Asudcuğum kızının ayağı için geçmiş olsun. Eğer benimki gibi bir sorunsa çok önemli olmadığını söyleyebilirim. Benim ayağıma sık kramp girerdi, 22 yaş gibi Acıbadem hastanesine gittim, doktor ayağımın altına baktı, " aaaa ayağının altı ne zamandır böyle" dedi, dedim nesi var, ayağım hep aynı :) Meğerse orta kısmı fazla çukurmuş, röntgen falan çekildi, kemiklerin açısına baktı, evet senin ayağın çadır taban dedi, düz tabanın tam tersiymiş, literatürde kemik bozukluğu olarak geçiyormuş ve genelde genetikmiş, ki eve dönünce farkettim babamın ayağıda aynıymış. Tedavisi var mı diye sordum, yaşım ileride olduğu için riski varmış, ben de öenmli değil zaten dedim. Orta kısım fazla çukur olduğu için, vücudumun bütün yükü topuklara ve parmak altlarındaki çıkıntılara gidiyor, o yüzden o bölgeler biraz nasırlı oluyor, bunu engellemek için silikon tabanlık verdi, hepsi bu, bir de vücut ağırlığını ayakların düzgün taşıması için fazla topuklu giyemem, rahatsız ediyor, kırk yılda bir özel yerlere giderken giyerim. Yanlış anlamadıysam Selin kızımızınki de böyle. Eğer böyleyse inan kendini üzmene değmez. Hayatını hiç bir şekilde engellemiyor, sadece büyüdüğünde fazla topuklu giyemez. Ama daha bebek olduğu için tedavisi vardır belki. Kendini üzüp sütünü azaltma canım. Düşün ben 22 yıl gariplik olduğunu hissetmedim, aslında halen hissetmiyorum :)
Bu arada cumartesi günü doktorumuza gittik, kızımız gayet iyiymiş, kilosu, boyu ortalamalardaymış.Pelvik muayeneyi 2 hafta sonra yapacakmış, NST ye de o zaman bağlayacakmış, 10 dk. sürüyor dedi. 2 hafta sonra 36. haftam bitiyor, bakalım ne çıkacak.
Fburakçığım sen ne zaman doktora gidiyorsun, inşallah normal doğuma onayın çıkar, haberlerini bekliyorum.
Dağcı, canım Mihrimahımızın 40ı çıkmış, hayırlı olsun. Koca kız oldu artık, bak bizimkilerin ablası olacak :) Sen de artık yavaş yavaş gezmelere başlarsın.
Kızlar geçmişi okudum, azraaa dan haber yok halen, Mustafa Asaf hastanede herhalde halen, inşallah bir an önce kavuşurlar.
Pepukede bu ara benim gibi pek foruma girmiyor galiba. Bu arada slinglerden bahsetmişsiniz kızlar, ben ilk aylarımda çok bakmıştım, hatta size de yazmıştım. Doktorların görüşü slingler anakucağından daha sağlıklı. Ana kucağı gibi bebeklerin omurgasına baskı yapmıyormuş. Daha sonra ben de bir tane alacağım. Asudcuğum seninki de hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın kızınızla.