Plasenta previa

Doktor size ilk solediginde tamamen rahim agzi kapalimiydi ve erken dogum yaptinizmi yani plasenta previami dedi bana plasenta previa marjinal vs demedi plasenta onde dedi ama dogum kanalini kapamiyo dedi

Benim ilk gebeliğim. Doktor sadece marjinal plesanta dedi. Aama devlet hastanesine gittiğimde o da plesanta marjinal falan değil dedi bana. Anlamadım. Bir dahaki kontrol zamanımı bekliyorum.

Benim ilk gebeliğim. Doktor sadece marjinal plesanta dedi. Aama devlet hastanesine gittiğimde o da plesanta marjinal falan değil dedi bana. Anlamadım. Bir dahaki kontrol zamanımı bekliyorum.
peki bu durumu ilk ogrendiginizde agriniz varmiydi kanama değil ama ağrı

ve nasıl bi agri benim agrilarim internette haftama gore olan normal agrilar ama yinede korkuyorum yarın kontrolum var bakalım idrar yolu enfeksiyonu var bide oda agri yapar deniliyor ama bilmiorum bugun tahlil yaptırıp yarin kontrole gitcem ins hersey yolundadir rabbim yardimcimiz olsun

Ciddi olduğunu öğrendiğim an is isten geçmişti benim.
ALLAH a sukur bebeginle kurtulmussun...
Rabbim bizede selametle kurtulmayi nasip etsin...
Cnm musait oldugunda bikac sorum var cevaplarsan sevinirim..
1- kanaman oldumu olduysa kacinci haftada başladı
2- mr cekildimi plesanta yapisikmi degilmi diye cekildiyse kacinci hafta ve yapisik olduğunu gorebildilermi
3- bebege ciğer gelistirici igne yapildimi yapildiysa kacinci hafta
4- benim plesanta hem totalis hemde ondeymis yani sezeryanla kesi atilacak yerde hemen derinin altinda sende bu durum varmiydi?

Du ana kadar hic kanamam olmadi ALLAHA sukur bundan sonrada olmaz insaallah

Merhabalar. Yeni katıldım. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun ve bebişlerimizi sağlicakla kucağımıza alıp anneli babalı büyütmemizi nasip eylesin.
Ben de plasenta previa totalis var. 37. haftadayım. Geçen hafta kendimi yorunca biraz kanamam oldu ve hastanede yattım. Doğumda kanamayı durduramazsa rahimimin alınacağını söyledi doktorum. Tabiki içimdeki korku çok. Merak ettiğim konu: plasentanın rahime yapışıp yapışmadığı yani akreata olup olmadığı ultrasonda görülemiyor mu? İllaki doğ esnasında mı belli oluyor?

Bir de; hamilelik sürecinde kanama aşırı miktarda ise bu da plasentanın olduğu yere yapıştığını mı gösterir?
Hepimiz hayirlisiyla atlaticaz insaallah cnm
Bu sorunun cevabini bende cok merak ediyorum
Mr cekilmedimi sana hangi ildesin

Plasentanin yapisip yapismadigini mr ile anliyorlar cnm...
Bana mr dediler gun alicam ptesi gunu 28. Haftada gel ciger gelistirici igne vurcaz dediler
Bakalim bes gun kaldi

Mersinden yazıyorum mirac75. Siz hangi ildesiniz. İnşaallah hepimiz sağ salim atlatırız.
Mr çekilmedi. Fakat mr da çok radyasyon içeren bir işlem. Daha önce Adanada da bir prof. hocaya gittim. Yapışıp yapışmadığını, genellikle ameliyat esnasında yani, karını kesince belli olduğun söylemişti. Mr çekmemelerinin nedeni, İleriki haftalarda olmam ve az da olsa kanamam olduğundan ve radyasyon içerdiginden olabilirmi?

Cnm bana 32. Haftada mr sart dendi...
Bikac dr birden soyledi
Izmirdeyim prof dr sefa kelekci gozetimindeyim...
Insaallah senin gibi 37. Haftayi saglikla bebegimle gorebilirim...
Ama az once baska bi drla konustim mr sonucunu gormeden bizim ameliyatları almiyorlar cok riskliyiz cunku
Radyasyon sıkıntısı yok biliyorum mr da...
Gerci haftan da ileride mutlaka tam teşekküllü bi hastanede dogum yapmalisin...
Bikac cerrah girmeli ameliyata

Mersinde bu konuda en iyi olan prof. hoca yapacak ameliyatımı. Mersin Üniv. de prof olup yıllarca bu konuda kendini en iyi şekilde geliştirmiş bir hoca ve konuda kendi yetiştirdiği uzman hoca ile beraber yapacaklar. Mr neden istemediler bilemiyorum. Merak ettim şimdi. Allahım hepimizi eşimizle ve bebeğimizle sağ salim güzel günlere ulaştırsın.
Sendeki de mi totalis türü?

37. Haftada da pek almak istemiyorlar bebeği. Çunku bebek kuveze girebilir benim de rahim alinma riski olunca ikiniz icin de zor olur dedi doktor. Ani kanama riaki olunca diken ustundeyim. Insaallah sorunsuz sag salim atlatiriz hepimiz.

Sitare79, sizinki de mi totalis türüydü. Mr çekmişlermiydi?

Evt totalis... 35. Haftada alicaz dediler bana...
Hayirlisiyla insaallah

Arkadaslar ben ilcede oturuyorum .beni burdaki doktorum 4.ayimda dogru ege unv.de mr icin yolladi.hic bi zarari da yok.surekli ultroson cekiliyorus bi zarari oluyo mu sanki.

Arkadaslar ben ilcede oturuyorum .beni burdaki doktorum 4.ayimda dogru ege unv.de mr icin yolladi.hic bi zarari da yok.surekli ultroson cekiliyorus bi zarari oluyo mu sanki.
Cnm bi onceki sayfada bikac sorum vardi sana müsait zamanda cevaplarmisin...

Mr sonucunda hersey ortaya cikti.totaldim tamamiyle yapisikti.bundan sonra
Cania

Naz27 doğumu yaptın mı? Plasenta kolay çıktı mı? Bendeki de plasenta prwvia totalis. Fakat mr çekmediler. Neden çekmediler anlamadım. Haftaya pzt kontrolüm var yine ve önümüzdeki hafta için gün verecekler. Allahım inaallah hepimizin doğu kolay geçer. Ayrıca geçen hafta çok ayakta kaldım ve kanamam oldu. Hamilelik surecinde kanama olmaması demek plasenta totalis olsa bile yapışmadğını gösterir mi?

Canlar sizlere tavsiyem yok rahmim alindi yok su kadar kan aldim bunlari okumayin yazan arkadaslara saygim sonsuz sonucta bu sureci paylasmak istiyorlar ama kendinize eziyet ediyorsunuz.en kotu ihtimalle kan alirsiniz bende ole oldu onun disinda bir problem yok sadece tavsiyem cok hareket etmeyin zaruri ihtitaclar disinda birsey yapmayin.ev isi gibi ben aglayinca hep kanamam baaliyordu aglamayin bideo yuzdende iyi seyler okuyun ameliyatta kan kaybetsrniz yerine verilior rahmin alinma senaryosuda emin olun doktir sizi siDen saha cok dusunuyor o yuzden en son ihtimal tammami sekerler Allahim iyi haberlerinizi duyurur insallah opuorum hepinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…