• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Plasenta previa

canım sordum ebeye surup dedı.
bellı bır haftanın altında olursa bebek kuvez ucretsızmıs yenı ogrendım.haberınız olsun.tam ayrıntıyı konusamadım ama hanı kuvez surelerı ııcn tıcarı bırseyler var mı dedım.sızn cebınızden hıc para cıkmıyor kuvezde dedıler .doktor raporlarınıda ayrıntılı ıncelnıyıor en ufak kacamak olamaz dendı.
dun karsı odamda 38 haftalık 3.100 gram bebk dogdu.eve gıttıler bıraz once apar topar gerı geldıler cocogu yogun bakıma aldılar cıgelerıne kusmuk kacmıs.karsımda da 36 haftalık 2.300 garam bebek var turp gıbı msallah ınsa benımkıde gırmez kendımden gectım artık miniğime bırsey olmasın allahım

Canım artık sakinleştiğine ve doğum moduna girdiğine göre sorayım. Beşik olayını ne yaptınız, mothercare mağ. yatak sorayım mı, sor diyorsan hangi semttesiniz.

Canım arada sırada ben de yiyorum ama eskiden doya doya yiyordum, ben sevdiğim şeyleri abartırım biraz. Bir oturuşta 1 kilo kiraz, kahvaltıda bir kavanoz nutella, 1 kilo kestane yiyebilirim yani, yine kahvaltıda 1 sıcak ekmek gibi :52::52: Şimdi bunları yapıyor olsaydım 100 kg. olurdum :) o yüzden sevdiğim şeylerden genelde uzak durmaya çalışıyorum ya da kızımın hatrı için 1-2 ısırık alıyorum o kadar. Yoksa öyle çook sağlıklı yiyorum diyen bir insan değilim yani, hatta hiç olmadım, yanlış anlama olmasın :) Sadece kilo almaya çok müsait olduğum ve normal doğum istediğim için, kiloma dikkat etmeye çalışıyorum, bunun da en iyi yolu sağlıklı ve düzenli yemek yemek.

o zaman sen de yiyip yiyip incecik kalan o şanslılardansın çünkü resimlerde zapzayıfsın kızım yavvv:nazar:kollar bacaklar ince uzun maşallah.sen istediğini yiyebilirsin benden sana izin:52:
o midenin neresine sığdırıyosun 1 kg kirazı ayol oha dicem sana:9:yok yok bence sen gayet sağlıklı besleniyosun en azından özen gösteriyosun bu da çok güzel bişey bence.kızını da öyle bilinçli beslersin bence..

bellı bır haftanın altında olursa bebek kuvez ucretsızmıs yenı ogrendım.haberınız olsun.tam ayrıntıyı konusamadım ama hanı kuvez surelerı ııcn tıcarı bırseyler var mı dedım.sızn cebınızden hıc para cıkmıyor kuvezde dedıler .doktor raporlarınıda ayrıntılı ıncelnıyıor en ufak kacamak olamaz dendı.
dun karsı odamda 38 haftalık 3.100 gram bebk dogdu.eve gıttıler bıraz once apar topar gerı geldıler cocogu yogun bakıma aldılar cıgelerıne kusmuk kacmıs.karsımda da 36 haftalık 2.300 garam bebek var turp gıbı msallah ınsa benımkıde gırmez kendımden gectım artık miniğime bırsey olmasın allahım

nasıl yani kuvözün ücretli olup olmaması doğum haftasına göre değişiyormuymuş?bilmiyordum bana çok saçma geldi.
bak gördünmü işte zamanında doğup ta sorun çıkabilen oluyor canım.herşey Allahtan.miniğine Allahın izniyle hiçbişeycik olmayacak.kontrollerini olduktan sonra yanına koynuna getirecekler.mırç mırç memişlerine yapışıcak.güzel hayaller kur canım..güzel düşün ki herşey istediğin gibi olsun.

anladım canım .. inşallh seninde bebğine hiç bişey olmayacak.. hem kendindende geçme sen ona lazımsın annesi ..

hıc bırsey alamadım canım benım ne yataj ne besık besıgın teslımatı bayramdan sonraya kalır dedıler yogun bakımdan tutmazlarsa cok gec olucak.evımın yakının bır yer orda besık var esım aynısını bulmus sanırım aldı hatta bu saat oldu oratada yok ufak tefek suprız yapıyor olabılrı.eger aldsıysa marmar forum bana yakın ama kadır has d var mı acaba orası daha yakın.arkadsımda alabılrı ordanç

bu arada korkmuyorum dıyorum,cocoguma bırsey olmıyıycak dıyorum ama durduk yere aglıyorum .kızıık oynadıkca sankı orda durması gerekıyormus gıbı gelıyor ya da alıcklar goturcekler gıbı gelıyor.kavusmadan cok ayrılık gıbı geldı bu bana.
ebe ıle konustum bıraz once yarın cok dıkıs bolgende agrın olucak gıt uyu bıraz yarın yatamazsın dedı .gerıldım.yarın alıcank nasıl olsa dıye ben ayaklandım esım gelene kdar gezınıyorum yakalarsa haslar benı cunkı.bebek yogun bakımda 600 gram bebıs var .bır haftadır ordaymıs.beslenme olarak sadcesekerlı su verılıyormus.senınkı nın deıler ıns gırmez kontrol yapıldıktan sonra gırerse ve emme fonksıyonu calısıyorsa ertesı gun ancak gorursun dedıler cunku anneyı gorunce cok heyecanlanıyormus buda solunum ve kalbı etkılıyopmus.
36.haftanın altı ucretsızmıs kuvez.her gun yenı bır bılgı.

o zaman sen de yiyip yiyip incecik kalan o şanslılardansın çünkü resimlerde zapzayıfsın kızım yavvv:nazar:kollar bacaklar ince uzun maşallah.sen istediğini yiyebilirsin benden sana izin:52:
o midenin neresine sığdırıyosun 1 kg kirazı ayol oha dicem sana:9:yok yok bence sen gayet sağlıklı besleniyosun en azından özen gösteriyosun bu da çok güzel bişey bence.kızını da öyle bilinçli beslersin bence..

Aay sağol şekerim, çok mutlu oldum :46: Ama eşim çok yeme alışkanlığımı bildiği için frenliyor beni. 1 ay önce falan mısır haşlamıştım eşimle yiyorduk, o bir ısırık alana kadar ben bir mısırı bitirdim, mutfağa ikinciyi almaya gidiyordum ki durdurdu beni, çok üzülmüştüm, ama biliyor ki, ikinciden sonra üçüncüyü yerdim :52::52: Karnımda kurt var yediklerimi o yiyor :52::52::52: Benim metabolizmam çok hızlı sanırım bir de inanılmaz hareketli biriyimdir, genel olarak oturmayı hiç sevmem. Çalışıyorken işin streside zayıflatıyordu beni. Çalıştığım işler hep yoğun ve stresli işlerdi, ki fazla kilo almamamda asıl etken budur. Şimdi 2 dilim börek yesem 500 gr. alıyorum, ehhh 27 haftadır yatıyorum. Eşim halen iş yapmamı istemiyor, ben de dinenmeye devam ediyorum. Hayırlısı diyim, kilo almayı görünüş olarak hiç önemsemiyorum, umurumda olmaz ama doktorlar fazla kilo alırsan normal doğum zor geçer dedikleri için dikkat ediyorum.

Kizlar alemsiniz. sezeryana giriyosunuz damaryolu acilmasindan mi korkuyosunuz. Kan veriyosunuz tahlil ici ayni iste.
Benim doktor kuruyemisi yasaklamisti. ben yemiyorum. aldigimiz vitaminler pek cok seyi hallediyor. sagliksiz seyleri yemiyorum,saglikli beslenmeye calisiyorum. cok kasmiyorum ben.kilosu iyi sukur.1-2 hafta onde gidiyodu. son hafta mysllakta gerci.illa hergun meyve,et yiycem diye ugrasmiyorum.
Ama tabi kendinizi nasil rahat hissediyorsaniz.
Bugun bigmac yedim cok mutluyum mesela. arada kacamak yuzumu gulduruyor.
ayy geçen aynından bende yedim .. aman dr um duymasın :)) dedimki bu öğünümde kaçamak yapıcam gittim yedim sonra şekerimi ölçtüm 135 çıktı neyseki yükseltmemiş :))
bende 2 kere genel anestezi aldım valla o damar yolu açmak neysede o duruyo ya 2 gün insanın kolunda çıkınca acıyor valla..
ben ilk sezeryanımda tuhaf garip duygular içinde gittim girdim ozamnlar bukadar sorgulamıyordum herşeyi bide bilmiyodumda ne olacağını hepsi bana süpriz oldu :)) bazen bilmemek çok bilmekten daha iyi oluyo galiba..

Evet asud wallahi aynen dediğin gibi bak sezeryan olucam herşeyden korkuorum damar yolu açılması zor diolar ama sen kan vermekle aynı diosun ben sana inanıorum :43::43::43:

zor değil zor değil :== geçen gün zehirlendim ebn şak diye açtılar :)) zor bişey değil o en basiti :)) bide sonda olayıda basit.. ben ilk sezeryandan çıktığımda yani ayılmadan bi sesler duymuştum bebek hepatit c li diye konuşuluyordu .. sonra bana seslendiler yeliz hanım yeliz hanım iyimisiiz göz kapalı hala tabi dedim bebek nasıl çok iyi maşallah dediler ama gelde inan:)) sonra bi başladım ağlamaya çok ağrım var diye :)) aslında yalan yoktu okadar biraz vardı işte ağlayacak bahane arıyodum sanırım iğne yaptılar o az olan ağrıda gitii .. benim kafada bin tane tilki gözümü bile açamıyorum beynimde dönüyo sorular .. odaya çıktım falan annemlere soruyorum yok bişeyi çok iyi diyolar.. eşime dedim kameraya çektinmi şaşkın telaştan çekmemiş getir bakayım dedim yok çekmedim diyince iyice işkillendim tabi.. sonra ortalığı yıkan bir ağlama sesi geliyo ve gittikçe odaya yaklaştı o ses kapı tık diye açıldı birden sustu bebek ağlaması meğerse benim cazgırmış ağlayan .. çok şükürde hiç bişeyi yokmuş ... hemşireler çok çektik seninkinden dediler kapıya geldide sustu dediler hep ağlamış şebek :))

ayy kızlar anılarım depreşti vallaaa bian önce doğurasım var :)) aman ağzımdan yel alsın daha çok varrrrr..

zor değil zor değil :== geçen gün zehirlendim ebn şak diye açtılar :)) zor bişey değil o en basiti :)) bide sonda olayıda basit.. ben ilk sezeryandan çıktığımda yani ayılmadan bi sesler duymuştum bebek hepatit c li diye konuşuluyordu .. sonra bana seslendiler yeliz hanım yeliz hanım iyimisiiz göz kapalı hala tabi dedim bebek nasıl çok iyi maşallah dediler ama gelde inan:)) sonra bi başladım ağlamaya çok ağrım var diye :)) aslında yalan yoktu okadar biraz vardı işte ağlayacak bahane arıyodum sanırım iğne yaptılar o az olan ağrıda gitii .. benim kafada bin tane tilki gözümü bile açamıyorum beynimde dönüyo sorular .. odaya çıktım falan annemlere soruyorum yok bişeyi çok iyi diyolar.. eşime dedim kameraya çektinmi şaşkın telaştan çekmemiş getir bakayım dedim yok çekmedim diyince iyice işkillendim tabi.. sonra ortalığı yıkan bir ağlama sesi geliyo ve gittikçe odaya yaklaştı o ses kapı tık diye açıldı birden sustu bebek ağlaması meğerse benim cazgırmış ağlayan .. çok şükürde hiç bişeyi yokmuş ... hemşireler çok çektik seninkinden dediler kapıya geldide sustu dediler hep ağlamış şebek :))
ayyy kıyamam yerim ben onu senin yakında olduğunu hissedince susmuş oy oyy Rabbim bağışlasın hepsini..
Tamam bende de korkmamak için bu yazdıklarınız okuycam hep :)

hıc bırsey alamadım canım benım ne yataj ne besık besıgın teslımatı bayramdan sonraya kalır dedıler yogun bakımdan tutmazlarsa cok gec olucak.evımın yakının bır yer orda besık var esım aynısını bulmus sanırım aldı hatta bu saat oldu oratada yok ufak tefek suprız yapıyor olabılrı.eger aldsıysa marmar forum bana yakın ama kadır has d var mı acaba orası daha yakın.arkadsımda alabılrı ordanç

bu arada korkmuyorum dıyorum,cocoguma bırsey olmıyıycak dıyorum ama durduk yere aglıyorum .kızıık oynadıkca sankı orda durması gerekıyormus gıbı gelıyor ya da alıcklar goturcekler gıbı gelıyor.kavusmadan cok ayrılık gıbı geldı bu bana.
ebe ıle konustum bıraz once yarın cok dıkıs bolgende agrın olucak gıt uyu bıraz yarın yatamazsın dedı .gerıldım.yarın alıcank nasıl olsa dıye ben ayaklandım esım gelene kdar gezınıyorum yakalarsa haslar benı cunkı.bebek yogun bakımda 600 gram bebıs var .bır haftadır ordaymıs.beslenme olarak sadcesekerlı su verılıyormus.senınkı nın deıler ıns gırmez kontrol yapıldıktan sonra gırerse ve emme fonksıyonu calısıyorsa ertesı gun ancak gorursun dedıler cunku anneyı gorunce cok heyecanlanıyormus buda solunum ve kalbı etkılıyopmus.

Canım kadir hasda mağaza yokmuş .Şimdi Marmara forumu aradım (212- 466 60 55) elimizde kalmadı dedi, sanırım sonuncuyu ben almışım. Emin olmak için şu an deposuna bakıyor, yarım saate kadar beni geri arayacaklar. Kendilerinde kalmamış olsa bile en yakın hangi mağazada varsa onu söyleyecekler. Eğer bulurlarsa adına ayırttırabilirim canım. Çünkü bu yatak ne yazık ki zor bulunuyor.

Bu arada bence de uyumalı ya da dinlenmelisin. Dediğim gibi kızın doğduktan sonra dinlenmeye vaktin olmayacak, gerçi o tatlı yorgunluk olur ama olsun. Abimin arkadaşının 500 gr. bebeği oldu canım, ve şu an yaşıtlarından farksız. Bebekler zayıf doğsa, erken doğsa bile kısacık sürede kendini toparlıyorlar. O bebekte inşallah tez zamanda büyür. Senin ki hangi hastaneydi canım ya. 36. hafta altının ücretsiz olmasını ilk defa duydum ben de. Bu bilgi de aklımda kalsın.

ayy geçen aynından bende yedim .. aman dr um duymasın :)) dedimki bu öğünümde kaçamak yapıcam gittim yedim sonra şekerimi ölçtüm 135 çıktı neyseki yükseltmemiş :))
bende 2 kere genel anestezi aldım valla o damar yolu açmak neysede o duruyo ya 2 gün insanın kolunda çıkınca acıyor valla..
ben ilk sezeryanımda tuhaf garip duygular içinde gittim girdim ozamnlar bukadar sorgulamıyordum herşeyi bide bilmiyodumda ne olacağını hepsi bana süpriz oldu :)) bazen bilmemek çok bilmekten daha iyi oluyo galiba..

Kesinlikle haklisin. bilmemek daha iyi ama rahat durmuyoruz. birde kiyas yapiyoruz her yanimiz unlem ve soru isaretiyle doluyor. Dertlesmek guzel de keske kıyastan uzak durabilsek. belki bu sekilde tedirgin olmiycaz.
Seker sorununda dikkat etmelisin.bu durumda sabretmelisin.

canım valla sen bugün kurar durursun değişik duygular yaşıyoruz hepimiz malesef bu ayrılma aşaması biraz erken olduğu için sana öyle geliyor zamanı vardı daha çünkü zamanı gelmiş olsaydı kavuşma heyecanı yaşardın şimdi ...

bende dün uzayan beşiğimi aldım sonunda yatağını uykusetini vs .. dedimki bayramdan sonra getirin satıcı adam dediki genelde hemen götürmek isterler bi heyecanla şaşırdım dedi siz öyle diyince :)) dedim benim ilk değil ya ondandır :)) bi beşik atmışlığım var dedim onda öyle yapmıştım heves heyecan vardı :))

seninde beşik olayını çözmüş olmana sevindim sonuçta eve çıkarsanız ki inşallh çıkacaksınız bebişini rahat rahat yatırısın yerinde ... yanında yatırmaolayı biraz riskli çünükü ne olur ne olmaz...

ayyy kıyamam yerim ben onu senin yakında olduğunu hissedince susmuş oy oyy Rabbim bağışlasın hepsini..
Tamam bende de korkmamak için bu yazdıklarınız okuycam hep :)

canım inanırmısın doğmuş ayrılmışız başlamış kapıya gelene kadar susmamış .. hatat hemşireler aralarında allah annesinin yardımcısı olsun demişler:)) pes ettirmiş onları yani .. ama dediler kapıya geldik açar açmaz sustu derdi senmişsin dediler..bebişlerede zor yani bizden ayrılmak demekki :)) benimde hoşuma giti tabi ozaman kendimi bi değerli hissettim minik kuzum benim ya ilk kavuşma anı çok güzel tabi .. öyle herşeye takılmayın o anı düşünün bence o zaten size herşeyi unutturacak ..

Kesinlikle haklisin. bilmemek daha iyi ama rahat durmuyoruz. birde kiyas yapiyoruz her yanimiz unlem ve soru isaretiyle doluyor. Dertlesmek guzel de keske kıyastan uzak durabilsek. belki bu sekilde tedirgin olmiycaz.
Seker sorununda dikkat etmelisin.bu durumda sabretmelisin.

canım işte tecrübe ettik bide bu previa bize kurduruyo haliyle... bazen gerçekten diyorum çok bilmek iyi değil inan benimde abuk subuk düşüncelerim var ilkte yoktu inan kuzu gibiydim kim nederse o yani :)) allaha çok şükürde kötü bişeyde yaşamadım rabbim kimseye yaşatmasın ...

canım inanırmısın doğmuş ayrılmışız başlamış kapıya gelene kadar susmamış .. hatat hemşireler aralarında allah annesinin yardımcısı olsun demişler:)) pes ettirmiş onları yani .. ama dediler kapıya geldik açar açmaz sustu derdi senmişsin dediler..bebişlerede zor yani bizden ayrılmak demekki :)) benimde hoşuma giti tabi ozaman kendimi bi değerli hissettim minik kuzum benim ya ilk kavuşma anı çok güzel tabi .. öyle herşeye takılmayın o anı düşünün bence o zaten size herşeyi unutturacak ..

inş inş..ben de sizin gibi korkusuzca atlatmak istiyorum ama elimde olmadan stresli ve korktuğum zamanlarımda nabzım 180leri vuruyor..
Sizleri okuyarak motive oluorum çok işime yarıyor..Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..

inş inş..ben de sizin gibi korkusuzca atlatmak istiyorum ama elimde olmadan stresli ve korktuğum zamanlarımda nabzım 180leri vuruyor..
Sizleri okuyarak motive oluorum çok işime yarıyor..Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..
ah canım zehir etme kendine bu güzel günlerini.. çünkü hamilelik günlerini çok özleyeceksin sonra bu günlerinde ayrı tadı var ... ben bazen özlüyordum karnımda olduğu zamanları... eminim bunu doğuruncada yine özleyeceğim bana attığı tekmelerini ..

Canım kadir hasda mağaza yokmuş .Şimdi Marmara forumu aradım (212- 466 60 55) elimizde kalmadı dedi, sanırım sonuncuyu ben almışım. Emin olmak için şu an deposuna bakıyor, yarım saate kadar beni geri arayacaklar. Kendilerinde kalmamış olsa bile en yakın hangi mağazada varsa onu söyleyecekler. Eğer bulurlarsa adına ayırttırabilirim canım. Çünkü bu yatak ne yazık ki zor bulunuyor.

Bu arada bence de uyumalı ya da dinlenmelisin. Dediğim gibi kızın doğduktan sonra dinlenmeye vaktin olmayacak, gerçi o tatlı yorgunluk olur ama olsun. Abimin arkadaşının 500 gr. bebeği oldu canım, ve şu an yaşıtlarından farksız. Bebekler zayıf doğsa, erken doğsa bile kısacık sürede kendini toparlıyorlar. rO bebekte inşallah tez zamanda büyür. Senin ki hangi hastaneydi canım ya. 36. hafta altının ücretsiz olmasını ilk defa duydum ben de. Bu bilgi de aklımda kalsın.

canım cok saol bakalım hangı magazada varmıs.yakın alınabılecek bır yerse olur.ben avrasya hastanesımdeyım.zburnunda.
kızlar sızede oldu mu bendemı tuhaflık ben suan kurtaja gıdeken yasadıgım duyguları yasıyorum.almalarını ıstemıyorum :(

canım cok saol bakalım hangı magazada varmıs.yakın alınabılecek bır yerse olur.ben avrasya hastanesımdeyım.zburnunda.
kızlar sızede oldu mu bendemı tuhaflık ben suan kurtaja gıdeken yasadıgım duyguları yasıyorum.almalarını ıstemıyorum :(

canım ya bana olmamıştı gerçekten .. okadar zaman heyecanla beklemiştim artık kucaklamakta istiyordum.. bence sana şuan erken geliyor ondan endişelerin var sadece bunlarda sanırım normaldir ..

Back
X