- 15 Mart 2012
- 1.252
- 342
- 123
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #6.441
Doktor size ilk solediginde tamamen rahim agzi kapalimiydi ve erken dogum yaptinizmi yani plasenta previami dedi bana plasenta previa marjinal vs demedi plasenta onde dedi ama dogum kanalini kapamiyo dedi
peki bu durumu ilk ogrendiginizde agriniz varmiydi kanama değil ama ağrıBenim ilk gebeliğim. Doktor sadece marjinal plesanta dedi. Aama devlet hastanesine gittiğimde o da plesanta marjinal falan değil dedi bana. Anlamadım. Bir dahaki kontrol zamanımı bekliyorum.
ALLAH a sukur bebeginle kurtulmussun...Ciddi olduğunu öğrendiğim an is isten geçmişti benim.
peki bu durumu ilk ogrendiginizde agriniz varmiydi kanama değil ama ağrı
Hepimiz hayirlisiyla atlaticaz insaallah cnmBir de; hamilelik sürecinde kanama aşırı miktarda ise bu da plasentanın olduğu yere yapıştığını mı gösterir?
Cnm bana 32. Haftada mr sart dendi...Mersinden yazıyorum mirac75. Siz hangi ildesiniz. İnşaallah hepimiz sağ salim atlatırız.
Mr çekilmedi. Fakat mr da çok radyasyon içeren bir işlem. Daha önce Adanada da bir prof. hocaya gittim. Yapışıp yapışmadığını, genellikle ameliyat esnasında yani, karını kesince belli olduğun söylemişti. Mr çekmemelerinin nedeni, İleriki haftalarda olmam ve az da olsa kanamam olduğundan ve radyasyon içerdiginden olabilirmi?
Sitare79, sizinki de mi totalis türüydü. Mr çekmişlermiydi?Çok uzun zamandır forumda plesenta previa ba§lıklı yazıları inceliyorum ancak yazmaya elim varmıyordu çünkü benimde bir plesanta previa hikayem var. Yaklaşık 6 yıl önceydi unutmayı çok denedim ama suan tekrar hamileyim ve tekrarından çekiniyorum.Ama ben yinede ilk hamileğimde yaşadığım bu rahatsızlığı n bizim gibi olanlara umut vereceğini düşünüyorum çünkü ben 3 ay boyunca yatsamda bebeğimi yaklaşık 39 haftalıkken doğum yaptım ve gayet rahattı bir sezeryan ameliytı oldu yani erken doğum olacak diye bir şart yok. Şimdi ikinci gebeliğimde bu hastalık tekrar lamasın diye dua ediyorum.
Evt totalis... 35. Haftada alicaz dediler bana...Mersinde bu konuda en iyi olan prof. hoca yapacak ameliyatımı. Mersin Üniv. de prof olup yıllarca bu konuda kendini en iyi şekilde geliştirmiş bir hoca ve konuda kendi yetiştirdiği uzman hoca ile beraber yapacaklar. Mr neden istemediler bilemiyorum. Merak ettim şimdi. Allahım hepimizi eşimizle ve bebeğimizle sağ salim güzel günlere ulaştırsın.
Sendeki de mi totalis türü?
Cnm bi onceki sayfada bikac sorum vardi sana müsait zamanda cevaplarmisin...Arkadaslar ben ilcede oturuyorum .beni burdaki doktorum 4.ayimda dogru ege unv.de mr icin yolladi.hic bi zarari da yok.surekli ultroson cekiliyorus bi zarari oluyo mu sanki.
CaniaALLAH a sukur bebeginle kurtulmussun...
Rabbim bizede selametle kurtulmayi nasip etsin...
Cnm musait oldugunda bikac sorum var cevaplarsan sevinirim..
1- kanaman oldumu olduysa kacinci haftada başladı
2- mr cekildimi plesanta yapisikmi degilmi diye cekildiyse kacinci hafta ve yapisik olduğunu gorebildilermi
3- bebege ciğer gelistirici igne yapildimi yapildiysa kacinci hafta
4- benim plesanta hem totalis hemde ondeymis yani sezeryanla kesi atilacak yerde hemen derinin altinda sende
bu durum varmiydi?
Du ana kadar hic kanamam olmadi ALLAHA sukur bundan sonrada olmaz insaallah
ALLAH a sukur bebeginle kurtulmussun...
Rabbim bizede selametle kurtulmayi nasip etsin...
Cnm musait oldugunda bikac sorum var cevaplarsan sevinirim..
1- kanaman oldumu olduysa kacinci haftada başladı
2- mr cekildimi plesanta yapisikmi degilmi diye cekildiyse kacinci hafta ve yapisik olduğunu gorebildilermi
3- bebege ciğer gelistirici igne yapildimi yapildiysa kacinci hafta
4- benim plesanta hem totalis hemde ondeymis yani sezeryanla kesi atilacak yerde hemen derinin altinda sende bu durum varmiydi?
Du ana kadar hic kanamam olmadi ALLAHA sukur bundan sonrada olmaz insaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?