Plasenta akreata olup doğum yapanlar

Milanaz2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2018
229
223
Merhaba herkese,
Plasenta akreata olduğunu öğrendim ve bu durum beni biraz korkutuyor açıkçası çokta detaylı bilgi bulamadım bu konuyla alakalı. İçinizde bu durumu yaşayıp sağlıklı doğum süreci geçiren kişiler var mı ve hangi doktora veya hastaneye gittiğinizi paylaşabilir misiniz lütfen bu konuyu yaşayan tecrübe edenler deneyimlerini paylaşabilir mi?

Merhaba . Bu sitede değil ama okumustum yasayanlari. Korkmayin. Plesantanin rahim duvarina yapismasi demek.. Kanamaniz var mı ? Kanama yapabilir. Doğumunuz biraz zor olabilir .Yazmislardi dogumum biraz zor oldu diye.Sezeryan yapiliyormus genelde.soze coger gelistirici iğne vuruldu mu. Haftalik kontrollere de gitmeniz gerekiyormuş. Dua edin.Rahat olun. Allahin izniyle sağlıkla kavusursunuz

Merhaba kanamam yok şuan için fakat doktorumla konuştuğumda ameliyata kan hazırlığı yaparak planlı girmek gerektiğini söyledi. En erken 38 haftada sezeryan planı yapılacak sanırım. İğne vs vurulmadim henüz. Teşekkür ederim Allah razı olsun cnm

Merhaba canım hamileliğimin 18.haftasında doktorum plesenta previa akreata şüphesi ile perinatolog bir doçente yönlendirdi. Randevuyu 1 ay sonraya alabildim. 20. Haftada sabah bir sancı oldu doktoruma gittiğimde önemli birşey olmadığını söyledi ama plesenta hala rahim duvarına yapışık dedi. Şimdi 22 hafta oldu perinatolog doktora özel muayeneye 2 gün önce gittim. Detaylı ultrasonla baktı ve muayene sonunda 2 risk var dedi. Birincisi bebeğin kabinde parlaklık ve bir böbreğinde büyüklük olduğu için down sendromu riski bunun yüzde 5 olduğunu söyledi. Amniyotik sıvı alınırsa düşük tehlikesinden bahsetti. 2.si plesenta previa akreata tanısı normal ultrasonda bile rahme yapışık olduğu çok net görülüyor dedi. Erken doğum kanama riski. Minicik bir kan dahi görsen hemen hastaneye gelmem gerektiğini söyledi. Ameliyatın zor olabileceğini rahmin alınabileceğini, mesanenin zarar görme ihtimalini, aşırı kanamadan dolayı kan üniteleri hazır bir vaziyette anlaştığım hastane ile ameliyat yapacağını anlattı. Zaten akreatayı araştırmıştım ama doktor iki risk yüzüne pat diye söyleyince tüm detayıyla neye uğradığını şaşırıyor. Kendi doktoruma durumumu bildirmek için gittiğimde doktorum down sendromunu kafaya takma 40 yaşındasın ben de aynı yaştayım ben de hamile olsam bana da aynı şeyi söylerler dedi. Diğeri için de en azından önceden tespit edildiği için ekip herşeyi hazır olacak, gerekli kan, diğer doktorlar, anestezi uzmanı, ürolog, cerrah, perinatolog birlikte giriyormuş doktora. Önceden tespit edilemeyen hastalarda ameliyat esnasında karşılaşınca çok kötü olduğunu, gerekli ekipman olmadan çok zorlandığını söyledi. Şu an bende bekliyorum. Bana günlük aktivitelerimi yapabileceğimi sadece ilişkinin yask olduğunu söyledi iki doktorda. Sen ne aşamadasın? Doğum sürecini perinatolog takip etmesi gerekiyormuş.

Ben doğum yaptım canım ameliyat kolay geçti çok şükür gerekli hazırlıklar yapılarak girildi ve kan takviyesine gerek bile kalmamış doktorun dediğine göre umarım seninde kolay geçer güzel sağlıklı doğum diliyorum.

Amin canım senin adına çok sevindim. İnşallah kolay geçer. Hangi şehirdesin ben Kayserideyim ve doktor arıyorum. Doktorunuzun adı ve ameliyat fiyat bilgisi nedir acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…