyom gole donusmustu hastaneye zor yetistigimde o halimi goren ebeler teselliye baslamislardi uzulme bidaha olur diye falan o kadar kotuydu durumum ama sonra ultrasonda bebegimin yasadigini gorduk sonra 3 hafta sadece evde yattim takii kendimi iyi hissedip kalkip mutfakta ayakta bi onbes dakika isguc yapana dek ikinci kanamam boyle basladi bu sefer 29+4 deydim ve bebegimin kalp atislari yavaslamisti eş asagiya sarkmisti benimde enfeksiyon kapma riskim yuksekti acil sezeryanla bebegimi dogurdum 35 gun kuvezde kaldi yavrum simdi iki yasina girecek Allahima bin şükür benim bu hatalarima ragmem yavrumu saglikli bi sekilde bana bagisladi simdi size soyleyebilecegim bazen pinpirikli olmakta fayda vardir, kendinize size soylenenden daha daha fazla dikkat edin kalkmayin yatin bosverin zaten dogunca yatmaya vaktiniz olmicakDoktorların bazıları yukarı çıkıyo normal gebeler gibi yürüyüş yapabilirsin diebiliyolar ama ben halen yavaş hareketlerle hareket ediyorum evden çıkmamaya çalışıyorum ev işi yapmıyorum 16. Haftada işimi bıraktım daha 22 haftalığız. Oturmak problem mi en azından oturarak işlerimizi yaparız? Siz ilk hamileliğinizi kaçıncı haftada doğum gerçekleşti ve normal miydi acaba?
İkincidede previa olma riskj yuksekmi yani insallah sizde öyle olmaz acaba en erken kaçinci haftada bellli oluyoBen varim2012 de dogum yaptim.. suan bende bekliyorum vakalim tekrarlayacakmi o donemde burada yazistigimiz arkadaslarda vardi ilki olupta digerleride previa olanlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?