- 17 Nisan 2018
- 319
- 220
- 103
- Konu Sahibi sekerzadem
-
Hamile kaldiniz mi nasil bir surec yasadiniz anlatirmisiniz lutfen. Bebde plasenta previa akreata gecirdim ve suan yeniden hamileyim surpriz sekilde inanilmaz korkuyorum lutfen cevap verinMerhaba bayanlar, İlk hamileligimde erken doğum sancılarından ve amino sıvı azaldığından dolayı 34 haftaliken acil sezeryana alındım Sezeryan sırasında plasenta akreta ve previa olduğum ortaya çıktı doktorum çok zor bir doğum olduğunu çok kanamam olduğunu başka bir hastanede olsaydım rahmimin alınacağını normalde kendinin de riske atmayip böyle durumlarda rahmi aldığını aama benim yaşimın (19) çok küçük olduğu için ugrastigini söyledi ama kanaman devam ederse tekrar bir operasyonla rahmi alabiliriz dedi şimdi tekrar bir hamilelik düşünüyorum ama plasenta akreta beni çok korkutuyor ilk dogumunda böyle birşey yaşayıp ikinci doğumu sıkıntısız geçen var mı?
NoT; plasenta akreta= bebeğin eşinin rahmin derinliklerine yapışık olması doğum öncesinde bilinmesi çok zor ultrasyonda belli olmuyor ve anne ölümlerinin büyük cogunlugu bu yüzden oluyor tek çare kanamayi durdurmak için rahmin alınması bir kere yaşayanların tekrarlama olasılığı çok yüksek
Bir yıldan fazla zaman geçmiş ama ben de yaklaşık 2 ay önce 4 aylık düşük yaptım kürtaj sırasında plasenta yapışıklığım olduğu görüldü kürtajla temizleyemedi ve acil ameliyata aldı doktor. 1 yıl bebek yapmamam gerektiği ve aynı durumun tekrarlanma olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Ben de çok tedirginim çok da yeni yaşadığım bir olay benim gibi başka yaşayan var mı merak ediyorumHamile kaldiniz mi nasil bir surec yasadiniz anlatirmisiniz lutfen. Bebde plasenta previa akreata gecirdim ve suan yeniden hamileyim surpriz sekilde inanilmaz korkuyorum lutfen cevap verin
Sizin süreciniz nasıl ilerledi ben de aynı durumdayimHamile kaldiniz mi nasil bir surec yasadiniz anlatirmisiniz lutfen. Bebde plasenta previa akreata gecirdim ve suan yeniden hamileyim surpriz sekilde inanilmaz korkuyorum lutfen cevap verin
Sizin süreciniz nasıldı ? Doğum yaptınız mı rahim ne kadar sürede toparladı?Sizin süreciniz nasıl ilerledi ben de aynı durumdayim
Ben de sizin gibi yaşadım bu süreci 4 aylık ikizlerim sonlandırıldı akreatam var hala iyileştiniz mi ne kadar sürdüBir yıldan fazla zaman geçmiş ama ben de yaklaşık 2 ay önce 4 aylık düşük yaptım kürtaj sırasında plasenta yapışıklığım olduğu görüldü kürtajla temizleyemedi ve acil ameliyata aldı doktor. 1 yıl bebek yapmamam gerektiği ve aynı durumun tekrarlanma olasılığının yüksek olduğunu söyledi. Ben de çok tedirginim çok da yeni yaşadığım bir olay benim gibi başka yaşayan var mı merak ediyorum
Canım selam, gebelik sonlandırılması rağmen akreatanız hala devam mı ediyor? Anlayamadım, akreatanız ameliyatla düzeltilmesi mi? Nasıl oldu çok merak ediyorum çünkü Bende aynı durumdayım ve rahim alınacak diyorlar, çok endişeliyim, dönüş yaparsanız çok sevinirim.Ben de sizin gibi yaşadım bu süreci 4 aylık ikizlerim sonlandırıldı akreatam var hala iyileştiniz mi ne kadar sürdü
Merhabalar gebelik sonlandırıldıktan sonra kanama 2 ay geçmesine rağmen ara ara olunca ben şüpheye düştüm doktora gittim gerekli mr vs yapıldıktan sonra akreata parçalarının yani plasentanın bir kısmının rahimde kaldığı rahime yapışmış olduğu ortaya çıktı ancak gebelik olmadığı için plasentanın artık cansız hücre haline gelmesi üzerine doktor takip edip o parçaların düşmesini bekledi ortalama 6 ay içinde tamamen geçti aslında korkulacak bir şey değil ama o psikolojiyle insan çok kafaya takıyor çok zor bi süreçti unuttuğum hatırlamak istemeyeceğim bir süreci anımsadım mesajınızla birlikte o panikle her yere yazmış aman dilenmişim resmen bir kere daha bugüne şükürler olsunCanım selam, gebelik sonlandırılması rağmen akreatanız hala devam mı ediyor? Anlayamadım, akreatanız ameliyatla düzeltilmesi mi? Nasıl oldu çok merak ediyorum çünkü Bende aynı durumdayım ve rahim alınacak diyorlar, çok endişeliyim, dönüş yaparsanız çok sevinirim.
Rahim neden alınıcakmış çok kan kaybettim doğru çok zor ama iyi bir hekimle rahminize bir şey olmaz çook iyi bir perinatoloğa gidinCanım selam, gebelik sonlandırılması rağmen akreatanız hala devam mı ediyor? Anlayamadım, akreatanız ameliyatla düzeltilmesi mi? Nasıl oldu çok merak ediyorum çünkü Bende aynı durumdayım ve rahim alınacak diyorlar, çok endişeliyim, dönüş yaparsanız çok sevinirim.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Çam sakuraya gidiyordum orada büyük ihtimalle rahmin alınacak dedi, dediğiniz gibi çok kan kaybedebiliyormuşum, kan durdurulamazsa ki durdurulması çok zormuş, o yüzden alıyorlarmış. İsmail Özdemir'e gittim ama ameliyat için çok uçuk rakam verdi yani o yüzden vazgeçeceğim sanırım. Siz hangi doktorda sonlandırdınız hamileliği? Hangi şehirdesiniz?Rahim neden alınıcakmış çok kan kaybettim doğru çok zor ama iyi bir hekimle rahminize bir şey olmaz çook iyi bir perinatoloğa gidin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?