Plasenta aşağıda

Sinemz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2025
28
14
3
27
Arkadaşlar ben 20 haftalık hamileyim plesanta aşağıda dedi doktorum kanamam falan yok şuanda ama bebeğimi kaybetmekten korkuyorum böyle bi durum yaşayan var mı erken doğum riski yada düşük tehlikesi olur mu böyle bir durumda

Sen baya sabırlıymışsın ben şimdiden napsam diye düşünüyorum sürekli ama zaten plan istediğin kadar yap o nasıl gelmek istiyorsa o şekilde gelir diyolar hep😂
Kesinlikle öyle. Benim zaten hamileliğimin başındam beri riskli olduğu için doğum anını pek düşünmedim açıkçası. Sağlıkla son haftalara ulaşabilmeyi diledim sadece. Az çok benimde kafamda oluşuyo fikirler ama gerçekten son ana kadar herşey değişebiliyor. Bazen bebek dönmeyebiliyo bazen başka sorunlar oluyo. Mesela benim bi tanıdık ilk sezaryen oldu, sonra yine sezaryen olucaktı ikincisinde. Ama sancıları öyle bi geldi ki normal doğum yapmak zorunda kaldı ☺️ rabbim en hayırlısını nasip etsin.

Kesinlikle öyle. Benim zaten hamileliğimin başındam beri riskli olduğu için doğum anını pek düşünmedim açıkçası. Sağlıkla son haftalara ulaşabilmeyi diledim sadece. Az çok benimde kafamda oluşuyo fikirler ama gerçekten son ana kadar herşey değişebiliyor. Bazen bebek dönmeyebiliyo bazen başka sorunlar oluyo. Mesela benim bi tanıdık ilk sezaryen oldu, sonra yine sezaryen olucaktı ikincisinde. Ama sancıları öyle bi geldi ki normal doğum yapmak zorunda kaldı ☺️ rabbim en hayırlısını nasip etsin.
Aminnn inşallah sağ salim kucagimiza alırız inşallah bebeklerimizi 🙂

Düşük oldu daha önce ilk bebeğim düştü benimde kanamam yok doktorunuz sezeryan mi diyor doğum için
Eger bu şekilde devam ederse sezeryan olursun dedi doktorum ama endişe edecek bir durum yok yukarı cıkabilir ama aniden kanama vs de olabilir dedi ben risk görmüyorm dedi
Açıkcası endişe de etmiyorum Rabbime emanet en kötü ihtimalle sezeryan olurum yapacak birsey yok demem o ki olacak olursa hicbirsey yapamayız eger siz stres olursanız bu bebegede yansır siz rahat olun endişe etmeyin yukarı cıkabilir bol su icin fırsat buldukça dinlenin hicbirsey olmaz Allahın izniyle

Benim doktorum normal doğumda biraz ısrarcı başka doktora mi gitmeliyim bilemedim ilerleyen zamanlarda tekrardan kontrol edicez demişti ama içime ister istemez korku düştü sezeryan olmak istiyorum riske atmak istemiyorum
Eger zaten plesenta aşağıda olursa zaten normal dogum doktor istese siz istesede yapamazsınız. Doktorunuz muhtemelen daha erken plesenta yer değiştirir diye düşünüyor yoksa plesenta rahme yakınsa normal dogum olamaz bilginiz olsun.

Back
X