• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

kızlar allah nasip ederse,yarın hayırlı haberlerle çıkalım sağsalim evimize gelelim doktoruma bir teşekkür mektubu hzırladım buranın yerel gazetesinde yayınlatıcam...tabi biraz devrik cümleler,imla hataları var ama gazeteci düzeltecek neyse bakalım beğenecekmisiniz:42::42::42:

ÖZEL BİGA CAN HASTANESİ
KADIN HAST.DOĞUM UZMANI OPR.DR.ETHEM AKA'YA TEŞEKKÜRLER

2 YIL SÜREN BEKLEYİŞİN ARDINDAN,16 TEMMUZ 2011'DE UMUTSUZ VE ÇARESİZ BİR ŞEKİLDE
ÇALDIĞIMIZ KAPININ BİZE BU KADAR SICAK VE SEVGİ DOLU AÇILACAĞINI HİÇ HAYAL ETMEMİŞTİK…
DIŞ GEBELİK TANISIYLA AYLARCA OYALANAN BEN,DR. ETHEM AKA SAYESİNDE KURTULMUŞTUM VE TAM
KURTULDUM İYİYİM DERKEN,8 CM'LİK BİR ÇİKOLATA KİSTİYLE KARŞILAŞMIŞTI DOKTORUM.HAFTALAR
SÜREN TEDAVİNİN SONUNDA,BİR BEBEĞİMİZ DAHA OLSUN İSTİYORDUK….
VE ALLAH'IN İZNİ DR.ETHEM AKA'NIN UYGULADIĞI TEDAVİYLE HEMEN ÖĞRENMİŞTİK BİR BEBEĞİMİZ DAHA OLACAĞINI…
ÇOK MUTLUYDUK Kİ,13.HAFTAMDA PLASENTA PREVİA TEŞHİSİYLE YIKILMIŞTIK BU KEZ AMA DOKTORUMUN İLGİSİ DETAYLARA
VERDİĞİ ÖNEM SAYESİNDE 38.HAFTAMIZI TAMAMLADIK…VE ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ 26 EYLÜL 2012 ÇARŞAMBA GÜNÜ
İTİBARİYLE OĞLUMUZ MUSTAFA ASAF'IMIZI KUCAĞIMIZA ALDIK…15 AY SÜREN BU MACERALI YOLDA,BİZİ YARI YOLDA BIRAKMAYAN,
MADDİ MANEVİ DESTEĞİNİ,GÜLER YÜZÜNÜ VE SAMİMİYETİNİ BİZDEN ESİRGEMEYEN DR.'UMUZ ETHEM AKA'YA ÇOK AMA ÇOK
TEŞEKKÜRLERİMİZİ SUNUYORUZ…BAŞARILARINIZIN DEVAMI DİLEĞİYLE....
MÜJGAN ABLACIM SENİ UNUTMADIK SENİDE ÇOK SEVİYORUZ…

Bende bulamadım migrosta netten alayım ozaman 3 paket alayım kalirsa reglimin yoğun olduğu gecelerde yine kullanırım kalmaz yani...

Inşallah benim oglum gibi hem memeyi hem biberonu alır birakmasinda mama sonuçta takviye aslolan anne sutu ..

Eczanelerde de oluyo canım. Uğraşma netten. Migros sanalmarkete baksana. Bizim bölgeye baktim var. Sizin bölgede de olabilir.ondan kolay geliyo.
kanaman benim gibi olursa kalmaz canım.

kızlar allah nasip ederse,yarın hayırlı haberlerle çıkalım sağsalim evimize gelelim doktoruma bir teşekkür mektubu hzırladım buranın yerel gazetesinde yayınlatıcam...tabi biraz devrik cümleler,imla hataları var ama gazeteci düzeltecek neyse bakalım beğenecekmisiniz:42::42::42:

ÖZEL BİGA CAN HASTANESİ

2 YIL SÜREN BEKLEYİŞİN ARDINDAN,16 TEMMUZ 2011'DE UMUTSUZ VE ÇARESİZ BİR ŞEKİLDE
ÇALDIĞIMIZ KAPININ BİZE BU KADAR SICAK VE SEVGİ DOLU AÇILACAĞINI HİÇ HAYAL ETMEMİŞTİK…
DIŞ GEBELİK TANISIYLA AYLARCA OYALANAN BEN,DR. ETHEM AKA SAYESİNDE KURTULMUŞTUM VE TAM
KURTULDUM İYİYİM DERKEN,8 CM'LİK BİR ÇİKOLATA KİSTİYLE KARŞILAŞMIŞTI DOKTORUM.HAFTALAR
VE ALLAH'IN İZNİ DR.ETHEM AKA'NIN UYGULADIĞI TEDAVİYLE HEMEN ÖĞRENMİŞTİK BİR BEBEĞİMİZ DAHA OLACAĞINI…
ÇOK MUTLUYDUK Kİ,13.HAFTAMDA PLASENTA PREVİA TEŞHİSİYLE YIKILMIŞTIK BU KEZ AMA DOKTORUMUN İLGİSİ DETAYLARA
VERDİĞİ ÖNEM SAYESİNDE 38.HAFTAMIZI TAMAMLADIK…VE ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ 26 EYLÜL 2012 ÇARŞAMBA GÜNÜ
İTİBARİYLE OĞLUMUZ MUSTAFA ASAF'IMIZI KUCAĞIMIZA ALDIK…15 AY SÜREN BU MACERALI YOLDA,BİZİ YARI YOLDA BIRAKMAYAN,
MADDİ MANEVİ DESTEĞİNİ,GÜLER YÜZÜNÜ VE SAMİMİYETİNİ BİZDEN ESİRGEMEYEN DR.'UMUZ ETHEM AKA'YA ÇOK AMA ÇOK

Bana fazla detaylı geldi. Yani gazete de paylaşmak için fazla detaylı. Ben bunları paylaşmam kendi adıma canım. Yanlış anlama tabi bu benim düşüncem.

Selam kızlar,hemen lafa gireyim uzatmadan,büyük ihtimalle dagcı arkadaşımızınki gibi bir ameliyata gireceğim ve muhtemelen rahmim gidecek.gerçekten de ateş hoca belliki işinin ehli kendine güvenen oturaklı bir cerrah.muayenehamesi çok kalabalıktı beni en önce aldılar durumum hassas olduğu için.sekreteri ve yardımcısı olan hanım çok ilgili.bütün telefon nolarını verdiler acil durum için.dr beylikdüzüne de gelebilirim acil durumda dedi,metrobüse atlRım hızlıca gelirim dedi.malesef damarlanma ve yapışma baya var kanlı bir operasyon olması muhtemel olduğundan beni asla riske atmayı düşünmediğini gerekirse rahmi alacağını söyledi.
Karnımı dikine kesecek kocaman bir dikişim olacak,sonda ve diren takılacak sonda 15 gün kalabilirmiş.inşallah kalmaz çok rahatsız edici.hangisinden daha fazla ürkmeliyim bilemiyorum feleğimi şaştım.arabada baya ağladım sinirlerim boşaldı kendimi sıkıyordum zaten.ona rağmen eşime ısrar ettim maskodaki şeker bebeye gitiik bir daha ne zaman çıkarım dışarı kimbilir.kalite kontrol yaptım fiyat sordum filan biraz keyiflendim.eve gelince yakınımızdaki baby park mobilyaya da uğradık iki yer arasında kararsız kaldım.zaten sadece şifonyer ve karyola alıcam oda yapmıyoruz.bunları kullanabilecekmiyim müphem ama Allah ömür verdiyse inşallah...

bende hiç dayanamam hemen deliririm :37:kusura bakma kavgayı haketmiş:33::33::33: küsseydin ben küser hiç konuşmam yalvarmadan gelir kendi sarılır haklısın der senin şekerin ondan yükselmiştir canım yaptımı kavgadan sonrra bari:26:yapacaksın tabi naz ne varmış 10 keremi doğuracaz sanki:20:bazen hiç çeklmiyorlar değilmi:53:
Canım valla ben hiç gelemiyorum öyle şeylere deliriyorum hemen...

Adam ne anlar benim halimden anası evde 6 çocuk doğurmuş bizim gibimi bey isinidr kendi yapmış anlican naz maz sökmez yormuyorum kendimi... Hala şekerlet yüksek çıkıyor bi oynadı ogün bidaha duzelmedi...

Bana fazla detaylı geldi. Yani gazete de paylaşmak için fazla detaylı. Ben bunları paylaşmam kendi adıma canım. Yanlış anlama tabi bu benim düşüncem.
amatörce yazdım canım, süper olduğunu bende idda etmiyorum ama eşim ve ailem beğendi biraz daha düzenleriz kısmet olursa:10:içimden gelenler bunlar ve ben özellikle bunları yazdım burda giittiğim 3.doktordu ve kimse yaşadıklarımı anlamamıştı insanlar bazı şeylerin farkına varsınlar istedim birazda:13:
Selam kızlar,hemen lafa gireyim uzatmadan,büyük ihtimalle dagcı arkadaşımızınki gibi bir ameliyata gireceğim ve muhtemelen rahmim gidecek.gerçekten de ateş hoca belliki işinin ehli kendine güvenen oturaklı bir cerrah.muayenehamesi çok kalabalıktı beni en önce aldılar durumum hassas olduğu için.sekreteri ve yardımcısı olan hanım çok ilgili.bütün telefon nolarını verdiler acil durum için.dr beylikdüzüne de gelebilirim acil durumda dedi,metrobüse atlRım hızlıca gelirim dedi.malesef damarlanma ve yapışma baya var kanlı bir operasyon olması muhtemel olduğundan beni asla riske atmayı düşünmediğini gerekirse rahmi alacağını söyledi.
Karnımı dikine kesecek kocaman bir dikişim olacak,sonda ve diren takılacak sonda 15 gün kalabilirmiş.inşallah kalmaz çok rahatsız edici.hangisinden daha fazla ürkmeliyim bilemiyorum feleğimi şaştım.arabada baya ağladım sinirlerim boşaldı kendimi sıkıyordum zaten.ona rağmen eşime ısrar ettim maskodaki şeker bebeye gitiik bir daha ne zaman çıkarım dışarı kimbilir.kalite kontrol yaptım fiyat sordum filan biraz keyiflendim.eve gelince yakınımızdaki baby park mobilyaya da uğradık iki yer arasında kararsız kaldım.zaten sadece şifonyer ve karyola alıcam oda yapmıyoruz.bunları kullanabilecekmiyim müphem ama Allah ömür verdiyse inşallah...
canım benim ya kıyamam akşam yazdıklarını gözyaşlarıyla okudum hiç korkma canım siz sağsalim çıkında rahim giderse gitsin,allaha emanet canım belkide gitmez allahın takdiri bak 30 lu haftalara geldin gönlünü ferah tut,gezmeklede iyi yapmışsın kafan dağılır en azından,hepiniz kendinize iyi bakın kızlar allah nasip ederse yarın akşam bu saatlerde msj yazarım inşallah hemen toparlanırm

Eczanelerde de oluyo canım. Uğraşma netten. Migros sanalmarkete baksana. Bizim bölgeye baktim var. Sizin bölgede de olabilir.ondan kolay geliyo.
kanaman benim gibi olursa kalmaz canım.

Himmm şeker cihazımin stribi bitti onuda eczaneden alıyorum gittiğimde sorayım bakalım vardır heralde dediğin gibi ...
Artık hazirliyacagim doğum çantamı eksiğim olmasın ne olur ne olmaz...

canım haberler bi bakıma iyi degil ama dağcınında değildi bak çok şükür bebeğiyle evine çıktı...

Eminim ateş hoca işinin ehli bir dr ve sorunsuz atlaticaksin bu durumu...

Giden rahim olsun canım zaten oğlunda sağ salim alınca kucagina evlatların sağ salim olsunda zaten bir daha çocukta yapmayacaksın bundan sonra zaten çocuk yapmak delilik olur canım...

Rabbim sana ve evlatlarina uzun sağlıklı bir ömür versin canım...

Inşallah busefer güzel şeyler olacak canım ben inanıyorum...

ÖZEL BİGA CAN HASTANESİ

Bu gece uykusuz heyecanlı geçecek anlaşılan... Inşallah yarın güzel haberlerini alırız burdan... Hayırlı doğumlar diliyorum sana canım...

Canim cidden boyle mesajlara yorum yazmakta zorlaniyorum. dugumleniyorum resmen
ALlaha emanet olun. eminim iyi olacaksiniz. umutsuzlugunu at ne olur uzerinden
hersey guzel olacak.

amatörce yazdım canım, süper olduğunu bende idda etmiyorum ama eşim ve ailem beğendi biraz daha düzenleriz kısmet olursa:10:içimden gelenler bunlar ve ben özellikle bunları yazdım burda giittiğim 3.doktordu ve kimse yaşadıklarımı anlamamıştı insanlar bazı şeylerin farkına varsınlar istedim birazda:13:

Yok canım o anlamda demedim ben. Ozel seyler anlamında. Yoksa güzel yazmışsınız. Paylaşmak istedikten sonra yayinlatirsin tabi.ben paylaşmam demeye getirmiştim.

Kızlar iyi geceler, yatıp dinleneyim yarın rabbim bakalım nelerle karşılaştıracak:26:allaha emanet olun yarın akşam bu saatelere haber veririm inşallah kendinie iyi bakın dualarınızı esirgemeyin:13:

Aazzrraa sen niye buralarda dolanıyorsunuz hala. Yarın yorucu ve güzel bir gün olacak senin için. Git uzan ve bebeğini dinle. Yarın gercek yüzünü gösterecek.
İyi haberlerini bekliyoruz. Hersey güzel geçsin inşallah.

Azracığım yarın senin için mükemmel bir gün olur inşallah. Bugün aklıma geldikçe dua ettim senin için, ameliyatında kolay geçecek ve bebeciğine kavuşacaksın. Doğumdan sonra bzizi merakta bırakma lütfen, ilk müsait olduğunda gel buraya bir satır da olsa iyi olduğunu bildir :) Bu gece fazla geç yatma, dinlen, malum yarından sonra pek dinlenemeyeceksin, seni ve bebeğini öpüyorum, sağlıcakla kalın :)

Geçmişi pek okuyamadım kızlar ama herkes idare eder durumda sanırım :) Eşim iş değiştiriyor, yeni işine pazartesi başlayacak, son 1 haftadır gezip tozuyoruz biraz :) O yüzden pek yoktum.

Bu arada dün Kames ile mesajlaştık, kendisi iyi, Çağla kızımız iyi, 40'ı çıkmış kızımızın, zaman ne kadar çabuk geçmiş dedim. İnşallah bizde bebeklerimizi sağlıcakla doğururuzda 40 larını çıkartırız :)

Asudcuğum sütün inşallah en kısa sürede artar. Bazı annelerin 1- 2 ayı buluyormuş, seninki de öyle oluyor sanırım, bir de hastane sinir etti seni, üstüne komplikasyonlar... İnşallah en kısa sürede sıkıntılar kaybolur.

Fburak sen de iyisindir inşallah canım. Azraaa çıktı sıradan, şimdi senin sıran, seni dört gözle bekleyeceğiz artık :) Zamanına karar verebildin mi, bayramdan önce mi sonra mı diye?

Pepuke senin bu taraftaki kadın doktor cidden kötü ötesiymiş, bir daha gitme ona yaaa, kendisine güveni yok onun, ona bir şey emanet edilmez. Aynı hastaneye gideceksen bile doktor değiştir. Ateş hoca ne güzel açıklamış her şeyi, neler olabileceğini, en kötü senaryoları v.b.... Canım rahmin alınması yerine orada bol bol kan bulundursanız olmuyor muymuş, kanamayı durduramazlar mıymış? Sonuçta rahmin alınması kanamayı durduramamaktan kaynaklanmıyor mu? Riskleri tam olarak sorsaydın. Tabii bundan sonra çocuk düşünüp düşünmediğini bilmiyorum canım, düşünmüyorsan pek sorun yok, düşünüyorsan biraz daha detaylı konuşursun hocayla, inşallah bu kötü senaryo gerçekleşmez arkadaşım, ki bence (hissettiğim) senin durumun o boyuta gelmeyecek canım. Ama Allah göstermesin kötü durumlarda sana müdahale edecek doktoru (Ateş hoca) bulmana sevindim. En azından için rahat olur, sana ve bebeciğine çok iyi bakacağına, sizi riskli bir duruma sokmayacağına inanıyorum. Alışveriş yaparak çok iyi etmişsin canım, insanın keyfi geliyor vallahi, ben ara sıra kzımın eşyalarına bakıp rahatlıyorum, gözlerimi kapatıp doğurduğumu, onu yıkadığımı, emzirdiğimi hayal ediyorum :) :) Bazen hayalperest olmak iyi oluyor, üstündeki sinir stresi alıyor:1:

Dağcı, canım Mihrimah kızımız ve sen iyisindir umarım, biraz daha iyisindir artık inşallah. İkinizi de çok öpüyorum.

Son düzenleme:
Mersenne, cok saol. umarim artar.dedigin gibi yasananlar ve sonrasi etkiledi diye dusunuyorum bende. dinlenme dw yok. surekli agliyo uZuluyorum arrtik.

Geçmişi pek okuyamadım kızlar ama herkes idare eder durumda sanırım :) Eşim iş değiştiriyor, yeni işine pazartesi başlayacak, son 1 haftadır gezip tozuyoruz biraz :) O yüzden pek yoktum.

Bu arada dün Kames ile mesajlaştık, kendisi iyi, Çağla kızımız iyi, 40'ı çıkmış kızımızın, zaman ne kadar çabuk geçmiş dedim. İnşallah bizde bebeklerimizi sağlıcakla doğururuzda 40 larını çıkartırız :)

Asudcuğum sütün inşallah en kısa sürede artar. Bazı annelerin 1- 2 ayı buluyormuş, seninki de öyle oluyor sanırım, bir de hastane sinir etti seni, üstüne komplikasyonlar... İnşallah en kısa sürede sıkıntılar kaybolur.

Fburak sen de iyisindir inşallah canım. Azraaa çıktı sıradan, şimdi senin sıran, seni dört gözle bekleyeceğiz artık :) Zamanına karar verebildin mi, bayramdan önce mi sonra mı diye?

Pepuke senin bu taraftaki kadın doktor cidden kötü ötesiymiş, bir daha gitme ona yaaa, kendisine güveni yok onun, ona bir şey emanet edilmez. Aynı hastaneye gideceksen bile doktor değiştir. Ateş hoca ne güzel açıklamış her şeyi, neler olabileceğini, en kötü senaryoları v.b.... Canım rahmin alınması yerine orada bol bol kan bulundursanız olmuyor muymuş, kanamayı durduramazlar mıymış? Sonuçta rahmin alınması kanamayı durduramamaktan kaynaklanmıyor mu? Riskleri tam olarak sorsaydın. Tabii bundan sonra çocuk düşünüp düşünmediğini bilmiyorum canım, düşünmüyorsan pek sorun yok, düşünüyorsan biraz daha detaylı konuşursun hocayla, inşallah bu kötü senaryo gerçekleşmez arkadaşım, ki bence (hissettiğim) senin durumun o boyuta gelmeyecek canım. Ama Allah göstermesin kötü durumlarda sana müdahale edecek doktoru (Ateş hoca) bulmana sevindim. En azından için rahat olur, sana ve bebeciğine çok iyi bakacağına, sizi riskli bir duruma sokmayacağına inanıyorum. Alışveriş yaparak çok iyi etmişsin canım, insanın keyfi geliyor vallahi, ben ara sıra kzımın eşyalarına bakıp rahatlıyorum, gözlerimi kapatıp doğurduğumu, onu yıkadığımı, emzirdiğimi hayal ediyorum :) :) Bazen hayalperest olmak iyi oluyor, üstündeki sinir stresi alıyor:1:

Dağcı, canım Mihrimah kızımız ve sen iyisindir umarım, biraz daha iyisindir artık inşallah. İkinizi de çok öpüyorum.
Ohh neguzel gez toz canım...
Benim şeker cuma akşamdab beri çoğunlukla yüksek çıkıyor ne yapacağımi şaşırdım dr'a gitsem yatiticak bu gidişle bir iki gün daha bakayimda olmazsa randevu günüm gelmeden gidicem dr'a ters bişey olur diye korkuyorum...

Daha tam bi karar vermedim geçen konuştuk dr la o ne dicek son kontrolde ozaman alalım derse muhalefet olmayacağım dursun sakıncası yok derse iyi olur tsbikide ona bıraktım artık kararı medrese o yani canim hayırlısi be ise o olsun...

Azrayi bekliyorduk sonunda onun günü geldi cok şükür sıra bende dediğin gibi bende başlayacağım saymaya öbür ay günleri inşallah..

Son düzenleme:
iyi geceler
azracım hayırlı doğumlar olsun hayırla yavruna kavuşursun inşallah

pepuke senin yazdıklarını okumak beni korkutuyor rabbim inşallah sıkıntısız bir doğum nasip eder inşallah
benimkide parsilya doktorum acayip rahat bana ısrarla kokulacak bişey olmadığını söylüyor ya kendinden çok emin yada benim pskolojimin farkında benden gerçekleri saklıyor
bu dediğim ikincisine iyce inanmaya bşladım
çünkü benim rahimde şuan tek taraflı çentiklenme var buda rahimi besleyen damarlarda sorun olduğunu mu ne gösteriyormuş
bana hiç bir açıklama yapmamıştı eşime söylemiş oda az biraz anlattı
bende ilk defa araştırmaya kalkışmadım çünkü zaten previyayı okuyunca çok etkilendim korktum bide bu çıktı
rabbim buyük beterinden korusun hayırla sağlıklı sıhatli yavrularımıza kavuşmak nasip etsin inşallah

pepuke beni hemen aramayışından tahmin etmiştim moralinin iyi olmadığını.en güzel örnek benim senin için tatlım.hoca ilk muayene de bana da aynı ihtimallerden bahsetmişti.mesane ancak ameliyatta belli oluyor.idrarında kan görmen lazım mesanede sorun varsa canım.ve ağrı vs. olur canım.ben hemn hemen tüm doktorlardan durumumun vehametini duyduğum için ateş hoca sadece güven verdi bana.sen belki daha iyi şeyler duymayı ümid ettiğinden şok olmuşsundur canım.
hayati bir sıkıntı yaşamazsın Allahın izniyle,rahat ol canım.rahimi de takma.kucağına eymenini sağlıkla aldığını düşün,bütün korkuların yok olacak canım.
hastaneden çıkarken yeniden doğmuş gibi hissedeceksin.:)
iyi geceler

pepuke senin yazdıklarını okumak beni korkutuyor rabbim inşallah sıkıntısız bir doğum nasip eder inşallah
benimkide parsilya doktorum acayip rahat bana ısrarla kokulacak bişey olmadığını söylüyor ya kendinden çok emin yada benim pskolojimin farkında benden gerçekleri saklıyor
çünkü benim rahimde şuan tek taraflı çentiklenme var buda rahimi besleyen damarlarda sorun olduğunu mu ne gösteriyormuş
bende ilk defa araştırmaya kalkışmadım çünkü zaten previyayı okuyunca çok etkilendim korktum bide bu çıktı
rabbim buyük beterinden korusun hayırla sağlıklı sıhatli yavrularımıza kavuşmak nasip etsin inşallah

damarlanmadan bahsetmiş dr.panik yapmıyorsa kendine güveniyordur canım.rahat ol,her derdin bir çaresi var.sağlıkla bitecek senin hamileliğin de.benim arkadaşım da ikiz hamileydi.dr.doğumda görmüş previayı.düşün yani o ana kadar görememiş.:53:

iyi geceler

benimde var o centiklenmeden dr'uma dedim bu ne oluyor diye tek tarafın direnci düşük ama öbür taraf iyi olduğu için hiç sorun değil dedi iki taraflı olunca problem olurmuş...

Back
X